Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

אנחנו לא צריכים, אתם מוכיחים את זה בעצמכם

תגיד גדי, למה אתה מתעסק רק בצביעות (לכאורה) של השמאל?

למה אתה לא מביא דוגמאות לצביעות של הימין?

האם זה בגלל שאתה... צבוע? נקוד או מפוספס?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 13 דקות, gadik6 כתב:

אנחנו לא צריכים, אתם מוכיחים את זה בעצמכם:

בנית תאוריה שלא מתבססת על עובדות (די להפך) ומובילה אותך למסקנה היחידה שהדתיים נותנים לך חעבוד איתה: רק הם יהודים וכל ביקורת עליהם היא בהכרח אנטישמיןת.

זה לא הופך אותי לצבוע. מצטער.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

תגיד גדי, למה אתה מתעסק רק בצביעות (לכאורה) של השמאל?

למה אתה לא מביא דוגמאות לצביעות של הימין?

האם זה בגלל שאתה... צבוע? נקוד או מפוספס?

אני מחוספס.

וחשבתי שכל אחד יכול לבחור במה הוא רוצה להתעסק או על מה לשים דגש. בצביעות של הימין לדעתי עוסקים כבר רוב העיתונים ואתרי ה"חדשות".

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

למה?

הרי לשיטתך צריך להיות כלל אחיד לכ-ו-ל-ם:

לא, לשיטתי מותר בתנאים, וזה גם מה שכתוב בציטוט...

לפני כשעה, פינדר כתב:

איך הרשויות יודעות איפה לסגור ואיפה לא? הרי מבחינתך אם אין הגדרה מדוייקת מתמטית למה זה שכונה חרדית, אסור לסגור

אם יש דרישה של תושבים לסגור ואין התנגדות, מותר לרשות לסגור. אין אזורים של דתיים ואזורים של חילונים בהגדרה כמו שדתיים יכולים לקנות דירה בבניין שלך.

לפני כשעה, פינדר כתב:

למה בשכונה דתית סוגרים את הכביש בשבת ובשכונה שלי לא?

באותו אופן, זה סבבה לארגן תפילה פומבית באותה שכונה ופחות סבבה לארגן את זה מתחת לבית שלי

סגירת כביש זה לא תפילה במקום ציבורי. בשביל לסגור כביש חייבים אישור מהרשות כי זה פגיעה בחופש בתנועה. לעמוד באיזה גינה ולהתפלל לא פוגע בזכויות של אף אחד.

לפני כשעה, פינדר כתב:

איזה מתישים אתם. כל הפילפולים ועיקומי המוח הדבילים האלו, בשביל מה? בשביל להוכיח שאנחנו צבועים?

חסרות בעיות אמיתיות?

קודם כל לא, זה לא פילפולים זה ממש פשוט. 

אני לא יודע מה אחרים מנסים להוכיח, אני מנסה להבין למה זה לא בסדר להתפלל בדיזנגוף אבל בסדר להתפלל בפארק קלור.

אם כל העניין זה שאין להם פיזית מקום להתפלל, ובכלליות המדיניות היא שאסור בתל אביב תפילות בהפרדה במקום ציבורי, זה סבבה מבחינתי. 

אבל אם זה לא העניין, אז יש פה בעיה.

לפני 54 דקות, יבגניפ כתב:

אני אחדד: לא איכפת לי מה חושב השכן שלי במקרה הזה. האופי של העיר חשוב לי יותר. השכן יכול לעבור לעלי או פתח תקווה. לי אין לאן ללכת. אנחנו מיעוט. עם עיר וחצי. והרגשןת של השכן שלא יודע שמנצלים אותו לקידום מסיון לא מעניינים אןתי.

אז תעבור לשכונה של פינדר ברחובות 😁

רציני אבל, כמו שאתה לא יכול לסלק מהכיכר אנשים בוויב שלא בא לך בטוב גם אותם אתה לא יכול לסלק. אחרת כל אחד יכול לבוא ולומר אתה לא מתאים לי. לא מתאים לי האבארת' שלך, אתה מנסה להביא לפה תרבות קלוקלת של רעש אגזוזים ומרוצים לא חוקיים, פה זה שכונה של סבתות שנוסעות ביאריס הברידית והולכות לישון בשמונה וחצי. תל אביב זה עיר של כולם לא? 

לפני 43 דקות, פינדר כתב:

חיזבאללה פירסם צילומי מזלט שטס לכאורה מעל מפרץ חיפה.

אני אמור להגיד, אה זה בסך הכל צילומים אוירים של נופי הארץ. מאיפה אני אמור לדעת מה נסראללה רוצה לעשות עם זה? אולי הוא בכלל רוצה לבקר במוזיאון המדע ולנסוע בכרמלית

כי להתפלל בכיכר דיזנגוף זה חלק מהתכנית המרושעת של הדתיים כמו טיסני הריגול של חיזבלה. אהבתי את ההשוואה ואטורי סטייל...

זה די ברור מאיפה הגישה שלך נובעת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

אני לא יודע מה אחרים מנסים להוכיח, אני מנסה להבין למה זה לא בסדר להתפלל בדיזנגוף אבל בסדר להתפלל בפארק קלור.

אבל ענינו על זה. זה לא ויכוח פילוסופי בואקום. זה שאתה לא חושב שיש משמעות לאירוע בכיכר על רקע כל מה שקרה לפני המלחמה, זה זכותך. אני חולק עליך. ויש מספיק הסברים למה.

מה היה בצארלס קלור אני לא יודע. אבל אם זה אורגן תחת הקריאות מהנהר לים, זה לא לגיטימי גם.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

בצביעות של הימין לדעתי עוסקים כבר רוב העיתונים ואתרי ה"חדשות".

הלוואי שהבעיה עם הימין הייתה מסתכמת בצביעות. אולי הייתי מצליח לישון יותר טוב בלילות.

העיסוק בצביעות סתם ממסך דיון בבעיות האמיתיות. אלו שלא חסר לנו מהן לצערי.

ומילא זה, אפילו להראות צביעות במקרה הזה לא הצלחת. ולא שחסר. אפילו אני יכול להביא דוגמאות לצביעות של הצד השמאלי.

לפני 31 דקות, SlowRide כתב:

אם יש דרישה של תושבים לסגור ואין התנגדות, מותר לרשות לסגור. אין אזורים של דתיים ואזורים של חילונים בהגדרה כמו שדתיים יכולים לקנות דירה בבניין שלך

זה פשוט לא נכון.

אם יש התנגדות של תושב אחד לסגירה? מותר לרשות לסגור? ואם שניים, או עשרה, או מאה?

אני יכול לרכוש שם דירה ואז להתנגד? מישהו יכבד את זה?

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

לא, לשיטתי מותר בתנאים, וזה גם מה שכתוב בציטוט...

אם יש דרישה של תושבים לסגור ואין התנגדות, מותר לרשות לסגור. אין אזורים של דתיים ואזורים של חילונים בהגדרה כמו שדתיים יכולים לקנות דירה בבניין שלך.

סגירת כביש זה לא תפילה במקום ציבורי. בשביל לסגור כביש חייבים אישור מהרשות כי זה פגיעה בחופש בתנועה. לעמוד באיזה גינה ולהתפלל לא פוגע בזכויות של אף אחד.

קודם כל לא, זה לא פילפולים זה ממש פשוט. 

אם כל העניין זה שאין להם פיזית מקום להתפלל, ובכלליות המדיניות היא שאסור בתל אביב תפילות בהפרדה במקום ציבורי, זה סבבה מבחינתי. 

אבל אם זה לא העניין, אז יש פה בעיה.

אז תעבור לשכונה של פינדר ברחובות 😁

רציני אבל, כמו שאתה לא יכול לסלק מהכיכר אנשים בוויב שלא בא לך בטוב גם אותם אתה לא יכול לסלק. אחרת כל אחד יכול לבוא ולומר אתה לא מתאים לי. לא מתאים לי האבארת' שלך, אתה מנסה להביא לפה תרבות קלוקלת של רעש אגזוזים ומרוצים לא חוקיים, פה זה שכונה של סבתות שנוסעות ביאריס הברידית והולכות לישון בשמונה וחצי. תל אביב זה עיר של כולם לא? 

מכרתי את האבארט :(

ולא, ת"א זה לא עיר של כולם. שמע, בוא נסתכל על אירופה. אני חרד מהפיכתן לשכונות בבירות אירופאיות לגטאות מוסלמים. כי בממוצע זה על חשבון זה שהעיר היא לכולם. למה שאתמוך בזה פה? כולנו הרי מסכימים שלליברליזם ופתיחות יש גבולות.

המשיחיים יודעים, אגב, מה בדיוק הם באים לעשות. ודואגים לספר שכל מי שמתנגד חייב להיןת אנטישמי. כמו כל מי שמתנגד לאלימות שלהם ביוש. כי הנה, זה אשכרה עובד להם.

פורסם

טוב, נמצאו האשמים לכל תחלואי המדינה, זה הצבא כמובן לפי הנבלה הראשי בערוץ ביבי - ברדוגו. כמובן שכל מה שיוצא לחמדן הזה מהפה הוא מהוראה של ביבי, זה האיש הראשון שביבי פגש עוד ב-7 באוקטובר. לא נביא, אבל חיסול מדינת ישראל זה משהו שחשבתי על ביבי כבר לפני 20 שנה, מסתבר שאני צודק. 

פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

, הסכנה האמיתית היא שלא יהיו כאלה שישלמו מיסים, מה שיוביל לירידה בתקציב המדינה מה שמוביל בהמשך לירידת באיכות החיים וזה יקרה, מה שיצור מעמדות באופן יותר מובהק ממה שקורה עכשיו.

תקציב המדינה ב26-27 הולך להיות קשוח

תנוח, מה יהיה עם 25?

כבר עכשיו לא ברור לי מאיפה יביאו את הכסף.

חברים טוחנים מילואים בכמויות, אין קריירה, בקושי משפחה. עם עוד כמה חודשים מילואים מתוכננים להשנה - זה לא מצב שאפשר להחזיק לאורך זמן.

ואז הם מקבלים מענקים, מבזבזים אותם, צריכים חופשות קצת להירגע מכול הבלאגן. ה-אנשים שמחזיקים את המשק שבורים.

גם אם המלחמה תסתיים מחרותיים עם ניצחון מלא מלא. הם יעשו יותר מילואים מבשנים הקודמות....

לא יודע, לא נראה עתיד מבטיח.

לפני כשעה, פינדר כתב:

נגיד, עכשיו חיזבאללה פירסם צילומי מזלט שטס לכאורה מעל מפרץ חיפה.

בבינגו הדברים שלא רציתי לראות היום זה מקומות שאני מכיר מחיפה והקריות. 

כיף כיף כיף. מעודד מאוד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

אבל ענינו על זה. זה לא ויכוח פילוסופי בואקום. זה שאתה לא חושב שיש משמעות לאירוע בכיכר על רקע כל מה שקרה לפני המלחמה, זה זכותך. אני חולק עליך. ויש מספיק הסברים למה

אני לא חושב שהמשמעות של אירוע תפילה ביום כיפור זה תקיעת אצבע בעין לחילונים רק כי ארגן את זה גוף מסויים. אני גם לא חושב שתפילה של מוסלמים בפארק זה בעיה.

אתה אולי מרגיש מאויים מזה, אני לא. אני לא חושב שיש מה להשוות את זה למה שרואים באירופה עם מהגרים ופליטים שמביאים תרבות של עולם שלישי ולא רוצים להשתלב. מדובר באזרחי המדינה. בתוך הציבור הזה יש כמה טיפשים שרוצים להחזיר את העולם בתשובה ולעשות מדינת הלכה עם בית מקדש, נכון. במערכת הדמוקרטית שלנו יש באגים שמאפשרים להם יותר כח ממה שאמור להיות להם על חשבון הרוב השפוי. אם כבר, מזה אני מרגיש מאויים. לא מאוסף של אנשים שרוצים לעמוד בכיכר דיזינגוף ולהתנענע עם ספר ביד יום בשנה.

לפני 39 דקות, פינדר כתב:

זה פשוט לא נכון.

אם יש התנגדות של תושב אחד לסגירה? מותר לרשות לסגור? ואם שניים, או עשרה, או מאה?

מה לא נכון?

לפני 44 דקות, יבגניפ כתב:

מכרתי את האבארט :(

ולא, ת"א זה לא עיר של כולם. שמע, בוא נסתכל על אירופה. אני חרד מהפיכתן לשכונות בבירות אירופאיות לגטאות מוסלמים. כי בממוצע זה על חשבון זה שהעיר היא לכולם. 

אתה רוצה עיר או קומונה חילונית? כי זאת המשמעות של עיר...

אתה כותב בפורום די הרבה על היתרונות של עיר וזה מה שהופך את תל אביב לעיר היחידה בערך בארץ, זה שכולם משתמשים בה ולכולם יש מה לחפש בה.

אתה לא צריך לבטל את העקרונות והתרבות שלך שלך כדי לחיות בעיר וגם הדתי לא כי העיר סובלת את כולם. 

• אהבתי 1

פורסם

סלואורייד, זכותך לא להרגיש מאוים. אני מרגיש מאוים. גם כי המשיחיים מהגבעות יכוונו עלינו נשק מתישהו. וגם כי בלי זה הם עובדים קשה להרוס את החיים שלנו פה. לא רואה סיבה להכחיש את זה.

זה לא הופך כל דתי או חרדי ברחוב לאויב שלי. לא איכפת לי משכנים דתיים או חרדים. בטח דלא איכפת לי מבתי כנסת ואנשים מתפללים ברחובות בחגים.

אבל אני ערני לתהליכים. ועיר כמו שאתה מתאר לא צומחת מהומופובים דתיים פרימיטיבים.

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

והמתפללים שם, רובם היו הומופובים ומתנחלים חמושים? ממה שראיתי לא.

אתה צודק שיש חבורה של משיחיים שמאיימת על המדינה אבל זאת הכוונה שלהם, שכל דבר דתי יראה לך כאילו הוא שלהם בלעדי. ככה מרחיקים את הציבור החילוני. גורמים לך להרגיש זר. גורמים לשכן שלך לחשוב שאתה זר, ואחרי זה גם בוגד. 

זה התהליך שמתרחש פה. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

מסתבר שכן. לצאת בתל אביב עם חולצה לבנה מכופתרת וכיפה על הראש בערב חג, אוטומטית הופך אותך לפאשיסט מסתבר.

האם היה קומץ קיצוני שבא לעשות דווקא?   ייתכן, בדיוק כמו שלא כל מי שבא לפוצץ את התפילה, עשה זאת מתוך דאגה אמיתיץ לאבד את הצביון החילוני. חלקם באו כי הם אנרכיסטים משועממים, שמתחרפנים ברגע שרואים משהו או מישהו דתי.

כמו שאמרתי, כל ההתפלפלויות פה זה סתם תירוצים. גם אם היו מארגנים את תפילת חג הקורבן באמצע דיזנגוף, עדיין היו מוצאים פה סיבות למה זה "שונה".

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

מה לא נכון?

כל מה שכתבת שם על רצון התושבים וכו'. אין לי כח לחזור על עצמי.

לפני שעה, SlowRide כתב:

ני לא חושב שהמשמעות של אירוע תפילה ביום כיפור זה תקיעת אצבע בעין לחילונים רק כי ארגן את זה גוף מסויים. אני גם לא חושב שתפילה של מוסלמים בפארק זה בעי

אז אתה לא חושב.. סבבה.

אני גר בגבול הצפון מזרחי של רחובות, לא רחוק מרמלה. אם התושבים הערבים של רמלה מתפללים בפארק ליד הבית שלהם, שיהיה להם לבריאות. אם הם יחליטו לערוך תפילה בפארק השכונתי שלי, אני אצפה שהמשטרה תפזר את האירוע. אם צריך, גם בכח.

לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

גם אם היו מארגנים את תפילת חג הקורבן באמצע דיזנגוף, עדיין היו מוצאים פה סיבות למה זה "שונה".

ראה תשובתי לסלואורייד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

היו לא מעט ממה שראיתי. זה גם לא משנה. כתבתי את זה המון פעמים פה: לא שמעתי אף מנהיג דתי אחד מגנה את הרב ההומופוב שעלה לכותרות סביב כל הברדק הזה. אף אחד. אפילו ה"מתונים" יצאו להגנתו וסיפרו כמה הם חברים שלו.

לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

מסתבר שכן. לצאת בתל אביב עם חולצה לבנה מכופתרת וכיפה על הראש בערב חג, אוטומטית הופך אותך לפאשיסט מסתבר.

אני מסתובב באיזור כל אבל כל שבת בבוקר. חצי מהאנשים שאני רואה עם כיפה על הראש. נובאדי גיבס א פאק. זה שאתה לא מכיר את ת"א ברמה כזו שאתה לא יודע שצארלס קלור זה די בכניסה ליפו, ואין לך מושג איך נראים החיים בעיר ומה קורה ברחובות שלה, ברמה כזו, וזה שהסגלים והסמוטריצ'ים הרגילו אותך לחשוב שכל התנגדות למשיחיים היא "אנטישמיות" ו"אנארכיזם" (שזה די מצחיק שזה בא ממחנה שדוגל בהקמה של ישובים לא חוקיים כדי להשתלט על שטח ארץ, והגיבורים ונבחרי הציבור שלו זה מחבלים מורשעים ומשתמטים מהצבא) זה עצוב. לחלוטין. אבל זו לא סיבה לסלף את המציאות ולשקר.

לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

כמו שאמרתי, כל ההתפלפלויות פה זה סתם תירוצים. גם אם היו מארגנים את תפילת חג הקורבן באמצע דיזנגוף, עדיין היו מוצאים פה סיבות למה זה "שונה".

כתבת 5-6 טענות לא נכונות עובדית. בהתאם, גם המסקנה שלך לא היתה נכונה. ובמקרה הספציפי הזה, המסקנה שם, כי זה מה שאמרו לך לחשוב. ואתה אפילו לא שם לב שעל הדרך, לא רק שזה הופך אותי או פינדר או המוני בני אדם ללא יהודים - זה הופך גם אותך ללא יהודי. כי מסתבר שיהדות הופכת לסינונים לקבוצה ספציפית באוכלוסיה. וזה בסדר. באמת. כולנו מאמצים לפעמים גישה מחנאית לחלוטין, ולא משנה כמה הן מפגרות. גם אני. חלק מהקטע של להיות ילד גדול זה גם להגיד "טעיתי", כשאתה טועה אפילו בעובדות שעליהן אתה בונה את הסיפור שלך. בטח אחרי שמוסבר לך באריכות מספר פעמים למה אתה טועה. וזה שגם ההנחה שלך כאילו שהבעיה היא בעצם התפילה, ולא המארגנים והקונטקסט, היא לא נכונה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 4
  • תוכן חדש...