Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,בתקופה האחרונה אנו מחפשים רכב שני למשפחה שישמש בעיקר אותי.. אני בן 17 וחצי ונגמר לי תקופה המלווה.

רוב הנסיעות יהיו בתוך העיר אך בסופי שבוע יהיו גם נסיעות ארוכות מחוץ לעיר(נתניה-תל אביב,נתניה-הרצליה וכדומה)

בשל כך שאני תלמיד ועדיין אין לי הכנסה כספית גבוה הגיעו 3 מועמדים סופיים- (כולם אוטומטים ! )

אלטו- הרכב זול להחזקה והתג מחיר שלו זול. הוא לא בטיחותי במיוחד אך המחיר שלו קורץ ממש, המינוסים בו הם העובדה שיש לו 4 מקומות ושהחלונות האחוריים לא נפתחים,נותן תחושה זולה,כלומר תחושה הוגנת מבחינת מחיר. היתרון בו הוא צריכת הדלק והתחזוקה הזולה,בנוסף אמינות טובה !

I10- רכב במלוא מובן המילה,הוא יותר יקר אומנם אך האם שווה להשקיע? המנוע שלו 1110 (יש גם 1250 אבל הצריכת דלק יותר גבוה ולכן אני מעדיף את ה1110)

הC1-יש אותו רק ב2012 באוטמט וכל השאר רובוטי,עדיין לא נהגתי עליו ולכן אני לא יודע,הבנתי שהרכב גם חסכוני וזול לתחזוקה.

שורה תחתונה-נסיעות עירונית בכמה שפחות הוצאות !

אשמח לעזרה :)

פורסם

יצא לי להתרשם מאוד לטובה מה I10 בתקופה האחרונה, במיוחד בהשוואה ל- 107 ולאלטו.

לפעמים שי מבצעים כאלו או אחרים והפרשי המחיר מתגלים כקטנים מאוד.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

הייתי קונה בכל זאת את הI10 בנפח הגדול יותר. ההבדל בצריכת הדלק הוא מזערי ולכן זניח, אבל ההבדל בכוח ובאבזור הוא משמעותי.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אם חשוב לך יותר שהאוטו ירגיש יותר 'אוטו' - לך על ה-I10.

קח בחשבון שהמחיר הוא שהיא משמעותית פחות חסכונית מהאלטו / C1.

אגב, גם אני הייתי הולך על המנוע החזק יותר. ההבדל בצריכת הדלק מינורי, וההבדל בביצועים משמעותי מאוד.

פורסם

הC1-יש אותו רק ב2012 באוטמט וכל השאר רובוטי,עדיין לא נהגתי עליו ולכן אני לא יודע,הבנתי שהרכב גם חסכוני וזול לתחזוקה.

שורה תחתונה-נסיעות עירונית בכמה שפחות הוצאות !

אשמח לעזרה :)

אין C1 אוטומט. C1 אוטומט הכוונה ל C1 רובוטית.

כל השאר ידניות.( את האמת אני לא כל כך בטוח שתמצא C1 רובוטית. רובם אם לא כולן ידניות בשנתון שאתה מדבר עליו).

אם רובוטי מעניין אותך, תסתכל על פג'ו 107 רובוטית שהיא כבר יותר נפוצה.

זה אותו הרכב בדיוק מלבד הסמלים.

פורסם

אז אני מבין שהאלטו ירד מהתמונה למרות המחיר הנמוך יחסית לשאר המתחרות,בנוסף גם הC1 ירד וכעת ה107 נכנסת לתמונה.

בנוגע לI10 הנתונים של צריכת הדלק למנוע 1100 הם 14.5\1 ול1250 הם 1/11.5 (אתר KML)

3 קמ" זה אכן הבדל גדול יחסית לאדם שמנסה לחסוך כמה שיותר...

פורסם

מבין האלטרנטיבות – הסיטרואן היא הכי מפנקת, אבל היונדאי היא הכי משתלמת.

צריכת דלק נמוכה, אמינות גבוהה ועלויות תחזוקה נמוכות, וסחירות גבוהה. המלצתי – חפש יונדאי משומשת,

לא אמורה להיות בעיה למצוא כזו גם מיד פרטית וגם מחברות ליסינג, וכשתמצא אחת כזו בדוק אותה יסודית ותתקדם.

גיל מאוויס

פורסם

לא הצלחתי להבין מה בדיוק התקציב שלך.

בגילך ובמיוחד לאור העובדה שאתה מתכוון גם לצאת לנסיעות בין-עירוניות (כולל כנראה בילויי סופ"ש), המחשבה צריכה להיות גם לכיוון של בטיחות אקטיבית ופסיבית של הרכב.

לכן כפי שכבר עשית, הייתי מוריד מהפרק את הסוזוקי אלטו ומעלה לדיון פיאט גרנדה פונטו או רנו קליאו (שקיימת בגרסה ידנית ומאוד חסכונית מודל 2011 ומעלה בלבד ויקרה יותר) - שתיהן בטיחותיות, מרווחות ואפילו מעט חסכוניות יותר מה-I10. אין להן את מוניטין האמינות והסחירות של היונדאי, אבל זה שיקול כלכלי שאתה צריך לעשות לאור כלל הפקטורים.

פורסם

התקציב בגדול נוטה לאזור ה40+ אך אם נמצא משהו ששווה להשקיע עליו להשקעה לטווח הארוך,לדעתי שווה להשקיע יותר.

פורסם

אובדן הערך במקרה של פיאט גרנדה פונטו יהיה כנראה גבוה משל ה-I10, הוצאות התחזוקה (אולי) גבוהות יותר. לציין שדיווחי האמינות שיש לגבי הפונטו והקליאו החדשה טובים יותר מהמוניטין שהדגמים הקודמים צברו.

קרוב לוודאי שה-TCO (עלות בעלות כוללת) של פונטו לעומת I10 תהיה גבוה יותר לאורך שנים - קשה לי להעריך בדיוק כמה כי אין לי מספיק נתונים ולציין שהפונטו כבר סבלה מעיקר ירידת הערך שלה. אולי סביב 200-300 ש"ח לחודש יותר - אבל זאת ספקולציה פרועה.

רכב הוא לא השקעה, אלא הוצאה - תחליט אם הערך המוסף של פינוק, רווחה ובטיחות שווה לך את הווצאה הנוספת.

פורסם

מצטער - לא שמתי לב שאתה מחפש מכונית אוטומטית.

במקרה כזה הפיאט והרנו הרבה פחות מתאימות.

שוב פעם - גם בגלל שאתה בן 17.5 שרק התחיל לנהוג - אל תוותר על בטיחות והאלטו היא הכי פחות בטוחה מכל המכוניות שהוזכרו כאן.

אם אוטומט הוא דרישה בלתי גמישה - תשאר עם ה-I10. אם אתה מוכן לוותר על גיר אוטומטי - תשקול רנו קליאו או פיאט גרנדה פונטו.

תחזור ותתייעץ עם המשפחה שלך - לפי דעתי כמכונית ראשונה האופציות האלו עדיפות בהרבה.

פורסם
אז אני מבין שהאלטו ירד מהתמונה למרות המחיר הנמוך יחסית לשאר המתחרות,בנוסף גם הC1 ירד וכעת ה107 נכנסת לתמונה.

בנוגע לI10 הנתונים של צריכת הדלק למנוע 1100 הם 14.5\1 ול1250 הם 1/11.5 (אתר KML)

3 קמ" זה אכן הבדל גדול יחסית לאדם שמנסה לחסוך כמה שיותר...

אם זאת באמת הצריכת דלק אז אני מצטער לבשר לך שאתה יכול לעבור ל1600 ידני ולהשאר עם אותה הצריכה.

• תוכן חדש...