Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן בטסט האחרון לפני חודשים ספורים נכשלתי על זיהום אוויר (אולי פה נמצא הקשר), צריכת הדלק תמיד הייתה טובה אבל אני חושב שאפשר להגיע יותר ואולי פה נמצא הפיתרון.

עכשיו השאלה היא, האם תרמוסטט מחליפים או משפצים? כמה חלק כזה אמור לעלות וכמה מסובכת העבודה? האם היא כוללת עבודה נוספת כמו ריקון המים במערכת או פירוק של משהו אחר מלבד התרמוסטט?

פרטי הרכב בחתימה. אשמח לשמוע פחות או יותר כמה עולה דבר כזה.

ועוד לחשוב שעד היום חשבתי שזה תקין ואפילו מעולה שהרכב מתקרר ולא מתחמם! שבוע הבא אני יסדר את זה.

בפיאט זה יכול להיות גם חיישן טמפ' תקול, ממליץ לך לפנות למוסך מומחה כדי להימנע מתיקונים שלא לצורך.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

לא יודע מה מצבו של הממיר, את זה אני אומר בכנות, יכול להיות שקרה לו משהו? ומה התסמינים אם קרה לו משהו?

אני מאמין שאצלי זה ייצא זול יותר מכיוון שזה ספייס והחלפים זולים, רק חבל על הנוזל קירור רק לפני חודשיים החלפתי אותו בטיפול יישור קו, אבל לא נורא אני ייגש לביצוע החלפת תרמוסטט.

פורסם
לא יודע מה מצבו של הממיר, את זה אני אומר בכנות, יכול להיות שקרה לו משהו? ומה התסמינים אם קרה לו משהו?

אני מאמין שאצלי זה ייצא זול יותר מכיוון שזה ספייס והחלפים זולים, רק חבל על הנוזל קירור רק לפני חודשיים החלפתי אותו בטיפול יישור קו, אבל לא נורא אני ייגש לביצוע החלפת תרמוסטט.

שים לב לתגובה של אבגני, שלא תחליף לשווא.

תסמינים אם קרה משהו לממיר קטליטי - אצלי שהלך הממיר קטליטי, הייתה עליה בצריכת הדלק וזיהום אוויר שלא היה מבייש טרקטור, כי אחרי הכל זה החלק שמוריד את זיהום האוויר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
בפיאט זה יכול להיות גם חיישן טמפ' תקול, ממליץ לך לפנות למוסך מומחה כדי להימנע מתיקונים שלא לצורך.

דבר ראשון, זה רק אחד מהשניים? או טרמוסטט או חיישן טמפרוטרה? או שיכול להיות עוד אופציות?

דבר שני ידועה לך העלות המשוערת לחיישן טמפ׳? ולתסמינים נוספים שהוא שובק חיים?

ולבלאק כאוס, הרכב אצלי חצי שנה, ותמיד הייתה את ה״תופעה״ הזו, לכן אין לי מושג לגבי עלייה בצריכת הדלק, אבל היא סבירה מאוד ובקנה מידה דומה לרכבים דומים ממה שידוע לי.

פורסם

חברים, אני עדיין לא קיבלתי תשובה לבעיה שלי.

שרטוט של הטרמוסטט שעובד מול המד חום של המנוע

תודה

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חשבתי הרבה אם להקפיץ את הנושא, החלטתי שכן רק כדי שאנשים יקבלו תשובות ואולי יישמר למחפשים בעתיד.

ככה שאין באמת צורך לפתח המשך לשרשור הזה.

דבר ראשון, זה רק אחד מהשניים? או טרמוסטט או חיישן טמפרוטרה? או שיכול להיות עוד אופציות?

דבר שני ידועה לך העלות המשוערת לחיישן טמפ׳? ולתסמינים נוספים שהוא שובק חיים?

האפשרויות ב90% מהקל אל הפשוט הן:

א. בעיה מסויימת בצמת החשמל באזור הטרמוסטט/חיישן חום מנוע

ב. חיישן חום מנוע תקול

ג. טרמוסטט תפוס

ברוב רכבי פיאט-אלפא מאותן שנים חיישן חום מנוע היה מחובר למחשב ומציג קודי תקלה. לעומת זאת הטרמוסטט בדר"כ לא היה מחובר. לכן הדרך הפשוטה ביותר היא לעבור על הצמת חשמל באזור לוודא שהיא תקינה, לחבר את הרכב לסורק תקלות ולראות מה רשום. חיישן תקול יופיע כתקלה P0115 ויספר משהו על מערכת קירור מנוע.

עלות של חיישן חדש היא כ-150 ש"ח.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

שכחתי לעדכן, אבל כבר הייתי במוסך והוחלף תרמוסטט בעלות של 250 ש"ח, כולל מים ייעודים לרדיאטור, הבעיה נפתרה, הרכב לא מתקרר יותר ועובד בטמפרטורה קבועה, השינוי בתצרוכת הדלק קיים אך לא משמעותי כמו שחשבתי.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברכב שלי (איביזה 01 1600) בעיה דומה רק שבמהלך 10 החודשים האחרונים החלפתי יונית חום פעמיים (אורגינל מצמפיון ואחת לא אורגינל) ועדיין הבעיה נמשכת גם בנסיעות קצרות פשוט מד החום נופל מהאמצע ובמיוחד מנסיעות ארוכות זה דבר נורמיטיבי ברכב?

• תוכן חדש...