Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסוכן לא ייתן לו התחייבות כזאת, גם שאני רכשתי רכב נרשם מועד ההגעה אך נאמר לי שיגיע לפני.

יש חוזה ובחוזה רשום מועד האספקה, אם היבואן לא עומד בחוזה אז אפשר לבטל את הרכישה, אך היבואן מכסה את עצמו שהלקוח לא יכול לתבוע אותו עקב הגעה מאוחרת.

אגב, גם באופל וגם בסקודה - תמיד קיבלתי לפני מועד ההגעה הרשום בחוזה (3 במספר).

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

אצטט את מה שכתבתי בשרשור על פליקס שמתאים גם כאן:

אנחנו חיים במדינה של מונופול וקרטלים, הלקוח הוא הדבר האחרון שמעניין את נותני השירות בארץ, הרבה יותר קל לתקוף מאשר להתמודד עם האמת, במידה והיא נכונה.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

איזו החלטיות... אתה יושב במקרה בחבר המנהלים של קיה העולמית?

לידיעתך, קיה סובלת מבעיות אספקה ומלאי בכל העולם. מדובר בהחלטה מודעת של היצרן שהחליט לייצר פחות רכבים ממה שהוא צופה שימכרו כדי שלא להיתקע עם מלאים. גם בארצות הברית יש בעיה להשיג דגמים מסוימים, כמו קיה אופטימה היברידית.

לפי התשובה שלך, אתה חבר בדריקטוריון.

חבר שלי ביצע הזמנה לספורטאז' חדשה ושילם הכל במזומן. תוך שבועיים הוא קיבל את הרכב.

אופטימה היברידית הוא רכב הרבה פחות "עממי" והכמויות שבהן הוא מיוצר נמוכות הרבה משל הריו, מה גם שבדיקה בגוגל לא הראתה איזה שהן ידיעות על מחסור בעולם של דגם זה. מדובר במדיניות שגויה של היבואן שמצפצף על הלקוחות הפרטיים וסופו יהיה כמו של דלק מוטורס במקרה מאזדה.

אני מבטיח לך שהיבואן לא היה עושה את אותה טעות עם חברת ליסינג גדולה. זכורה לי בעית האספקה של הפיקנטו לפני שנה בדיוק- אנשים לא קיבלו את הרכבים שלהם כשבאותו הזמן יכלת לרכוש פיקנטו דרך חברת הליסינג ולקבל אותה בהתחייבות תוך כחודש ימים.

פורסם

הסיטואציה שלך חבר שלך שונה, הוא רכש רכב שכבר נמצא במלאי בארץ ולכן שילם הכל במזומן.

פותח השרשור ביצע הזמנה לרכב אשר אינו נמצא במלאי בארץ, לכן הוא שילם מקדמה ובחוזה רשום מועד אספקה, אי עמידה במועד אספקה יכול להיות עילה לביטול חוזה הרכישה.

אך אי עמידה במועד אספקה לא יכול להוות עילה לתביעה כנגד היבואן או דרישה לפיצוי/הנחה וכו', היבואן מגדיר זאת בחוזה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

אני מבטיח לך שהיבואן לא היה עושה את אותה טעות עם חברת ליסינג גדולה. זכורה לי בעית האספקה של הפיקנטו לפני שנה בדיוק- אנשים לא קיבלו את הרכבים שלהם כשבאותו הזמן יכלת לרכוש פיקנטו דרך חברת הליסינג ולקבל אותה בהתחייבות תוך כחודש ימים.

האם זכור לך גם המשלוח של הפיקנטו שניזוק כתוצאה מסופת ברד ולכן הוחלט שלא למכור אותו ללקוחות פרטיים? יופי, אז עכשיו אתה יודע איך הצליחה חברת הליסינג להתחייב לאספקה בתוך חודש או פחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מסכים איתך לגבי השירות בסוכנות במסגר.

בזמנו, התעניינתי ברכישת הריו החדשה והתקשרתי כדי לשאול שתי שאלות עקרוניות בנוגע למימון וזמני מסירה, כיוון שאלה היו קריטיים עבורי ולא רציתי לגרור את עצמי סתם לסוכנות.

כשהתקשרתי בפעם הראשונה, ביקשתי לשוחח עם אחד מאנשי המכירות, נאמר לי שכולם עסוקים ושיחזרו אלי תוך יומיים שלושה בשל עומס.

שבוע עבר ולא חזרו, לכן התקשרתי בשנית, אותו סיפור.

חשוב לי לציין שבסוכניות סקודה, פיאט, רנו, פורד, סיאט ופולקסווגן קיבלתי מענה מיידי ברוב המקרים וביתר המקרים חזרו אלי טלפונית תוך 3 שעות.

פורסם

כנראה שהם במצב של הזמנות יתר (אובר בוקינג) ככה שלא ממש משנה להם להפסיד פה לקוח ושם לקוח כי ממילא אין להם מה למכור לו. רק עשה להם טובה כנראה שביטל את ההזמנה, חבל רק שלא יודעים לעשות את זה בצורה יותר מכובדת. יש בעיה עם היבואנים שעיקר המסחר שלהם הוא מול ציי הרכב וחברות הליסינג. הם מוכרים בכמויות לאותו גוף ופחות כדאי להם לבזבז זמן על הלקוח הפרטי שקונה מכונית אחת פעם בכמה שנים. זה מתבטא ביחס המזלזל כמו שהחבר כאן מציין.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
חוזר על שאלתי הקודמת - האם תעדת את ההבטחות לגבי מועד האספקה?

חייבים ללמוד להיות צרכנים חכמים. כל עסקה משמעותית חייבת לכלול מסמך חתום שכולל את כל פרטי העסקה המשמעותיים.

זה לא מקרה ראשון שאנחנו נחשפים לכך שהגדולים מועכים את הקטנים.

יש לצרכנים חלק מסויים באשמה.

אבל, האינטרנט הפך לבמה משמעותית שתכה באותם אלו שמזלזלים בנו. זה לא קורה ביום אחד, אבל יש כיוון...

כל הודעה כזו שנצפית ע"י מאות או אלפים, תגרום להם לעשות את העסקה שלהם חכם ונכון יותר. והעסקים המזלזלים נפגעים...

כל מילה בסלע! וחשוב שנמשיך לעדכן ולעזור אחד לשני כי רק ככה לצערנו אפשר להתמודד עם המציאות העגומה במדינתנו....

פורסם

בזמנו גם כן התעניינתי בקיה פיקנטו, הגעתי לסוכנות בת"א אף אחד בכלל לא התייחס אליי..

יכולתי גם לגנוב את אחד המכוניות ולא היו שמים לב..

לעומת זאת כשרכשתי את האיביזה, קבלתי שירות אדיב ענו לי על כל השאלות, מועד ההספקה לא זוכר אם הוא הגיע בדיוק בתאריך או התעכב ביום יומיים.

מ1 עד 5 ציון 4 אני נותן, 5 זה כבר מגישים לך תה או קפה עושים סיבוב על איזה קופרה סתם ככה בשביל הספורט...

מקס.

• תוכן חדש...