Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעניין שאתה מקבל כעובדה שלשופט "יש מטען" שהוא בא איתו מהבית אבל לא שהנשפטים מגיעים "עם מטען" ברקע.

יודע מה. סבבה. נזרום אתך. 

מה הרקע התעבורתי של כל אחד מהנאשמים? כמה עבירות תנועה קודמות? כמה הרשאות? כמה עונשים בפועל הם קיבלו בעבר? כמה פעמים כל אחד מהם עבר נהיגה מונעת? ואיזה עבירות תנועה קודמות הם ביצעו- אי איתות או מעבר באדום?

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

לשופטים יש מטען ודעות קדומות והטיות, כמו לכל אדם. והחוק הוא לא משוואה מתמטית ויש הרבה מקום לפרשנות אישית של השופט.

לכן יש ערכאות וערעורים וגם הרכבים שכוללים יותר משופט אחד.

הבעיה היא כשמשתמשים בעובדה הזאת כדי לערער את האמון במערכת המשפט, וגורמים לאנשים כמו @יובל .מ. להאמין ש״הם״ כולם שקרנים שדואגים רק לאינטרסים של עצמם.

ושאם רק נבצע איזו רפורמה קטנה, נתקן את מע׳ המשפט.

אני לא מכיר את העובדות במקרה הספציפי הזה וגם אין לי ידע בהלכות החוק ובהשוואות למקרים אחרים.

אבל ראיתי מספיק אנשים משני הצדדים, כולל כאלו שנחשבים ״קיצונים״ כמו גיא פלג, שמתבטאים נגד סעיפי האישום במקרה הזה, אז יכול להיות שבאמת הפרקליטות טעתה פה.

גם אם הנימוקים של השופט הם לא משהו בכלל.

image.thumb.png.20eb6acb37969b6b9f1bd76a5e6812da.png

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

לדעתך זה תקין שעבור אותה עבירה אזרח א' יקבל 5 שנים בכלא ואזרח ב' מאסר על תנאי של חצי שנה?

לדעתך מי שגנב במשך חודש 30 כיכרות לחם כי הבן שלו היה רעב צריך לקבל את אותו העונש כמו אחד שגנב 30 כיכרות לחם, מכר אותם וקנה פרארי?

מי שחלק מניהול רשת הברחה צריך לקבל את אותו העונש כמו נהג המשאית שעובד אצלו?

אני תוהה בקול רם. 

אנחנו עדיין במערכה וההברחות בטח שלא הפסיקו ובטח שזיני לא היחיד שעוסק בזה. אולי מטרת הסעיף הקשה הזה הוא להרתיע אחרים בידיעה שהוא יימחק או יפול בהמשך.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

לדעתך מי שגנב במשך חודש 30 כיכרות לחם כי הבן שלו היה רעב צריך לקבל את אותו העונש כמו אחד שגנב 30 כיכרות לחם, מכר אותם וקנה פרארי?

לדעתי כן, האמת. בכנות.

עונש מרתיע ואמיתי. 

מי שהכיכרות נגנבו ממנו לא צריך לספוג את ההפסד הזה. 

ואללה יוסטור יוקר המחיה בארץ ש-30 ככרות לחם קונים לך פרארי.

הסיבה פשוטה: יש לכל אחד עוד אפשרויות חוץ מלגנוב. 

עוד עבודה, למשל. סבל, מתדלק, משגיח בחינות, ספירות מלאי, אלף ואחד אפשרויות להשלמת הכנסה. וזה בלי צורך ביכולות מוקדמות. 

יש לך עוד יכולות? מצויין, פותח לך עוד כמה דלתות כמו סושיאל (כתיבת פוסטים, לעשות לייקים וכל השיט הזה- לא מבין בזה מספיק בעצמי), למשל. כתיבת מאמרים בתשלום. למשל.

יש לך יכולות יותר טובות? מצויין, אפילו יותר דלתות ייפתחו. 

וזה רק מלמצוא עוד עבודה להשלמת הכנסה. 

על לעבור למקום עבודה עם משכורת יותר טובה, לא מדבר. 

על למכור מה שכן יש לך כדי לצאת מהנקודה הקשה בהנחה והיא זמנית, לא מדבר. 

על לקצץ בכמויות שאתה בעצמך צורך, לא מדבר. 

החלטת לגנוב? תענש בהתאם. ועדיף בחומרה. אל תפגע באחרים שלא קשורים בכלל.

לכנופית חובשי השועלים המתים יש אימרה, "מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים". 

מי שעובר על החוק לא ראוי מבחינתי להקלות ולהתחשבות. באותה מידה יכל לבחור להיות נורמטיבי. אני לא צריך שיגנבו ממני משהו, כדי לממן משהו אחר למישהו אחר. מצטער לא מתאים לי להיות קורבן. 

וגם לא מתאים לי שיש קורבנות בכלל בסיפור הזה. וזה בגלל שהענישה היא בדיחה עצובה.  

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה שקנה פרארי בכסף שקיבל עבור 30 לחמים צריך לקבל עבודה בבית השקעות, ולסדר עבודה לעני שגנב 30 לחמים כי הילדים שלו רעבים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 37 דקות, פינדר כתב:

הבעיה היא כשמשתמשים בעובדה הזאת כדי לערער את האמון במערכת המשפט, וגורמים לאנשים כמו @יובל .מ. להאמין ש״הם״ כולם שקרנים שדואגים רק לאינטרסים של עצמם.

ושאם רק נבצע איזו רפורמה קטנה, נתקן את מע׳ המשפט.

הרפורמה היחידה שאני מעוניין שתעבור זה שימנו פי 5 שופטים, שיקבעו שכל משפט צריך להיגמר תוך שנה גג ושהכרעת הדין תפורט ב-2 עמודים במקסימום.

בינתיים אזרחים תמימים עוברים פה עינוי דין על שטויות.

בעצם מוסיף שמי שמבצע תביעות סדרתיות ישלם קנס של פי 5 ממה שהוא תבע.

לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

אני תוהה בקול רם. 

אנחנו עדיין במערכה וההברחות בטח שלא הפסיקו ובטח שזיני לא היחיד שעוסק בזה. אולי מטרת הסעיף הקשה הזה הוא להרתיע אחרים בידיעה שהוא יימחק או יפול בהמשך.

לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

אני תוהה בקול רם. 

אתה קצת דמגוגי כי אתה כבר מכיר את הדעות שלי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא עקבתי אחרי העמודים האחרונים לעומק, אבל בעבר השוואות בישראל הראו שערבים מקבלים עונשים חמורים יותר מיהודים על עבירות תנועה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה בטח מכיר את הבדיחה על שני היהודים והערבי שנפגשו בכלא ושואלים אחד את השני על מה הם יושבים.

היהודי הראשון אומר קיבלתי 3 שנים על שוד והשופט אמר לי שיש לי מזל שזה לא שוד מזויין כי הייתי מקבל 6 שנים.

היהודי השני אומר קיבלתי 4 שנים על אונס והשופט אמר לי שיש לי מזל שהיא לא היתה קטינה כי הייתי מקבל 10.

אומר הערבי קיבלתי 10 שנים כי נסעתי בלי אורות והשופט אמר לי שיש לי מזל שזה לא היה בלילה כי הייתי מקבל 20.

לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה קצת דמגוגי כי אתה כבר מכיר את הדעות שלי.

שאלה פשוטה. אותו עונש כן או לא?

• מצחיק 7

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

הרפורמה היחידה שאני מעוניין שתעבור זה שימנו פי 5 שופטים, שיקבעו שכל משפט צריך להיגמר תוך שנה גג ושהכרעת הדין תפורט ב-2 עמודים במקסימום.

בינתיים אזרחים תמימים עוברים פה עינוי דין על שטויות.

בעצם מוסיף שמי שמבצע תביעות סדרתיות ישלם קנס של פי 5 ממה שהוא תבע.

צ'מע, מסכים וחצי.

נהג לילה, אהבתי, לא הכרתי את הבדיחה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

אני לא מכיר את העובדות במקרה הספציפי הזה וגם אין לי ידע בהלכות החוק ובהשוואות למקרים אחרים.

אבל ראיתי מספיק אנשים משני הצדדים, כולל כאלו שנחשבים ״קיצונים״ כמו גיא פלג, שמתבטאים נגד סעיפי האישום במקרה הזה, אז יכול להיות שבאמת הפרקליטות טעתה פה.

גם אם הנימוקים של השופט הם לא משהו בכלל.

יש הרבה אנשים שהיו במעצר של שב"כ/משטרה עד תום ההליכים וקיבלו כתב אישום של ריגול כי מישהו הבטיח להם כסף בטלגרם על גרפיטי. אז גם שם הגזימו? לא ראיתי אף שופט שחשב ככה.
קצת לא ברור לי איך הטענות של כבוד השופט מתיישבות עם המציאות.
הנימוקים שלו היום למה לשחרר את מר זיני למעצר בית הם כבר הזיה אחרת... הוא טוען שמדובר באתרוג קדוש של הציונות הדתית ולכן אין סכנה לשחרר אותו, אבל אותו אתרוג קדוש עשה עבירות עבור בצע כסף, אז כבוד השופט, המציאות במקרה הזה מוכיחה אחרת מהדמיונות שלך.
אולי נשחרר גם את כל הנאשמים ששמים כיפה אחרי המעצר?

הפוליטיקה נכנסה לבית המשפט, בדיוק כמו במקרה של השופט מזרחי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

כתב אישום של ריגול כי מישהו הבטיח להם כסף בטלגרם על גרפיטי

אאל״ט רובם ידעו שהם מופעלים על ידי האירנים.

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

הנימוקים שלו היום למה לשחרר את מר זיני למעצר בית הם כבר הזיה אחרת

כן.

לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

הפוליטיקה נכנסה לבית המשפט, בדיוק כמו במקרה של השופט מזרחי.

תיכף יובל ושאר החברים יגידו לך שהפוליטיקה תמיד היתה שם, רק שעכשיו זה מפריע לך כי דופקים את האשכנזים\שמאלנים וכו׳.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לפני 15 דקות, פינדר כתב:

אאל״ט רובם ידעו שהם מופעלים על ידי האירנים

הם ידעו שהם הולכים לצייר גרפיטי. כל אחד מהם יכל לטעון שהוא רק רצה קצת שקלים כדי לקנות אייפון חדש והוא בכלל לא תיכנן לרגל עבורם. אני חושב שהטענה הזו מחזיקה מים לא פחות מדעתו של כבוד השופט על כתב האישום.
הוא השווה את ההברחות של זיני וחבריו להכנסת הסיוע של מדינת ישראל לעזה (חמאס), נו מה יותר מזה כדי להבין כמה הוא לא מחובר למציאות או מתחבר למציאות שנוחה למישהו.

אף אחד מהנאשמים הוא לא שמאלן/אשכנזי אז אני לא מבין איך הטענה הזו קשורה למציאות אם יטענו אותה.
מי שנדפק מזה זו מדינת ישראל. לא האשכנזים.
נכון חמאס לא הפעיל אותו, לפחות לא הציג את עצמו כחמאס והפעיל אותו, אבל מר זיני הבריח סחורה לעזה, סחורה שהוא ידע שעלולה להגיע לחמאס ושהיא שווה לו המון כסף וחלקה השווי הוא לא רק כספי אלה גם טכני/תשתיתי/עוזר לבניית הכוח.
הוא עשה את זה עבור בצע כסף. לפי כתב האישום עבור בצע כסף הוא גם רימה את השופתים שלו לפשע ושדד מהם עוד 100-200K שקלים.
אני לא מבין איך השופט יכול לטעון על אדם כזה שהוא צדיק של הציונות הדתית הגיבורים. אנשים בציונות הדתית (לא נבחרי הציבור שלה) כנראה מוקיעים אדם כזה, בטח לא רוצים שהוא יזוהה איתה או לשרבב את אח שלו לדיון, גם הוא (אני מקווה) מתנער ממנו. לא מבין איך השופט יכול להגיד שאין מסוכנות בלשחרר אותו. עבור בצע כסף הוא ביצע מעשים שהרבה רואים בהם כסיוע לאוייב (כבוד השופט לא), והוא רימה גם את שותפיו. לא ממש אדם אמין/פטריוט.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

אתה בטח מכיר את הבדיחה על שני היהודים והערבי שנפגשו בכלא ושואלים אחד את השני על מה הם יושבים.

היהודי הראשון אומר קיבלתי 3 שנים על שוד והשופט אמר לי שיש לי מזל שזה לא שוד מזויין כי הייתי מקבל 6 שנים.

היהודי השני אומר קיבלתי 4 שנים על אונס והשופט אמר לי שיש לי מזל שהיא לא היתה קטינה כי הייתי מקבל 10.

אומר הערבי קיבלתי 10 שנים כי נסעתי בלי אורות והשופט אמר לי שיש לי מזל שזה לא היה בלילה כי הייתי מקבל 20.

שאלה פשוטה. אותו עונש כן או לא?

מכיר את הגרסא האמריקאית, שהשחור בכלא מפחד מהלבן כי הלבן אשכרה ביצע את הפשע.

אתה לא בכיוון.

הכוונה שלי היא כזאת, אותו אדם, שופטים שונים, עונש זהה.

אני לא אומר שתכניס את מי שגנב לחם לילדים לכלא, אבל אם שופט א' משחרר אותו גם שופט ב' צריך לשחרר אותו.

ולחילופין, אם שופט א' יכניס את מי שקנה פרארי לכלא אז גם שופט ב' צריך להכניס אותו.

אחרת אתה עלול להגיע למצב שבו שופט א' מכניס את מי שגנב לחם לילדים לכלא ואילו שופט ב' משחרר את מי שקנה פרארי.

אם לא הבנת אין לי איך להסביר את זה עוד.

לפני 42 דקות, farkash7 כתב:

הם ידעו שהם הולכים לצייר גרפיטי. כל אחד מהם יכל לטעון שהוא רק רצה קצת שקלים כדי לקנות אייפון חדש והוא בכלל לא תיכנן לרגל עבורם. אני חושב שהטענה הזו מחזיקה מים לא פחות מדעתו של כבוד השופט על כתב האישום.
הוא השווה את ההברחות של זיני וחבריו להכנסת הסיוע של מדינת ישראל לעזה (חמאס), נו מה יותר מזה כדי להבין כמה הוא לא מחובר למציאות או מתחבר למציאות שנוחה למישהו.

אף אחד מהנאשמים הוא לא שמאלן/אשכנזי אז אני לא מבין איך הטענה הזו קשורה למציאות אם יטענו אותה.
מי שנדפק מזה זו מדינת ישראל. לא האשכנזים.
נכון חמאס לא הפעיל אותו, לפחות לא הציג את עצמו כחמאס והפעיל אותו, אבל מר זיני הבריח סחורה לעזה, סחורה שהוא ידע שעלולה להגיע לחמאס ושהיא שווה לו המון כסף וחלקה השווי הוא לא רק כספי אלה גם טכני/תשתיתי/עוזר לבניית הכוח.
הוא עשה את זה עבור בצע כסף. לפי כתב האישום עבור בצע כסף הוא גם רימה את השופתים שלו לפשע ושדד מהם עוד 100-200K שקלים.
אני לא מבין איך השופט יכול לטעון על אדם כזה שהוא צדיק של הציונות הדתית הגיבורים. אנשים בציונות הדתית (לא נבחרי הציבור שלה) כנראה מוקיעים אדם כזה, בטח לא רוצים שהוא יזוהה איתה או לשרבב את אח שלו לדיון, גם הוא (אני מקווה) מתנער ממנו. לא מבין איך השופט יכול להגיד שאין מסוכנות בלשחרר אותו. עבור בצע כסף הוא ביצע מעשים שהרבה רואים בהם כסיוע לאוייב (כבוד השופט לא), והוא רימה גם את שותפיו. לא ממש אדם אמין/פטריוט.

הוא לא טען שהוא צדיק של הציונות הדתית, אלא שזה לא הגיוני שהוא ביצע את זה כסיוע לחמאס.

פורסם
לפני 41 דקות, farkash7 כתב:

אני לא מבין איך השופט יכול לטעון על אדם כזה שהוא צדיק 

"היעדר הרשאות". אם הוא מעולם לא נתפס, הוא בהחלט יכול להיראות צדיק... 

תקראו שוב מה שכתבתי לפני שתקפצו בבקשה.

לגבי אלו ששמים כיפה. 

לדעתי? 

השופט צריך לשאול אותם שאלה (אחת קשה) הקשורה לדת ולשמירת שבת או משהו בסוף ההליך ולפני ההחלטה על העונש. 

ידעו לענות? סבבה, מצויין. הכיפה מונחת במקומה הטבעי. 

לא ידעו לענות? להכפיל את העונש... פלוס גם ענישה על ביזוי הדת או משהו דומה.

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

הכוונה שלי היא כזאת, אותו אדם, שופטים שונים, עונש זהה.

אתה מכיר את אתה שהוא לא אתה אבל הוא אתה? 

אני לא מכיר את האני שהוא לא אני אבל הוא אני שהוא אני שלי. או שזה שלו? התבלבלתי. רגע. אני צריך להתחיל מההתחלה.

אדם לא יכול להישפט על אותה עבירה בפני 2 שופטים שונים; 2 אנשים שונים הם לא אותו אדם. 

יש לך פה כשל לוגי יקירי. הטענה שלך לא מתקיימת במבחן המציאות.

וגם אם נניח שכן, וקרה מקרה והטיעון שלך איכשהוא נכון ומדוייק- 

בדיוק בשביל זה יש אפשרות לעירעור, בקשה לפסילת פסק הדין עקב "אכיפה בררנית" או התנכלות או משהו כזה (בדוגמא שהבאת על השופט שביתו נהרגה בתאונה), ואפילו הגשת תלונה למה שמו, פפסי משהו, בנציבות לתלונות על השופטים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

אותו אדם, שופטים שונים, עונש זהה.

זו דרישה ילדותית. תמיד יהיו הבדלים. זו לא נוסחה מתמטית. בשביל זה קיימות ערכאות וכל מה שכתבתי קודם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...