Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני עובד עם עם אימי במשתלה בבעלותנו, ועד עכשיו היינו עושים את כל הנהלת החשבונות על גבי המחשב הפרטי שלי שלא נקנה על שם העסק. חשבתי שהגיע זמן לקנות לפטופ שישמש אותנו ככלי רשמי לשימוש בעסק, והשאלה היא האם אני יכול לרשום אותו כהוצאה מוכרת של העסק ולקבל עליו החזר?

במה זה כרוך? האם צריך "להוכיח" בדרך כלשהיא שהוא משמש אך ורק למטרת הנהלת החשבונות?

אותן השאלות גם לגבי הוצאות דלק עבור הרכב שלי, שלא רשום על שם העסק אבל משמש כרגע לנסיעות עבודה של המשתלה בין היתר.

תודה :)

פורסם

בהחלט שכן. את מחיר המחשב יש לחשב כפחת על פני מספר שנים (דומני שלוש, כאשר אם הרכישה לא נעשתה ב-1 בינואר החישוב מתפרש על פני 4 שנות מס, עם חלקים יחסיים בשנה הראשונה והאחרונה בהתאם לתאעריך הרכישה).

לגבי הוצאות רכב - דומני שאפשר לקבל זיכוי על רבע מהן.

האם אין לכם יועץ מס או רואה חשבון? נראה לי שכדאי לכם לשלם לבעל מקצוע, אשר ישפר את חישובי המס שלכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמת שרק בעוד מספר שבועות אנחנו מתחילים לעבוד עם רואה חשבון עצמאי, עד עכשיו היינו ללא.

אתה יכול להסביר לי את עניין הפחת בבקשה, ואיך בפועל מתבצע ההחזר עם המחשב לדוגמא?

תודה :)

פורסם

האמת היא שאני משלם ליועץ מס ואיני בקי בפרטים הטכניים של ביצוע הזיכוי. עקרונית, נניח, אם רכשת מחשב ב-1 בפברואר תזדכה בשנת הרכישה ב-11/36 של מחירו, בכל אחת מהשנתיים הבאות 12/36 מהמחיר ובשנה הרביעית 1/36 של המחיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ בחום להזדרז ולהתחיל כבר לעבוד עם רואה חשבון. היה חוסך לך את השאלה בפורום, ועוזר לך בעוד הרבה הרבה תחומים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

sperial תודה, הייתי בטוח שאתה מתעסק בתחום האמת :)

ברווז, אני מסכים, זו השאיפה, אבל יש לנו כרגע נושאים עם חשיבות גדולה יותר לטפל בהם. אבא שלי שהיה בעל העסק, נפטר לפני מספר חודשים והשאיר אחריו הרבה עניינים לא סגורים שאנחנו צריכים לסדר.

פורסם

יהי זכרו ברוך... אוכל רק לאחל שלא תדעו עוד צער... הלוואי ותצליחו להסדיר את עניינכם במהרה

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

שלא תדעו צער.

מנסיון אישי, אפשר לרשום מחשב על שם העסק וההחזר מתבצע ל 3 שנים.

לגבי רכב, לא בטוח בכלל שאפשר לקבל החזרים אם הרכב לא רשום על שם החברה. בכל מקרה ההחזר הוא אחרי 10K ק"מ.

(או היה כך לפני 5 שנים)

פורסם

משתתף מאוד בצערך חבר.

לגבי רכב, אם הרכב רשום על בעלי העסק אז כן. 45 אחוזים מכל ההוצאות של הרכב מוכרות. מהחלפת צמיגים ועד אוברול. אם הרכב לא רשום על בעל העסק אז לא. לגבי המע"מ, גם רק 45 אחוזים מהמע"מ ששולם בעבור הוצאות רכב כמו דלק, טיפולים וכיוצא בזה. ככל שאתה מוכיח שהרכב משמש יותר בעבור העסק ככה ההכרה בהוצאות היא גדולה יותר. למשל, אם יש לך מסחרית בה אין חלונות אחוריים ואין ספסלים מאחורה אתה תקבל יותר הכרה בהוצאות רכב כי ברור שאתה לא תיקח חברה לטיולים מאחורה והם ישבו על הריצפה.

כל דבר שאתה קונה לטובת העסק מתקזז בצורה כזו או אחרת. סחורה מוכרת כמובן ב 100 אחוז. אם העסק נמצא במקום בו רק העסק מתפקד אז 100 אחוזים מהוצאות המים, החשמל, הארנונה וכיוצא בזה מוכרים כהוצאה. אם העסק נמצא בדירת מגורים למשל שגם גרים בה וגם מנהלים ממנה את העסק אז רק 20 אחוזים מהמים, החשמל והארנונה מוכרים.

דרך אגב, באיטליה אסור לך לנסוע ברכב של העסק לנסיעות לא למטרת עבודה. אם תופסים אותך זה קנס. ככה אמר לי חבר שחיי שם מספר שנים, ניהל עסק עצמאי וחזר לארץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה מאד תלוי בתחום העיסוק וביכולת שלך להוכיח שאלו אכן הוצאות שמשרתות את העסק שלך.

כנ"ל בנוגע למחשב, וכנ"ל בנוגע להוצאות רכב וכו' - תלוי תחום עיסוק.

למשל בגדי עבודה יכול להיות מאד רלונטי לעיסוק שלך וחולצות של צווארון עם מקטורן קצת פחות.

תחשוב שבתחומי עיסוק אחרים זה בדיוק הפוך.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
משתתף מאוד בצערך חבר.

לגבי רכב, אם הרכב רשום על בעלי העסק אז כן. 45 אחוזים מכל ההוצאות של הרכב מוכרות. מהחלפת צמיגים ועד אוברול. אם הרכב לא רשום על בעל העסק אז לא. לגבי המע"מ, גם רק 45 אחוזים מהמע"מ ששולם בעבור הוצאות רכב כמו דלק, טיפולים וכיוצא בזה. ככל שאתה מוכיח שהרכב משמש יותר בעבור העסק ככה ההכרה בהוצאות היא גדולה יותר. למשל, אם יש לך מסחרית בה אין חלונות אחוריים ואין ספסלים מאחורה אתה תקבל יותר הכרה בהוצאות רכב כי ברור שאתה לא תיקח חברה לטיולים מאחורה והם ישבו על הריצפה.

כל דבר שאתה קונה לטובת העסק מתקזז בצורה כזו או אחרת. סחורה מוכרת כמובן ב 100 אחוז. אם העסק נמצא במקום בו רק העסק מתפקד אז 100 אחוזים מהוצאות המים, החשמל, הארנונה וכיוצא בזה מוכרים כהוצאה. אם העסק נמצא בדירת מגורים למשל שגם גרים בה וגם מנהלים ממנה את העסק אז רק 20 אחוזים מהמים, החשמל והארנונה מוכרים.

דרך אגב, באיטליה אסור לך לנסוע ברכב של העסק לנסיעות לא למטרת עבודה. אם תופסים אותך זה קנס. ככה אמר לי חבר שחיי שם מספר שנים, ניהל עסק עצמאי וחזר לארץ.

יהיה לך מאוד קשה להוכיח שהרכב משמש לעסק בלי יומן נסיעות מסודר על הקילומטר וזה מניסיון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יהיה לך מאוד קשה להוכיח שהרכב משמש לעסק בלי יומן נסיעות מסודר על הקילומטר וזה מניסיון.

ברגע שהרכב שלך משמש גם לטובת העסק המדינה יוצאת מהנחה אוטומטית שרוב השימוש בו הוא למטרת הנאה יותר מאשר למטרת העסק עצמו. לפיכך אוטומטית הם יוצאים בהנחה ומזכים אותך ב 45 אחוזים ולא יותר. תתפלא, אבל יותר קשה לקבל יותר אחוזים מאשר לקבל את ה 45 אחוזים הללו. כלומר, אין להם בעיה עם לתת לך 45 אחוזי הכרה, יש להם בעיה לתת יותר מזה. בזמנו הברלינגו היה מוכר יותר אבל אם הזמן זה השתנה. אם למשל אתה נגר וקנית מסחרית שהייתה פעם רכב הסעות ופירקת לה את כל הספסלים מאחורה אתה עדיין תקבל פחות השתתפות בהוצאות רכב מאשר מסחרית סגורה ללא חלונות וללא ספספלים.

למרבה האירונייה, המדינה מכירה ב 100 אחוז הוצאות במפלצות עתירות הסמ"ק זוללי הדלק כמו ה GMC וכל הסוואנות הללו למינהם. מין קאטץ' כזה, אומנם אתה מקבל 100 הכרה בהוצאות אבל יש לך מפלצת שזוללת דלק כך שאתה בסופו של דבר קונה יותר דלק אז המדינה מרוויחה גם מזה בסופו של דבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אם זה משנה משהו, לאמא שלי אין אוטו (או רשיון), ז"א שלא קיים אף רכב במשפחה או בעסק חוץ מהרכב שלי.

יש לי ידידה עם פיצרייה שיש לה רכב על שמה. היא עושה משלוחים של פיצה (כאשר זה מחוץ לעיר או מספר רב של פיצות לאותה הזמנה) עם הרכב וגם קונה סחורה ומעמיסה אותה ברכב לטובת הפיצרייה. הרכב רשום על שם בעלה. העסק רשום על שמה. לפיכך, ההוצאות של הרכב לא מוכרות לה במס. הסברתי לה שמוטב לה להעביר את הרכב על שמה. היא טוענת שלהעביר את הרכב על שמה יוסיף לרכב עוד יד ברישיון וביום שהיא תרצה למכור אותו היא תפסיד. מה גם שהרכב נקנה מליסינג. לך תסביר לה שהיא מפסידה יותר בכך שהיא משלמת את ההוצאות של הרכב מהכיס שלה למרות שהוא בפירוש משמש את העסק מאשר הכסף שהיא תפסיד ביום המכירה שלו.

בקיצור, שכור רואה חשבון והוא יותר מומחה ממני, ממך ומאוד אחרים ביחד לגבי קיזוז הוצאות. רק תחפש רואה חשבון אמין. אני יכול לתת לך שמות של מספר עסקים גדולים שנפלו וקרסו בגלל רואי חשבון לא אמינים.

• תוכן חדש...