Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אביב אני מתנצל מראש על הדרך שבה אציג את הדברים אבל:

אתה שפוי?אכלת ארוחת בוקר?

אתה מציג מצב שבו התקציב שלך הוא 30.7 [לא פחות ולא יותר],משמע אין לך יותר מדי כסף לשפוך על הרכב,אתה מגיע ומתאר רכב "גמור" מבעלים חמור [אם הוא באמת הבעלים כמובן] ואתה שוקל קניה?!?!?

תעשה לעצמך טובה,בשורה הלבנה בדפדפן [זאת שעכשיו מופיעה בה הכתובת carsforum.co.il] תכתוב yad2.co.il או winwin.co.il ותתחיל מהתחלה!!

ושוב,אני מתנצל על הדרך שבה הדברים נאמרים,אבל אם תקשיב לעצות שקיבלת פה בשרשור אתה תחסוך לעצמך הרבה הרצלים ועוד יותר כאב ראש ומפח נפש:arrow:

עשיתי כמה טלפונים,אמרתי לאנשים אחד אחד 28 אלף מזומן אני לוקח את הרכב בלי לבדוק אף אחד לא רצה..

זה הבנאדם היחידי(אני מדבר על ק"מ של 160 אלף ומטה,האנשים עם הק"מ הגבוהה(190-270) אמרו שאין להם בעיה)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז כנראה שיש סיבה שהוא היחיד,במקרה הזה יש כל כך הרבה סיבות שהפסקתי כבר לספור!

המסקנה שלך צריכה להיות אחת, כרגע התקציב כנראה לא מספיק בכדי לרכוש את הרכב שאותו אתה רוצה ויש לך שתי אופציות:

א.לחסוך עד שיהיה לך הסכום המבוקש.

ב.לחפש רכב שונה שנכנס לתקציב שברשותך, ויש לא מעט כאלה!

יש סיבה שכולם באופן חד משמעי ממליצים לך לא לרכוש את הרכב,תעשה לעצמך טובה ותקשיב!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
אבל על כל מקרה לא עדיף לתת לו צאנס בבדיקה?

זה מזכיר לי בדיחה עם "כמה זה 2+2? 3! תנו לו צ'אנס, תנו לו צאנס. 4! תנו לו צ'אנס, תנו לו צאנס."

הרכב הזה מוזנח, נהגו בו בצורה פראית, זה לא רכב נדיר, יש מלא מזדות אחרות בשוק שאני בטוח הבעלים גם יסכימו למכור במחיר הזה. ממליץ לוותר על לזרוק כסף לחינם על מנת לבדוק את הרכב. אבל הכסף שלך ואתה יכול לעשות כרצונך.

חוץ מזה, הנחה של 7K לאומת המחירון זה בדיחה, בטח תיאלץ לשלם הרבה יותר על יישור קו. מצד השני אם הוא היה מוכן למכור את הרכב ב10K אולי זה היה יכול להיות מעניין לקחת כזאת לפרוייקט שיפוץ מקיף אם שלדה תקינה. קח בחשבון את הזמן שלך, 10K לפחחות איכותית ועוד 10K לתיקוני מכניקה ושיפוץ פנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אתה כל כך רוצה מאזדה אתה יכול לחפש את ה-626 מהשנתון האחרון שלה (2002) שאולי יותר מיושנת אבל בכל זאת מגיעה בשנה הזו עם סאנרוף ובתקציבך תוכל למצוא אחת שמורה ואף לצאת עם עודף.

בהצלחה!

פורסם
עשיתי כמה טלפונים,אמרתי לאנשים אחד אחד 28 אלף מזומן אני לוקח את הרכב בלי לבדוק אף אחד לא רצה..

זה הבנאדם היחידי(אני מדבר על ק"מ של 160 אלף ומטה,האנשים עם הק"מ הגבוהה(190-270) אמרו שאין להם בעיה)

יפה, אז קודם כל אתה רואה שזה אפשרי להשיג את הרכב במחיר כזה, פשוט 28K נשמע סבבה לאנשים עם הק"מ הגבוה (כי הם בטח מקבלים הצעות של 23K), ועדיין לא נשמע סבבה לאנשים עם ק"מ סביר יותר.

עכשיו כל מה שנותר, זה לחכות בסבלנות. עוד שבוע עובר, להתקשר שוב לאנשים שדיברת איתם, להציע את ההצעה שלך.

הרי במהלך השבוע, מתקשרים אנשים ומציעים הצעות - אולי הבנאדם קיבל שפע הצעות גרועות משלך, או יותר גרוע - לא קיבל בכלל טלפונים?

אולי הוא הלך לטרייד אין והציעו לו שם 20K על הרכב?

פתאום הוא שומע עוד פעם את ההצעה שלך ואומר לעצמו - קיבינימאט, לא עדיף להעיף את הרכב וללכת לקנות אחד אחר וזהו?

ואז יום למחרת אתה עם רכב ביד, ב-10K מתחת למחירון.

פורסם
לא הבנתי את השאלה שלך אלי. הכוונה שלי הייתה שגם אם תמצא מאזדה 6 שמורה, תוכל לקבל אותה בהרבה מתחת למחירון. הרכבים האלה כבר לא מבוקשים ועבר זמנם בשוק הרכב הישראלי.

מי שיכול לשלם על עלויות הדלק הגבוהות, מחפש את הג'יפונים, מי שלא יכול לשלם על הדלק - פשוט לא קונה אותן.

ובמציאות של 8 ש"ח לליטר דלק, רוב האנשים כבר לא יכולים לשלם על הדלק שצורכים הדגמים הללו.

שטויות.

זה שלך באופן אישי יש אובססיה למחירי הדלק זה רחוק מלהכליל את כולם.

המאזדה 6 צורכת 10% יותר ממישפחתית 1.6 והיא אינה יקרה יותר לתחזוקה שוטפת.

מאזדה 6 שמורה ונקייה נמכרת מהר יחסית ובמחיר שמתקרב למחיר מחירון, וזה מניסיון של שכן שמכר כזו וחבר שקנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
זה מזכיר לי בדיחה עם "כמה זה 2+2? 3! תנו לו צ'אנס, תנו לו צאנס. 4! תנו לו צ'אנס, תנו לו צאנס."

הרכב הזה מוזנח, נהגו בו בצורה פראית, זה לא רכב נדיר, יש מלא מזדות אחרות בשוק שאני בטוח הבעלים גם יסכימו למכור במחיר הזה. ממליץ לוותר על לזרוק כסף לחינם על מנת לבדוק את הרכב. אבל הכסף שלך ואתה יכול לעשות כרצונך.

חוץ מזה, הנחה של 7K לאומת המחירון זה בדיחה, בטח תיאלץ לשלם הרבה יותר על יישור קו. מצד השני אם הוא היה מוכן למכור את הרכב ב10K אולי זה היה יכול להיות מעניין לקחת כזאת לפרוייקט שיפוץ מקיף אם שלדה תקינה. קח בחשבון את הזמן שלך, 10K לפחחות איכותית ועוד 10K לתיקוני מכניקה ושיפוץ פנים.

אני ידבר איתו במוצ"ש נראה כמה אפשר להוריד אותו ואני יחזיר לך תשובה.

אם אתה כל כך רוצה מאזדה אתה יכול לחפש את ה-626 מהשנתון האחרון שלה (2002) שאולי יותר מיושנת אבל בכל זאת מגיעה בשנה הזו עם סאנרוף ובתקציבך תוכל למצוא אחת שמורה ואף לצאת עם עודף.

בהצלחה!

אני מחפש משהו אמין,מראה ספורטיבי,חזק וצורה יפה(בדקתי על מאזדה 3 אבל אני לא אוהב את המראה שלה).

יפה, אז קודם כל אתה רואה שזה אפשרי להשיג את הרכב במחיר כזה, פשוט 28K נשמע סבבה לאנשים עם הק"מ הגבוה (כי הם בטח מקבלים הצעות של 23K), ועדיין לא נשמע סבבה לאנשים עם ק"מ סביר יותר.

עכשיו כל מה שנותר, זה לחכות בסבלנות. עוד שבוע עובר, להתקשר שוב לאנשים שדיברת איתם, להציע את ההצעה שלך.

הרי במהלך השבוע, מתקשרים אנשים ומציעים הצעות - אולי הבנאדם קיבל שפע הצעות גרועות משלך, או יותר גרוע - לא קיבל בכלל טלפונים?

אולי הוא הלך לטרייד אין והציעו לו שם 20K על הרכב?

פתאום הוא שומע עוד פעם את ההצעה שלך ואומר לעצמו - קיבינימאט, לא עדיף להעיף את הרכב וללכת לקנות אחד אחר וזהו?

ואז יום למחרת אתה עם רכב ביד, ב-10K מתחת למחירון.

תאמת אני יכול להביא מאזדה 6 שהיא יד ראשונה אבל הק"מ היא 225 אלף והבן אדם רוצה 30 ועוד הוא גמיש...

אבל אני בכל זאת ינסה את השיטה שלך :)

פורסם

אוקיי אז ככה:

אותו בן אדם עם הרכב התקשר אליי אמר לי שהוא סידר את הבעיה במוסך מורשה ויש קבלה,בדקתי ברשיון וזה השם של אישתו מופיע שם ולא של בן אדם אחר כמו שחשבתי.

עכשיו את אותו בן אדם דחיתי להמשך השבוע כי מצאתי מישהי שרצתה על הרכב 38 אלף,התקשרתי אליה אמרתי לה 28 מזומן ביד היא אמרה לי לא מתאים והיא רוצה 33 אלף,אני ילך להיפגש איתה אני חושב שאני יצליח להוריד אותה ל28 :)

פורסם
אני מחפש משהו אמין,מראה ספורטיבי,חזק וצורה יפה(בדקתי על מאזדה 3 אבל אני לא אוהב את המראה שלה).
איש, ממש לא מבין אותך.

-למה אתה צריך דווקא מאזדה 6? הבנתי את הדרישות שהעלית אך התקציב שברשותך (ושים לב שלא לקחת בחשבון עוד כ 10% על ישור קו) יאפשר לך רק רכבים דפוקים ו/או שחוטים.

-נראה לך כי תוכל להחזיק את הרכב? אם אתה נוסע בעיקר עירוני ו/או אוהב "לנצל" את התכונות של רכב ספורטיבי וחזק צפה לצריכת דלק משמעותית. בדקת כבר ביטוחים וטסט?

בלי לבדוק? יופי, תיפול על אלה שיש להם רכב בעייתי (אחרי תאונה, תה"ל/מנוע גמורים וכו') שמחכים לפריאר. לך לפחות לפחח ולמוסך אמין שיציץ ברכב ויתחבר למחשב כדי למנוע הפתעות. אם היית רוכש רכב כמו זה שתיארת ב 28 ללא בדיקה סביר להניח שתשפוך אי אלו אלפי שקלים על תיקונים וישור קו.

אתה מבין שאם תחזיק אותו עוד מספר שנים אז תהיה היד אחרונה לרכב?

שלא תבין אותי לא נכון, אני אוהב רכבים חזקים, אמינים ומפנקים (אני נוסע במה שיש בסמלון) אך לא עולה על דעתי לרכוש רכב כזה חדש עקב מחירו אלא לרכוש אותו כמשומש לאחר ירידת הערך שלו. לדעתי (ומניסיוני) חשוב יותר ברכבים בני 10 הוא למצוא את הרכב השמור ביותר (תחזוקה בזמן ותיעוד טיפולים) שניתן לרכוש בתקציב האמור מאשר לעשות כל מיני קומבינות שיעלו יותר בסופו של דבר.

פורסם
איש, ממש לא מבין אותך.

-למה אתה צריך דווקא מאזדה 6? הבנתי את הדרישות שהעלית אך התקציב שברשותך (ושים לב שלא לקחת בחשבון עוד כ 10% על ישור קו) יאפשר לך רק רכבים דפוקים ו/או שחוטים.

-נראה לך כי תוכל להחזיק את הרכב? אם אתה נוסע בעיקר עירוני ו/או אוהב "לנצל" את התכונות של רכב ספורטיבי וחזק צפה לצריכת דלק משמעותית. בדקת כבר ביטוחים וטסט?

בלי לבדוק? יופי, תיפול על אלה שיש להם רכב בעייתי (אחרי תאונה, תה"ל/מנוע גמורים וכו') שמחכים לפריאר. לך לפחות לפחח ולמוסך אמין שיציץ ברכב ויתחבר למחשב כדי למנוע הפתעות. אם היית רוכש רכב כמו זה שתיארת ב 28 ללא בדיקה סביר להניח שתשפוך אי אלו אלפי שקלים על תיקונים וישור קו.

אתה מבין שאם תחזיק אותו עוד מספר שנים אז תהיה היד אחרונה לרכב?

שלא תבין אותי לא נכון, אני אוהב רכבים חזקים, אמינים ומפנקים (אני נוסע במה שיש בסמלון) אך לא עולה על דעתי לרכוש רכב כזה חדש עקב מחירו אלא לרכוש אותו כמשומש לאחר ירידת הערך שלו. לדעתי (ומניסיוני) חשוב יותר ברכבים בני 10 הוא למצוא את הרכב השמור ביותר (תחזוקה בזמן ותיעוד טיפולים) שניתן לרכוש בתקציב האמור מאשר לעשות כל מיני קומבינות שיעלו יותר בסופו של דבר.

אז בוא אני יסביר לך כדאי שתבין אותי.

התקציב 30.7 הוא רק לרכב,יש לי בצד עוד כסף לביטוח ולבזבוזים(עשיתי את כל החישובים,ככה שנשאר לי רק 30 אלף לרכב.)

עכשיו בקשר לבדיקה,אני אף פעם לא יקח רכב בלי לבדוק,אמרתי את זה רק כדאי לבדוק אם באמת אני יכול להוריד במחיר.

בקשר לבן אדם השני אני לא יודע אם רשמתי את זה אבל הוא הסכים להשתתף איתי בבדיקה,מחר בע"ה אני יסע לזאתי שרוצה 33 אלף אני מקווה להוריד אותה ל28-30,אם היא לא תסכים אני על כל מקרה ינסה לבדוק את הבן אדם עם המאזדה ה"גמורה" לראות מה הוא תיקן ומה הוא סידר ולבדוק אם יש עדיין סיכוי לבדיקה.

פורסם

עכשיו הבנתי אותך. אתה הבנת את כל מה שכתבתי?:roll: בנוסף.

-לא נהוג שמוכר הרכב משתתף בעלות הבדיקה. נשמע מוזר.

-החתם אותו על טופס שבו הוא מצהיר על כל התקלות הידועות לו (הוסף פירוט תקלות) ושהוא מתחייב להחזיר את עלות הבדיקה אם תתגלה פגיעת שילדה (או אפילו "קצה שסי" למחמירים) או תקלה רצינית במנוע שהוא היה אמור לדעת עלייה.

-לפני קנייה בקש הצעת מחיר לתיקונים הדרושים במוסך רציני, אולי תוכל להוריד קצת ממחיר הרכישה.

-בזמן הקנייה חתום והחתם את המוכר על חוזה מכירה לרכב (תמצא בפורום)

בהצלחה.

פורסם

מצטרף לכל מה שכתבו מעלי לגבי המאזדה 6.רכב כזה רק יכניס אותך לצרות

רק שים לב - באותו מחיר אתה יכול למצוא פורד מונדיאו 2006(!) שלדעתי עולה על המאזדה ברוב הפרמטרים

לא חושב ששווה להשקיע כ"כ הרבה כסף יחסית לכזה שנתון נמוך.

אם בכל זאת זה מה שאתה רוצה - אל תתפשר על רכב שלא טופל כראוי.

חבר,אתה חופר

פורסם

עם 30K לא הייתי הולך על רכב מנהלים,

שכח מזה, מנקודת מבטי האישית במצבך, לא הייתי מסתכל על המאזדה הנ"ל

רכב שחוט ומוזנח שאם היה יכול לפצות את פיו ולדבר היינו בוכים בכאב לב ממה שהיינו שומעים,

ואילו הרכב היה ילד אני מתערב איתך שהמועצה לשלום הילד היו עוצרים את הבן אדם הזה,

אישית, הייתי הולך על שנתון יותר נמוך וקונה רכב במצב טוב,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אני על כל מקרה ינסה לבדוק את הבן אדם עם המאזדה ה"גמורה" לראות מה הוא תיקן ומה הוא סידר ולבדוק אם יש עדיין סיכוי לבדיקה.

זאת כמובן בחירה שלך. אבל רכב הזה עבר טראומה של התחממות. לאיזו רמה של הזנחה צריך להגיע כדי לנסוע ברכב מתחמם? מה עוד הוא הזניח? כאשר חסר לי מילימטר נוזל קירור אני רץ למוסך, מחליף כל מה שצריך וכל מה שמסביב רק ליתרן הביטחון. היה לי צינור שהתחיל להזיע (כלומר אחרי חודש נסיעה לא רואים שכמות נוזל ירדה, אבל על צינור היו סימנים של נוזל קירור), החלפתי אותו וצינור שני רק ליתר הביטחון כי הצינור השני גם באותו גיל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עם 30K לא הייתי הולך על רכב מנהלים,

שכח מזה, מנקודת מבטי האישית במצבך, לא הייתי מסתכל על המאזדה הנ"ל

רכב שחוט ומוזנח שאם היה יכול לפצות את פיו ולדבר היינו בוכים בכאב לב ממה שהיינו שומעים,

ואילו הרכב היה ילד אני מתערב איתך שהמועצה לשלום הילד היו עוצרים את הבן אדם הזה,

אישית, הייתי הולך על שנתון יותר נמוך וקונה רכב במצב טוב,

לא ממש מדוייק, זה מאוד תלוי בסוג רכב ותחזוקתו. לפני 4 שנים רכשתי בשבילי רכב מנהלים בשלושים ומשהו במצב מדהים, מתוקתק ועם תיעוד טיפולים מרגע עליתו לכביש. היום (לאחר 4 שנים ו 50K ק"מ) ההוצאות הכוללות על תיקונים היו כ 4 אש"ח.

רכשתי רכב נוסף זהה לאישתי אך הוא נרכש מ"בן דוד" במצב צולע ובו ההוצאות הכוללות על תיקונים היו הרבה יותר כבדות.

ניתן לרכוש רכב מנהלים בשלושים פלוס במצב טוב אך זה זה לא פשוט, לוקח זמן ודורש מעט מזל.

• תוכן חדש...