Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נדבר רק על הרעיון שתכנון תחב"צ (כולל מסלולים, ימי ושעות פעילות) יהיו בשליטה של הרמה המוניציפלית.

לפני 39 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בעיה מספר אחת זה תכנון מלמעלה, היום אם בפתח תקווה צריכים לתגבר את קו 66 (סתם זרקתי מספר) בין השעות 8-9 בבוקר, זה צריך לעלות לאישור של הממונה על התחבורה הציבורית במשרד התחבורה.

אני לא מומחה לתכנון תנועה אבל למיטב ידיעתי הפתרון הוא הפוך מתכנון מקומי.  עיקר בעיית הפקקים היא בתנועה הבין עירונית ולא בתוך העיר.

איך יעזור לנהגים נת"ץ בר"ג אם ברגע שהכביש נכנס לתחום ת"א הנת"ץ מבוטל והופך למסלול לאופניים?

אם כבר אז כל גוש דן לפחות, צריך להיות מתוכנן כיחידה אחת.

היום התכנון הוא מרכזי אבל מבוצע בחוסר יעילות ואני חושב שצריך לייעל אותו ולא לבטל אותו.

לפני 46 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מבין שזה יכול לקחת במקרה הטוב חודשים לקבל אישור כזה.

קח דוגמה מהשטח: לפני כמה חודשים שינו את לו"ז הרכבות בין רחובות לת"א, אבל הלו"ז של קו אגד שאני נוסע איתו אל\מ תחנת הרכבת לא שונה בהתאם.

פניתי לאגד וקיבלתי תשובה ששינוי הלו"ז הוא באחריות משרד התחבורה והפנו אותי לפתיחת תלונה באתר של משרד התחבורה. פתחתי תלונה ואחרי כמה שבועות קיבלתי תשובה שהלו"ז עודכן, וגם ראיתי שהוא עודכן בפועל.

אז ברור שיש פה כשל וכמו שמשרד התחבורה היה מודע לשינויי הלו"ז של הרכבות, הוא היה צריך לבצע בעצמו את ההתאמות של האוטובוסים ולא לחכות לפניה ממני.

אבל מצד שני אם הנהלת הרכבת תחליט לשנות את לו"ז הרכבות איך שבא לה ועיריית רחובות תנהל את קווי אגד איך שבא לה (במקרה הזה מדובר בקו עירוני, מה היה קורה לשיטתך אם הייתי תלוי בקו בין עירוני?), אני לא בטוח שהמצב ישתפר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

לא קשור להפרטה אבל. אם עיריית תל אביב יחד עם רמת גן וגבעתיים ינהלו tftl זה גם יהיה יותר טוב מהמצב הקיים. ואוייסטר זה ללוזרים. נראה לי היום אפשר לעשות הכל דרך אשראי או טלפון 

לא באופן ישיר, אבל כן באופן עקיף, רשות תחבורה שמתנהלת כמו חברה פרטית (למרות שהיא לא) עובדת עם כל מפיץ אפשרי כדי שתוכל לקנות כרטיסים אליה בנוחות.

בזמנו בלונדון אפילו בהית'רו אחרי הנחיתה היו מכונות שמכרו כרטיסי SIM וכרטיסי Oyster.

טעינת Oyster היה בכל דוכן שני ברחוב (כאלה שמוכרים שתייה, עיתונים ושטויות)

אגב אויסטר פעם אחרונה שהשתמשתי בו היה ב-2012 נראה לי...

אבל שוב, זו אמנם אנקדוטה קטנה, אבל שחושפת הבדלי התנהלות מאוד קוטביים.

לא חושב, אני חושב שבעיה מספר אחת זה העדר נתצים והעובדה שאוטובוסים בהמון מקומות תקועים בפקק עם מכוניות. אחר כך העדר נהגים וקווים כפולים.

לא מכיר בת"א, מחוץ לת"א היעדר נת"צים זה בוודאות לא הבעיה מספר אחת.

הרבה מאוד אנשים (כולל אותי) היו שמחים לוותר על נסיעה ברכב, אפילו אם זה לוקח יותר זמן ברכב, אבל בלי טרטור של החלפות וכו'.

ואת זה אפשר לייצר אם יש לך מספיק ביקוש ממקור ליעד, ושליטה על הקווים.

אז אתה חושב שיהודים הם רוב נרדף בישראל? עוד יותר עצוב. 

יש לך דרך אחרת להסביר את כל זה?

לפני 57 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מבטיח לך שיש יהודים שרוצים להתפלל בהר הבית, אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

מבטיח לך שיש יהודים שרוצים לעלות להר הבית דרך עשרת השערים, ולא רק דרך שער המוגרבים, אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

מבטיח לך שיש יהודים שרוצים ללכת לקצה העיר, לגדר שטח, ולהקים עליו בית, בלי לקנות את השטח, בלי לשלם דמי פיתוח, בלי לשלם ארנונה, בלי אדריכלות וטופס 4 וכו', אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

מבטיח לך שיש יהודים שרוצים להחזיק נשק, גם אם הוא לא חוקי, אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

מבטיח לך שיש יהודים שהיו רוצים לא להעביר רכב טסט בכלל, אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

וזה בהחלט עצוב.

כדי שלא תרגיש רע חלילה, אני לא חושב שאין בעיות של משילות בישראל בכלליות. ובכל זאת, כל הדוגמאות שלך לא הופכות אותך לנרדף. אתה יכול אולי להגיד שהריבונות שלך מול הערבים היום היא מוגבלת ובאופן כזה או אחר חלק מהם מתנהלים כאילו חיים באקס טריטוריה.

ריבונות שלך בתור יהודי במדינת ישראל מוגבלת.

נשים את זה רגע בקונטקסט - מהות הציונות, והסיבה היחידה להקמת מדינת ישראל, היא ריבונות של יהודים על שטח.

עכשיו אתה אומר - אז נכון שאין לך את זה. אבל אתה לא נרדף.

אז זהו, שאם אתה חלק מהרוב במדינה, והריבונות שלך מוגבלת, אתה נרדף, אין דרך אחרת להסתכל על זה.

האם עדיין עדיף להיות יהודי מאשר ערבי? בהחלט, אבל שוב, זה למרות, לא בגלל.

מעבר לזה שזה נכון גם לגבי חלק מהמתנחלים וחלק מהחרדים זה לא מספיק בעייני כדי לטעון שאתה נרדף. ואם אתה באמת לא מבין את הפער האדיר בגישה שלך לכל דבר שאפשר לזהות אותו עם המדינה וברמת החיים שלך - צר לי.

זה לא באמת נכון לגבי מתנחלים וחרדים (וזה למרות שהם היו חלק מהממשלות) - ראה במה מתעסקת יחידת האכיפה (הקטנה) של מתפ"ש? בהריסות של מבנים ערביים לא חוקיים בשטחי C? ממש לא.

לפני 24 דקות, Pika007 כתב:

רשת לאומית (כלומר, מסילות הרכבת הכבדה הארוכות לדוגמה) זה דבר שנעשה בתכנון מלמעלה, לא מיוניציפלי. 

היוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל, ויותר מזה, אם תשחרר את מה שכן אפשר לרמה המוניציפלית, אתה משחרר את המשרד הממשלתי להתעסק בדברים שמחייבים תכנון מלמעלה, וזה אומר שהוא יכול להיות הרבה יותר פנוי להתעסק בדברים שחייב אותו ולא בדברים שיכלו להיפתר ברמה מוניציפלית.

לפני 24 דקות, Pika007 כתב:

אני בעד חיזוק השלטון המקומי כדי להוריד סרבול, אבל זה לא מקור כל הבעיות. 

כמובן שלא, זו רק הבעיה מספר אחת

לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

איך המשפט הזה מסתדר עם

יש לשמאלנים פטור מפיגועים? 

מה זה "לא שילמו את המחיר"?

חוץ מזה, בתל אביב זה רק שמאלנים? באמת לא מבין אותך.

מסתדר יופי, רואים את זה גם בשרשור פה, חוסר הבנה של התפיסה הערבית, ולכן זה מסתדר.

ומה זה לא שילמו את המחיר? זה ברור לחלוטין, לא מצריך תרגום בגוף הפוסט.

קודם כל תראה לי איפה כתבתי שאם יהודי מצביע שמאל הוא מקבל חנינה מהמחבל...

התראת ספויילר, זה לא כתוב. יש לך נטיה לשייך לאנשים דעות מפגרות ואז להפריך אותן, אבל ככה לא באמת עובד דיאלוג ומה התועלת בלהתווכח עם עצמך?

זה מה שאתה כתבת:

ציטוט

אתה האוייב והנציג שלך זה בנגביר שמספק חיזוקים למטיפים במסגדים ועוזר לארגונים לגייס מחבלים חדשים.

משמע, אם לא בחרת בבן גביר, אז לא סיפקת חיזוקים למטיפים במסגד, ולא עזרת לארגונים לגייס מחבלים חדשים.

אבל העובדות הן אחרות, מטיפים במסגדים לא צריכים חיזוקים, כי אם לא היה להם תירוץ כזה - היה להם תירוץ אחר, הבאתי גם דוגמאות, כולל שקרים ברמת "חייזרים יהודיים ישמידו את אל אקצה", ארגונים לא צריכים עזרה לגייס מחבלים חדשים.

והטענה שאם יהודי מצביע שמאל הוא לא מקבל חנינה מהמחבל זה טענה שלי.

אתה זה שהכנסת טענה כאילו לבן גביר יש השפעה על כמות המחבלים או הפיגועים שארגוני הטרור מנסים להוציא לפועל.

אתה לא חושב שיש פה עניין משמעותי של ניראות? אין שום הבדל בין פיגוע שנעשה בעקבות פרובוקציה מתועדת בתקשורת לבין "סתם" פיגוע כי ככה? 

ממש לא, אין שום עניין של נראות - אין שום הבדל בין פיגוע כזה או אחר, פיגוע הוא פיגוע הוא פיגוע, והאשם היחיד בו הוא הטרוריסט, הארגון שמאחוריו, והרשות הפלשתינית שמממנת את זה.

כל טענה אחרת היא אפולוגטיקה של טרור, והתרפסות.

כבר כתבתי לך קודם, אתה מעדיף להוריד את הראש ולעשות קולות של שטיח בתקווה שזה לא יביא פיגועים, וכל זה מידיעה ברורה שעדיין יהיו פיגועים "סתם פיגוע כי ככה" בציטוט שלך.

עוד פעם אתה מתווכח עם עצמך. איפה כתבתי שאני מצפה מהממשלה הזאת לזה? אני חושב שאף ממשלה אמיתית שתהיה פה לא תעשה את זה לצערנו, ולא משנה כמה אנשי "ימין" ישבו בה. אין פה קל וחומר כי התוצאה תהיה 0 בכל מקרה. ילדותי וטיפשי זה לחשוב שאנחנו איזו מעצמה שלא תלויה בכלום ויכולה לעשות מה שבא לה בלי שיהיו השלכות.

אז יהיו השלכות, למצב הנוכחי אין השלכות? הירדנים לא משתינים עלינו בקשת? רוסיה לא ירקו לנו בפרצוף בפומבי השבוע?

ואם אתה רואה איזה פתרון אפשרי בזריקת משפחת המחבל לסוריה, שזה נגיד קצה אחד של הסקאלה (נקרא לזה 100%), הממשלה הקודמת קיזזה משכורות מחבלים מהרש"פ שזה נגיד 30% על אותה סקאלה, הממשלה הזו גם את זה לא עושה, ואפילו מתנגדים בה להפסקת תשלומי ביטוח לאומי לאותו מחבל, אז זה 0% על אותה סקאלה.

אז תגיד לי - מה טוב בממשלה כזו? איך 0% יותר טוב מ-30%? (להסיר ספק גם זה לא טוב בעיניי, אבל זה פחות גרוע).

אם יש לך ברכב מערכת זיהוי הולכי רגל ובלימה אוטומטית, זה בסדר להאיץ לפני מעברי חצייה ובאזור בתי ספר?

כי מערכת זיהוי הולכי הרגל מקבלת עידוד מההאצה שלך?!

אתה מבין את ההבדל בין ארגון טרור שבעיניו כל סימן של איבוד ריבונות יהודי זה דלק, ובין מערכת בקרה שנועדה לעצור מקרה קצה?

למה? כשמגרשים את המשפחה של המחבל, צריך להזכיר להם שבסוריה לא יהיה להם קונפטי חוטים כמו פה.

צריך לפתוח להם את הקונפטי חוטים בצורה כזו שהם לא יוכלו לשבת יותר.

אבל על מה אתה מדבר? היחיד שאיכשהו מתקרב לאיזור חיוג של גירוש משפחות מחבלים זה בן גביר (וגם לא ממש).

אז על מה אתה מדבר? הרי אם באמת יציעו דבר כזה אתה תקרא לזה פרובוקציה ותגיד שהמחבלים שייתלו פיגועים כנקמה על דבר כזה הם שונים מפיגועים סתם...

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אני לא מומחה לתכנון תנועה אבל למיטב ידיעתי הפתרון הוא הפוך מתכנון מקומי.  עיקר בעיית הפקקים היא בתנועה הבין עירונית ולא בתוך העיר.

איך יעזור לנהגים נת"ץ בר"ג אם ברגע שהכביש נכנס לתחום ת"א הנת"ץ מבוטל והופך למסלול לאופניים?

אם כבר אז כל גוש דן לפחות, צריך להיות מתוכנן כיחידה אחת.

היום התכנון הוא מרכזי אבל מבוצע בחוסר יעילות ואני חושב שצריך לייעל אותו ולא לבטל אותו.

גוש דן (או רובו לפחות) מזמן היה צריך להיות יחידה מוניציפלית אחת.

ובכל זאת, זה ההפך מתכנון מרכזי, גם אם אתה מאגד את כל גוש דן רק מבחינה תחב"צית בדומה ל-TFL - זה בדיוק ההפך מתכנון מרכזי.

לפני 8 דקות, פינדר כתב:

קח דוגמה מהשטח: לפני כמה חודשים שינו את לו"ז הרכבות בין רחובות לת"א, אבל הלו"ז של קו אגד שאני נוסע איתו אל\מ תחנת הרכבת לא שונה בהתאם.

פניתי לאגד וקיבלתי תשובה ששינוי הלו"ז הוא באחריות משרד התחבורה והפנו אותי לפתיחת תלונה באתר של משרד התחבורה. פתחתי תלונה ואחרי כמה שבועות קיבלתי תשובה שהלו"ז עודכן, וגם ראיתי שהוא עודכן בפועל.

אז ברור שיש פה כשל וכמו שמשרד התחבורה היה מודע לשינויי הלו"ז של הרכבות, הוא היה צריך לבצע בעצמו את ההתאמות של האוטובוסים ולא לחכות לפניה ממני.

אבל מצד שני אם הנהלת הרכבת תחליט לשנות את לו"ז הרכבות איך שבא לה ועיריית רחובות תנהל את קווי אגד איך שבא לה (במקרה הזה מדובר בקו עירוני, מה היה קורה לשיטתך אם הייתי תלוי בקו בין עירוני?), אני לא בטוח שהמצב ישתפר.

במקרה כזה הפתרון הוא כמו שהצעתי, לו"ז הרכבות הארצי נקבע ע"י משרד התחבורה, כי אין ברירה (אולי למעט אם היו רכבות שמתחילות בהרצליה ומסיימות בחולון או משהו כזה), אבל העירייה, זו שאתה משלם לה ארנונה, הייתה מתאימה את לו"ז האוטובוסים ללו"ז של הרכבות, בדיוק כמו שקרה בסוף.

רק שבמקום לפנות למשרד התחבורה היית פונה ל"ערכאה" נמוכה יותר.

תחשוב שעכשיו מקדימים לו"ז של רכבת שנוסעת מבאר שבע לנהריה ב-10 דקות, משרד התחבורה צריך לאשר שינויי לו"ז של קווי אוטובוס בבאר שבע, בקריית גת, בלוד, בת"א, בהרצליה, בנתניה, בחיפה, בקריית מוצקין, בעכו ובנהריה (וזו רק רשימה חלקית).

נניח שבכל עיר כזו יש רק קו אחד לרכבת, זה 10 קווים שצריך לאשר להם שינויים, בפועל זה 3-4 אולי יותר קווים.

במקום זה, תחשוב שעכשיו עיריית באר שבע מתעסקת רק ב-3 קווים שאצלה, עיריית חיפה מתעסקת רק ב-7 קווים שאצלה, עיריית ת"א רק ב-10 קווים שאצלה וכו' וכו'.

מה יותר קל?

נשאל בהקבלה, אישור של קוד חדש - מה יותר קל, שהוא מאושר ברמת הצוות או שהמנכ"ל צריך לאשר כל קוד חדש?

קו בין עירוני משויך לאשכול, ואשכול משויך לרשות מקומית כלשהי.

כשיוצאים מכרזים, הם יוצאים לאשכולות, וככה יכול להיווצר מצב נניח שקו מבית שמש לירושלים שייך לאשכול בית שמש ומתופעל ע"י סופרבוס (או היה לפחות פעם), אבל קו מתל אביב לירושלים שייך לאשכול ירושלים ומתופעל ע"י אגד, שניהם יסיימו בתחנה המרכזית בירושלים, שניהם ייצאו מהתחנה המרכזית בירושלים מסוף ליד מסוף.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למה הגענו לדיון על תחב"צ? בגלל המצע של זהות?

הצצתי במצע וראיתי שהוא בעיקר מדבר על פתרון שכולל יותר כבישים ויותר רכבים, מה שמראה על חוסר הבנה בסיסי בתכנון תחבורה.

image.png.bd7e927104837b5ea9d6139e8828704b.png

ואם אי אפשר להרחיב כבישים אז להוסיף להם קומות:

image.png.2f3f1ec7449977c1c228e1894f3b3042.png

בקיצור, הזכרת לי למה זהות הייתה בחירה גרועה, גם אם קוראים את המצע שלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

למה הגענו לדיון על תחב"צ? בגלל המצע של זהות?

לא, בזמן שהייתי בחופש דיברתם על תחב"צ בשבת, ואני הראיתי מהמצע של זהות את זה:

image.png.df23f19f69653a4e245ec5f6c294e482.png

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל שוב, זו אמנם אנקדוטה קטנה, אבל שחושפת הבדלי התנהלות מאוד קוטביים.

אבל לא קשורים להפרטה, או לפחות אני לא מבין איך

לא מכיר בת"א, מחוץ לת"א היעדר נת"צים זה בוודאות לא הבעיה מספר אחת.

הרבה מאוד אנשים (כולל אותי) היו שמחים לוותר על נסיעה ברכב, אפילו אם זה לוקח יותר זמן ברכב, אבל בלי טרטור של החלפות וכו'.

ואת זה אפשר לייצר אם יש לך מספיק ביקוש ממקור ליעד, ושליטה על הקווים.

אמן לויתור על רכב. בלי צחוק, אלא אם כן אתה גר ועובד קרוב לתחנות רכבת, אל תצפה לזה בראש העין (אתה גר שם לא?). 

יש המון בעיות תחבורה ציבורית בישראל. תכנון קווים לא אידאלי אחת מהן, כן.

יש לך דרך אחרת להסביר את כל זה?

כן, יש. כמה. אחת היא שאכן יש בעיה של משילות בישראל, כמו שכתבתי. רק מזה אני לא גוזר "נרדפות" בניגוד אליך. אחרת היא שהמשוואות שלך מוגבלות כי יהודים וערבים הם לא אזרחים שווי ערך בישראל. עם הזמן האקס טריטוריאליות של הערבים מתחילה לנגוס בנו - אין ספק בזה. אבל נשמע לי מאוד קיצוני ומוזר להסיק מזה שמדינת ישראל מעודדת רדיפה של יהודים, כמו שבערך את עושה. ואם אתה באמת מרגיש נרדף כאן - מה מחזיק אותך פה? כן, מדינת ישראל לא הצליחה לייצר בטחון הרמטי ליהודים ויש בזה משהו מאוד אירוני ועצוב. אני בא ממדינה שבה חתכו את הקריירה של קרובי המשפחה שלי ביום שהם סיימו תואר, כי הם היו יהודים. בוא, אתה לא שם.

אז זהו, שאם אתה חלק מהרוב במדינה, והריבונות שלך מוגבלת, אתה נרדף, אין דרך אחרת להסתכל על זה.

יש. פשוט צריך לצאת מרגשי נחיתות בשביל זה. אתה מסתכל אפילו לא חצי אלא על 0.0000000000000000000000001 הכוס הריקה שלך ביחס לערבים ומתבכיין שאתה נרדף בגלל זה. ושוב, זה לא אומר שלא צריך לטפל בפשע והעדר משילות. הבעיה היא שגם זה מוגבל כשבפועל הם תמיד יהיו אזרחים סוג ב'

זה לא באמת נכון לגבי מתנחלים וחרדים (

צלצלו מהר מירון לספר שאתה טועה. יש התנחלויות שהתחילו כמאחזים לא חוקיים. 

אבל עזוב מתנחלים. זה בטח בסדר. קח בני ברק

נ.ב. קצת מהיום על תחבצ בישראל

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

אבל לא קשורים להפרטה, או לפחות אני לא מבין איך

שאם החברה הממשלתית לא מתנהגת כאילו היא פרטית, אז יכול להיות שאין לך ברירה אלא להפריט.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

אמן לויתור על רכב. בלי צחוק, אלא אם כן אתה גר ועובד קרוב לתחנות רכבת, אל תצפה לזה בראש העין (אתה גר שם לא?). 

יש המון בעיות תחבורה ציבורית בישראל. תכנון קווים לא אידאלי אחת מהן, כן.

צחוק הגורל, אני גר בקו אווירי 1.8 ק"מ מתחנת הרכבת, ועובד 1.3 ק"מ מתחנת רכבת.

אבל כיוון שאין לי כנפיים, מסלול שכולל רכבת הוא לא פיזיבילי.

מצד שני אם השליטה על קווי תחב"צ מראש העין הייתה אצל עיריית ראש העין, יש דרישה לקו אוטובוס שנוסע מהשכונות החדשות לקריית אריה.

יש הצדקה לקווים כאלה, אבל מי שרואה את זה הוא העירייה, ולא משרד התחבורה.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

כן, יש. כמה. אחת היא שאכן יש בעיה של משילות בישראל, כמו שכתבתי. רק מזה אני לא גוזר "נרדפות" בניגוד אליך. אחרת היא שהמשוואות שלך מוגבלות כי יהודים וערבים הם לא אזרחים שווי ערך בישראל. עם הזמן האקס טריטוריאליות של הערבים מתחילה לנגוס בנו - אין ספק בזה. אבל נשמע לי מאוד קיצוני ומוזר להסיק מזה שמדינת ישראל מעודדת רדיפה של יהודים, כמו שבערך את עושה. ואם אתה באמת מרגיש נרדף כאן - מה מחזיק אותך פה? כן, מדינת ישראל לא הצליחה לייצר בטחון הרמטי ליהודים ויש בזה משהו מאוד אירוני ועצוב. אני בא ממדינה שבה חתכו את הקריירה של קרובי המשפחה שלי ביום שהם סיימו תואר, כי הם היו יהודים. בוא, אתה לא שם.

יש לי שאלה קשה - למה הבעיה של המשילות לא מתבטאת בדוגמאות הנ"ל כלפי אזרחים יהודים?

ומה שמחזיק אותי פה זה שאפשר אחרת, לפחות לתפיסתי.

ולגבי רוסיה - מה שאתה בעצם אומר - אז המצב של יהודים בישראל הוא פחות גרוע ממצב של יהודים בברית המועצות הקומוניסטית. גאווה גדולה 😂

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

יש. פשוט צריך לצאת מרגשי נחיתות בשביל זה. אתה מסתכל אפילו לא חצי אלא על 0.0000000000000000000000001 הכוס הריקה שלך ביחס לערבים ומתבכיין שאתה נרדף בגלל זה. ושוב, זה לא אומר שלא צריך לטפל בפשע והעדר משילות. הבעיה היא שגם זה מוגבל כשבפועל הם תמיד יהיו אזרחים סוג ב'

למה רגשי נחיתות? שוויון בפני החוק, חופש פולחן וכו' זה לא חלק בסיסי מהדמוקרטיה?

הדבר הזה שבעיניכם הוא המטרה ולא הכלי?

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

צלצלו מהר מירון לספר שאתה טועה. יש התנחלויות שהתחילו כמאחזים לא חוקיים. 

אבל עזוב מתנחלים. זה בטח בסדר. קח בני ברק

דבר איתי כשבני ברק תהיה כולה ללא תוכנית מתאר בכלל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

צד שני אם השליטה על קווי תחב"צ מראש העין הייתה אצל עיריית ראש העין, יש דרישה לקו אוטובוס שנוסע מהשכונות החדשות לקריית אריה.

יש הצדקה לקווים כאלה, אבל מי שרואה את זה הוא העירייה, ולא משרד התחבורה.

נכון

לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יש לי שאלה קשה - למה הבעיה של המשילות לא מתבטאת בדוגמאות הנ"ל כלפי אזרחים יהודים?

בני ברק.

ולגבי רוסיה - מה שאתה בעצם אומר - אז המצב של יהודים בישראל הוא פחות גרוע ממצב של יהודים בברית המועצות הקומוניסטית. גאווה גדולה 😂

לא, אני אומר שאתה בוחר להיות סהרורי ולהסתכל על ה0.0000000000000001 מהכוס הריקה. אין כמו בארץ.

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למה רגשי נחיתות? שוויון בפני החוק, חופש פולחן וכו' זה לא חלק בסיסי מהדמוקרטיה?

הדבר הזה שבעיניכם הוא המטרה ולא הכלי?

נו אנחנו ילדים גדולים. אין אף יהודי ימני בישראל שרוצה שוויון בחוק בין ערבים ליהודים. הגיבור של חלק מהחברים שאתה מצביע להם סיפר שזה לא יתכן בכלל כי זו מדינת לאום אתנית דתית. בוא לא נשחק בכאילו. עכשיו, כדי למנוע את הויכוח, מכיוון שאני לא נביא אני לא יודע איך היתה נראית ישראל לו היתה מדינת כל אזרחיה. אבל אז לפחות היית יכול להאחז ב"שוויון בפני החוק" בקצת יותר הגינות מהיום. אני אפילו לא ממש מדבר על זה שקודם הזכרת איזה כפר ערבי שנמצא בשטח שישראל לא סיפה ולא תספח ואם כן לא בטוח שתושביו יקבלו אזרחות. 

לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

דבר איתי כשבני ברק תהיה כולה ללא תוכנית מתאר בכלל.

מה זה משנה? לפי הגישה שלך גם החרדים רודפים אותך

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

בני ברק.

כאמור, גם אם ניקח את מאה שערים (שקצת יותר סגורה מאשר בני ברק) - זה סדרי גודל פחות מאשר באוכלוסיה הערבית.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

לא, אני אומר שאתה בוחר להיות סהרורי ולהסתכל על ה0.0000000000000001 מהכוס הריקה. אין כמו בארץ.

זה מה שאתה כתבת:

לפני 22 דקות, יבגניפ כתב:

אני בא ממדינה שבה חתכו את הקריירה של קרובי המשפחה שלי ביום שהם סיימו תואר, כי הם היו יהודים. בוא, אתה לא שם.

אני יודע שבאת מברית המועצות הקומוניסטית, ולכן מה שכתבת זה "המצב שלך כיהודי במדינת ישראל לא גרוע כמו של יהודי ברוסיה הקומוניסטית", תודה רבה באמת.

אגב מסכים איתך שאין כמו בארץ, יותר גרוע להיות יהודי באוקראינה או ברוסיה, ואולי גם בארה"ב ובגרמניה. אבל זהו? אז ננוח על זרי (קוצי) הדפנה? או שנשפר את המצב של מדינת ישראל כמקום ליהודים?

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

נו אנחנו ילדים גדולים. אין אף יהודי ימני בישראל שרוצה שוויון בחוק בין ערבים ליהודים. הגיבור של חלק מהחברים שאתה מצביע להם סיפר שזה לא יתכן בכלל כי זו מדינת לאום אתנית דתית. בוא לא נשחק בכאילו. עכשיו, כדי למנוע את הויכוח, מכיוון שאני לא נביא אני לא יודע איך היתה נראית ישראל לו היתה מדינת כל אזרחיה. אבל אז לפחות היית יכול להאחז ב"שוויון בפני החוק" בקצת יותר הגינות מהיום. אני אפילו לא ממש מדבר על זה שקודם הזכרת איזה כפר ערבי שנמצא בשטח שישראל לא סיפה ולא תספח ואם כן לא בטוח שתושביו יקבלו אזרחות. 

זה משעשע אותי שמי שבעיניו הדמוקרטיה היא מטרת העל, ושוויון הוא חלק מהדמוקרטיה, מצדיק את זה שיהודים מופלים לרעה.

את דעתי אני מניח שאתה יודע, ובכל זאת אומר אותה שוב - כאידיאל לא צריכה להיות אפליה, אם בכל זאת אפליה כלשהי היא הרע במיעוטו - אסור שהצד המופלה במדינת ישראל יהיה היהודי, אף פעם. יש מספיק מדינות בעולם שההיסטוריה שלהם כללה וכוללת אפליה נגד יהודים.

צריכה להיות מדינה אחת, רק אחת, שבה לא יכול להיווצר מצב שבו היהודי מופלה לרעה, גם אם הוא חלק מהרוב.

מה הקשר בין זה ובין מדינת כל אזרחיה? מה נמנע באופן חוקי מערבים במדינת ישראל? אפילו תפקידי אבטחה הם עושים, בגולני יש חייל / קצין מוסלמי, כלומר אפילו דברים ביטחוניים מתאפשרים בתנאי שעוברים סיווג ביטחוני וכו'.

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

מה זה משנה? לפי הגישה שלך גם החרדים רודפים אותך

בטח שמשנה, כמו שתשאל למה מי שלא אותת בפנייה פחות גרוע מרוצח

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כאמור, גם אם ניקח את מאה שערים (שקצת יותר סגורה מאשר בני ברק) - זה סדרי גודל פחות מאשר באוכלוסיה הערבית.

כמובן, העולם זה ספקטרום ואנחנו עליו. 

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אגב מסכים איתך שאין כמו בארץ, יותר גרוע להיות יהודי באוקראינה או ברוסיה, ואולי גם בארה"ב ובגרמניה. אבל זהו? אז ננוח על זרי (קוצי) הדפנה? או שנשפר את המצב של מדינת ישראל כמקום ליהודים?

נשפר, בטח נשפר. אבל אם הייתי מרגיש שאני נרדף כאן הייתי עוזב.

זה משעשע אותי שמי שבעיניו הדמוקרטיה היא מטרת העל, ושוויון הוא חלק מהדמוקרטיה, מצדיק את זה שיהודים מופלים לרעה.

מטרת העל שלי היא שתהייה משועשע, זה קודם כל.  

כאידיאל לא צריכה להיות אפליה,

אבל אתה מצביע לבן גביר, שאני בספק אם אפילו בי רואה אדם שווה ערך.

ש מספיק מדינות בעולם שההיסטוריה שלהם כללה וכוללת אפליה נגד יהודים.

שוב, אין לי מה לעשות עם זה שאתה מבלבל בין בעיות משילות לבין אפליה נגדך.

מה הקשר בין זה ובין מדינת כל אזרחיה? מה נמנע באופן חוקי מערבים במדינת ישראל?

די נו, אני לא הולך לנהל את הדיון הזה ברצינות. 

לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בטח שמשנה, כמו שתשאל למה מי שלא אותת בפנייה פחות גרוע מרוצח

העולם זה ספקטרום ואנחנו עליו.

הזכרת קודם ערבים שלא מעבירים את הרכב שלהם טסט. איפה זה בספקטרום? זו רדיפה נגדך? רוב הדברים שהזככרת קרובים לזה יותר ממה שהם קרובים לרצח

פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

כמובן, העולם זה ספקטרום ואנחנו עליו. 

ומאיפה מתחילים טיפול? מהבעיות הקטנות או הגדולות?

באנלוגיה - אתה מתחיל לטפל בבאג שהקו מתחת לטקסט הוא בלבן פנינה ולא לבן בוהק? או בבאג בלוקר קריטי שהתוכנה קורסת?

ושלא תבין לא נכון, חוסר אכיפה בבני ברק הוא לא שהקו מתחת לטקסט הוא בלבן פנינה במקום לבן בוהק.

אלא שאם אנחנו מסכימים שיש ספקטרום, אז מתחילים לטפל מהחמור ביותר עד לקל ביותר, לא מהקל ביותר ומזניחים את החמור.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

נשפר, בטח נשפר. אבל אם הייתי מרגיש שאני נרדף כאן הייתי עוזב.

כי במקום אחר אתה לא נרדף בתור יהודי?

אולי נרדף יותר, אולי נרדף פחות, אבל האם יש מדינה אחרת בעולם שהיא בית לאומי לעם היהודי?

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

מטרת העל שלי היא שתהייה משועשע, זה קודם כל.  

איך עוד לא באת אליי לבירה? או לפחות לארוחת צהריים?

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אבל אתה מצביע לבן גביר, שאני בספק אם אפילו בי רואה אדם שווה ערך.

כאמור יש לנו ספקטרום של בעיות, החמורה שבהם בעיניי היא הבעיה הלאומית, המאבק היהודי-ערבי-מוסלמי וכל מה שנגזר ממנו.

חוץ מזה למה שבן גביר לא יראה בך אדם שווה ערך?

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

שוב, אין לי מה לעשות עם זה שאתה מבלבל בין בעיות משילות לבין אפליה נגדך.

בעיות משילות מתבטאות באופן גורף כלפי האוכלוסיה.

הצהרה שלא אוכפים עבירות בנייה נגד מוסלמים, אבל כן אוכפים נגד יהודים, בזמן שלשניהם יש חג באותו זמן, זה לא רק בעיות משילות. זה אפליה ממש.

לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

די נו, אני לא הולך לנהל את הדיון הזה ברצינות. 

כי אין לך רעיון? דוגמה? משהו?

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

העולם זה ספקטרום ואנחנו עליו.

הזכרת קודם ערבים שלא מעבירים את הרכב שלהם טסט. איפה זה בספקטרום? זו רדיפה נגדך? רוב הדברים שהזככרת קרובים לזה יותר ממה שהם קרובים לרצח

נשק בלתי חוקי זה קרוב ללא להעביר טסט?

חופש פולחן זה קרוב ללא להעביר טסט?

תופעות כמו זריקת אבנים, התפרעויות, שריפות, וכו' לאן זה קרוב? לינצ'ים ביהודים לאן קרוב?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

ומאיפה מתחילים טיפול? מהבעיות הקטנות או הגדולות?

זו שאלה אחרת. ומגוון הבעיות שיש לנו כאן אכן מטריד. אני רק מסביר למה להרגיש נרדף בעייני זו הקצנה

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

אולי נרדף יותר, אולי נרדף פחות, אבל האם יש מדינה אחרת בעולם שהיא בית לאומי לעם היהודי?

אם הפחד מהגויים זה משהו שחשוב לך אני חושב שישראל זה בהחלט המקום לחיות בו. אם אתה מרגיש נרדף כאן - אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה לא מפספס משהו

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

איך עוד לא באת אליי לבירה? או לפחות לארוחת צהריים?

נגמר לי הדרכון ואי אפשר לחדש כי איו תורים

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

חוץ מזה למה שבן גביר לא יראה בך אדם שווה ערך?

למה שכן יראה? פנטים דתיים לא נוטים להיות דמוקרטים גדולים בדרך כלל.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

כי אין לך רעיון? דוגמה? משהו?

יש לי, זה פשוט דיון מיותר שאי אפשר לנהל אותו מימלא. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

זו שאלה אחרת. ומגוון הבעיות שיש לנו כאן אכן מטריד. אני רק מסביר למה להרגיש נרדף בעייני זו הקצנה

אז אנחנו מסכימים על הבעיות, על החומרה שלהם ועל זה שצריך לתקן אותם, ומנהלים דיון על התחושה?

אם הפחד מהגויים זה משהו שחשוב לך אני חושב שישראל זה בהחלט המקום לחיות בו. אם אתה מרגיש נרדף כאן - אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה לא מפספס משהו

אין גויים כאן? לא רוצחים כאן יהודים משום שהם יהודים?

מה השוני בין זה ובין להירצח כי אתה יהודי בצרפת?

אולי רק שתיאורטית זה לא אמור לקרות במדינת היהודים.

נגמר לי הדרכון ואי אפשר לחדש כי איו תורים

תיכנס בין 7 ל-8 כל בוקר ותמצא בסוף, אני גם מצאתי.

למה שכן יראה? פנטים דתיים לא נוטים להיות דמוקרטים גדולים בדרך כלל.

מילא אם היית ערבי (אולי), אבל אתה מניח שהוא לא רואה ביהודי שווה ערך ליהודי?

יש לי, זה פשוט דיון מיותר שאי אפשר לנהל אותו מימלא. 

נו, דוגמה, חוץ מחכירת קרקע מקק"ל...

אני נושא לבד בנטל הדיון פה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מילא אם היית ערבי (אולי), אבל אתה מניח שהוא לא רואה ביהודי שווה ערך ליהודי?

הוא לא יטעה בהנחה הזאת. אצל חלק ניכר מהדתיים, במיוחד הקיצוניים יותר, יוצאי ברה"מ בחזקת גויים. למזלנו הרב המדינה ברובה התקדמה מאז הניינטיז, אז זה היה הלך הרוח הרווח בכלל הציבור, אבל אני די בטוח שיבגני לא טעה בעניין הספציפי הזה.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבל בן גביר לא דתי קיצוני (מה שנקרא Ultra Orthodox או חרדי)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...