Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, farkash7 כתב:

אם ישראל הייתה חותמת על עסקת חטופים ועל הסכם עם חיזבאללה היינו נשארים עם אוייב עם יכולות הרס בצד השני שפרש טונות של נשק על הגבול שלנו ומוכן לפלישה שמה ש"מונע" אותה הוא איזה נייר חסר ערך

היינו נמצאים עם יותר חטופים שחזרו הביתה, ואותו המצב בדיוק כמו שהיינו בו לפני השביעי, אז אף אחד לא אמר שצריך להקריב אזרחים לטובת הכלל או משהו.

לפני 42 דקות, farkash7 כתב:

ולתת לה לפעול בלי פחד מהשלכות

לישראל אין אף תוכנית לטווח הקרוב בתוך ישראל, בטח ובטח שאין לה תוכנית לטווח הרחוק לכול האיזור, ככה שבספק אם זה פתרון טוב.

לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

הם כן אשמים בזה (יחד עם ביבי שלא שם עליהם פס) שאנחנו לא מחריבים את לבנון המדינה

מה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, David32 כתב:

היינו נמצאים עם יותר חטופים שחזרו הביתה, ואותו המצב בדיוק כמו שהיינו בו לפני השביעי, אז אף אחד לא אמר שצריך להקריב אזרחים לטובת הכלל או משהו.

מי אמר שהמצב שהיינו בו לפני השביעי הוא טוב?
שאוייב חמוש באלפי טילים, טילי שיוט, טילי חוף ים עם נשק וביצורים פרושים מאות מטרים מישובים ואלפי לוחמים שביום פקודה יכולים להסתער הוא מצב טוב?
זה שהיינו במצב הזה שנים ולא קרה כלום הוא מחדל עצום של "מר בטחון" האפס. למזלנו נסראללה הימר לא נכון.

לישראל אין אף תוכנית לטווח הקרוב בתוך ישראל, בטח ובטח שאין לה תוכנית לטווח הרחוק לכול האיזור, ככה שבספק אם זה פתרון טוב.

אני לא מבין על איזו תוכנית אתם מדברים עכשיו?
יש תוכנית לטווח הקצר, להחזיר את החטופים, לחסל את מה שנשאר שם מחמאס ולגדוע כל התעצמות שלו ולהחזיר את תושבי הצפון לבית שלהם.
איזו תוכנית אתה רוצה שנתכנן? שלום עולמי? בואו, תתעוררו.

מה?

האמריקאים מפעילים לחצים כבדים כדי שלא נפציץ את התשתיות של מדינת לבנון, זה נאמר יותר מפעם אחת.
לא מבין למה ביבי מקשיב להם. מדינה תוקפת אותך ללא התגרות ויורה על ישובים אזרחיים שלך אלפי טילים.
לאותה מדינה צריך להשמיד את כל התשתיות האזרחיות ולהחריב את הבירה שלה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

איזו תוכנית אתה רוצה שנתכנן? שלום עולמי? בואו, תתעוררו.

אתה רוצה שישראל תפעל בלי רסן ותעשה מה שבא לה. מי שעושה את זה צריך שתיהיה לו תוכנית למשהו.

"בואו תתעורר". להתעורר למה בדיוק?

לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

מדינה תוקפת אותך

כי אותה המדינה לא תוקפת אותך? 

חשבתי שזה מוסכם שחיזבאללה הוא זה שתוקף אותך וכולם מכנים ומסכימים שהוא אירגון טרור. 

ונגיד שאני זורם איתך.

רוסיה צודקת בהפצצות שלהם? 

יודע מה, יותר מזה. גם אם היא צודקת וגם אם לא - קייב עדיין עומדת.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 49 דקות, farkash7 כתב:

אני לא מסכים, אני לא רואה איך ה"מבוגר האחראי" (תרתי משמע) הנוכחי הוביל אותנו למקום טוב יותר.

אני מסכים, אבל לא מהסיבות שלך - המבוגר האחראי לא מתנהל כמו מבוגר אחראי ונותן לביבי הילד להמשיך עם הטנטרום חסר האופק (אני מתייחס לעזה).

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

האמריקאים כן אשמים בזה שאנחנו שולחים אוכל ודלק לעזה.

מי ש״אשם״ בכך ששולחים אוכל ודלק ולא מרעיבים את האנשים שם למוות זו המציאות, אני מבין שלא אכפת לך (ובכל הכנות - גם לי) מהאנשים בעזה, אבל להרעיב אותם זה לא פתרון בר קיימא. בכלליות תמיד מעניין לראות את האנשים הכועסים על העולם שמאשים בהגזמה את ישראל בפשעים ביד אחת, כותבים ביד השניה שישראל צריכה לעשות את הפשעים האלו. Pick a lane.

**

האמריקאים לא אשמים בכך שממשלת ישראל לא מוכנה להציג או להציע שום פתרון ארוך טווח, מלבד ״הנצחון המוחלט״ כמובן. הם בטח ובטח לא אשמים בכך שהם דורשים פתרון ארוך טווח מבעלת הברית שלהם, אותה הם מממנים במליארדים. אם כבר, ישראלים כמוך אשמים בכך שהם באמת ובתמים חושבים שיש להם סוג של divine entitlement לכספים של משלם המסים האמריקאי, ללא פרומיל של זכות לאחרון לדרוש שתהיה - ולו לשם הPR בלבד - איזושהי אסטרטגיה. משהו.

זו יד מאוד מסוכנת שביבי משחק, לשמחתו שמחתך ושמחתי האמריקאים עדיין זורמים עם זה - אבל פנימית(-אמריקאית) זה כבר מתחיל להתערער. אישית, אני לא חושב שבחירה בטראמפ תשפיע לטובה, לדעתי לתת לביבי קארט בלאנש זה פתרון מאוד רע לישראל. במפלגה הדמוקרטית יש אמנם קולות הזויים, אבל המפלגה עצמה היא עדיין פרו-ישראל ברובה המובהק כפי שמשתקף מבעלי השררה.

(אגב, לא שזה משנה יותר מדי, אני לא משייך עצמי למפלגה הדמוקרטית. אם היתה לי זכות הצבעה כנראה שהייתי מצביע רפובליקנים רוב הדרך ורק בנשיאות מתנגד לטראמפ, שהוא בכלל לא רפובליקני אלא טרול פופוליסט וולטילי שביצע השתלטות עוינת בהצלחה)

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, David32 כתב:

כי אותה המדינה לא תוקפת אותך? 

חשבתי שזה מוסכם שחיזבאללה הוא זה שתוקף אותך וכולם מכנים ומסכימים שהוא אירגון טרור. 

בדיחה. תחסוך ממני את הבדיחה הזו.
חיזבאללה הוא חלק מהפרלמנט של לבנון.
הפעילים של חיזבאללה הם לבנונים.
חיזבאללה משתמש בתשתיות של מדינת לבנון לפעילות שלו.
חיזבאללה הוא לבנון.

את לבנון צריך לתקוף כבר מלפני חודשים.

לפני 17 דקות, oryo כתב:

אבל להרעיב אותם זה לא פתרון בר קיימא

להרעיב אותם זה בהחלט פתרון כי כשאין אוכל אי אפשר להילחם אז או שנכנעים או שהורגים את מי שלא נכנע.
אחת הסיבות שהם הלכו להפסקת האש בנובמבר היא שהאוכל והדלק התחילו להגמר.

לפני 17 דקות, oryo כתב:

האמריקאים לא אשמים בכך שממשלת ישראל לא מוכנה להציג או להציע שום פתרון ארוך טווח

מה זה פתרון ארוך טווח? מדינה פלסטינית? לא תודה.
שלום עולמי? עם מי? איראן? חיזבאללה? סעודיה? אף אחד מהם לא רוצה.

אני לא מבין את מטרת הסיסמאות האלה. הרי אף אחד לא יקח את השליטה על עזה כל עוד יש שם חמאס.
חמאס לא יוותר על השליטה, והוא כרגע שולט כי אנחנו מביאים לו אוכל.
מתנגדים לשליטה ישראלית שם, אז אף אחד אחר לא יחלק את האוכל.

אתה מבין שזה לא מתכנס וזה לא באשמת ישראל?
לך לסינוואר, תגיד לו שישראל עוזבת את עזה עד אחרון החיילים, הוא מקבל 3000 רוצחים בתמורה ל101 חטופים והוא רק צריך לוותר על השלטון ולהפרק מנשקו. נראה מה תהיה התשובה.

הפתרון היחידי הוא פתרון ביניים. לנהל את עזה אזרחית בטווח הקצר כולל חלוקת אוכל, עד שחמאס יאבד את האחיזה שלו.
כשזה קורה שתיכנס לשם רשות פלסטינית, רשות סעודית, רשות אמירתית או כל שקר אחר, וצה"ל נשאר בשליטה בטחונית עד קץ היקום או עד שהערבים יתחילו ללמד בבית ספר תכנים שהם לא להרוג יהודים ויעבור דור שהתחנך אחרת.
זה הפתרון הכי פחות מחורבן שאפשר לחיות איתו לצערנו הרב בחרנו בחרא של שכנים.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

או עד שהערבים יתחילו ללמד בבית ספר תכנים שהם לא להרוג יהודים

למה שהם יעשו את זה אם אתה אשכרה טוען שצריך להרעיב אותם למוות ולמחוק אותם?

למה שבלבנון שאחרי פארקש מי שישאר ירצה להיות חבר של ישראל?

לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

את לבנון צריך לתקוף כבר מלפני חודשים.

למה רק חודשים, שנים.

לא ענית על השאר. היופי זה שגם אתה הקצנת, אתה ויובל תצביעו ביחד לאותו הקיצוני. 

ישראל עם תשתיות חצי כוח, מערכת חינוך מתפרקת, מערכת רפואה בבעיה עצומה. בלי תחבורה. פשע משתולל. אבל ישראל תיקח ותלמד את כולם מסביב לאהוב אותה. כי עד עכשיו הלך מעולה. או שהיא תשמיד את כול מי שלא מוכן לאהוב אותה. עוד יותר טוב.

כמעט שכחתי:

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

לפני כשעה, David32 כתב:

לישראל אין

לפני 53 דקות, oryo כתב:

הנצחון

מחזיר אתכם לתשובה שכבר כתבתי ל @יבגניפ בנוגע לפתרונות שהם preemptive והמיני דיון שהתרחש שם. זה אותו רעיון. 

לפני 56 דקות, David32 כתב:

לחיזבאללה יש מושבים בפרלמנט של לבנון (מאשרים בחירת נשיא וממשלה), אז לא הייתי אומר שיש איזו זרות בין לבנון לבין חיזבאללה. ישנם אזורים, בעיקר בכפרי הדרום בהם חיזבאללה מוטמע חזק מאוד באוכלוסיה המקומית, כלומר הוא האוכלוסיה המקומית קרי מחבלים ומשפחותיהם.

לעומת המצב בעזה או איו״ש, לבנון היא מדינה ריבונית עם נמל ושדה תעופה וכו׳. אני לא בטוח מה הדין הבינלאומי אומר במקרה הזה, אבל סביר להניח שהוא הרבה יותר ״מאפשר״ מאשר עזה/איו״ש.

לפני 53 דקות, oryo כתב:

מי ש״אשם״ בכך ששולחים אוכל ודלק ולא מרעיבים את האנשים שם למוות זו המציאות

סביר להניח שיש איזשהו מרחק בין המינימום האפשרי לפי חוקים ואמנות בינלאומיות לבין הסיוע שנכנס לעזה. המציאות היא שישראל איננה מעצמה עם שטח ומשאבים גדולים, אלא מדינה המבוססת ייבוא באופן משמעותי ולכן תלויה בבעלות בריתה ומדינות נוספות, בפרט בניהול מצב לחימה.

לפני 53 דקות, oryo כתב:

לדעתי לתת לביבי קארט בלאנש זה פתרון מאוד רע לישראל

חד משמעית. לצד זאת, לדעתי, האסטרטגיה שמציגים בכירי ממשל ארה״ב, במיוחד בכל מה שקשור לאזור המדובר, היא בעייתית בלשון המעטה. כשיש לך, על פי מקורות זרים, את הפטיש הכי גדול בשכונה, לפעמים צריך להזכיר לכולם שיודעים גם להשתמש בו. פייסנות מול עריצים היא בדיוק ההפך ממה שאפשר היה ללמוד מלקחי מלחמת העולם השנייה. ישראל,  וגם האמריקאים, ישלמו מחיר יקר מאוד על הפייסנות הזו. איראן ממזמן היתה צריכה לשלם מחיר על חרחור הכאוס והטרור במזרח התיכון בצורה הרבה יותר ברוטאלית (ע״ע מבצע גמל שלמה)

לפני 28 דקות, David32 כתב:

חצי כוח

ביחס למי? למדינות הסובבות את ישראל? הרבה יותר מחצי כוח. ביחס להולנד? הרבה פחות מחצי כוח (תלוי איזה מדד, אבל בממוצע אני מניח שזה נכון)

אבל זה לא עניין של תשתיות, זה עניין של משאבים. ועוד לפני זה, יש תלות עצומה בצד השני. מעניין מאוד לבחון את התהליכים שעברו מצרים וירדן כדי לחתום על הסכמי שלום עם ישראל ועל התהליכים שעברו מדינות ערב נוספות שחתמו על הסכמי אברהם אל מול תהליכים אפשריים שאולי יהיה ניתן לנסות ליישם/לשאוף על מדינות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

שראל עם תשתיות חצי כוח, מערכת חינוך מתפרקת, מערכת רפואה בבעיה עצומה. בלי תחבורה. פשע משתולל. אבל ישראל תיקח ותלמד את כולם מסביב לאהוב אותה. כי עד עכשיו הלך מעולה. או שהיא תשמיד את כול מי שלא מוכן לאהוב אותה. עוד יותר טוב.

המצרים למדו לאהוב אותנו אז למה לא?
עד עכשיו (עד ה7.10) ישראל ישבה בשקט ונתנה לחיזבאללה להפוך למפלצת, נתנה לחמאס להפוך למיני מפלצת שהמיטה עלינו אסון, נתנה לאיראן לחמש את כל השכנים מסביב ועל הדרך לדהור לפצצה.
ראינו לאן זה הוביל את ישראל. כאשר ישראל ישבה בשקט ולא פעלה היא רק הגדילה את המחיר שהיא תשלם.
מאז שישראל התחילה ליזום המציאות הבטחונית השתנתה לטובה, ואני יודע שזה נשמע מוזר כשנופלים פה טילים כל הזמן, אבל צריך להסתכל קדימה. היכולות של חמאס היום הן כעין וכאפס לעומת לפני, כנ"ל של חיזבאללה והאיראנים עירומים ומשקשקים מפחד.

אין לישראל ולא היה לישראל מעולם סכסוך עם לבנון או מחלוקת על גבולות. לבנון היא גם אולי המדינה הקרובה ביותר (או הייתה עד שהכל שם התפרק לפחות) לישראל באזור.
שלטון דמוקרטי, מדינה חילונית אפשר לומר במהות שלה, ובכל זאת היא תקפה את ישראל.
הסיבה שאין שלום בין ישראל ללבנון היא שלבנון תמיד נחטפה ע"י אחרים. פעם זה פליטים פלסטינאים, פעם זה סורים, פעם זה איראנים.
זה לא מוריד אבל מהאחריות של לבנון כמדינה למצב ששורר עכשיו.
חיזבאללה חלש מאי פעם, אם לבנון לא רוצה עימות מלא עם ישראל שתפרק אותו.

לגבי מה האמריקאים עושים לא נכון מספיק להסתכל על מה שקורה בתימן. ארגון טרור סגר נתיב שיט מרכזי והאמריקאים לא מבצעים שם שום מהלך התקפי משמעותי. רק מתגוננים ממתקפות.
תמונת ראי של המדיניות האמריקאית כאן.
מה עשו האמריקאים כשאיראנים תקפו את סעודיה? נתנו לאיראנים פס.
ממש לא ברור לי מה מוביל אותם למדיניות השגויה והבזויה הזו. אולי כי עשו טעות בהפעלת הכוח מול עיראק ויש להם טראומה, אבל הפעם צריך כוח מה לעשות ואם לא לפחות שלא יפריעו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

מחזיר אתכם לתשובה שכבר כתבתי

בתאריך 21.9.2024 בשעה 06:58, Gosser1860 כתב:

אני לחלוטין מסכים שלפעול רק בצעד לוחמני מבלי לבנות אסטרטגיית יציאה זה more of the same.

אני לא לגמרי מבין את ההפניה, בגדול אני מסכים עם רוב עד-כדי כל מה שאתה אומר, אז ... למה אתה מחזיר אותי לשם?

לעומת המצב בעזה או איו״ש, לבנון היא מדינה ריבונית עם נמל ושדה תעופה וכו׳. אני לא בטוח מה הדין הבינלאומי אומר במקרה הזה, אבל סביר להניח שהוא הרבה יותר ״מאפשר״ מאשר עזה/איו״ש.

נכון, וישראל עושה שם עבודה מאוד מאוד מרשימה. חבל שזה כ״כ מאוחר, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.

האסטרטגיה שמציגים בכירי ממשל ארה״ב, במיוחד בכל מה שקשור לאזור המדובר, היא בעייתית בלשון המעטה. כשיש לך, על פי מקורות זרים, את הפטיש הכי גדול בשכונה, לפעמים צריך להזכיר לכולם שיודעים גם להשתמש בו. פייסנות מול עריצים היא בדיוק ההפך ממה שאפשר היה ללמוד מלקחי מלחמת העולם השנייה. ישראל,  וגם האמריקאים, ישלמו מחיר יקר מאוד על הפייסנות הזו. איראן ממזמן היתה צריכה לשלם מחיר על חרחור הכאוס והטרור במזרח התיכון בצורה הרבה יותר ברוטאלית (ע״ע מבצע גמל שלמה)

אני מסכים לחלוטין לגבי איראן.

אני חושב שגם עזה צריכים לשלם מחיר מאוד מאוד גדול על ה7, ובפרט שהם משלמים (וימשיכו לשלם). הבעיה היא ה״אסטרטגיה״ הישראלית (lack thereof) - ממש כפי שרשום בציטוט הראשון שלך הנ״ל.

בשורה התחתונה, אם אני משתמש בפרקש בתור מקרה בוחן לישראל ישראלי מהגוש ״שלי״ - יש בישראל דור שלם שבאמת ובתמים מאמין שניתן לשלוט בפלסטינים לנצח נצחים וגם להחשב לגיבור של הסיפור הזה. ממציאים כל מיני תירוצים בשביל להצדיק endgame רע, בהגדרה.

אין ולא יהיה פתרון שהוא ״ישראל שולטת בפלסטינים לנצח״ + ״ישראל היא מדינה מערבית מתוקנת/תקינה״, מהסיבה שהשניים סותרים זה את זה. השליטה בפלסטינים לא יכולה להיות פתרון קבע, אלא רק פתרון ביניים - אבל פתרון ביניים ארוך כ״כ מתעתע את המח ומאלחש את החושים. אז יבוא הישראלי התורן ויסביר כל מיני הסברים, ויתעלם מכך שהפתרון שהוא עצמו מציע הוא לא באמת פתרון שהוא היה מוכן לשקול אפילו לשניה אחת, איפה אבירי הצביעות כשצריך אותם..?

שורה תחתונה: It's a shit product, that cannot be sold.

הרי יש סיבה שאנחנו אומרים את זה אחד לשני אבל מדינת ישראל משתדלת לא לייחצן את זה, כי כולנו מבינים בצורה זו או אחרת שזה לא פתרון בר קיימא - כמו שג׳אנקי מבין שאם ימשיך להזריק ברחוב לעולם לא יצא מהסיטואציה בה הוא נמצא, אבל הוא לא מסוגל לוותר על זה.

הוא לא מסוגל לדמיין מציאות אחרת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

הכשל של ה7.10 לא קשור לטענה שלי. אני לא טענתי שהאמריקאים אשמים ב7.10. ל7.10 יש אשם מרכזי אחד, נתניהו, ולתוצאות הנוראיות של ה7.10 יש אשמה בעיקר של הצבא.

בדרום לא היה צריך הרבה כדי להתמודד עם האיום, עוד חיילים ובכמות שאפשר להחזיק שם קבוע. מה שקורה בצפון הוא שונה, אתה לא יכול להחזיק בצפון כוחות בכוננות מתמדת מוכנים לפלישה של 5000+ לוחמי רדואן של חיזבאללה חמושים מכף רגל ועד ראש.
הנשק נפרש על הגדר, הכל היה מוכן כולל ביצורים. אלפי רקטות היו משוגרות ביום הפקודה. הטופוגרפיה שם שונה לחלוטין.
תוכנית ההגנה שם בעיקר הסתמכה על התראה.

אף הסכם לא היה פותר את הבעיה הזו. הדרך היחידה לפתור את הבעיה הזו היא הרחקה שלהם בכוח ואכיפה בכוח של כל חזרה והתעצמות שלהם.
ההסכם לא היה מאפשר לא את זה ולא את זה ולמזלנו טיפסו שם בלבנון על סולם גבוה ולא ירדו מה שנתן לנו לגיטימציה (חלקית מאוד אם זה תלוי באמריקאים) להוריד אותם מהעץ בכוח.

האמריקאים כן אשמים בזה שאנחנו שולחים אוכל ודלק לעזה.
הם כן אשמים בזה (יחד עם ביבי שלא שם עליהם פס) שאנחנו לא מחריבים את לבנון המדינה.
הם גם אשמים בזה שלא הגבנו לאיראן כמו שצריך באפריל (יחד עם ביבי שלא שם עליהם פס), ובזה שהאיראנים הרשו לעצמם לעשות שידור חוזר ואז לאיים שהם יפציצו את שדות הנפט בסעודיה.
הם במובן מסויים גם אשמים בזה שסינוואר לא יורד מהעץ.

הכמיהה שלהם להפסקת אש, כאילו שזה יפתור את הבעיות כאן או יתרום לבטחון שלנו פתטית בעיני.

מסכים איתך כמעט בהכל. חוץ מהעובדה שאתה מאשים את ביבי בזה שהוא עדיין סופר את האמריקאים 

לא לספור אותם בבוטות עלולה להיות טעות קשה. בכל זאת אנחנו תלויים בהם לחלוטין.

דווקא המשחק של ביבי איתם למתוח את החבל עד הקצה עובד יפה. אמנם הלחיצה נמרחת אבל היעדים לבנתיים מושגים.

עזה רפיח פילדלפי ועכשיו לבנון כולם מטופלים שיטתית.

נכון שעם שתי ידיים משוחררות העסק היה נראה אחרת. אבל יש מציאות להתחשב בה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

הפתרון היחידי הוא פתרון ביניים. לנהל את עזה אזרחית בטווח הקצר כולל חלוקת אוכל, עד שחמאס יאבד את האחיזה שלו.
כשזה קורה שתיכנס לשם רשות פלסטינית, רשות סעודית, רשות אמירתית או כל שקר אחר, וצה"ל נשאר בשליטה בטחונית עד קץ היקום או עד שהערבים יתחילו ללמד בבית ספר תכנים שהם לא להרוג יהודים ויעבור דור שהתחנך אחרת.
זה הפתרון הכי פחות מחורבן שאפשר לחיות איתו לצערנו הרב בחרנו בחרא של שכנים.

הנה, הצעת פתרון ארוך טווח. אחד שאולי אפילו היה יכול לעבוד.

הבעיה היא שאני לא בטוח שמי ששולט במדינת ישראל כרגע רוצה פתרון כזה. כי הוא כולל ויתור על פטנזיות על מאחזים, וכי אם יקום דור מחונך אחרת - יש סיכוי גבוה יותר שזה עדיין יהיה דור שירצה עצמאות מאשר דור שירצה לשרת את הסמוטריצ'ים. ואז לא יהיה את התרוץ שהם נאצים. ואז מה?

נזכיר את הטריוויאלי: זו הסיבה שבגללה ישראל על משיחיה פעלה לחזק את החמאס. זה לא הוסתר. דיברנו על זה פה מיליון פעם. זה לא שהמשיחיים רוצים להלחם כל חייהם עם החמאס או מי שיחליף אותו. אבל נוח להם שהוא קיים, כי בלי זה אין הצדקה למאבק על א"י השלמה וכו'.

ולכן הפתרון שלך, שכנראה היה מקובל על הרוב השפוי בישראל, לא ייושם בחיים. ואם כבר יעשו משהו כזה, אז זה שוב יכלול הקמה של מאחזים, על כל מה שנלווה לזה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, David32 כתב:

למה שהם יעשו את זה אם אתה אשכרה טוען שצריך להרעיב אותם למוות ולמחוק אותם?

כי הם עשו את זה גם לפני שהרעבת אותם וניסית למחוק אותם. כלומר, הם לא שונאים אותך בגלל שאתה איום ונורא אלא כי זאת התרבות שלהם.

תראה ספרי לימוד איסלמיים בכל העולם, גם במקומות שרחוקים מפה אלפי קילומטרים. זאת רדיקליזציה שלא בטוח שניתן לשנות בכח. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

לכן הפתרון שלך, שכנראה היה מקובל על הרוב השפוי בישראל, לא ייושם בחיים. ואם כבר יעשו משהו כזה, אז זה שוב יכלול הקמה של מאחזים, על כל מה שנלווה לזה

נכון. בראש המדינה עומד חדל אישים שלא מסוגל לקבל החלטות אלה אם הוא עם הגב אל הקיר ואז אין גם שום חשיבה מטר קדימה.
ראינו לאן זה הוביל אותנו ומה צמח בלבנון, בעזה ובאיראן.
בנוסף השותפים שלו ממש ממש רוצים לבנות סוכות בעזה. בגדול כפי שכתבתי פעם אין לי שום בעיה עם סיפוח של צפון עזה ובניה של חממות ומוצבים שם ואם ממש מתעקשים אז גם סוכות של מתנחלים, אבל כעונש, לא כמדיניות של "מתיישבים בכל חור במזרח התיכון", וזה בסדר אם אתם חושבים שעונש זה מטומטם וילדותי, אני חושב שעונש נצרב טוב בזכרון וחוץ מזה שבטחונית עוד כמה ק"מ שם של צבא בין אזרחים לאוייב הוא כנראה דבר טוב.

יחד עם זאת הנקודה שניסיתי להעביר היא אחרת. הפתרון שאני מציע ואולי מקובל על הרבה אנשים לא מקובל על האמריקאים, לא מקובל על האירופאים, לא מקובל ע"י אף בן ברית שלנו וגם אור חושב שהוא לא בר קיימה.
מצד שני האמריקאים וגם אור מסתבר אומרים שאנחנו צריכים לתת לפלסטינים לשלוט על עצמם ועל השטח שלהם כשהם נמצאים בשטח שממנו אפשר לזרוק בקת"בים על נתב"ג, אז אני לא מבין איך זה כן פתרון בר קיימה ועל מה הם מדברים.

• אהבתי 1

פורסם

אחת הבעיות הכי גדולות שלנו זה שתמיד עושים לנו (גם אנחנו?) הפרדה בין חמאס לבין הפלסטינים או בין חיזבאללה ללבנון. אין הפרדה ואין הבדל. 

• תוכן חדש...