Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוא לא נפתח על זה וויכוח. ע"ע רכבי אספנות (גם שם אין שום הגיון, לא כלכלי ולא בטיחותי).

יחי ההבדל הקטן בין רכבים בעלי ערך היסטורי (ויש היאמרו: אומנותי) לבין ברלינגו 98...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא לכל רכבי האספנות יש ערך אמנותי או הסטורי כלשהו, אבל לך ספר זאת לבעליהם.

ככה פותח השרשור מרגיש, מה לעשות. לו - הרכב הזה חשוב ומייצג בעבורו משהו.

alfa 156 2.5.

פורסם

הבוס של אבי שיחיה שווה באיזור ה-100 מיליון.

הוא נוסע באלמרה 96'.

אבא שלי נוסע באלמרה 2002.

:lol:

[מה שכן, אשתו של הבוס מתנייעת בסנטה-פה חדש(או משהו דומה).]

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
בתור קטע נוסטלגי...אחלה!

בתור הכיף שבשיפוץ... גם אחלה.

אבל הרלינגו הזאת חסרת ABS, כנראה גם חסרת כריות אויר ולהתנחם בעובדה שהאוטו מגיע ל-100 זה לא רציני. גם אלטו מגיע ל-100.

למכור את הקאמרי בשביל ברלינגו 98? נשמע לי קצת "מוזר".

גם סמנכ"ל שמכנה אותי "אחי"

גם סמנכ"ל בחברה מובילה ש"קונה לעצמו רכב", למיטב זכרוני סמנכ"לים בחברות מובילות מקבלים אחד..

לא התחברתי לסיפור.

לגבי הברלינגו, אחלה שיפוץ. תהנה.

אח שלי 8)

אתה רומז לנו שהמלך עירום ?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2979647&postcount=8

איזה כייף לי :)

פורסם
אל תזלזלו בקאמרי היה לי כזאת עד לא מזמן, אפס תקלות וצריכת דלק של משפחתית 1.6 אוטו מדהים מבחינת הנתון הזה. (נכון לא חיפשנו יוקרה כמו רכב של 250K ומעלה).

לי הייתה קאמרי הייבריד שעשתה 16:1 וכמובן עם אפס תקלות!!

אורי, לא צפוף לילדים קצת מאחורה לעומת הקאמרי? או שהחבר'ה הקטנים מאחורה רוצים קצת שקט לישון ? נסעתי כמה פעמים בודדות בברלינגו וזה לא רכב שקט במיוחד...

בברלינגו מאחור ישנם שלוש כסאות נפרדים ומרווחים , לדעתי זה רכב יותר מרווח מכל רכב פרטי בחלק האחורי.

הילדים לא רצו לנסוע יותר בקאמרי מרב שהתאהבו לי ברכב , חנתה חודשיים בחנייה ללא תזוזה וללא שימוש בכלל.

מזה כאב לי הלב - אז מכרתי!

פורסם

אח שלו, אח שלנו, אחותי וחברותיה.

כל אחד רואה את המציאות איך שנוח לו.

והכי חשוב מספר לנו על המציאות שלו דרך המקלדת האנונימית, איך שמתאים לו.

לא פיקפקתי לרגע שהבנאדם היה בעלים של קאמרי.

מה שמוזר לי שהבנאדם לוקח פרויקט סנטימנטלי, שאין בו שום ערך מוסף תחבורתי שלא להזכיר ערך בטיחותי לבני ביתו ובמקום להפוך אותו כמו רוב האספנים ל"רכב שבת" הופך אותו לרכב יום, יומי.

הרבה אנשים מנסים לצמצם הוצאות וזה בסדר, אבל בכל זאת הבנאדם סמנכ"ל בהיי טק. יש גבול לחסכנות. כמו שהוא יודע שצריך להגיע לפגישות עם השעון הנכון, החולצה הנכונה והעט הנכון, להסתובב עם ברלינגו "משופרת" זה לא לעניין.

חלילה, אותה תוצאה היתה יכולה להיות תוצאה של (לא עליו טפו טפו חמסה חמסה) פשיטת רגל, הבנאדם מוצא ברלינגו זרוקה בחצר של השכן שלו והיות ולא בא לו להסתובב באוטובוסים הוא מחליט לשפץ אותה עד שהמצב ישתפר.

אותה התחלה..אותו סוף רק מילים במקלדת.

מכל הלב, שיהנה. מי אני שאשפוט אדם על מעשיו.

אבל מותר גם להגיד, שזה נשמע קצת 'מוזר'.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
הבוס של אבי שיחיה שווה באיזור ה-100 מיליון.

הוא נוסע באלמרה 96'.

אבא שלי נוסע באלמרה 2002.

:lol:

[מה שכן, אשתו של הבוס מתנייעת בסנטה-פה חדש(או משהו דומה).]

ז"א שמצליחים לחיות ואפילו לעשות עסקים בלי לכתוב שירים על קופסאות ברזל.

מכיר מדען ראשי,בדרגת מנ"כל משרד ממשלתי שויתר על אוטו ממשלתי וממשיך לנסוע באוטו הפרטי שלו אליו הוא רגיל מלפני שנענה לעזוב עסקים פרטיים מצליחים ולתרום לציונות ? אוטו צנוע שמספיק כדי להגיע מהבית לעבודה לאט,באותו זמן שמגיעים הילדים המשתוללים על הכבישים . לי יש הכבוד להכיר משוגע כזה.(נכון שלא ייתבטא ב"אחי" ובטח שלא ייכתוב כאן)

פורסם

יכול להעיד על הרבה אנשים שיש להם כסף אך מעדיפים לנסוע (לפחות ביום יום) עם רכב צנוע מאוד. זה חוסך הרבה אי נעימויות ופתיחות עיניים בכביש ובאזור העבודה/ביקור קרובים, מעבר לזה שאתה לא מרגיש שדופקים אותך בחלפים ובמחירי הדלק.

(א) יש פער אדיר בין רכב צנוע (כגון מזדה 3, פוקוס ועוד) לבין רכב מסחרי - ברלינגו - בן 15. (ב) כדי למנוע פתיחת עיניים לא צריך לנסוע ברכב מסחרי ישן, די להסתפק ברכב משפחתי סטנדרטי.... (ג) אדם שמרוויח היטב לא ממש מתעניין במחירי חלפים ודלק ברמה כזו שיבחר לנסוע ברכב מסחרי ישן - זה יותר מתאים לנער תפרן בן 18 מאשר לסמנכ"ל בהיי טק.

אני מסכים שהסיפור החביב של אורי דרור נשמע די תמוה.

פורסם

מה שמוזר לי שהבנאדם לוקח פרויקט סנטימנטלי, שאין בו שום ערך מוסף תחבורתי שלא להזכיר ערך בטיחותי לבני ביתו ובמקום להפוך אותו כמו רוב האספנים ל"רכב שבת" הופך אותו לרכב יום, יומי.

ביום יום אני נוסע לעבודה וחזרה הביתה , עם הילדים ברכב בעיקר בשבתות.

הרבה אנשים מנסים לצמצם הוצאות וזה בסדר, אבל בכל זאת הבנאדם סמנכ"ל בהיי טק. יש גבול לחסכנות. כמו שהוא יודע שצריך להגיע לפגישות עם השעון הנכון, החולצה הנכונה והעט הנכון, להסתובב עם ברלינגו "משופרת" זה לא לעניין.

ב 99.9% מגיעים אליי לפגישות , כשאני צריך לצאת האמן לי , הדבר האחרון שמעניין זה עם איזה רכב הגעת...

שהמוח יישאר חד , ייתן פתרונות ניהוליים לבעיות , ויידע להתמודד - זה מעניין!

לגבי חסכונות - אני באמת מאחל לך ולכל הפורום לבזבז כסף כמו אשתי... אותה לא מעניין רכבים, אבל בלתפור כרטיס אשראי היא אלופה...

רק בריאות

פורסם

אני חושב שחיפושית זה רכב טיפשי, ויש הרבה אנשים שזזים איתו ביום יום, ותאמין לי שבמחיר שהם שיפצו את החיפושית הזאת הם יכלו לקנות רכב מודרני בטיחותי חסכוני מהיר אמין ומה לא, אז בעלי רכבי אספנות כנראה טיפשים מבחינתך.

אומנם לרכב אין ערך כלשהו מבחינת היסטוריה או משהו אחר, אבל יש לו רגש סנטימנטלי עבור פותח השירשור.

לא תמיד צריך לשאוף ל100 אחוז בטוח, לא כל פעם צריך לחשוב בתוך הקופסא למה להשקיע ברכב עצמו עם אפשר לשדרג לרכב אחר, יש נאשים שגם באים מעולם של אופנועים וברלינגו עבורם זה שידרוג בטיחותי, אל תשפוט סתם.

אורי, אחלה שיפוץ מקווה שתהנה מהרכב.

פורסם

נהגתי על הרכב הזה (מהראשונות בארץ)משנת 98( או 99 ,לא זוכר) עד 2001 .

דברים טובים-אין לי מה לומר על הרכב,לזונה מטיחואנה לא נכנסים ויוצאים כל כך הרבה פעמים כמו שנכנסתי ויצאתי איתו מהמוסך של הרץ(באיזה שהוא שלב פשוט המשכתי לנסוע גם כשהרצועה נקרעה עד למוסך)

לגבי השיפוץ-אכן יפה מאוד.

לגבי היגיון מאחורי השיפוץ.:roll:

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

[לגבי היגיון מאחורי השיפוץ.:roll:

עלויות השיפוץ חצו את ה 20K , ולכן זה לא הגיוני , צודק.

מזכיר לך - הרכב יד ראשונה , ערך סנטימנטלי גבוה.

לגבי מוסכים - חישוב פשוט של בלאי מחירון לרכב של 120,000 ש"ח נותן 15-18% אובדן ערך שנתי בממוצע , ז"א 18K בשנה ...

מכאן נובע שאם הרכב ישרת אותי שנה אחת בנסיעות אז אני בנקודת איזון מבחינת השקעה מול תועלת ! מעבר לזה זה בונוס...

הרכב הבא שלי לא יהיה באיזור 120 אלא 200K ואז ההפסד גבוה יותר מן הסתם.

להזכירך - הכל הוחלף ברכב לחדש!!

בזמן השיפוץ הדבר האחרון שהסתכלתי עליו היה כסף...

אגב - לדגם זה 2 כריות אוויר והן תקינות!

בזמן זה אוכל לחסוך עוד לרכב הבא...:lol:

פורסם

קודם כל הרכב נראה מצויין אחרי השיפוץ, לא מסכים איתך על המשפט "לא לאכול את הלב על כל שריטה קטנה או מכה כמו ברכבי יוקרה."

אחרי כזה שיפוץ שהברלינגו נראה כמו חדש אני הייתי מתעצבן גם על רכב ישן על מכה או שריטה, זה לא שהוא נראה כמו גרוטאה ותגיד במילא הרכב גרוטאה, זה שהוא זול יחסית לקאמרי לא אומר שלא יעצבן אותך לראות עליו פתאום שריטות או מכות.

הבנתי שהקאמרי נסעה 1:16 שזו צריכת דלק יפה לרכב גדול. אני חושב חסכונית הרבה יותר כי זה בטח הדגם דיזל ללא טורבו, אני זוכר שהיה לחבר שלי כזה כשעדיין הדגם נמכר כחדש מהחברה, אמנם הוא לא סחב בעליות במהירות מטורפת אך סבירה, אבל הצריכת דלק היתה מעולה.

פורסם
עלויות השיפוץ חצו את ה 20K , ולכן זה לא הגיוני , צודק.

מזכיר לך - הרכב יד ראשונה , ערך סנטימנטלי גבוה.

לגבי מוסכים - חישוב פשוט של בלאי מחירון לרכב של 120,000 ש"ח נותן 15-18% אובדן ערך שנתי בממוצע , ז"א 18K בשנה ...

מכאן נובע שאם הרכב ישרת אותי שנה אחת בנסיעות אז אני בנקודת איזון מבחינת השקעה מול תועלת ! מעבר לזה זה בונוס...

הרכב הבא שלי לא יהיה באיזור 120 אלא 200K ואז ההפסד גבוה יותר מן הסתם.

להזכירך - הכל הוחלף ברכב לחדש!!

בזמן השיפוץ הדבר האחרון שהסתכלתי עליו היה כסף...

אגב - לדגם זה 2 כריות אוויר והן תקינות!

בזמן זה אוכל לחסוך עוד לרכב הבא...:lol:

תסביר לי בבקשה את החישובים שלך.

18% יוצא 21000 שקל - בשנה הראשונה. אנחנו מדברים פה על 15 שנים - נשאר בכלל ״ערך״ לרכב? השקעת 20,000 שקל. איך בדיוק אתה מחזיר את הסכום תוך שנה לעומת הקאמרי? בדלק? בתיקונים? במה?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...