Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, פרטי רכב מלאים בחתימה.

הבעיה היא שמחוג חום מנוע התחיל בזמן האחרון לזוז ובנסיעות ארוכות\מהירות מתחיל לרדת למטה ולהראות טמפ' נמוכה, פעם אחרי שהרכב היה מתחמם ל90 (במחוג) הוא לא היה זז גם בנסיעות ארוכות ובמזג אוויר קר, רק עולה אחרי שהרכב היה מונע, מתחמם ונשאר יציב לכל אורך הנסיעות, כיום, לוקח לו הרבה יותר זמן להתחמם, וגם לאחרשהוא מתחמם כאשר אני מתחיל נסיעה בכביש מהיר המחוג מתחיל לרדת למטה, מה שמוזר שזה גם משפיעה על החימום, הרכב מוציאה חימום מהמזגן רק כאשר הרכב מתחמם, כאשר המנוע מתקרר בזמן הנסיעה גם החום שהמזגן מפיק יורד, לא בטוח שזאת אינדיקציה לבעיה, יכול להיות 2 בעיות לא קשורות באופן ישיר.

למה המד חום התחיל אחרי המון שנים שהוא יציב לזוז כלפי מטה?

תודה

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

400 שקל עבור טרמוסטט?

איפה הוא מורכב?

מישהו יכול להעלות דף מETKA, לגבי החיישן הזה?

תודה לעוזרים

פורסם

מתעלק על השירשור ושואל: ברכב שלי שפרטיו בחתימה, הוא מגיע לטמפרטורת עבוד ונשאר שם בנסיעה עירונית או עמידה במקום, בבינעירוני רגוע הוא יורד מחצי (תקין) לרבע תחתון כלומר מתקרר, ממה שאני מבין בנסיעה מהיר יש יותר רוח והמנוע מתקרר, האם זה אומר שגם אצלי התרמוסטט תקול?

פורסם

הטמפרטורה תמיד צריכה להשאר על החצי, עירוני או בין עירוני, אז כנראה שגם אצלך הטרמוסטט שבק חיים.

לגבי מיקום הטרמוסטט - אני לא יודע לענות לך על זה, הכנסתי את הרכב למוסך, אני מקווה שאחרים כאן יוכלו לענות לך על זה, וזה לא חיישן זה מעין רכיב קטן שבעצם מוליך את נוזל הקירור, וכמו שזה נראה הוא נתקע על מצב פתוח ותמיד מזרים נוזל קירור, כאן כשלא צריך כמו בבין עירוני.

ETKA זה רק לאאודי ופולקסווגן.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
הטמפרטורה תמיד צריכה להשאר על החצי, עירוני או בין עירוני, אז כנראה שגם אצלך הטרמוסטט שבק חיים.

לגבי מיקום הטרמוסטט - אני לא יודע לענות לך על זה, הכנסתי את הרכב למוסך, אני מקווה שאחרים כאן יוכלו לענות לך על זה, וזה לא חיישן זה מעין רכיב קטן שבעצם מוליך את נוזל הקירור, וכמו שזה נראה הוא נתקע על מצב פתוח ותמיד מזרים נוזל קירור, כאן כשלא צריך כמו בבין עירוני.

ETKA זה רק לאאודי ופולקסווגן.

הסיאט שייכת לVAG, כולל סקודה ואודי, לכן יש בETKA גם את סיאט.

מישהו יכול לומר איזה רכיב משפיע על המד חום של המנוע, איפה הוא נמצאה ואך הוא נראה (עדיף תצלום של ETKA או לפחות מק"ט)

תודה

פורסם

אז מה שאני מבין המים תמיד זורמים, הם אמורים להפסיק לזרום כאשר יש רוח מהירה בנסיעה מהירה, ואז המנוע מתקרר מהאוויר, אצלי החום יורד כי הוא מקרר כאילו קירור כפול?

האם זה יכול לגרום נזק כלשהו?

האם זה יכול להיות הפוך? כלומר שהמנוע יתחמם? האם יש בעיה שזה יישאר ככה?

פורסם

כן זו בעיה

המנוע אמור לעבוד בטמפרטורה האופטימלית אחרת יבזבז יותר דלק יצור יותר זיהום יותר בלאי למערכת

טרמוסטאט יכול להתפס כשהוא פתוח או סגור ואז יכולה להיות הבעיה ההפוכה כלומר חום מנוע עולה וסכנה למערכת

טרמוסטאט פשוט הוא גוף מתכת שבנוי עליו קפיץ ועל פי החום הוא נפתח ונסגר רק בגלל התפשטות החומר

לטרמוסטאט מוגדרת טמפרטורה לפיו הוא נפתח ונסגר

תחפש ביוטיוב יש המון סרטונים שמראים איך טרמוסטאט נפתח ונסגר כששופכים עליו מים חמים

פורסם

מתעלק על השרשור,

כמה זמן אמור להחזיק טרמוסטט ?

אני גם צריך להחליף ברכב שלי כי נתפס על מצב פתוח, האם יש הבדל בין חליפי למקורי ?

תודה רבה !

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
אז מה שאני מבין המים תמיד זורמים, הם אמורים להפסיק לזרום כאשר יש רוח מהירה בנסיעה מהירה, ואז המנוע מתקרר מהאוויר, אצלי החום יורד כי הוא מקרר כאילו קירור כפול?

האם זה יכול לגרום נזק כלשהו?

האם זה יכול להיות הפוך? כלומר שהמנוע יתחמם? האם יש בעיה שזה יישאר ככה?

בדיוק כך.

נזק כלשהו? כשהמנוע קר, המחשב רוצה להגיע לטמפרטורת עבודה, ולכן שהמנוע קר אתה בעצם נוסע על תערובת עשירה של דלק, מה שאומר צריכת דלק מוגברת כי המחשב רוצה להגיע לטמפרטורת עבודה, וכתוצאה מכך גם נגרם נזק לממיר קטליטי.

עוד לא שמעתי על מקרה שהטרמוסטט נתקע סגור אך אני לא שולל שזה לא יכול לקרות.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

אכן בטסט האחרון לפני חודשים ספורים נכשלתי על זיהום אוויר (אולי פה נמצא הקשר), צריכת הדלק תמיד הייתה טובה אבל אני חושב שאפשר להגיע יותר ואולי פה נמצא הפיתרון.

עכשיו השאלה היא, האם תרמוסטט מחליפים או משפצים? כמה חלק כזה אמור לעלות וכמה מסובכת העבודה? האם היא כוללת עבודה נוספת כמו ריקון המים במערכת או פירוק של משהו אחר מלבד התרמוסטט?

פרטי הרכב בחתימה. אשמח לשמוע פחות או יותר כמה עולה דבר כזה.

ועוד לחשוב שעד היום חשבתי שזה תקין ואפילו מעולה שהרכב מתקרר ולא מתחמם! שבוע הבא אני יסדר את זה.

פורסם

ואיך פתרת את הבעיה? הממיר הקטליטי סיים את חייו?

אני לא יודע כמה זה יעלה ברכב שלך אבל בכל מקרה, אצלי בגולף 2001 זה עלה 540 ש"ח כולל עבודה, מע"מ ומילוי נוזל קירור.

החלפתי לטרמוסטט חדש, אאל"ט ברגע שאתה מוציא את הטרמוסטט אז כל הנוזל קירור נשפך החוצא, ואז צריך למלא שוב.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

• תוכן חדש...