Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה לי להחליט בין השתים.

מספר הנוסעים לא רלבנטי עבורי. שתי המכוניות מאוד מאובזרות.

נסעתי נסיעת מבחן בשתיהן ובסה"כ הנהיגה היתה נעימה לי בשתיהן ( לכל אחת יש אי אילו חסרונות מבחינתי, שצריך להתרגל אליהם ).

נקודות תורפה:

מחירן של השתים דומה, אך עבור הפוקוס אשלם כ-9000 ש"ח יותר בשל המבצעים של צ'מפיון מוטורס. גם צריכת הדלק של הפוקוס גבוהה יותר.

אשר לאיביזה - הזהירו אותי בנושא אמינות המנוע - TSI טורבו ומטיפולים יקרים מאוד בקרות תקלות ( בעיקר לאור העובדה שאינני נוטה להחליף רכב כל 2 - 3 שנים. ברשותי פורד פוקוס 1.6 ידנית מהדור הראשון המעולה, שנת 2000 ).

גם נושא הבטיחות קצת בעייתי באיביזה: בחו"ל היא עברה מבחן ריסוק וקיבלה 5 כוכבים עם 6 כריות אויר אך בארץ הדגם הוא בן 4 כריות אויר ולא עבר מבחן ריסוק. גם לא מצאתי באינטרנט הפניה לאיזשהו מבחן דרכים של האיביזה הזו בארץ.

אני לא מומחית גדולה במנועים ולכן אינני יודעת עד כמה בעית אמינות מנוע TSI היא אמיתית.

מודה מראש למי שיגיב, ימסור חוות דעת ו / או מידע נוסף שיעזור לי להחליט...

חנה

פורסם

חנה הרשי לי להרגיע אותך מנוע ה 1.2 TSI הוא מנוע אמין ונמצא בהרבה רכבים של הקונצרן לא ידוע על שום בעיות אמינות עם המנוע הזה. חוץ מזה אין לו מתחרים בנפח הזה.

פורסם

נהגתי בפורד הדנית ולומרות שזה רכב נוח ועם התנהגות כביש טובה מאוד . הוא הרגיש עצל וכבד . לאיביזה יש מנוע חזק יותר והיא גם תהיה חסכונית יותר . אבל פחות נוחה ושקטה בעיר ובכביש.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ההבדל בכריות אוויר היא משנה מסויימת(2011 אאלט) איחדו את הכריות וילון, אותו אפקט בדיוק ואין שינוי במספר הכוכבים.

לגבי המנוע, מנוע ה1.2 TSI אמין ואין איתו בעיות כמו במנוע ה1.4 160.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

ה-1.2TSI הוא מנוע אמין וגם הגיר הידני.

מנועי ה-TSI צורכים הרבה שמן באופן יחסי, כלומר תדרש למלא שמן מדיי פעם בין הטיפולים. זה הדבר היחיד שהייתי נותן עליו דגש.

אין מקום לחשש מיוחד, ברמת האבזור FR גם תא הנוסעים הוא נחמד מאד.

אם אין חשיבות לגודל הרכב (סופר מיני מול משפחתית קומפקטית) הייתי הולך על האיביזה שתעלה לך חיוך יותר גדול על הפנים.

פורסם
ה-1.2TSI הוא מנוע אמין וגם הגיר הידני.

מנועי ה-TSI צורכים הרבה שמן באופן יחסי, כלומר תדרש למלא שמן מדיי פעם בין הטיפולים. זה הדבר היחיד שהייתי נותן עליו דגש.

אין מקום לחשש מיוחד, ברמת האבזור FR גם תא הנוסעים הוא נחמד מאד.

אם אין חשיבות לגודל הרכב (סופר מיני מול משפחתית קומפקטית) הייתי הולך על האיביזה שתעלה לך חיוך יותר גדול על הפנים.

תודה על הדברים. כבר גרמת לי לחייך.

פורסם

מה הצריכת דלק של פוקוס? הכוונה אמיתית ולא יצרן

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הפוקוס היא משפחתית קומפקטית, האיביזה היא סופר-מיני - קלאס אחד למטה. האיביזה גם פחות טובה במרבית התחומים למעט הביצועים. מה מחיר הקנייה של שתיהן עבורך?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמי שמחזיק בפוקוס ידנית סטיישן 2012 אני ממליץ מאוד.

צריכת דלק יותר מסבירה.נסיעה מי-ם לאילת וחזרה ברכב עמוס ב 5 נוסעים עם תא מטען ענק ומלא בציוד הביא לצריכת דלק של 14 קילומטר לליטר.

מזגן מצויין.

מנוע שקט.

באה עם הרבה תוספות גם בסטנדרט.

שירות טוב של היבואן.

יש גם חסרונות(לא תמיד המנוע מגיב מהר מספיק,מרווח רגליים קטן לטעמי לנוסע לייד הנהג,מתג אורות בולט ולא שקוע ונמצא צמוד לברך שמאל מה שגורם לכיבוי האורות מבלי להתכוון לכך,"תפרים" לא עדינים ולא מדוייקים בין חלקי הדש בורד והפנל וכו' ולפעמים גם קצת "קירקושים" מהדש בורד) אבל הם מתגמדים מול היתרונות.

פורסם
כמי שמחזיק בפוקוס ידנית סטיישן 2012 אני ממליץ מאוד.

צריכת דלק יותר מסבירה.נסיעה מי-ם לאילת וחזרה ברכב עמוס ב 5 נוסעים עם תא מטען ענק ומלא בציוד הביא לצריכת דלק של 14 קילומטר לליטר.

מזגן מצויין.

מנוע שקט.

באה עם הרבה תוספות גם בסטנדרט.

שירות טוב של היבואן.

יש גם חסרונות(לא תמיד המנוע מגיב מהר מספיק,מרווח רגליים קטן לטעמי לנוסע לייד הנהג,מתג אורות בולט ולא שקוע ונמצא צמוד לברך שמאל מה שגורם לכיבוי האורות מבלי להתכוון לכך,"תפרים" לא עדינים ולא מדוייקים בין חלקי הדש בורד והפנל וכו' ולפעמים גם קצת "קירקושים" מהדש בורד) אבל הם מתגמדים מול היתרונות.

נסיעה של 400 ק"מ בכביש מהיר או פתוח היא לא אינדיקציה לצריכת דלק. כמובן שהנתון שציינת יפה מאוד בהתחשב בתנאים, אבל עדין אני מניח שאת רוב הנסועה אתה לא עושה בתנאים כאלה.

פורסם

ל - sronis

גם אני חשבתי שהאיביזה- סופר מיני תהיה נפילה כי היא "קלאס" אחד נמוך מהפורד פוקוס המשפחתית, אלא שלא כך הוא: דגם ה - FR מאובזר יפה מאוד ולא נופל מהפוקוס טרנד.

ליורם עוזרי - מה הכוונה "קרקושים" מהדש בורד?

בחישוב רציונלי - הפוקוס תעלה - כולל אגרת רישוי - 109445 ש"ח. הביטוח שלה יקר ב-500 ש"ח מהביטוח של האיביזה, והיא חסכונית פחות בדלק. האיביזה תעלה, כנראה ( במבצע בימים 5 - 7 ספטמבר ) בסביבות 100000 ש"ח.

העיצוב של הפוקוס בפריטים שונים בסביבת הנהג מדגימים ממש הנדסת אנוש לא טובה..

אז הכף נוטה לאיביזה.

ובכל זאת...ישנה האמינות של מנוע ה - 1.6, השרות הטוב של המוסך המוכר, ואולי השמרנות שלי ( הנאמנות לפורד... ).

בקיצור - כיוון שנוח היה לי לנהוג בשתיהן, עדין קשה לי להחליט באיזו מבין השתים לבחור.

בכל אופן - ממש תודה לכל המגיבים

חנה

פורסם

איביזה TSI - ביג טיים. למה לך לקות אוטו ליסינג? עוד מעט תגיד שחשבת לקנות פוקוס סטיישן כסופה עםם לוגו של חברה מאחור... :wink:

We are the Human Race

פורסם

שני דברים שונים לחלוטין.

ביצעתי לאחרונה נסיעת מבחן בת יומיים על האיביזה TSI (התלבטנו בינה לבין הפיאסטה החדשה שבסוף נרכשה).

אין מה להשוות בין הפוקוס לאיביזה. האיביזה מרגישה יותר מהירה, יותר תזזיתית, אוטו נחמד מאד.

יחד עם זאת בהחלט לא ברת השוואה מבחינת נוחות, שקט בשיוט, ובכלל תחושה יותר איכותית, לפורד.הפוקוס בגרסת החמש דלתות בעיני גם הרבה הרבה יותר מרשימה ויפה מהאיביזה (אבל זה עניין של טעם).

אני לא חושב שבהפרש מחירים כזה שווה לעשות את הבחירה. מילא אם היית הולכת על איזה איביזה ידנית במבצעים עם מנוע 1.4 ברמות מחיר אחרות, אז זה הגיוני.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
ל - sronis

גם אני חשבתי שהאיביזה- סופר מיני תהיה נפילה כי היא "קלאס" אחד נמוך מהפורד פוקוס המשפחתית, אלא שלא כך הוא: דגם ה - FR מאובזר יפה מאוד ולא נופל מהפוקוס טרנד.

ליורם עוזרי - מה הכוונה "קרקושים" מהדש בורד?

בחישוב רציונלי - הפוקוס תעלה - כולל אגרת רישוי - 109445 ש"ח. הביטוח שלה יקר ב-500 ש"ח מהביטוח של האיביזה, והיא חסכונית פחות בדלק. האיביזה תעלה, כנראה ( במבצע בימים 5 - 7 ספטמבר ) בסביבות 100000 ש"ח.

העיצוב של הפוקוס בפריטים שונים בסביבת הנהג מדגימים ממש הנדסת אנוש לא טובה..

אז הכף נוטה לאיביזה.

ובכל זאת...ישנה האמינות של מנוע ה - 1.6, השרות הטוב של המוסך המוכר, ואולי השמרנות שלי ( הנאמנות לפורד... ).

בקיצור - כיוון שנוח היה לי לנהוג בשתיהן, עדין קשה לי להחליט באיזו מבין השתים לבחור.

בכל אופן - ממש תודה לכל המגיבים

חנה

סרוניס התכוון לפי דעתי לקלאס אחד פחות לא מבחינת האבזור אלא בחלוקה לפי קטגוריות, מיני, סופר מיני, משפחתיות קומפקטיות וכו'. הפוקוס טובה אבל תא מטען קטן, גיר לא משהו בנסיעה עירונית ואני חושב שלהבדלי המחיר וצריכת הדלק העדיפה של האיביזה בתקופה הזאת יש משמעות גדולה אבל לא נכנס לך לארנק.

בכל מקרה, לגבי מנוע הTSI 1.2 את יכולה להיות רגועה. חסכוני, ביצועים טובים ושום בעיה

• תוכן חדש...