Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד לא מזמן היה ברור לי (לפחות) כי קונפ' המנוע מרכזי היא המועדפת במכוניות ספורט, אבל אז החלו סדקים לפרוץ,

אבל עדיין ניסיתי לתרץ בכל מיני סיבות למה מכונית זו אחרת עם מנוע קדמי מהירה יותר (בפניות, רק שיהיה ברור),

אבל הפרארי האחרונה עם המנוע קדמי, שהתעלתה על ה 458 שברה אותי, פה כבר התחלתי לחשוב ברצינות אם

מנוע מרכזי באמת כזה עדיף, עוד לא הגעתי למסקנה, אבל הגעתי לתובנה מסוימת בענין.

בראשונה, היתרון המוחלט בקונפ' מ"מ, חייב להיות הטרן-אין, אני מניח כי אין באמת צורך להסביר.

אבל מכאן והלאה העניינים כבר לא מוחלטים, מה שכן הציק לי כל הזמן היה השליטה המוחלטת של הקונפיגורציה

במירוצי פורמולה.

הרי היא חייבת להיות הקונפיגורציה המוחלטת אם כל מתכנני הפורמולה עובדים לפיה :?:

אז זהו שלא,

לא מדובר בשלילי בזנ"טי אלא בכן ולא, יענו תלוי.

הסיבה היחידה שלהבנתי הקונפיגורציה הזו שולטת בקטגוריית הפורמולה היא שונה לגמרי ממה שמתאים למכונית כביש חוקית:

אוירודינמיקה, וביתר דיוק : כוח הצמדה.

מנוע קדמי לא מאפשר מבנה של אף שפיצי דקיק כמו בחד-מושבית פורמלה כלשהי, עם הכנפיים הקדמיות המתפרשות ממנו

לצדדים בואכה הגלגלים, ומייצרות כח הצמדה חיוני.

זאת חייבת להיות הסיבה המרכזית לשימוש בקונפיגורציה הזו.

אבל במכוניות כביש, אפילו במכוניות על, החלק הקדמי הזה לא ממש קיים, וכאן סימני השאלה עדיין שרירים,

קדמי או מרכזי :?:

פורסם

אני לא חושב שצריך לדבר כאן במונחים של "טובה יותר". לכל קונפיגורציה היתרונות שלה. לצורך העניין, אני מעדיף מיאטה NC או NB על פני טויוטה MR2. מצד שני, המכוניות הכי טובות שנהגתי בהן היו MR...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במכוניות עם מנוע מרכזי אחורי(MR), רוב המסה מרוכזת בין הסרן הקדמי לאחורי, לרבות יחידת ההנעה והיושבים ברכב. כפועל יוצא של הקונפיגורציה הזו, מיקומו של מושב הנהג קדמי יותר לעומת קונפיגורציית מנוע קדמי והנעה אחורית(FR) והחלק הקדמי, בו אין כמובן מנוע, קצר יותר.

ככלל אצבע, מכוניות בעלות מנוע מרכזי מאופיינות בהפנייה קלילה לתוך הפנייה ובאיזון מצויין בתוכה, עם פחות רגישות להעברות משקל. המשיכה(traction) של הגלגלים האחוריים עדיפה על קונפיגורציית מנוע קדמי והנעה אחורית, גם במקרים בהם הרכב מאוזן היטב בחלוקת משקל 50/50.

מאידך, מכוניות כאלו עשויות לסבול ממעט יותר תת היגוי בעת כניסה מהירה לפניות - והן פחות סלחניות במצבי היגוי יתר קיצוניים.

לא בכדי, דריפטרים אינם משתמשים במכוניות MR אלא במכוניות FR.

כל זה נכון אגב בתאוריה. נהגתי בלא מעט מכוניות בעלות מנוע מרכזי שהיו נפלאות(לוטוס אליס, הונדה NSX, פורשה בוקסטר, מספר דגמי פרארי ואחרות) - ומאידך, הדוגמה שרוני סיפק מצויינת. האיזון של מיאטה NB כל כך מוצלח, עד שהוא מאפיל על היתרונות הספציפיים של טויוטה MR2 מאותם שנתונים(על אף שברמה הסובייקטיבית אהבתי אותה יותר).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

שאלת מיקום המנוע אינה רק שאלה של התנהגות, היא גם שאלה הנדסית של ניצול חלל הרכב. ברוב מכוניות הכביש ובמיוחד בחלק מתצורות המנוע, מיקומו של המנוע במרכז יפגע מאוד בגודלו ובצורתו של תא הנוסעים וכן בבידוד רעשי המנוע מן הנוסעים.

גם התנהגות הדרך של המכונית היא לא ענין שניתן לבודד אותו ממיומנות הנהג, גם לא במכוניות המהירות ביותר. רכב בעל מנוע קדמי, במיוחד אם הוא ממקומם לפני הסרן הקדמי, הוא בעל אף כבד ופחות אחיזה מלפנים וכמו כן בעל נטיה לשינוי כיוון אטי יותר בכניסה לפניה. רכב נייטרלי יותר, במיוחד אם המשקל מרוכז בסביבות מרכז הרכב, הוא בעל התנהגות מאוזנת יותר אך גם תזזיתית יותר: הוא חד ויכול לעבור בקלות מתת-היגוי להיגוי-יתר וקשה לנהוג בו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תתחיל מ-170 כ"ס יותר הספק כאשר הפרש המשקל הוא 50 ק"ג בלבד. חוץ מזה, זה פשטני מדי לקבוע שה-458 צריכה להיות מהירה יותר רק מכיוון שהיא MR.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
את כל הסיכומים האלו אני מכיר,

איך הפרארי החדשה מהירה יותר מה 458 במסלול :?:

אני לא חושב שאפשר לצאת בהצהרה שמנוע קדמי עדיף על מרכזי בהתבסס על זה שה-F12 מהירה מה-458.

קודם כל, אני מרשה לעצמי להניח שהדיון כאן אינו מבוסס על ניסיון אישי (למיטב הבנתי, אנשים בודדים על פני כדוה"א נהגו ב-F12).

האם אפשר לסכם את ההבדלים בין ה-458 ל-F12 במיקום המנוע? רחוק מזה.

נתחיל בעובדה שלברלינטה החדשה יש מנוע שהוא פחות או יותר פי 1.5 מהמנוע של ה"איטליה". 740 כ"ס לעומת 570 כ"ס, 12 ציל' לעומת 8 ונפח של 6.3 ל' לעומת 4.5 ל'. אגב, בעצם ב-F12 מדובר על מנוע V12 6.3 אשר מגיע ל8,700 סל"ד ! :shock:

בכל אופן, כפי שקודמי ציין ל-F12 יש 170 כ"ס יותר מאשר ל-458 (2.06 ק"ג לכ"ס ב-F12 לעומת 2.42 ק"ג לכ"ס ב-458 - היחסים לפי משקל "יבש".). בנוסף לברלינטה יש 150 נ"מ מומנט יותר מאשר ל-458. עליונותה של ה-F12 בתחום הכח יכולה להסביר לבדה את העובדה שהברלינטה מהירה מה"איטליה".

מעבר לכך, חלוקת המשקל של שתיהן:

F12 ברלינטה - 54 אחורה/46 קדימה.

458 איטליה - 58 אחורה/42 קדימה.

בפורשה בוקסטר, בעלת מנוע מרכזי, חלוקת המשקל היא כמו בברלינטה.

בנוסף, ה-F12 היא מתכנון מתקדם יותר (צעירה יותר מה-458).

אם היו בונים את הF12 כאשר המנוע הוא מרכזי, האם הייתה פחות מהירה? לא בטוח, אולי אפילו להיפך.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

דוגמא מצויינת למכונית בעלת מנוע מרכזי שתוכננה בקפידה היא הפיאט X1\9 .

מיכל הדלק הוצב בעמידה מאחורי המושבים הקדמיים, ואפילו המצבר והגלגל הרזרבי ששכנו בתא המטען הקדמי, מוקמו תוך חשיבה על השגת חלוקת משקל אופטימלית.

לו היה לה מנוע חזק יותר (ובהרבה) היא היתה יכולה להיות אחת ממכוניות הספורט העממיות המהנות ביותר שיוצרו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן,אני מניח שלא היית במירוץ הדראג האחרון.

יש פיאט X1/9 שעושה את העבודה בדיוק כמו שאתה מדמיין.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
הגיון.

בד"כ נהוג לבסס מסקנות על יידע הנדסי, לא על לימודי לוגיקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כל העניין של מיקום המנוע נובע מהחלטות שבוחר היצרן, עקב גורמים נוספים שלפיהם יהיה נכון לשים במקרה מסוים את המנוע מאחור, ובאחר- מקדימה.

הנה נס טכנולוגי שגרם לי להתפעל מאוד- ניסאן GTI. לדבר הזה יש "סך הכול" מנוע V6, נפח 3.8, 545 כ"ס, משקל של כ-1,700 ק"ג ו-4 מושבים!

ובכל זאת המכונית הזאת מורידה את ה-458 על הברכיים.

למה ?

כי כח זה לא הכל.

ההנדסה של ה-GTI זו אומנות המוכיחה שכח הולך יחד עם מוח.

וזה אפילו מביך יותר

• תוכן חדש...