Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש משפחתית אוטומטית, 4/5 דלתות, מאזור השנים 2009-2011, בתקציב 60-80 אלף.

אלו הפרמטרים שקריטיים עבורי:

1. נוחות נסיעה: מושב נוח ונעים (לא צר מדי), מתלים רכים, נסיעה חלקה, מזגן טוב.

2. אמינות: מינימום תקלות, עלויות אחזקה סבירות.

3. שקט בתא הנוסעים: מינימום רעשי מנוע, רוח, קרקושים.

לאחר מחקר, הגעתי למסקנה שהדגמים האלו עשויים להתאים לי: פוקוס\פלואנס\אסטרה\C4\C5 (שנתון 2010~)

מי מהדגמים עונה הכי טוב ל-3 הקריטריונים הנ"ל?

(נ.ב. ירדתי מהגולף, הן בגלל בעיות האמינות עם הגיר והיבואן, והן בגלל הקשיחות: מושב צר וקשה, מתלים קצת קשים וכו')

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אם הייתי אתה הייתי מתלבט בין C5 לאסטרה.

ה C5 נוחה יותר, אבל גם האסטרה הייתה לי נוחה מאד.

לא יודע מה מועד יותר לתקלות, ההידרו-אקטיב של ה C5 או הטורבו של האסטרה, אז נגיד שזה מקזז אחד את השני.

יתר סעיפי האחזקה השוטפת יהיו פחות או יותר זהים, אלא אם לאופל אין טיימינג, מה שיש ל C5 מדור II.

ל C5 גיר פחות חלק מאשר לאסטרה, אלא אם אני טועה ומדובר על הדגם של ה C5 עם 6 הילוכים יפנים.

מנסיעה של כמה שעות על האסטרה אני יכול לומר שלא מרגישים כמעט החלפת הילוכים.

לצרפתיות שאני נסעתי עליהן היה מזגן מקפיא לא יודע איך המזגן ב C5 שאתה בודק (307 / C3 / 206 / דור ראשון C5 ).

עשיתי נסיעה קצרה ב C5 דור II, לא זוכר איך בידוד הרעשים שלה לעומת האופל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

היי .

אני נהגתי על הפוקוס החדשה ואני יכול להגיד שהיא נוחה מאוד ! הגיר שלה מצוין לדעתי . שקטה ונעימה .

למרות שלא שאלת על השברולט קרוז אני ממליץ לך להתרחק ממנה כמו מאש . אחד הרכבים הכי לא נוחים שיש ושלא נתחיל בכלל לדבר על הגיר .

פורסם

נהגתי על הפוקוס והC4/C5.

מבחינת נוחות הC5 הוא אולי הרכב הנוח ביותר בארץ,פשוט רחפת,לא מרגישים את הכביש בכלל,אין מה להשוות לרכבים אחרים גם בסגמנט הרבה יותר יקר.

הC4 החדשה[מ2011] נוחה יותר מהפוקוס,הכסא הרבה יותר טוב מהפוקוס.

הפוקוס רכב מצויין אבל פחות נוח מהסיטרואנים.

פורסם

ברשותי C5 משנת 2004 בגירסא המאובזרת,כמובן שהיא זולה בהרבה מהתקציב שלך אבל אני מניח שהמאפיינים הכלליים בשנתונים המתקדמים [בהרבה!] רק השתפרו.

-בכל הנוגע לנוחות באמת שאין לC5 תחרות [אולי C6 :-) ],בטח שלא בטווח המחיר בה היא נסחרת,גם כחדשה.

-צריכת דלק,הנסיעות שלי קצרות מאוד ורק בתוך העיר,צריכת דלק סבירה לחלוטין של 1/9.

מחוץ לעיר אגב מדדתי 1/13 בנסיעה עם רכב מלא,אני מאמין שבקלות אפשר לעבור נתון זה.

-בידוד רעשים,לא נהגתי על C5 חדשה אבל אצלי הוא סביר ולא יותר.

-אמינות,פה חיכתה לי הפתעה!

3 שנים [+-],רכב פשוט אמין בצורה מעוררת הערצה!

הרכב עובר טיפול שנתי כל שנה,הדבר היחיד שהוחלף שלא במסגרת הטיפול השנתי הוא מצבר שסיים את חייו אחרי 5 וחצי שנים של שירות.

-שילוב מנוע/גיר,אני מתייחס למנוע ה2.0 בשילוב AL4,בצורה החדשה ישנם גם מנוע ה1.6 טורבו בשילוב גיר מודרני הרבה יותר.

יש לציין שהרכב לא מאוד נמרץ אך לא ממש חסר כוח ולמטרתו הוא מספק את הסחורה.

הגיר בתחילה די תיסכל אותי,הוא בעצם לומד את הנהג ומשנה את אופיו בהתאם לסגנון הנהג,זה נחמד אחרי שלומדים את הגיר, תהליך הלמידה די קצר יש לציין.

הרבה דובר על בעיות אמינות בגיר,אצלי אחרי 137K אין שום בעיה,לא החלקות ולא מעברים גסים של הילוכים.

המנוע אגב מאוד מאוד [מאוד!] אמין אם כי ישנה צריכת שמן מינורית.

באופן כללי פשוט לא נראה לי שיש תמורה טובה יותר לשקל מהC5,היא נוחה באופן קיצוני,ומאובזרת בכל טוב!

אם זאת יש לבדוק את הרכב טוב טוב לפני קניה!

C5 שלא טופלה כראוי תעשה לך חור עמוק בכיס!אחת שטופלה כראוי תסב לך רק הנאה! :arrow:

המון בהצלחה! :-D

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
דעות נוספות?

מישהו כאן נהג על פוקוס\פלואנס\אסטרה\C4\C5 ויכול לתת חוות דעת על ההבדלים בנוחות?

הפלואנס יותר נוחה מה-C4 והאסטרה אבל היא גם הרבה יותר כבדה על הכביש. תבדוק את הדגם 2 ליטר, שנוסע מצוין. דגם ה-1.6 ליטר ממש חלש בביצועים.

אסטרה 2010, היה בכלל דבר כזה? ב-2010 זה עדיין היה ביבוא של UMI והם לא ממש שמחו לייבא לארץ את דגמי אסטרה. הדגם התחיל להיות נפוץ רק ב-2011-12, כששלמה-סיקסט נכנסו לתמונה.

פורצה יובה!

פורסם

סיטרואן C5 היא הנוחה ביותר מבין הרכבים שציינת, אבל עלויות אחזקה זולות ממנה והלאה.

רנו פלואנס גם היא די נוחה, אבל כאמור דגמי ה-1.6 ליטר סובלים מביצועים עצלים. דגמי ה-2 ליטר וה-1.5 טורבו-דיזל נוסעים סבבה לגמרי, אבל די נדירים במודלים הללו. מבחינת אמינות, דגמי ה-1.6 ליטר הראשונים סבירים והלכו והשתפרו עם השנים. ה-2 ליטר וה-1.5 היו טובים מהיום הראשון. ל-2 ליטר יש מנוע וגיר של ניסאן קשקאי, נראה לי שזה אומר משהו...

סיטרואן C4 לא נוחה במיוחד. סבירה, לא משהו לרוץ לספר לחברה'. מבחינת אמינות, לא צריך לספר לך. זה מנוע TU שדי דומה לזה שכבר היה לך בעבר ב-106 ראלי. גיר AL4 שבשנים הללו כבר די סיים את מחלות הילדות שלו.

תשמע, כבר שנים שלא נפגשנו אבל אלא אם עשית שינוי קיצוני בהעדפות שלך בעשור האחרון - אתה ממש לא בכיוון. רנו פלואנס למישהו שנסע בעבר על לאון טורבו? ששיפר כל פיפס אפשרי ב-106 ראלי? היהפוך כושי עורו? :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תשמע, כבר שנים שלא נפגשנו אבל אלא אם עשית שינוי קיצוני בהעדפות שלך בעשור האחרון - אתה ממש לא בכיוון. רנו פלואנס למישהו שנסע בעבר על לאון טורבו? ששיפר כל פיפס אפשרי ב-106 ראלי? היהפוך כושי עורו? :wink:

יהפוך, יהפוך :)

נהיגה ספורטיבית ושיפור רכבים הם ממני והלאה בשנים האחרונות. כל הנסיעות שלי הן מנהלתיות: פגישות, עבודה וכו'

לכן, מעדיף רכב כמה שיותר נוח ושקט. ביצועים והתנהגות כביש הם לא פאקטורים שחשובים לי היום.

כן, התברגנתי :lol:

פורסם

אגב, ממה שראיתי ביד2, בשנת 2011 נמכרה הפוקוס בארץ הן מהדור השני והן מהדור השלישי?

למעט ההבדל בצורה החיצונית, האם יש העדפה ברורה לפה או לשם?

Ford_Focus_II_%282004-2008%29_front_MJ.JPG

ford-focus-04.jpg

פורסם

הפוקוס החדשה הגיעה בסוף 2011. פוקוס מהצורה הישנה יש עד תחילת 2012.

לחדשה יש תא נוסעים מודרני ואיכותי יותר, ביצועים טובים יותר וצריכת דלק טובה יותר. אם זאת, היא מאוד צפופה מבפנים ולגבי האמינות אני מאוד מסויג. יש המון תלונות על הגיר הרובוטי שלה, שכרגע די מושקטות כי רוב הרכבים נמכרו לחברות ליסינג. לנו בעבודה יש פוקוס עם 15 אלף קילומטרים שכבר התחילה לעשות בעיות בגיר ומשיחות עם כמה וכמה אנשים התופעה די מוכרת. ראה, הוזהרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...