Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לקחתי רק את סעיף 6 כדוגמא, כי אין קביעה חד משמעית שנאצר עמד לתקוף ב-67'. אחת הסברות (המבוססות) היא שהרוסים דחפו אותו לייצר פרובוקציה בסיני, על מנת ליצור לאמריקאים עוד נקודת קונפליקט, בנוסף לויאטנם, אולם לא היתה כוונה ממשית להכנס למלחמה (לא ב-67').

תמלילים מישיבות המטכ"ל טרם המלחמה ממחישים כי המטכ"ל ראה במתיחות שעת כושר לצאת למלחמה ולהפעיל את תוכנית "מוקד" ודחף לכך.

בנוסף, אין ספק שתקיפת הסורים מאוחר יותר במלחמה, היתה אופורטיוניזם נטו. זה לא שהסורים לא מיררו את חיי תושבי סובב הכנרת שנים וזה לא שלא היו עימם עימותים אוויריים, ארטילרים ואחרים סביב סוגיית מקורות הירדן לפני המלחמה... אבל ב-67' הם לא תקפו אותנו. אנחנו נצלנו את ההזדמנות ולקחנו את רמת הגולן (וטוב שכך, אם אתה שואל אותי).

כנ"ל לגבי כיבוש הגדה. חוסיין הכריז מלחמה וגם ירה קצת, אבל לא התכונן לפלישה.

עכשיו, אם תשאל אותי, אישית, אם לא היינו צריכים לתקוף כפי שתקפנו בששת הימים... אז אני אומר לך שלא רק שהיינו חייבים, המלחמה ההיא הבטיחה את קיימנו להרבה שנים (וסיימה מיתון), אבל זה לא אומר שצריך לקבל בלי מחשבה את הנירטיב הרומנטי של הקאובוי ששלף שנייה לפני שירו עליו, באיזה דו-קרב הירואי.

המתיחות שהביאה למלחמת ששת הימים מתאימה לסרט, מכיון שעדיין לא ברור מה הניע את הרוסים ואת המצרים לגרום למלחמה.

הרוסים, מסיבות לא ידועות, הפיצו שכביכול צה"ל פרוס באצבע הגליל בהכנה לכיבוש הגולן מסוריה. ראש הממשלה אשכול היה אדם זהיר, וביקש מהשגריר הרוסי שיסע לשם ויראה בעצמו שאין כלום. השגריר הרוסי סרב! . נאצר, שליט מצרים, שלח את מפקד הצבא שלו לסוריה לבדוק מה קורה. הנ"ל חזר ואמר לנאצר שאין כוחות של צה"ל כפי שהרוסים טענו. הגנרל המצרי הזה כתב בזכרונותיו שהדו"ח שלו לא התקבל! והוא הבין שמעורבת בכך סיבה לא ידועה.

נאצר שלח את צבאו לסיני וחסם את מפרץ אילת (תוך הפרה בוטה של הסכמים מזמן מבצע סיני בערבות בינלאומית של ארה"ב ועוד). ישראל גיסה את כל המילואים והציבה את רובם בנגב מול המצרים. במשך מספר שבועות המשק הישראלי היה משותק ואי אפשר היה להמשיך כך.

הגנרלים שלנו אכן רצו מלחמה אבל אשכול היה מאוד זהיר (אולי חשב שהגנרלים שלנו מתרברבים) וחיכה לראות מה קורה עם ארה"ב. לאחר שישראל וידאה עם האמריקאים שלא יעצרו אותנו חזק מדי, תקפנו את מצריים.

מטוסים ירדנים תקפו אותנו, והירדנים הפגיזו את ת"א וירושליים ועוד, והשתלטו על ארמון הנציב. אשכול הודיע לירדנים במספר ערוצים שלמרות ההפגזה, אם יפסיקו ישבו בשקט לא נתקוף אותם. הסיבה היתה כנראה שחשש שנסתבך עם המצרים, ולא היה לנו מספיק כוחות למלחמה בכל החזיתות.

הסורים תקפו אותנו במטוסים, הפגיזו את אצבע הגליל (טוב , הם היו רגילים להפגיז) וניסו לכבוש מוצב ישראלי. לאחר מספר ימים כשסימנו עם מצרים, החלטנו להגיב על כך וכבשנו את רמת הגולן, תוך שינוי פתאומי של החלטת ממשלה לא לתקוף את הסורים, מחשש לתגובה רוסית.

מלחמת ששת הימים היתה מלחמה מוצדקת מכל כיוון שהוא.

לקריאה נוספת : מלחמת ששת הימים

אין ספק שהחל מהחלטת האו"ם הערבים החליטו וניסו בפועל, להשמיד את היישוב היהודי בארץ. אין בכלל ספק בעניין, בטח שלא ברמה ההצהרתית.

בבוקר, כמה שעות לאחר החלטת החלוקה של האו"ם, ערבים תקפו 2 אוטובוסים של אגד ליד פ"ת והרגו חלק מנוסעיהם. התקיפה הזו נחשבת להתחלת מלחמת העצמאות.

קריאה נוספת: ההתקפה על אוטובוס 2094

אין לנו מה להתנצל על הפליטים של 48', זו תוצאה סבירה של דחיית תוכנית החלוקה והיציאה להשמדת היישוב.

חלק מהפליטים ברחו וחלק גירשנו. אבל במלחמות אחרות רוב הפליטים חוזרים לבתיהם לאחר המלחמה, ואילו אנו לא נתנו לפליטים לחזור, ולדעתי בצדק גמור. אי אפשר לחיות כאשר המון אויבים שלנו מפוזרים בכל מקום בשטחינו.

זה בדיוק מה שקרה גם בקפריסין ובעוד מקומות. הפליטים לא חזרו לבתיהם.

יהודה

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תגובות באדום

מקור הרוע בעולם הוא רק באדם. אי אפשר למחוק לחלוטין את הרוע כי זה טבוע באנושות. אפשר רק להילחם בו ולהתגבר עליו.

אוקיי, ההסטוריה מלאה בתיעוד של שטחים כבושים שנכבשו שוב ושוב על ידי גורמים שונים, אותו דבר לגבי א"י, נו ו?

מסכים איתך לגבי זה, עוד משהו שלא הזכרתי זה שהדתות בעולם דוחפות את האדם להשאר בור מעצם התפיסה שלהן שיש להאמין במשהו שאין לו שום הוכחה ולהאמין בו אמונה עיוורת, לא לחקור ולא לשאול, פשוט להשאר חסר השכלה כל החיים ולמלא אחר הדת.

מי הם? המנצחים במלחה"ע 1.

ומי החליט שהעותמאנים לא יתנו מדינה? באיזו זכות הם לא נתנו מדינה?

אני לא יודע אם היו מתקוממים או לא, כי היסטוריה זה לא משחק בנדמה לי. היהודיים חיו בשקט תחת לא מעט שלטונות זרים, גם בארץ ישראל. אפשר (אולי) להסיק מזה שהיו מסתדרים גם עם שלטון ערבי.

סליחה, אבל אם כיום היינו פותחים במלחמה על סוריה לדוגמה וכובשים אותה האם יש לנו את הלגיטימציה להעניק אותה למי שבא לנו? האם אתה לא מצפה שהסורים שחיים שם יתקוממו? ולא בגלל שנתת את המדינה שלהם למישהו אלא כי הם כבר חיים שם ועכשיו אתה מכניס לשם מישהו חדש.

אני שוב אומר, חיו בשלום, עשו בהם פוגרומים, כל זה לא משנה, הם גזרו קופון על חשבון הסבל של יהדות אירופה בשואה ותו לא. גם זה שבהצהרת בלפור אמרו הבריטים שיעזרו להקים פה בית לאומי לעם היהודי עדיין לא אומר כלום, ההבדל בין התאוריה לפרקטיקה במיוחד בפוליטיקה הוא עצום ולא חסרות דוגמאות להצהרות שהיו אוסף של אויר חם וזהו זה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

קודם כל אני לא חושב שלבריטים הייתה הזכות להעניק פה למי מהעמים הבטחה לשליטה בארץ מהסיבה הפשוטה שהם שלטו כאן בערך 30 שנה, מנהיגים גדולים לפנייהם ששלטו מאות שנים (האימפריה העות'מאנית ששלטה כאן 400 שנה) לא העניקו לאף אחד זכות על הקרקע אז מי הם שיקבלו החלטה כזו?

מהצד של המשפט הבינלאומי, חבר הלאומים (קודמו של האו"ם) העניק בשנים 1920 עד 1922 לבריטים מנדט על א"י למטרה של הקמת בית לאומי ליהודים בא"י , תוך שמירת זכויות האוכלוסיה האחרת בא"י.

מקריאת הטקסט ברור שכל א"י תהיה הבית הלאומי של היהודים.

לקריאה נוספת: המנדט על א"י

בועידת סן רמו ב1920 , ההחלטה הזו היתה אחת מהחלטות דומות אחרות, שבעקבותיהן נוצרו עיראק סוריה, ירדן ועוד.

אבל את הכורדים דפקו שם ומשום מה לא נתנו להם מדינה, ויותר מזה- פיצלו אותם בין פרס, עיראק, סוריה וטורקיה. מאז ועד היום הם נלחמים בהפסקות על הזכות למדינה שלהם.

לקריאה נוספת: ועידת סן רמו

החלטות אלה של חבר הלאומים, מיד בתום מלחמת העולם ה1, היו הפעם הראשונה בהיסטוריה שנבנתה הצדקה חוקית בינלאומית להקמת מדינות. לפני כן, מי שחזק השתלט או לבדו או בהסכמה עם עוד חזקים.

יהודה

פורסם
היהודיים חיו בשקט תחת לא מעט שלטונות זרים, גם בארץ ישראל. אפשר (אולי) להסיק מזה שהיו מסתדרים גם עם שלטון ערבי.

ההכרזה הזו לא מבוססת . יהודים חיו בגולה בארצות רבות וכמעט ללא יוצא מהכלל הם עברו תקופות של רדיפות בכל ארץ.

ניקח לדוגמא את סוריה. יהודים ישבו שם מדורי דורות. בשנת 1946 הסורים קיבלו עצמאות מהצרפתים .

נשיא סוריה הראשון אז,ידע כמה חשובים היו היהודים לכלכלה הסורית וביקש מהיהודים לא להגר והבטיח שישמור עליהם.

אבל מיד החלו יהודים סורים להגר משם בהמוניהם, קודם העשירים עם הקשרים ואח"כ גם היהודים הפשוטים. הם פחדו ובצדק.

יהודה

פורסם

"גזרו קופון" על חשבון השואה? מה זה נראה לך, קומבינות בקרסו?

כן, השואה תרמה להכרה בכך שהיהודים ממש צריכים מדינה, אבל אף אחד לא התכוון להרים אצבע בעניין. אפילו אחרי ה"דחיפה" של הרוסים באו"מ - שגרמה ל"דחיפה" אמריקאית בתורה - אף אחד לא בא ואמר "הי, קחו מדינה. מגיע לכם".

אני מצפה שהסורים יתקוממו, אבל אל תשכח שהיה מדובר על אימפריה (עותמאנית) שהייתה ממילא במצב רעוע, ושתי מדינות הנמצאות במצב עדיף עליה בהרבה. אם היינו מעצמה עולמית בסדר גודל של בריטניה דאז, והמשטר הסורי יקרוס לתוך וואקום, אז יתכן שהסורים יקבלו מרות ישראלית. לא בגלל שהם רוצים, אלא בגלל שאנחנו מעצמה ויכולים לעשות מה שבא לנו, ואף אחד לא יפתח את הפה.

כן, ההיסטוריה מלאה בכיבושים ושחרורים. אבל אתה צריך לקבל את העובדה שאם הערבים טוענים שאנחנו כבשנו שטח - שזה לא נכון, כפי שאמרתי כמה פעמים - הרי שהשטח הזה היה של הבריטים שכבשו אותו מהעותמאנים שכבשו אותו מהממלוכים שכבשו אותו מהצלבנים שכבשו אותו... וכן הלאה, עד שאתה מגיע לשלטון ישראלי (לפני כן כנעני ועמים אחרים שאינם קיימים, לפחות בשם).

מה שמעניק לנו את הזכות, היא רצף של קיום ישוב יהודי כלשהו מגלות בבל ועד היום, לצד הוכחות שאנו שלטנו בארץ. לו יקום איזה אחד ויגיד שהוא כנעני ואנחנו בכלל כבשנו ממנו את הארץ, אז יהיה לנו על מה לדבר, כי זה נכון. כמובן שאז תיכנס לעניין הדת היהודית וההבטחות לאברהם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ההכרזה הזו לא מבוססת . יהודים חיו בגולה בארצות רבות וכמעט ללא יוצא מהכלל הם עברו תקופות של רדיפות בכל ארץ.

ניקח לדוגמא את סוריה. יהודים ישבו שם מדורי דורות. בשנת 1946 הסורים קיבלו עצמאות מהצרפתים .

נשיא סוריה הראשון אז,ידע כמה חשובים היו היהודים לכלכלה הסורית וביקש מהיהודים לא להגר והבטיח שישמור עליהם.

אבל מיד החלו יהודים סורים להגר משם בהמוניהם, קודם העשירים עם הקשרים ואח"כ גם היהודים הפשוטים. הם פחדו ובצדק.

יהודה

לא מבין איך זה סותר

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
"גזרו קופון" על חשבון השואה? מה זה נראה לך, קומבינות בקרסו?

כן, השואה תרמה להכרה בכך שהיהודים ממש צריכים מדינה, אבל אף אחד לא התכוון להרים אצבע בעניין. אפילו אחרי ה"דחיפה" של הרוסים באו"מ - שגרמה ל"דחיפה" אמריקאית בתורה - אף אחד לא בא ואמר "הי, קחו מדינה. מגיע לכם".

לחלוטין - גזרו קופון, ז"א השיגו מדינה בגלל שבין השאר לנשיא האמריקני דאז היה חשוב הקול היהודי לפני הבחירות באמריקה, האמריקאים היו מזועזעים מהזוועות שראו בשואה ומצהד השני ברית המועצות רצתה לסכסך בין ארה"ב לבריטניה בכך שתתמוך גם היא בהקמת מדינה יהודית ואף חשבה שתקום פה מדינה קומוניסטית שתהיה המעוז שלה מזרח התיכון, בתוך כל זה ב"פוקס" הצלחנו להגיע למדינה, זה ידידי גזירת קופון על חשבון הדיפלומטיה והפוליטיקה הכלל עולמית ותו לא.

מה ז"א השואה תרמה להכרה שהיהודים צריכים מדינה? מה לגבי 40 מליון כורדים אשר נטבחו, נטבחים ויטבחו וזועקים למדינה, למה אליהם האו"ם טוב הלב לא מתייחס, הרי הם עוברים זוועות לא קטנות גם כן.

אני מצפה שהסורים יתקוממו, אבל אל תשכח שהיה מדובר על אימפריה (עותמאנית) שהייתה ממילא במצב רעוע, ושתי מדינות הנמצאות במצב עדיף עליה בהרבה. אם היינו מעצמה עולמית בסדר גודל של בריטניה דאז, והמשטר הסורי יקרוס לתוך וואקום, אז יתכן שהסורים יקבלו מרות ישראלית. לא בגלל שהם רוצים, אלא בגלל שאנחנו מעצמה ויכולים לעשות מה שבא לנו, ואף אחד לא יפתח את הפה.

אז מה אתה אומר פה בעצם? שהחזק הוא הכובש\שולט\שורד, להבנה הזו כבר הגעתי, זה היה ככה הרבה לפני הבריטים ולא צריך להסתתר מאחורי צידוקים "דמוקרטיים" או "הומניים" בהסבר הזה, אם אתה חזק אתה יכול לכבוש, לשלוט ולעשות מה שבא לך זו היא תפיסה שנוגדת את ערכי הדמוקרטיה ותפיסת האו"ם לחלוטין. ובמידה וזה מה שהבריטים עשו אז הם לא שונים מאף כובש אחר לאורך ההיסטוריה

כן, ההיסטוריה מלאה בכיבושים ושחרורים. אבל אתה צריך לקבל את העובדה שאם הערבים טוענים שאנחנו כבשנו שטח - שזה לא נכון, כפי שאמרתי כמה פעמים - הרי שהשטח הזה היה של הבריטים שכבשו אותו מהעותמאנים שכבשו אותו מהממלוכים שכבשו אותו מהצלבנים שכבשו אותו... וכן הלאה, עד שאתה מגיע לשלטון ישראלי (לפני כן כנעני ועמים אחרים שאינם קיימים, לפחות בשם).

מה שמעניק לנו את הזכות, היא רצף של קיום ישוב יהודי כלשהו מגלות בבל ועד היום, לצד הוכחות שאנו שלטנו בארץ. לו יקום איזה אחד ויגיד שהוא כנעני ואנחנו בכלל כבשנו ממנו את הארץ, אז יהיה לנו על מה לדבר, כי זה נכון. כמובן שאז תיכנס לעניין הדת היהודית וההבטחות לאברהם.

אתה פשוט טועה לחלוטין, להגיד "מה שמעניק לנו את הזכות, היא רצף של קיום ישוב יהודי כלשהו מגלות בבל ועד היום, לצד הוכחות שאנו שלטנו בארץ." זה קשקוש אחד גדול, מה קשורה העובדה שיש כאן קיום רציף של יהודים לקבלת בעלות על השטח? הזכות היחידה שיש לנו לשלוט כאן היא מכיוון שכבשנו ואנחנו שולטים וזהו זה, אם מישהו אחר יכבוש אותנו ויתחיל לשלוט פה לפי תפיסתי יש לו את אותה הזכות שיש לנו כעת.

מצטער אני לא קונה ממבו ג'מבו תנכ"י לגבי מי היה פה לפני מי, ולמען האמת זה בכלל לא משנה כי זה לא משהו שאפשר להבהיר ב100%, בטח לא על ידי ספרים שמוליכים שולל שוטים בכל כדור הארץ בהבטחות כזב לשטחים שכביכול מגיעים להם מעצם היותם מוסלמים\יהודים.

5 תווים.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

בתפיסת העולם שלי האידיאל הוא כדור ללא גבולות של "מדינות" גלובליזציה מוחלטת שנשענת אך ורק על מניעים פוליטיים, עולם ששוכח לחלוטין את מוצאו ועברו האתני ומתייחס לכל אחד כאחד האדם ואפילו אגדיל ואומר שבסתר ליבי אני מייחל לעולם שלא יודע דת מה היא, שכן אני באמת ובתמים מאמין שהדתות בעולמנו הן מקור הרוע.

האם אתה מבין שבין האידאל שלך לבין המציאות אין ולעולם לא יהיה שום קשר? זה דומה לאידאל הקומוניסטי שמתעלם מטבע האדם ששונה מטבע הנמלה, והתוצאה ידועה.

מה שכן לא מקובלת עליי תפיסת העולם שאומרת לא משנה מה היה עד עכשיו, כעת האדמה שלנו אז זה המצב... ולכן אם כמיטב מסורת הכדור הזה בחרנו לפעול בשיטת הכבוש ושלוט, אין שום בעיה

נראה לי שאתה סותר את עצמך.

-מדינה יהודית היתה פה עוד מתקופת האימפריה הרומית.

מלכות דוד ושלמה היו בערך 1500 שנה לפני הרומאים.

ובתור אתאיסט אני יכול להגיד שגם ככה אני שולל את רעיון היהדות מהשורש, אולי זה לכרות את הענף שאני יושב עליו כי כביכול זה מה שנותן לי את הלגיטימציה לחיות איפה שאני חי אבל מה לעשות שאני מעדיף להסתכל על דברים כמו שהם וללא תירוצים.

יפה מאד - אתה ישר והגון. אני מעריך את זה.

אבל זה אומר שימיך כאן ספורים, אלא אם תשנה את דעתך.

דני

פורסם

דני

מלכות דוד הייתה 1000 שנה לפני כיבוש ישראל ע"י רומא (שקרתה בשנת 63 לפני הספירה)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הסבר פשוט וברור על כל הנושא של "פלסטינה" ומה צריך לעשות עם זה, מאת צפריר רונן מקיבוץ עין חרוד:

http://www.youtube.com/watch?v=TBEgR0rNzsA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אשמח לשמוע הערות והארות מאלו שחושבים אחרת.

דני

פורסם
האם אתה מבין שבין האידאל שלך לבין המציאות אין ולעולם לא יהיה שום קשר? זה דומה לאידאל הקומוניסטי שמתעלם מטבע האדם ששונה מטבע הנמלה, והתוצאה ידועה.

מבין מבין לחלוטין, זה יותר משאלת לב כמוסה מאשר משהו בר ביצוע ידידי.

נראה לי שאתה סותר את עצמך.

אני אתקן את עצמי, אין לי בעיה עם תפיסת העולם שאומרת לא משנה מה היה עד עכשיו, כעת האדמה שלנו אז זה המצב, מהסיבה שבלתי אפשרי להוכיח מי באמת היה פה ראשון וגם ככה שטחים נכבשו באופן קבוע, אבל אי אפשר להתלונן כשעם שהוצא מהשטח שלו מנסה להכנס אליו חזרה, ולא משנה באיזו דרך.

יפה מאד - אתה ישר והגון. אני מעריך את זה.

אבל זה אומר שימיך כאן ספורים, אלא אם תשנה את דעתך.

וואו, לזה אני חייב לקבל את ההתייחסות שלך, מה פשר המשפט "זה אומר שימיך כאן ספורים, אלא אם תשנה את דעתך."? האם זה אומר שאני חייב להפוך להיות דתי ע"מ להשאר כאן? ימי פה לא ספורים בכלל, מכיוון שכרגע אנחנו בעלי הקרקע פה וזה לא הולך להשתנות, וזה כבר לא קשור לדעות שלי או של אחרים.

דני

5 תווים

פורסם

ערימה של גיבובים דמגוגים מהנרטיב הלאומני, הסנטימנטלי.

בסדר.

אבל מה הוא מציע לעשות עם האוכלוסיה הערבית, עם אותו ערבי שנולד כאן?

לגייר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
היהודיים חיו בשקט תחת לא מעט שלטונות זרים, גם בארץ ישראל. אפשר (אולי) להסיק מזה שהיו מסתדרים גם עם שלטון ערבי.

נשיא סוריה הראשון אז, ידע כמה חשובים היו היהודים לכלכלה הסורית וביקש מהיהודים לא להגר והבטיח שישמור עליהם.

לא מבין איך זה סותר

כתבת שיהודים היו מסתדרים תחת שלטון ערבי. השבתי עם דוגמא, שכאשר יש ליהודים ברירה, הם לא מסתדרים תחת שלטון ערבי ומהגרים משם. כשחים בארץ שבה המוני העם שונאים אותך (עם הסטוריה של התפרצויות פוגרומים), אתה חרד לגורלך, גם אם השלטון משתדל לשמור על הסדר.

יהודה

פורסם

וואו, לזה אני חייב לקבל את ההתייחסות שלך, מה פשר המשפט "זה אומר שימיך כאן ספורים, אלא אם תשנה את דעתך."? האם זה אומר שאני חייב להפוך להיות דתי ע"מ להשאר כאן? ימי פה לא ספורים בכלל, מכיוון שכרגע אנחנו בעלי הקרקע פה וזה לא הולך להשתנות, וזה כבר לא קשור לדעות שלי או של אחרים.

פשוט מאד. כאן בארץ ישראל לא יהיו לך (או לי) חיים קלים. נראה לי שכולם כבר הבינו את זה. כדי להלחם, אתה צריך סיבה מספיק טובה. כי אם לא, אתה תגמור כמו הילדים של אולמרט - בחו"ל. לא כי אתה חלש, פחדן או כל דבר שלילי אחר, אלא פשוט כי אף אחד לא ילחם בלי סיבה.

ואם בעיניך ארץ ישראל אינה שונה מקונגו עילית או יפאן, אז למה שתישאר פה? כי יש לך סנטימנטים? אחרי מספיק פיצוצים / טילים / מה שלא יהיה, זה כבר לא יספיק.

ולכן, כל זמן שלזהות היהודית שלך אין משמעות בעיניך, אין שום דבר שמחבר אותך לכאן. ולכן - ימיך כאן ספורים.

אני מקווה שאתה מבין שאני לא אומר את זה מתוך איזו שהיא עויינות כלפיך. ממש לא. אבל זו האמת.

דני

פורסם

ערימה של גיבובים...

אני קיוויתי להתייחסות עניינית. מילא.

אבל מה הוא מציע לעשות עם האוכלוסיה הערבית, עם אותו ערבי שנולד כאן? לגייר?

אני לא מבין מה הבעיה. הרי בזמן ההתנתקות הסבירו יפה מאד לכל המתנחלים שהם בסך הכל עוברים דירה ולא צריך לעשות מזה סיפור גדול, ואמנם יש "זכות הקנין" ו"כבוד האדם וחארטתו" וכל מיני עקרונות כאלה, אבל אם המדינה החליטה אז קדושת שלטון החוק והדמוקרטיה מחייבים ואסור להתנגד, העלו את כולם על אוטובוסים, המתנחלים הטובים ישבו בקאבינה, ונגמר הסיפור.

אז בהנחה שדמם של הערבים אינו אדום יותר, אני לא רואה איפה פה הבעיה.

וכמובן הפרט הקטן - שכך בדיוק קמה המדינה הזו.

דני

• תוכן חדש...