Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שנפתחו הרבה שרשורים שקשורים לנושא זה,

אך בכולם מוצג העניין של מעבר מג'אנט קטן לגדול או מחתך נמוך לגבוהה.

השאלה שלי היא טיפה שונה:

סבא שלי קנה בזמנו קיה ריו שנת 2002 מחברת אלדן,

כיום אני נוסע ברכב שלו ושמתי לב שברישיון הרכב מידת הצמיגים היא 155/80-13,

חיפשתי באינטרנט מהי מידת הצמיגים של הרכב הנ"ל ובכל מקום כתוב שמידת הSTOCK היא 175/65-14,

השאלה היא מה ההבדלים שאמורים להיות בין מידות הצמיגים הנ"ל?

ומדוע חברת אלדן (כנראה, כיוון שסבא שלי לא התעסק עם הרכב יותר מידי) החליפה לרכב את מידת הצמיגים למידה קטנה יותר?

פורסם

המידות שאתה יכול להרכיב:

155 80 13

175 70 13

175 65 14

ההבדל יותר הינו במחיר,סביר להניח ש מידה 13 יותר זול ..או פשוט זה מה שהיה להם במלאי באותו יום.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

להחליף צמיגים מ-13 ל-14 זה משהו שכרוך לא רק בהחלפת צמיגים אלא גם בהחלפה של ג'אנט. לא סביר שחברת ליסינג או השכרה תתעסק עם זה כי העלות תעלה על התועלת.

יותר סביר להניח שהרכב הזה הגיע ארצה עם צמיגי 13 אינטש' ולא עם צמיגי 14 כמו שראית באתרי אינטרנט בחו"ל. אחרי הכל, אם סבא שלך קנה את הרכב מאלדן אז כנראה שהרכב היה רכב השכרה ואז ברור שמדובר ברכב ברמת גימור נמוכה יחסית שמין הסתם גם יהיה עם צמיגים קטנים וזולים יותר.

בכל מקרה מעבר לצמיגי 175/65R14 יגרור ככל הנראה עלייה קלה בצריכת הדלק וכן פגיעה קלה בנוחות הנסיעה. כן תרגיש שיפור מבחינת האחיזה ובעיקר מבחינת מבחר הצמיגים. ב-14 אינטש' יש יותר צמיגים איכותיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על התושבות :-)

אני חושב שעדיף שאשאר עם המידה הקיימת,

כיוון שהאוטו מתרסק דיי בקלות על בורות ולפי מה שהבנתי,

שינוי המידה יפגע בנוחות הנסיעה שכבר כרגע לוקה בחסר.

• תוכן חדש...