Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגרש רכבים אוטו שי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא חייבת להיות קומבינה, הבדיקה איננה תרגיל במתמטיקה ויש לא מעט רכיבי בדיקה שנמצאים בתחום האפור, שניתן לתת להם פרשנות מקילה או מחמירה כתלות בין היכרות מוקדמת שיש לבוחן עם המוכר/קונה או כתלות בחיי המין של הבוחן ועד כמה הם היו מוצלחים אתמול בלילה.

אותו הבוחן ביום אחר יכול גם להגיע למסקנות שונות שונות בבדיקה של אותו רכב עצמו, צריך להבין את זה.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זו לא חייבת להיות קומבינה, הבדיקה איננה תרגיל במתמטיקה ויש לא מעט רכיבי בדיקה שנמצאים בתחום האפור, שניתן לתת להם פרשנות מקילה או מחמירה כתלות בין היכרות מוקדמת שיש לבוחן עם המוכר/קונה או כתלות בחיי המין של הבוחן ועד כמה הם היו מוצלחים אתמול בלילה.

אותו הבוחן ביום אחר יכול גם להגיע למסקנות שונות שונות בבדיקה של אותו רכב עצמו, צריך להבין את זה.

למי תגובתך?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קודם כל, תתחדש ותהנה.

לטעמי, מגרשי/סוחרי רכב הם מקום גרוע לרכישת רכב. הם מתפרנסים מזה ומכירים את כל הטריקים להסוואה/הסתרה/מריחה בזמן שלמוכר פרטי (בין ישר ובין נוכל) הם אינם מוכרים. בנוסף, אם הרכב נמכר במחיר מחירון אז הרווח לסוחר הוא ההפרש בין מחיר הרכישה למחירון. אין הרבה טעם למכור רכב למגרש בפחות מהמחירון אלא אם הוא "קשה למכירה" (מכל סיבה שהיא) או שישנם אילוצים אחרים (מימון, טרייד אין, חוסר זמן למכירה פרטית וכו').

בדוק את היסטוריית הטיפולים במוסך, בדוק כי הרכב טופל נכון ובזמן כדי להימנע מהפתעות בעתיד.

כשהיית אצל משה הוא ביצע סריקה מלאה למחשב הרכב? בכל מקרה, אם מתגלה שיש להחליף חלקים אחרים בעתיד הקרוב אז כדאי שתזמין אותם מחו"ל ותמנע מהתימחור ההזוי של "כלמוביל". ד"א, מהיכן הזמנת את החיישן? (אורך החיים שלו במנועי ה M112 הוא כ 100K ואני אצטרך להחליף את שלי בעתיד).

נדמה לי כי במוסך רם אין מערכת שאיבה לנוזל תה"ל, בטיפול הגדול הבא (כל 60K אצלך?) פנה למוסך ה"סמל" בראשל"צ להחלפת הנוזל ההידראולי.

אל תפספס את החלפת שמן הדיפרנציאל (כל 90K אצלך?), בדרך כלל במוסכים מתעלמים ממנו.

פורסם
לכולם.

OK. :wink: במקרה שלי, מדובר על עיניין ודאי. אבל זה לא קשור לשירשור. בהזדמנות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מוכרח להזדהות עם האכזבה מ"אוטו שי" בראשון לציון.

רכשתי במקום רכב מסוג פיג'ו 206 שנת 2001.

הגעתי למקום עם חבר טוב, ובהמלצה חמה של חבר מהעבודה שלו (נקרא לו X) באנו למגרש ונפגשנו עם אחד המוכרים (כנראה עם מישהו שהוא יותר ממוכר, שהיה גם מכר / חבר של X.

הבחור מאוטו שי הראה לנו את הרכב שרצינו, כאשר הוא מקפיד לברר עם שאר העובדים כי הרכב אכן ראוי להימכר למישהו שהגיע דרך חבר שלו.

זה היה הרכב הראשון שרכשתי והייתי תמים למדי. במיוחד שידעתי שאני מגיע דרך חבר של המוכר.

לאחר נסיעת מבחן בה נתגלה שההגה מעט קשה, החלטתי לרכוש את הרכב (המוכר הבטיח כי התקלה היא רק כיוון פרונט והוא יעזור לי במידה ואכן המכונית תזדקק לדבר).

לאחר שרכשתי את הרכב והלכתי למכון לכיוון פרונט נאמר לי כי הרכב קיבל מכה ועלי להחליף עוד מספר חלקים (מוט הגה, ומשולש)

כאשר פניתי לאותו מוכר, הוא לא הבין מה אני רוצה ממנו ולאחר שהתעקשתי הוא שלח אותי למכון פרונטים אשר הוא עובד איתו, ולהפתעתי הרבה לא הסכים להשתתף בהוצאה.

לאחר הכיוון פרונט הלכתי לפאנצ'ריה שעליה אני סומך לאיזון גלגלים שם נאמר לי כי אחד הג'נטים שלי עקום, ובנוסף לכך היה לי מסמר בגלגל...

בנוסף, בעת המו"מ הוא סיפר לי כי לרכב יש מנוע חדש, לאחר המכירה פתאום המנוע נהפך לראש מנוע ופתאום עלי ללכת למוסך על מנת לסגור את הטיפול.

על ספר רכב ומפתח רזרבי כמובן שאין על מה לדבר.

בנוסף לכל אלה, התברר לי לאחר כ 3 שבועות כי היה לי חור ברדיאטור וברכב לא היה טרמוסטט (מה שהבנתי בדיעבד שדי נפוץ שמוצא ברכבים אלה).

כך שלאחר הרכישה, נאלצתי לשלם עוד כ 2000 ש"ח על תיקוני התקלות שאיתם קניתי את הרכב (ללא תיקוני הפלסטיקה השבורה שהיתה ברכב, אותה לקחתי בחשבון)

בשורה התחתונה, אני יכול להגיד כי התאכזבתי מאוד מתהליך הרכישה ובמיוחד מהאמינות של חברה כל כך גדולה ורצינית לכאורה.

לשמחתי למדתי על בשרי וזאת במחיר של קנית רכב לא יקר במיוחד.

פורסם
לא נכון בכלל.

כתבתי את זה בעבר ואשוב - מגרש מכוניות, כמו כל עסק, זקוק ללקוחות.

לרמות אדם אתה יכול רק פעם אחת, בפעם השנייה הוא לא ישוב לקנות ממך, לא הוא ולא מכריו.

כל אדם מנסה ליפות את הסחורה שהוא מוכר, וזה לגיטימי לחלוטין.

אף ירקן לא יספר לך שהסחורה שלו רקובה, ואף מסעדן לא יגיד לך שהאוכל שלו מגעיל.

קנייה ממגרש מכוניות אינה שונה מקנייה מאדם פרטי, ונוכלים יש בכל מקום.

החיים לימדו אותי שלכל מחלוקת יש שני צדדים, ולפני ששופטים אנשים וקוראים להם רמאים ונוכלים, כדאי לשמוע מה יש להם להגיד.

בהחלט מיישר קו עם דעתו של חן ,אפשר באותה מידה לומר שגם מכונאי אמין יש רק באגדות ,כפי שציין חן ובניגוד מוחלט לדעתו הנחרצת של בני ל. כל עסקה לגופה ,בצעתי בעבר עסקאות עם סוחרי רכב ,חלקם מעולות חלקם פחות ,מי שלא מבין כל כך שיצרף אליו חונך איש מקצוע ושיגש איתו למגרש הרכב .

בהחלט יתכן שאוטו שי לא התנהג כיאות ,אין לי כלים לשפוט ,אבל נחרצות גורפת וקיצונית לא מתאימה לאנשים רציניים .

פורסם

בהחלט מסכים על התחום האפור ,ובכדי להבין גבולות התחום האפור צריך להיות איש מקצוע .

גם ברפואה יש דעות לכאן ולכאן ולכן רבים פונים ליעוץ משני ,סקנד אופיניון .

פורסם

מי שהולך לישון עם פישפשים, מתעורר עם עקיצות. מה יש לאדם שאינו מקצוען משופשף בתחום הרכב והמסחר ברכב, לחפש אצל סוחרים, בעיקר ככל שמדובר במגרשי "משה ובניו" . הגדולים יותר כלל לא צדיקים, הם קצת פחות "מעיזים".

מן הסתם, מי שפונה לעסוק בתחום מסחר ברכב זה אנשים מחוספסים בלשון המעטה (שלא נדבר על עבריינים שאין להם דרך להשתלב בתחומים אחרים), כניראה מפני שהתחום קשה כלכלית ובלי תכונת החיספוס לא שורדים. עם הזמן מפתחים גם קשרים ומיומניות. שמתי לב שבשנים האחרונות, למדו את אותם הסוחרים לדבר יפה ואפילו שמו עליהם עניבות, כניראה שזה מקל על התהליך.

מהצד האחר מגיע קונה תורן, המחשיב עצמו למבין/חבר ובטוח שהוא יהיה זה ש " יכה את השיטה ", סטסטיסטית, רוב הסיכויים שהשיטה תנצח ו"השעשוע" יסתיים בהתבכיינות הקונה.

הגיונית, לעולם לא תהיה לקונה הזדמנות אצל סוחר רכב, מפני שאם הוא סוחר מקצועי, הוא לא ייתן לזה לקרות, סוחר אמור לדעת למנף הזדמנויות לתועלתו גם אם היא לא הזדמנות, ולתת לקונה תחושה הפוכה.

לסיום, אדם מהיישוב צריך להתרחק מאיזור הסוחרים. גם בין המוכרים הפרטיים לא חסר נוכלים וסוחרים וצריך לנסות לאתר אותם ולהתרחק מהם, אבל יש גם ההסתברות טובה להתקל במוכר הגון יחסית ולהיות במערכת יחסים מאוזנת יותר.

הפיתרון לענף יבוא או מרגולציה, או מהתארגנות פנימית, שתדרג בנוקשות מגרשים לפי רמת אמינותם.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אנשים לא לומדים לקח, לא עושים שיעורי בית, ואחרי זה בוכים כאן בפורומים.

אני לא יודע לגבי האוטו-שי הזה, אבל בגדול >>

אל תתקרבו לסוחרי המכוניות, למגרשי הסוחרים, ותפסיקו להקשיב לבלבולי הביצים פה על "רק חלק

הם כאלו, יש גם טובים". יש, אולי, צריך לחפש אותם בנרות..

למה לכם להכניס ראש בריא למיטה חולה? חולה אנושה?

פשוט תחום של רמאים, שרלטנים, וכאלו שבטיחות, כנות, ואמת - הן מילים גסות בעינהם.

בישראל, עסקים של רמאים יכולים להתקיים באין מפריע שנים ארוכות. כך ש"ותק" לא אומר

כלום.

להתרחק, להתרחק, להתרחק.

פורסם

שלום חבר"ה כן גם אני קניתי רכב לפני כ6 שנים מאוטו שי ואכן יושבים שם רמאים גדולים!

עשיתי שם עיסקת טרייד אין כשה קונים תמיד יש סיפורים אז לא אהיתי כזה מבין ,

כשה קניתי את הרכב גם לי נאמר על מפתחות ספייר שכמובן עד היום לא קיבלתי וכמובן שביטלתי את המפתח במוסך יונדאי .

האוטו היה במצב קשה מבכינת מכני וזרקתי הרבה כסף לישר אותה קו . מחזק כל המלצה רעה על אוטו שי בראשון לציון

לפני כמה חודשים עברתי שם וראיתי שהוא התפתח שם ומה עוד הוא גם קנה שם בניין לידו שם והוא מסכיר אותו למשרדים

לשם אני בטוח לא ילך יותר ובכלל לכל מיני טייד אין , כמובן שאני דואג להזהיר חברים ומקרים קרובים שלי מפני אוטו שי

את האוטו אני מחזיק כבר 6 שנים בבעלותי בנתיים לא קרה עדין שום דבר חריג .

אבל לפי הרגשתי זה עיניין של זמן מתי תיהיה הזמנה לחלקים מכל רכב שניקנה ממנו .

חברים פיקחו עיניים ושימרו על הרכב שלכם כל מי שקנה מאוטו שי .

אני מתכוון להעלות את הקישור של השרשור הזה גם בפורום רכב של תפוז כדי שכולם ידעו .

שבת שלום ומבורכת .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

בניגוד לתאונות וכדומה, במצב מכאני אין שחור\לבן.

אף אחד לא מצפה שמכונית משנת 01' שנוסעת למעלה מ 12 שנה תהייה חדשה, וכנ"ל לגבי הסונטה של המגיב האחרון.

בכל מקרה חובתו של הקונה לבדוק את המכונית, בין אם המוכר סוחר מכוניות, רופא או זונה ממין זכר.:-P

לרהב היה מסמר בגלגל וחישוק עקום.

מישהו באמת מצפה שהמגרש יתקן במכונית הכל ויעמיד אותה למכירה במצב מושלם ?

מי שקונה מכונית בת 12 שיהיה מוכן לכל.

בעידן הפורומים, קל מאד להוציא דיבתם של אחרים בקלות ע"י כל מיני גיבורי מקלדת, אבל צריך להביא הכל בחשבון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שלום חבר"ה כן גם אני קניתי רכב לפני כ6 שנים מאוטו שי ואכן יושבים שם רמאים גדולים!

כשה קניתי את הרכב גם לי נאמר על מפתחות ספייר שכמובן עד היום לא קיבלתי וכמובן שביטלתי את המפתח במוסך יונדאי .

האוטו היה במצב קשה מבכינת מכני וזרקתי הרבה כסף לישר אותה קו . מחזק כל המלצה רעה על אוטו שי בראשון לציון

לפני כמה חודשים עברתי שם וראיתי שהוא התפתח שם ומה עוד הוא גם קנה שם בניין לידו שם והוא מסכיר אותו למשרדים

לשם אני בטוח לא ילך יותר ובכלל לכל מיני טייד אין , כמובן שאני דואג להזהיר חברים ומקרים קרובים שלי מפני אוטו שי

אני מתכוון להעלות את הקישור של השרשור הזה גם בפורום רכב של תפוז כדי שכולם ידעו .

שבת שלום ומבורכת .

כאשר יקרה משהו לרכב שלך, להאשים את הסוחר תהיה טעות טיפשית. 6 שנים זה המון זמן וספק אם זה יהיה באשמת חברת אוטו שי.

לגבי המפתח הנוסף: גם אני משלמה סיקסט לא קיבלתי מפתח נוסף. לחברות היום יש קטע עם מפתח בודד.. אני עוד לא יודע אם זה רמאות שלהם או סטנדרט חדש

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שבת שלום ומבורכת .

ידידי ,אתה נוטל סיכון באומרך שיש שם רמאים ,אתה עלול להידרש להוכיח אם אתה צודק ,לא יודע מה תלונתך ,6 שנים הכל בסדר ? אז מה לא בסדר ? אי אפשר לכתוב משהו שאין לו ביסוס ,זה גם לא הוגן .

פורסם

מישהו באמת מצפה שהמגרש יתקן במכונית הכל ויעמיד אותה למכירה במצב מושלם ?

מי שקונה מכונית בת 12 שיהיה מוכן לכל.

מושלם לא, תקין כן!

ג'נט עקום זה רחוק מתקין ואני מאמין שגם אתה לא היית ממשיך עם כזה ג'נט בנסיעה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...