Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה מטופשת.

האם ניתן ניתן לקבל סעד של "צו עשה" במסגרת תביעה קטנה?

קניתי דירה חדשה וקבלן "שכח" לעשות כמה דברים שמעוגנים חוזית. מדובר בקו חשמל ומים במרפסת.

יחד עם זאת הם מעדיפים לא להגיב לדרישות שלי בהנחה שאני ארד מזה או אתייעש.

אם אני אבצע את העבודות לבד זה יעלה בערך 25K. אבל אני מעדיף שהקבלן יעשה את זה כי יש צורך להרים ריצוף במרפסת שמשמשת כגג לדירה מתחתי ואני לא רוצה להגיע למצב שיש לשכן נזילה והקבלן אומר לו שזה בגלל שאני הרמתי מרפסת.

האם אני יכול להכריח אותו לעשות את זה בהליך של תביעה קטנה?

תודה מראש לעמיתי המלומדים ממעמד הביניים :)

פורסם

אינני יודע אם בית משפט לתביעות קטנות יכול לחייב את הקבלן לבצע את העבודה.

ייתכן שעצם הגשת התביעה תגרום לו לרצות להגיע לפשרה.

בכל מקרה אתה צריך להגיש לבית המשפט מסמכים המעידים על עלות הביצוע.

כמובן שיש לך אפשרות לבצע את העבודה על ידי קבלן אחר ולתבוע ממנו את העלות אך יש סיכון שלא תזכה במלוא החזר העלות.

בדוק כאן:

http://www.tviot-ktanot.co.il

פורסם

נראה לי שאתה סתם מגזים עם ההערכה שלך של 25K ש"ח לעבודה הזו.

ספציפית לעניין עצמו: אם זה מעוגן חוזית עליך להוציא לקבלן מכתב מעו"ד ולדרוש את השלמת העבודות.

בנוגע לנזילות לשכן מהמרפסת:

מזה שנים רבות התקן מחייב ניקוז כפול במרפסות... לכן גם אם קיימת חדירה של מים מתחת לאריחים במרפסת, צריך להיות רובד ניקוז נוסף מתחת לאריחים, כאשר הוא מגן על תקרת השכן ע"י יריעות ביטומניות או זיפות. דווקא זה החלק הקל ביותר שאין לך מה לחשוש ממנו. ע"מ להעביר קו מים וחשמל ירימו לכל היותר שורה אחת בודדת של אריחים. לאחר מכן מרצפים מחדש - ושלום על ישראל.

בנוגע לנקודת חשמל - לא מן הנמנע שבמצב הקיים, אם קיימת שם תאורה, יש מצב להעביר עד לנקודה זו חיווט נוסף לנקודת חשמל (ומשם לצאת למקום שאתה חפץ בו ע"י חציבה בקיר ולא ברצפה).

בנוגע להעברת המים - יש לבדוק, לפי השירטוטים\תוכניות, היכן עובר קו המים הקרוב. אם מדובר בצנרת SP, יבוצע פיצול תיקני וימשך קו חדש לכיוון המרפסת.

ייתכן ויש אפשרות לרעיונות יצירתיים יותר - אך אינני יכול להציע כאלה מבלי לראות תוכנית של הדירה (למשל: משיכת נקודת חשמל מקיר משותף פנימי שיש בו נקודה מקבילה, וכד'...)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם ניתן ניתן לקבל סעד של "צו עשה" במסגרת תביעה קטנה?

לא, אי אפשר.

אבל אתה יכול להיות יצירתי. תתבע אותו על עלות תיקון הנזקים (+עגמת נפש). אתה לא חיב לתקן לפני התביעה, אלא תוכל לכלול בכתב התביעה הערכות מחיר כתובות על עלות הנזק +הפיסקה בחוק שמחיבת את הקבלן לתקן.

היופי שבשיטה הזו הוא שברגע שהקבלן יקבל את כתב התביעה (בדואר , ממזכירות בית המשפט) הוא יבין שהוא מפסיד, ולכן סביר שינסה להתפשר איתך ויתקן ובתמורה תבטל את התביעה.

זה דומה למקרה של תאונה שבה נגרם נזק לרכב שלך. אתה תובע את הנהג הפוגע ומצרף חוות דעת של שמאי רכב על גובה הנזק.

מנסיון, ממליץ מאוד על "תביעות קטנות", ובמיוחד במקרה כזה, כשהשופט בטוח לצידך.

בהצלחה

יהודה

פורסם

צו עשה יינתן במידה ובימ"ש רואה צורך ממשי לחייב את הצד הנתבע בביצוע. אין פה צורך ממשי, אלא רק צורך לטובת נוחות.

במידה והקבלן חתם על חוזה, כפי שנאמר והוא לא עוד בחוזה, זה נכנס תחת ההגדרה של הפרת חוזה, ויש לך אפשרות לתבוע בבית המשפט שאינו לתביעות קטנות, קרי בית משפט השלום (שהוא חובש גם כובע של בימ"ש לתביעות קטנות ועוד כמה)ץ

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
נראה לי שאתה סתם מגזים עם ההערכה שלך של 25K ש"ח לעבודה הזו.

יכול להיות. הבעיה זה ריצוף. אין לי ריצוף כזה וכמובן שריצוף חדש יהיה שונה בגוון. יש גם בעיה של שיפועים בכמה מקומות. לכן יש להחליף ולרצף מחדש את כל המרפסת שזה בעצם גג של 120 מטר. מה גם שמדובר בהכנה לג'קוזי. היינו קו כח בעל מפסק נפרד 16 אמפר על הלוח. זה מה כתוב בחוזה. לא פיצול קו משקע.

היופי שבשיטה הזו הוא שברגע שהקבלן יקבל את כתב התביעה (בדואר , ממזכירות בית המשפט) הוא יבין שהוא מפסיד, ולכן סביר שינסה להתפשר איתך ויתקן ובתמורה תבטל את התביעה.

הוא כבר קיבל שני מכתבים מעורך דין. לחברת מנרב זה לא מזיז.

זה נכנס תחת ההגדרה של הפרת חוזה, ויש לך אפשרות לתבוע בבית המשפט שאינו לתביעות קטנות, קרי בית משפט השלום (שהוא חובש גם כובע של בימ"ש לתביעות קטנות ועוד כמה)ץ

אני לא רוצה להגיע לשלום. שם כבר יש עורכי דין והמתנות של שנתיים. הוצאות מיותרות ותוצאה לא מובטחת בזמן לא ידוע.

פורסם
יכול להיות. הבעיה זה ריצוף. אין לי ריצוף כזה וכמובן שריצוף חדש יהיה שונה בגוון. יש גם בעיה של שיפועים בכמה מקומות. לכן יש להחליף ולרצף מחדש את כל המרפסת שזה בעצם גג של 120 מטר. מה גם שמדובר בהכנה לג'קוזי. היינו קו כח בעל מפסק נפרד 16 אמפר על הלוח. זה מה כתוב בחוזה. לא פיצול קו משקע.

למיטב הבנתי זו דירה חדשה, כך שיש עדיין סיכוי מצויין להשיג את אותו הדגם ואותה הסידרה. לדעתי זה משהו שהיית צריך לעשות כבר אתמול (!) ולדאוג שיהיו לך אריחים רזרביים - בלי קשר למה שיקרה או לא מול הקבלן, ע"מ שלפחות אם יתחילו העבודות בתוך הבית, לא יהיה לך קרקס של אריחים בבית *או* שלא תצטרכו להוריד ריצוף בכל הבית (זה לא כיף). במרפסת זה כבר סיפור אחר כי בד"כ מדובר בדגם *דומה* (או "אוניברסלי" שנותן הקבלן) שהוא אנטי-סליפ (זה מה שמחייב התקן).

בנוגע לבעיה של השיפועים - לא ציינת זאת קודם, אך אולי ניתן להתגבר על הדברים מבלי להוריד את כל הריצוף במרפסת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
למיטב הבנתי זו דירה חדשה, כך שיש עדיין סיכוי מצויין להשיג את אותו הדגם ואותה הסידרה.

אין. אישית הסתובבתי בעודפים עם אריח. האריחים נקנו לפני שנתיים והם לא מהסטנדרט. היו איזה 30% רזרבות אבל דבילים האלה צרכו אותם עוד לפני מסירה כי הריצוף היה על הפנים והיו צריכים לרצף מחדש. עדיין יש בעיית שיפועים.

פורסם
אני לא רוצה להגיע לשלום. שם כבר יש עורכי דין והמתנות של שנתיים. הוצאות מיותרות ותוצאה לא מובטחת בזמן לא ידוע.

אכן, יש עורכי דין, אבל התביעה שלך תידון בסדר דין מהיר - משמע, הליכים מקוצרים, "קשקשת" מופחתת, ופרק זמן צפוי של עד כ-8 חודשים מהגשת התביעה ועד מתן פסק דין (אם הכל הולך חלק).

מנגד, לאחר משלוח מכתבי התרעה, כי ככל ולא יתקנו את ההפרות אתה תתקן אותן לבד, אתה יכול לבצע את התיקונים ולתבוע לבד בתביעות קטנות. קח בחשבון, כי חברות בינוניות/גדולות, מיוצגות על ידי נציג מטעמן שיודע דבר או שניים בעולם המשפט (ככה שהכלל בדבר אי-ייצוג לא באמת תופס). בכל מקרה, גם בבית משפט לתביעות קטנות, יעברו כמה חודשים בין מועד הגשת התביעה ובין הדיון עצמו.

שיקול נוסף, שלנוכח סכום התביעה ככל הנראה לא רלוונטי - כמעט בלתי אפשרי לערער על פסק דין של בית משפט לתביעות קטנות.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אגב, בבית משפט לתביעות קטנות הסכום מוגבל ל-17,800 ש"ח. כך שאם התיקון יעלה מעל לסכום זה, בימ"ש לא ידון בתביעה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

הוא כבר קיבל שני מכתבים מעורך דין. לחברת מנרב זה לא מזיז.

כתב תביעה מפחיד יותר, ובפרט בתביעות קטנות, כשאסור לערב עורכי דין, והשופט לצד האדם הקטן (אם הוא צודק).

יהודה

• תוכן חדש...