Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(השאלה הזו נובעת מן התסכול שלי בתור נהג ששפשף פינות של האוטו כמה וכמה פעמים לצערי.)

אני יודע שלפני עשורים, רבו המכוניות בעלות פגושים מאסיביים, רחוקים מעיקר השלדה, וחשוב לא פחות - לא צבועים בצבע הרגיש, שמתכער ומתפורר מכל מכה. משהו שאפשר שיישרט או יתעקם קצת בשקט, מיישרים אותו איכשהוא ובא לפלשתינה גואל.

אפילו עד לפני, אנ'לא יודע, 10 שנים עוד לפחות היו פגושי פלסטיק כהה ולא צבוע.

והיום מה? צובעים לי את הפינה. מי צריך את זה בכלל?

אגב, מבחינתי, כל הצבא והפח המעוצב זה לא מעניין, הייתי נוסע באוטו מספוג מוקצף ומוקשח בצבע מט דהוי, כמו במסלולי קארטינג או משהו כזה.

בקיצור, שאלתי היא: למה זה קורה, והאם יש משהו טוב במצב הקיים חוץ מפרנסה לפחחים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בשבילך זה לא טוב, בשביל שאר חובבי העיצוב המודרני והעגול זה כן.

מתישהו מעצבי העל החליטו שמראה המכונית צריך להיות חלק ועגלגל כמו ביצה בלי הבדלים בצבע, ושהפגושים צריכים להיות חלק מצורת הרכב ולא משהו שבאמת רואים עליו שתפקידו זה לספוג שפשופים ומכות קלות.

אישית אני מעדיף שהעיצוב של מוצר מסויים יבטא את התפקיד שלו, ולא ינסה להפוך אותו למשהו שהוא לא.

אתה תמיד יכול להתקין מגן חזירים מקדימה ומאחורה אם אתה פוחד על הצבע :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SlowRide, אתה אומר את זה בצחוק או ברצינות? כי בהחלט הייתי שוקל התקנה כזו (בהנחה שהוא לא עולה מלכתחילה כמו חצי האוטו).

חוץ מזה - עיצוב מודרני זה מה שהמעצבים החליטו לעצב בשנה שעברה. אם יעשו פגושים נורמליים אז זה יהיה מודרני. תקרא לזה רטרו...

פורסם

אוטו עם פגושים לא צבועים הוא מכוער כל הזמן.

אוטו עם פגושים צבועים הוא פחות מכוער.

לפי ההגיון שלך אתה מעדיף לנסוע באוטו מכוער יותר, כדי שאם הוא יחטוף מכה בפגוש, פחות תתבאס.

לפי אותו ההגיון, עדיף שתלך לבוש בסחבות כדי שחו"ח לא ישפריץ לך קטשופ על החולצה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה סתם מגושם ומגעיל, לא כל מה שמתאים לך, מתאים לאחרים.

הקוואליר שלי, הפגושים רחוקים מהשלדה, ובעיני אני יכול לפרק איתם קיר אם מישהו יממן לי את הניסיון.

(כבר פגעתי בקורולה ישנה של בנדוד שלקח לי זכות קדימה והיא עפה כ 2 מטר, כמובן בלי עין הרע לי רק התקלף נקודה של צבע מהפגוש, ונהגים אחרים שנהגו ברכב, גרסו איתה כמה רכבים (סוזוקי סוויפט 2001 והונדה 2007 אם אני לא טועה).

החולשה היחידה שלה זה טנדרים עם פגוש פלדה, שפעם אחת אחד גרס לי את המכסה מנוע (בנדוד לקח רוורס באמצע רמזור מרכזי ולא ראה אותי, אשמתו).

תדמיין לך רכבים חדשים עם פגושים בולטים:shock:

תלמד לנהוג, בנהיגה רגועה ונכונה אתה לא אמור לפגוע באף אחד.

אם אתה כל כך אוהב לגרוס רכבים, ושלא יכאב לך הלב שפוגעים בך, קנה טנדר עם פגושי פלדה.

פורסם

לפי ההגיון הזה אפשר גם לא להתקלח, שלא נתלכלך חלילה..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא תלוי רק בצביעה אלא גם בצורה. חוץ מזה שיופי וכיעור זה עניין של טעם.

נדמה לי שיש חוק שאוסר התקנת מגן חזירים.

בשימוש נורמלי ברכב אתה לא אמור לשפשף שום דבר עם הפגוש, פשוט תנהג בזהירות ויהיה בסדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חלק מניקוד הבטיחות שהרכב מקבל הוא מידת "ידידידותו" להולכי רגל, אז פגושים מסיבים הם פאסה, מעבר לעובדה שפגוש מסיבי כמעט ולא סופג אנרגיה וכפועל יוצא מעביר אותה לנוסעים הנמצאים ברכב ולפיכך מוריד את ניקוד הבטיחות של הרכב.

צבוע זה כבר עניין של טעם אישי, אף אחד לא אוסר עליך לעבור עם מלטשת על הפגוש שלך ולהוריד ממנו כל טיפת צבע שיש עליו.

פורסם

למכוניות של פעם היה פגוש ממתכת אבל חסרונו היה שבשעת פגיעה בהולך רגל הפגיעה היתה קשה ביותר .

בתאונות בין רכבים המכה היתה עוברת למרכב הרכב וכך נגרם נזק רב יותר .

המטרה היום היא שהנזק בשעת תאונה להולכי רגל יפחת .

בנוסף הוא משמש כסופג אנרגיה .

נכון שלפעמים הוא מכוער אבל לזכותו יאמר שיש לו רק יתרונות .

לא נעים לקבל מכה מקדילק 1957 .

פורסם

המעבר לפגושים אלה נבע לא רק מהנושא הבטיחותי.

הם גם קלים יותר

שהם יצרו אני זוכר שדובר גם על הגמישות שלהם שאם הם חוטפים מכה הם חוזרים למצבם - חח לעומת פגושי המתכת

אתה מישר וזהו אבל הורדת משקל זה אחד הנושאים העיקריים שהיו וגם מחיר זול יותר.

אבל מחיר זול זה היה פעם... לצערי אני זוכר שבהונדה ביקשו ממני (חברת ביטוח שילמה) כמעט 6000 שקלים לפגוש קידמי לאקורד.

אז כאן כבר נכנס גם רווח ליצרן וליבואן שהוא מוגזם לחלוטין כי יש כלי רכב שמחיר פגוש גבוה ממחיר דלת מתכת LOL.

אבסורד.

קובי

:-)

פורסם

לפי ההגיון שלך אתה מעדיף לנסוע באוטו מכוער יותר, כדי שאם הוא יחטוף.

יש פתרון אסטטי ויפה, וחלק מהיצרנים מישימים אותו -

פגוש בצבע הרכב עם פסי גומי/פלסטיק בנקודות הרגישות.

ככה זה ברנו מגאן, פיאט פונטו איוו ועוד כמה דגמים, אירופאיים בעיקר.

לטעמי נראה הרבה יותר יפה מפגוש צבוע כולו בצבע הרכב.

היה עוד פתרון יצירתי, שהשתמשו בו בסיטרואן BX, ZX ו- AX : פגוש יצוק כולו מפלסטיק בצבע הרכב. ברכב אדום הפגוש היה יצוק מפלסטיק אדום, ברכב כחול -מפלסטיק כחול וכו'.

הם היו הרבה פחות רגישים לשריטות, אבל כמובן שזה יותר יקר לייצור ולכן הפתרון הזה "לא תפס".

פורסם
היה עוד פתרון יצירתי, שהשתמשו בו בסיטרואן BX, ZX ו- AX : פגוש יצוק כולו מפלסטיק בצבע הרכב.

או! על זה אני מדבר. זה דבר מוצלח.

אבל, בעניין הפסים - האם אפשר להשיג פסים שהם לא רק קישוט דק אלא ממש עבים ורחבים, מאסיביים, ממין, לא יודע, מין ספוג מוקשח כזה?

פורסם

היה עוד פתרון יצירתי, שהשתמשו בו בסיטרואן BX, ZX ו- AX : פגוש יצוק כולו מפלסטיק בצבע הרכב. ברכב אדום הפגוש היה יצוק מפלסטיק אדום, ברכב כחול -מפלסטיק כחול וכו'.

ספר את לוולקן שלי, שאכלה אחלה שיפשוף מאיזה בן כלבה בחנייה שהוריד את כל הצבע (הלבן) מאחת הפינות של הפגוש הקדמי שלה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הוולקן שלך הייתה מודל 94, נכון?

אני לא בטוח שבשנת 94 עדיין היו את הפוגשים היצוקים בצבע.

יתכן והם הופיעו רק במודלים המוקדמים 92-93, ולאחר מכן היו פוגשים רגילים, כלומר פלסטיק שחור צבוע בצבע הרכב.

• תוכן חדש...