Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם סיאט איביזה כזו גרועה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסקר של auto express של מכוניות עד גיל 5 שנים בהשתתפות 29000 משתתפי סקר

הגיע סיאט איביזה הפופולרית בארצנו למקום 91 מתוך 100

ובאמינות ואיכות הרכבה למקום 95 מתוך 100

זה סקר שמתקיים בכל שנה והמדובר בסקר 2012

במקומות הראשונים דווקא הגיעו שתי מכוניות של אותו קונצרן סקודה יטי וסקודה סופרב

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/40976/best-cars-100-91

פורסם

הסקר מבוסס על דעותיהם של אנשים ולכן אינו משקף דבר.

אם יוצרי הסקר היו ניגשים ובוחנים את איכות הייצור בכל רכב אז היה אולי משקף משהו ברמת איכות הייצור ולא לגבי אמינות.

פורסם
הסקר מבוסס על דעותיהם של אנשים ולכן אינו משקף דבר.

אם יוצרי הסקר היו ניגשים ובוחנים את איכות הייצור בכל רכב אז היה אולי משקף משהו ברמת איכות הייצור ולא לגבי אמינות.

Tens of thousands of drivers have rated the cars they own

הסקר הזה מבוסס על 29000 בעלים של אותם רכבים, לא סתם סקר של אנשים מהרחוב.

הסקר משקף אולי בצורה הטוב ביותר עד טובים הרכבים האלה באמת. יותר מכל ביקורת רכב כזו או אחרת כיוון שאלו האנשים שחיים עם הרכב האלה ביום יום ומביעים דעה סוביקטיבית עד כמה באמת הרכב טוב.

אגב, גם ככה איכות החומרים של סיאט לא משהו, זה לא היה ממש עוזר לאיביזה במקרה הזה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

עלעול קצר באתר צהובון הרכב הזה auto express מעלה לי הוכחה ברורה שמדובר במקור מידע ירוד ולא אמין , שלא אתפלא

להשערות פרועות על מניעיו.

להלן ההוכחה :

ב"סקר" שפותח השירשור העלה יצאה במקום הגרוע מס' 96 (אפילו גרוע מהאיביזה) מכונית פורד פיאסטה דור 5 משנים 2002-2008.

ראו :

והנה בסקר אחר שעשה אותו אתר בשם : Britain's best used cars , כלומר המכוניות המשומשות הטובות בבריטניה נבחרו

17 קטגוריות של קבוצות . בקטגוריית הסופר מיני המשומשת הטובה ביותר נבחרה - נחשו מי ? פורד פיאסטה...

וזה לא הכל - מבין כל הקטגוריות נבחרה המכונית הכללית המשומשת הטובה ביותר USED CAR OF THE YEAR .

ומי נבחרה ? נכון - פורד פיאסטה .

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/36696/britains-best-used-cars

אז הפיאסטה הטובה ביותר או הגרועה ביותר ?

פורסם

אתה אמיתי? אתה בעצמך ציינת שבסקר הראשון מדובר על הפיאסטה מדור קודם, אז אתה באמת לא מבין שסקר אחד מדבר על החדשה ואחר על הישנה? עאלק "הוכחה ברורה".

פורסם
עלעול קצר באתר צהובון הרכב הזה auto express מעלה לי הוכחה ברורה שמדובר במקור מידע ירוד ולא אמין , שלא אתפלא

להשערות פרועות על מניעיו.

להלן ההוכחה :

ב"סקר" שפותח השירשור העלה יצאה במקום הגרוע מס' 96 (אפילו גרוע מהאיביזה) מכונית פורד פיאסטה דור 5 משנים 2002-2008.

ראו :

והנה בסקר אחר שעשה אותו אתר בשם : Britain's best used cars , כלומר המכוניות המשומשות הטובות בבריטניה נבחרו

17 קטגוריות של קבוצות . בקטגוריית הסופר מיני המשומשת הטובה ביותר נבחרה - נחשו מי ? פורד פיאסטה...

וזה לא הכל - מבין כל הקטגוריות נבחרה המכונית הכללית המשומשת הטובה ביותר USED CAR OF THE YEAR .

ומי נבחרה ? נכון - פורד פיאסטה .

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/36696/britains-best-used-cars

אז הפיאסטה הטובה ביותר או הגרועה ביותר ?

בלי קשר ישיר לסקר, יש לא מעט מכוניות שכחדשות הן לא מבוקשות, אבל מבוקשות למדי כמשומשות. לפעמים זה כי הן יקרות כחדשות אך בעלות ירידת ערך גדולה בשנים הראשונות (אלפא רומיאו?) או בין אם זו תדמית שלרוכשי יד שנייה היא לפעמים פחות חשובה וכו' (סקודה בעבר, פחות כיום)

סתם לדוגמה, רנו פלואנס דיזל. אין לי ספק שהיא תהיה מבוקשת כמשומשת בשל החיסכון בצריכת הדלק, אך כחדשה? היא לא להיט מכירות למרות מאמצים גדולים שעושים בקרסו ותמחור אטרקטיבי למנוע דיזל.

פורסם

לכל בעלי הסיאט שלקחו את זה קשה - אל תקחו את זה קשה.

בסוף זה סקר שביעות רצון, וכנראה שהאנשים במדינה שבה ביצעו את הסקר לא מרוצים מהרכב הזה, אולי כי להם יש אלטרנטיבות טובות יותר, ואולי כי סתם לפני זה הייתה להם מרצדס. זה לא אומר שסיאט זה רכב רע, זה אומר שבמדינה הספציפית שבה בוצע הסקר, פחות אנשים שקנו איביזה היו מרוצים מהרכב שלהם, מאשר אנשים שקנו יטי, כלומר, אם הבנתי את הסקר נכון, אז לקחו 1000 אנשים (סתם מספר לדוגמה) שרכשו איביזה ו-1000 שרכשו יטי. מתוך ה-1000 שרכשו איביזה 77% (770 אנשים) כן היו מרוצים, והשאר לא. ביטי 924 אנשים (92.4%) היו מרוצים והשאר לא. ככה פחות או יותר אני הבנתי את הסקר הזה. לא התעמקתי יותר מדי, אבל נראה לי שזה הסיפור פה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הסיבה שהסקר אינו משקף דבר, הינה היכולת של אדם לא מקצועי לבחון פרמטרים ברכב.

אם זה היה סקר שביעות רצון מילא, אבל זה לא.

ולכן הסקר הוא סתם קשקוש אגב, אני נוסע על שירוקו שלא תחשוב שאני משוחד.

פורסם

המונח "אמינות" הורד לזנות והערך שלו מאוד מוגבל.

איך משקללים :

-בעיות פשוטות וזולות לפתרון אבל תוקעות את הרכב באמצע הנסיעה?

- בעיות יקרות לתיקון אבל קורות "רק" פעם בכמה שנים?

- בעיות קלות אבל קורות הרבה?

- בעיות שאינן תקלה (מיצובישי גרנדיס עם בלמים חלשים שמתחממים ונטיה להידרדר בירידות לטבריה)

לדעתי כמעט בלתי אפשרי לשקלל את הבעיות בצורה שתתקבל על דעת כולם.

מגזין איגוד הצרכנים האמריקאי מנסה לעשות סדר ע"י חלוקה לסוגים שונים כמו: מנוע, גיר, מערכת קירור, בלמים, בעיות שלא קשורות למערכת ההנעה (למשל מנעולי דלתות) ובכל סוג לתת ציון של כוכב אחד עד חמישה כוכבים.

השיטה הזו מנטרלת חלק מאי הודאות של המושג, אבל לא הכל.

מפריע לי שבפורום שואלים האם הרכב אמין וגם משיבים בצורה כוללנית (למשל תגובה ב 2 מילים: רכב אמין ! ). התשובה הזו מטעה מכיון שקימות בעיות אופיניות גם לרכבים שידועים כאמינים.

לדעתי עדיף לציין מה "המחלות" האופיניות לרכב, כמו: מוח הגיר, הקוילים, הרכב מתחמם וכו'.

למעשה, כששואלים מוסכניק לדעתו על מודל מסוים , הוא אומר משהו כמו: הרכב לא רע אבל תקנה רק עם גיר ידני.

כך גם אנו צריכים להשיב .

יהודה

פורסם

אני גם דיי בטוח שבמחיר של הסיאט יש הרבה מתחרות שאוכלות אותה בלי מלח, אצלנו בארץ נכון לעכשיו לרכב סופר מיני, זה איביזה פאביה או קורסה.

הלוואי היה לנו פה בארצינו הקטנה מחיר שפוי ותחרות יותר גדולה בקניית רכבים.

בעלים של סיאט איביזה שבמבצע, כימעט כל יום שעובר אני מזכיר לעצמי כמה שאני מרוצה מהרכב הזה, שוב (רכב חדש עד 70,000 שקל).

מקס.

• תוכן חדש...