Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד אחד שנגוע בחוסר הבנת הנקרא, בעת נסיעה מסתכלים קדימה, שרוצים לבדוק את התנאים מאחורה מסתכלים במראות,

לא כל פעם שאיזה פוץ רקוב צופר או מאותת מאחורה, צריך לעזוב את הראייה קדימה ולבדוק מה האדיוט מאחורה רוצה.

תעבוד על הבנת הנקרא שלך ותחזור.

קודם כל אתה כתבת שחור על גבי HTML את זה:

אך העיניים תמיד אבל תמיד קדימה

זה פשוט לא נכון, מצטער. לתת עצה כזו, זה לא חכם.

מעבר לזה, הגישה של "תתעלם מכל מי שמאחוריך" היא גם ... לא חכמה במיוחד. אתה לא יודע מראש למה צופרים או למה מסמנים עם אורות גבוהים. אתה צריך להיות ערני לסביבה שלך, ולא להניח באופן אפריורי שכל מי שצופר לך מאחוריך עושה את זה כדי להציק.

לפעמים אני מתפלא איך נהג שחותך אותי אפילו לא מזיז את הראש לכיוון המראה, כשאני צופר. כנראה שהוא למד מאנשים כמוך "להסתכל אך ורק קדימה". פותח השרשור צריך ללמוד לא להתרגש מבריונים. בין זה לבין לא להתייחס בכלל לצפירות, או איתותים עם של אור גבוה, כמו שאתה מייעץ לו, יש הבדל של שמיים וארץ, שכנראה שאתה לא מבין אותו, כי לך יותר נוח לנסוע עם וילון ולהתעלם.

אל תדאג להבנת הנקרא שלי ושל נהג הלילה. תדאג לרמת הנהיגה שלך ולתשומת לב שאתה משקיע במה שקורה סביבך ומאחוריך על הכביש. לפי העצות שלך נראה שאתה משתייך למחנה ה-"אותי לא מעניין כלום חוץ ממני", כמו גם רבים אחרים מנהגי ישראל. חבל שזה כך, ובטח שזו לא עצה טובה לתת לאף נהג חדש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם היית קורא את כל המשפט , היית מבין "קצת" אחרת את התמונה המלאה.

הבחור מתלונן שצופרים לו מאחור , והוא עסוק בלבחון מה הבעיה של הלחוץ מאחוריו, בזמן זה הוא מתעלם מהחזית מה שכמעט גרם לתאונת דריסה.

מה אתה ממליץ לבחור , להמשיך להתייחס לכל פוץ שצופר מאחורה בזמן שהוא עצמו נוסע כחוק בנתיב הימני כנדרש ולפגוע ביכולת הנהיגה שלו קדימה או פשוט להמשיך בדרכו ולתת לאחרים לעקוף?

תחשוב הגיוני , תחשוב חכם.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
אמרתי וילון רשת (הבנת הנקרא - דבר בסיסי בחיים) , רואים הכל דרכו , רק לא מאפשר לאחרים לסנוור ולשגע אותך.

תקרא שוב מה שכתבתי ואחרי זה תגיב שוב.

תודה

לא אמרת אלא כתבת ולזה בדיוק התייחסתי. הרי דרך וילון אטום אתה יכול להסתכל שעות ולא תראה כלום. הוילון הזה דורש ממך יותר זמן כדי לזהות מה קורה מאחוריך וזה בדיוק מה שכתבתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם היית קורא את כל המשפט , היית מבין "קצת" אחרת את התמונה המלאה.

הבחור מתלונן שצופרים לו מאחור , והוא עסוק בלבחון מה הבעיה של הלחוץ מאחוריו, בזמן זה הוא מתעלם מהחזית מה שכמעט גרם לתאונת דריסה.

מה אתה ממליץ לבחור , להמשיך להתייחס לכל פוץ שצופר מאחורה בזמן שהוא עצמו נוסע כחוק בנתיב הימני כנדרש ולפגוע ביכולת הנהיגה שלו קדימה או פשוט להמשיך בדרכו ולתת לאחרים לעקוף?

תחשוב הגיוני , תחשוב חכם.

ידידי,

תקרא שוב מה שאתה כותב ומה שאני כותב: אתה לא יכול לדעת למה צופרים לך, אלא אתה מסתכל סביב. אתה מציע לו פשוט להתעלם כי הוא "נוסע כחוק". איך אתה יודע בכל סיטואציה נתונה מה קורה? יכול להיות שקרה משהו והוא לא שם לב, יכול להיות שיש לו פנצ'ר, יכול להיות שהוא זז טיפה מהנתיב שלו ומפריע למי שנוסע משמאלו. איך אתה יכול להגיד למישהו שיתעלם מצפירות? איך אתה יכול להניח מראש, כמו שאתה עושה, שמי שצופר לו זה "פוץ שרוצה לעקוף"?! הרי מלכתחילה הבחור מרגיש שזה המצב כי כי הוא מסתכל במראה, ולא כי כח נסתר גילה לו את זה. אז כן, שלא יתרגש אם סתם רוצים שיסע יותר מהר. אבל בשביל להבין מה רוצים הוא חייב להגיב לסביבה שלו, ובתוך זה גם להסתכל במראות.

לוקח זמן לעשות גם את זה וגם את זה? ואללה, נהיגה זה דבר מסובך שדורש קואורדינציה ותגובות ברמה סבירה. מי שלא לומד להסתדר עם זה, מוזמן לעבור לתחבורה ציבורית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
טיפ נוסף, סע עם דלתות נעולות
- זה יכול להיות מסוכן אם הרכב מתהפך או עובר תאונה ואתה חסר הכרה

מכבי אש יכולים לפתוח דלת נעולה אבל עוברים ושבים לא - בעיקר אם היה נזק ועכשיו המנעול לא כל כך עובד

גם אתה בזמן פאניקה עלול להסתבך אם זה.

פורסם
מישהו גולש בשביל לצאת מהחניה - תעצור לו. אם אתה מספיק לראות אותו יוצא ולצפור לו, יש לך גם מספיק זמן לעצור לו בבטחה. היציאה מהחניה שלי בעייתית, ישר לתוך רחוב צר יחסית שנוסעים בו מהר יחסית, ויש לי טור מכוניות חונה לאורך המדרכה ככה שאין ראות. אז גולשים עם חלון פתוח בשביל לשמוע מכוניות שבאות, מחפשים אורות בלילה וכו'.

מישהו נצמד אליך ומצפצף - אל תנסה לחנך אותו. זו בדיוק הסיטואציה להסתבך בה באלימות. תעצור בצד אם צריך ותן לו לעבור, אבל אל תתעסק איתו.

מישהו סתם נצמד אליך ולא מתנהג כמו ערס - אז תתעלם ממנו לחלוטין במראה המרכזית ותתרכז פי עשרה על מה שקורה מקדימה, ותקפיד על שמירת מרחק ומהירות סבירה לתנאי הדרך. אם יש לאן, פנה לו את הדרך. לרוב אם אני רואה מישהו נצמד\מרחף\מדבר בטלפון, אני זז בשביל שיעקוף אותי ויהיה בעיה של מישהו אחר.

ואל תדאג יותר מדי, ואל תתן לאף אחד להלחיץ אותך.

לגבי המישהו שגלש כדי לצאת מחניה אני מדבר כאן על אחד שיצא מחניה לא ברוורס והיה לו שדה ראיה ושאני מתחיל להיתקרב אליו הוא עושה קונצים

אם הוא אחד שהיה ברוורס אני כבר מרחוק הייתה מצפה שהוא הולך להיכנס לי לכביש והייתי עוצר לו כהרגלי שאני מיתחשב באלא שיוצאים מחניה ברוורס אבל כן צריך להיות חכמים וכבר כמעט עצרתי את הרכב בלימת חירום בגללו

יש לזה פיתרון פשוט מאוד, שמישהו נצמד אלייך, שמור מרחק כפול מהרכב שלפנייך. ככה אם מקדימה תהיה בלימת חירום תוכל לבלום בעדינות כדי למנוע פגיעה מאחור.

פעם הבא שזה יקרה לי אני ינסה לחשוב על זה נישמע טיפה מסובך כי אם אני יאט כדי לישמור מרחק מקדימה אין לי מושג מה הדפוק מאחורה עושה (כן שוב להסתכל עליו שהוא עוד שניה נכנס בי)

לא קראתי את כל התגובות אבל כמה דברים שאתה צריך להתייחס אליהם:

1. מה שתיארת עם הג'יפ שיצא מהחנייה זה להיות צודק ולא להיות חכם. אם אתה רואה שהוא יוצא אז תאיט מיד. מקסימום הוא יצא ויהיה לפניך. ממש לא סוף העולם. במקום זה בחרת להתקרב עוד ולהניח שהוא יעצור עד שהגעת קרוב מידי אליו ורק אז בלמת.

תאמת הג'יפ הזה לא יצא ברוורס כך שאני ראיתי אותו מרחוק והיה לו שדה ראיה מימין ומשמאל ודווקא שאני כבר מתקרב אליו הוא מחליט לנסות לצאת (הוא עצר כזה על המדרכה)

במקרה של אחד שיוצא ברוורס מן הסתם ספק גדול יותר שהוא לא יראה אותי אז אני עוצר, פה הוא לא התנהג בצורה צפויה

2. יכול מאוד להיות שמה שנראה לך כאילו הם צמודים אליך זה מרחק סביר. לך לחניון עם עוד מישהו שיעמוד מאחוריך ככה שאתה תראה אותו כאילו הוא במרחק שאתה חושב שהם דבוקים אליך וצא לראות את המרחק האמיתי

גם יכול להיות ותאמת עם תופעת אורות הקסנון תמיד יש תחושה שעושים לך אור גבוה וכן זה היה ג'יפ של סוזוקי מהחדשים אז עוד יותר ניראה כאילו הוא ניצמד אליך כי החלון האחורי חסום כולו. אולי אני טיפה רגיל למכוניות רגילות שהם צמודות אז המכסה מנוע מתחיל להיעלם, החלון האחורי לא היה יותר מידי נקי.

3. שמור קצת יותר מרחק מקדימה וזהו. כשאתה צריך לבלום אז בלום. עדיף שיגעו בך מאחור מאשר שאתה תיגע באיזה ילד.

4. במראות מעיפים מידי פעם מבט חטוף ולא בוהים בהן. הכביש לפניך משתנה מהר מאוד במיוחד בתוך העיר וזה מסוכן.

מה שאתה מתאר מעיד בעיקר על חוסר ביטחון. ממליץ לך לנסוע עם נהד מיומן שידריך אותך כן מלווה עוזר בתנועה עמוסה, במקרה הייתי לבד ברכב (כבר ממזמן אני לא צריך אבל זה לא מזיק)

מכבי אש יכולים לפתוח דלת נעולה אבל עוברים ושבים לא - בעיקר אם היה נזק ועכשיו המנעול לא כל כך עובד

גם אתה בזמן פאניקה עלול להסתבך אם זה. לא שבעיר חסרות תאונות קטלניות אבל אולי בכבישים מהירים לא כדי לינעול. המקרה הכי גרוע אולי מנפצים את החלון אף ע"פ שזה מסוכן אבל לך תדע

מסרב לחתום:evil:

פורסם

גם אתה בזמן פאניקה עלול להסתבך אם זה.

בתאונה עוד לא נתקלתי, אך בבריונים אלימים שניסו לפתוח ללא הצלחה את דלתות הרכב שלי, נתקלתי פעמיים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...