Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבר הולנדי סיפר לי שפעם קיבל קנס על מהירות הגבוהה ב-6 ק"מ מעל המותר (56 במקום 50)!

4 קמ"ש הפחתה. מעבר לכך, כל קמ"ש נוסף הוא עילה לקנס. גם למקומיים וגם לתיירים :cry:

51 קג"מ :shock::lol:

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קוראת בפורם הזה הרבה שנים, ולא אחת ניתקלתי בתגובות של:

"אני עוזב את הארץ כי שם אפשר לנהוג מהר וכאן לא".

נוצר רושם שבחול אין אכיפה של מהירות וניתן לנהוג בכל מהירות מבלי להיתפס מכיוון שלא מבוצעת אכיפה בנושא.

אני יודעת בוודאות שבאזור של פינלנד וסביבותיה מתבצעת אכיפה נוקשה מאוד,

קרוב משפחה גר מזה 20+ שנים בפינלנד ולפי מה שהוא מספר שם ישנה אכיפה של מהירות וניתן למצא כל מספר ק"מ מצלמות מהירות.

לכן מאוד מקומם אותי שישראלים שחוזרים מחול לאחר מספר שבועות מקבלים דוחות מהירות כמו פטריות אחרי הגשם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני מצרף את מכתב התגובה שלהם.

לאחר ששלחתי להם את התמונות עם ההוכחה שאכן הייתה לי מדבקה החזירו לי תשובה שהיא אינה הייתה מותקנת כראוי וכו.

רשמתי להם שזה לא בסדר לרשום בגרמנית למרות שהם יודעים שיש המון תיירים,ובכל זאת לא עשיתי שום עבירה.

לא ממש הבנתי מה הם רוצים במכתב,מי יפנה אליי בהמשך? משטרת ישראל?:lol:

Dear client,

thank you for your following E-Mail.

As already mentioned in our previous letter your contact is invariably the competent local district administrative authorities, who will contact the holder of the car by a separate letter. A notification of the competent authority can not take place in advance.

We are also not able to tell you when you will get the notification, but it can take several months.

Please do not make the payment to us anymore and wait until the local district administrative authorities contacts you.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בהולנד, אפשר לנהוג על 120 קמ"ש בכבישים מהירים (לפעמים 130 ולפעמים רק 100).

בגרמניה המהירות נעה בין בלתי מוגבלת ל-80 קמ"ש על הכביש המהיר. על קטע של כמה קילומטרים בודדים יכול להיות שינוי ממהירות לא מוגבלת ל-80 קמ"ש ושוב לא מוגבלת ושוב 80 וחוזר חלילה.

בצרפת, ברוב הכבישים המהירים התנועה תהיה במהירות 130 קמ"ש.

בקיצור, לא כל כך מהר. מה שכן, ברדיוס קטן מכל מקום ישוב יש מסלולי מירוצים ופעילות מוטורית ברמות שעליהן אפשר רק לחלום בארץ.

פורסם

דני - קיבלת תשובה הוגנת לחלוטין - פנייתך ועברה לרשות האזורית המוסמכת ובינתיים תשלום הקנס נדחה עד החלטתה.

נציגנו בהולנד - לפני 10 שנים נתקלתי במישהו שזכה לקנס של 40 אירו על חריגה של 2 קמ"ש בכביש המהיר (122 במקום 120). אולי ההולנדים הקלו מעט את האכיפה מאז?

מכל מקום - יש הרבה יתרונות לייקיות (והרי ההולנדים סופר ייקים). ההתנהגות הייקית היא זו שמאפשרת לגרמנים לפתוח קטעי כביש ארועים לנהיגה במהירותלא מוגבלת - הם סומכים על הנהגים שיטפלו במכוניות כראוי, יפנו את הנתיבים השמאליים, ישמרו מרחק ויתחשבו בשותפיהם לכביש.

ודבר אחרון - סטיה קלה מהנושא - אבל השויצרים טוענים לירידה משמעותית במספר התאונות מאז שהפחיתו את המהירות המותרת באוטובאהנים (הנפלאים) שלהם מ-130 ל-120 קמ"ש. הם אוכפים מהירות באופן נוקשה מאוד, אבל מצטיינים דווקא באכיפת עבירות חמורות כמו מעבר באור אדום עם מספר עצום של מצלמות רמזור.

וכמובן - שלא במפתיע - יצרני אמצעי האכיפה המוכרים לנו הם מולטאנובה השויצרית וגאטסו ההולנדית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי המייל הראישון שהם שלחו לי :

Since the substitute toll has not reached our account within the given 4 weeks, this case had to be forwarded to the local district administrative authorities, who may fine between EUR 300,-- to EUR 3.000,-- and who will contact the owner of the vehicle (Europcar Autovermietung GmbH) with separate correspondence.

Therefore we are not the right contact in this case anymore and you have to wait until the local district administrative authorities contacts you respectively Europcar.

We are sorry, that we cannot give you more positive news.

מכיוןן שלא שילמתי את הדו"ח התיק עובר לרשות כלשהיא,

נראה לי שהולכים לזמבר אותי עוד יותר...:x

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

תיקון לעניין הולנד - לפי הרשויות ההולנדיות - המכשירים מכויילים לאמוד מהירות שמעל ל-7 קמ"ש יותר מהמהירות המותרת בכל כביש ו-8 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 100 קמ"ש ומעלה.

על המהירות הנמדדת חלה הפחתה של 3 קמ"ש או 3% אם המהירות המותרת היא 100 קמ"ש ומעלה.

זה המידע שבאתר שלהם היום (http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/veelgestelde_vragen/snelheid_en/)

זה מסביר את ההנחה שלי להפחתה של 4 קמ"ש, שכן הדו"ח האחרון שראיתי היה על כביש בו המהירות היתה גבוהה מ-100 קמ"ש.

מה שכן, אם לאחר ההפחתה, המהירות הנאמדת גבוהה מהמותר (ולא משנה בכמה) אפשר לצפות לקנס (במקרה שאני מכיר- כביש של 100 קמ"ש. המהירות הנאמדת - 108 קמ"ש. לאחר הפחתה - 104 קמ"ש. קנס - 29 יורו).

פורסם
4 קמ"ש הפחתה. מעבר לכך, כל קמ"ש נוסף הוא עילה לקנס. גם למקומיים וגם לתיירים :cry:

ייתכן והוא התכוון לאחר הפחתה וייתכן שבזמנו הדבר לא היה נהוג, זה היה די מזמן.

אני קוראת בפורם הזה הרבה שנים, ולא אחת ניתקלתי בתגובות של:

"אני עוזב את הארץ כי שם אפשר לנהוג מהר וכאן לא".

אני מתקשה להאמין שמישהו עזב את הארץ מהסיבה הזאת.

נוצר רושם שבחול אין אכיפה של מהירות וניתן לנהוג בכל מהירות מבלי להיתפס מכיוון שלא מבוצעת אכיפה בנושא.

כאמור, ממש לא ואת ממחישה זאת בעצמך בדוגמא שלך.

אני יודעת בוודאות שבאזור של פינלנד וסביבותיה מתבצעת אכיפה נוקשה מאוד,

קרוב משפחה גר מזה 20+ שנים בפינלנד ולפי מה שהוא מספר שם ישנה אכיפה של מהירות וניתן למצא כל מספר ק"מ מצלמות מהירות.

לכן מאוד מקומם אותי שישראלים שחוזרים מחול לאחר מספר שבועות מקבלים דוחות מהירות כמו פטריות אחרי הגשם.

ל'

לא הבנתי משהו. מצד אחד את נותנת דוגמא בעצמך לכך שבאירופה ישנה אכיפת מהירות נוקשה ומצד שני טוענת כי מקומם אותך הדבר שישראלים חוזרים עם "מתנות" מחו"ל?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא יודעת מה מתרחש בכל אירופה, מכירה רק את פינלנד וסביבתה בלבד,

על שאר המדינות אין לי את הידע, ואני קוראת בדיוק כמו כולם כן שבחול בארצות שונות אין אכיפה וכל אחד יכל לנהוג במהירות בה הוא רוצה.

וכן אותי מקומם לדעת שישראלים חוזרים עם דוחות מהירות של 105 קמ"ש במקום 100.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
ל

וכן אותי מקומם לדעת שישראלים חוזרים עם דוחות מהירות של 105 קמ"ש במקום 100.

ל'

גם ההולנדי או השויצרי או הגרמני יקבלו דו"ח על 105 במקום 100 קמ"ש.

ברומא נהג כרומאי. אבל את אימצת את החתימה של מישהו בפורום "ברומא נהג כרומני" - במרבית אירופה המערבית זה לא פועל.

אני חוזר על משפט שכתבתי כבר עשרות פעמים בשנים האחרונות - לקראת כל נסיעה צריך לקרוא היטב על מנהגי המקום, וזה כולל מידע על האכיפה, שיופיע בכל אתר שעוסק בנהיגה. האירופיים בכלל, ודוברי השפות הגרמניות בפרט, דקדקנים ומוטב לדעת זאת מראש.

גם את הסיפור של המדבקה באוסטריה (ושויצריה) הכרתי לפני שנסעתי לשם, והאפשרות לקנס של עד 3,000 אירו, שאותו הזכיר פותח השרשור, היה ידוע לי מראש - אז דאגתי להדביק מדבקה אוסטרית (הרכב נשכר בגרמניה, אבל כבר נשא מדבקה שויצרית), ואת הקבלה על רכישתה שמרתי שנה וחצי אחרי שחזרתי ארצה, כמו גם את התמונות שבהן המדבקה נראית בחלון הרכב. בסלובניה הפתרון היה פשוט - הרכב נשכר במקום, נשא את המדבקה וחברת ההשכרה גבתה כמה אירו "אגרת כבישים".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מספר הבדלים (בין גרמניה לישראל):

1. כמובן שבגרמניה יש כבישים שאפשר לטוס, אך ברגע שיש הגבלת מהירות - היא לא סתם ליופי.

2. בישראל ישנם הרבה פעמים סתם תמרורים - למשל "האט" כשעדיין אפשר גם לעבור את הסיבוב ב-160קמ"ש, לכן

כאן בארץ אף אחד לא מתייחס לתמרורים אלה ברצינות - לא כך בגרמניה (ובאנגליה למשל).

3. בארץ ידוע לכל שישנם כבישים שרוב הנהגים נוסעים בהם 120קמ"ש למשל, וידוע לכל שההגבלה של ה-90קמ"ש זה עוד

מהתקופה שייצרו בארץ את רכבי "הספורט" רום כרמל. לכן הרשויות יודעות ש-90קמ"ש זה לא ריאלי ולכן האכיפה בהתאם (למשל מ-110קמ"ש).

פורסם

התגוררתי באיטליה למשך שנה.

במשך שנה זו נהגתי כמעט 10,000 ק"מ, מצפון איטליה ועד דרומה.

הנסיעות באוטוסטדרות כמעט תמיד היו מעל המהירות המותרת (130-150 קמ"ש) ובתוך הערים ושטחים בנויים השתדלתי לשמור על המהירות המותרת.

עברתי על פס הפרדה רצוף (פס לבן).

לא עצרתי עצירה מלאה בעצור.

תמיד נתתי זכות קדימה לרכבים, הולכי רגל ורוכבי אופניים!

במשך שנה לא השתמשתי בצופר אפילו פעם אחת!

במשך שנה לא עקפתי מימין אפילו פעם אחת!

המשך שנה אף אחד לא "חתך" אותי, נדחף בסוף התור, ציפצף לי, לא נתן לי זכות קדימה.

אפשר להגדיר את הנהיגה שם כמתחשבת בזולת ומנומסת.

כשנה לאחר שחזרתי ארצה קיבלתי הודעת קנס מאיטליה.

נחשו על מה הקנס? על כניסה לאיזור A עם רכב אי שם ב Arezzo (אגב מקום יפה מאוד).

לתיירים מאוד קל להתבלבל או לא לראות את השילוט (שבאופן מעצבן רשום רק באיטלקית), וזה בדיוק מה שקרה לי.

אני "לקחתי סיכון" ולא שילמתי את הקנס עד היום (עברו ארבע שנים).

מאז חזרתי לאיטליה מספר פעמים לנסיעות עסקים כמו גם לארצות נוספות באירופה.

עד היום לא הכניסו אותי לתא המעצר (טפו טפו טפו).

על כל מקרה, אני תמיד דואג לשאת איתי לפחות 500 יורו במזומן למקרה שכן יבקשו ממני לשלם בביקורת הגבולות (או באם יעצרו אותי בכביש).

פורסם

^

הסרטון השני מצחיק אך כל כך לא נכון (טוב אולי נכון בדרום איטליה אבל אין לי מושג, אני גרתי ב Ferrara).

אם כבר ההתנהגות יותר דומה (מכל הבחינות) למה שהוצג על "אירופה" (סדר מופתי, נימוס ואדיבות) עם שני יוצאים מן הכלל:

הביוקרטיה (בשבועיים הראשונים שלי באיטליה פשוט התעללו בי :x) והקפה (לדעתי זה דווקא נחמד :-)).

לגבי הסרטון הראשון, מטורף לגמרי.

רואים בבירור שהוא נכנס לאיזור A וללא מדבקה מתאימה.. :?

• תוכן חדש...