Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אנחנו זוג עם 2 ילדים שמחפשים לקנות רכב עד 20,000 ש"ח- משתמשים ברכב בעיקר לנסיעות קצרות (בירושלים) ופעם בחודש למרכז זקוקים לתא מטען שמתאים לעגלה ושהאוטו יהיה מרווח מספיק לכסאות בטיחות.

אנחנו לא מחפשים משהו מפואר אלא נוח חסכוני ושיוכל לעלות את העליות של ירושלים בקלות...

רצוי אוטומט אבל אפשר גם ידני.

(כיום יש ברשותנו יונדאי אקסנט ידני שנת 95 מנוע 1495 ואנחנו מרוצים)

יש למישהו עצה טובה?

תודה

פורסם

בתקציב שלך הייתי ממליץ על משפחתיות יפניות אמינות ונפוצות עם כוח מספק למשפחה ממוצעת עם שני ילדים, וצריכת דלק הגיונית, כדוגמת מאזדה לנטיס בגרסת סדאן או האצ'באק/ סטיישן, ( שנתונים החל מ-1999), או סוזוקי סופר בלנו - רצוי להעדיף גרסת הסטיישן, שמציעה תא מטען גדול. מומלצת נוספת: סוזוקי ליאנה דור 1, רצוי מאד בגרסת האצ'באק כלומר, חמש דלתות.

מכונית נוספת נפוצה ומתאימה עבורך עשויה להיות פורד פוקוס.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

הישנה דיי קטנה,החדשה לא נכנסת בתקציב.

פורד פוקוס בחירה טובה למדי,אולי גם יונדאי אקסנט מהדורות היותר חדשים משלך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם אתם מרוצים מהאקסנט הנוכחית, למה שלא תתקדמו לאקסנט מדור חדש יותר? אני מאמין שבמסגרת התקציב אפשר לקבל אחת במצב לא רע מ2002-2003 (יש גם מוזנחות יותר מ2004-2005, אולי גם 2006).

אפשר גם לשקול לתת לחברת ליסינג מקדמה של 20 אלף ש"ח, ולשלם כל חודש כמה מאות שקלים, תמורת רכב אקסנט בן 3-4.

הרכבים האלו מאוד אמינים, יצא לי לנסוע השבוע באקסנט 2008 צבאית עם 287 אלף ק"מ, ומה שמפתיע - המזגן עדיין נותן בראש, הגיר לא נוקש בהעברת הילוכים וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לקנות עם מקדמה + תשלומים עדיין יוצא חריגה מהתקציב, לא משנה איך תהפוך את זה. התשלומים האלו מצטברים וחונקים.

לפותח הדיון - האם יש סיבה מסוימת שאתם רוצים להחליף את האקסנט מלבד הרצון "להתקדם"? האם מדובר בבטיחות? מרווח פנימי? חסכון בדלק?

בהנחה שלא מדובר בדרישה ספציפית כזאת או אחרת - מבין המכוניות שאני מכיר בתקציב הזה יש כמה שעשויות לענות על הדרישות שלך --

טויוטה קורולה 1999-2001 ידנית עם אבזור בסיסי נכנסת בתקציב + אופציה לכמה שקלים בצד "לישור קו" ראשוני. אלו עדיין השנתונים הטובים של טויוטה מבחינת איכות בניה ואמינות. המכונית חזקה יחסית למשקלה - במיוחד אם תשיג אחת ידנית במצב טוב. אם היא מתוחזקת היטב צריכת הדלק סבירה. מצד שני המכונית קצת צפופה, האבזור בסיסי, הבטיחות ממוצעת (הניסיון שלי הוא עם מודל 98 אוטומטית - עיצוב החרטום הרדיקלי יחסית שונה לאחר שנתון זה, המכניקה לא).

מאזדה לנטיס משנתונים דומים תעלה מעט פחות, אתה יכול למצוא גם מודל 2002 אוטומטית בתקציב שלך עם הרבה חיפושים ומיקוח, אבל תזהר ממכוניות "קרועות". מכונית די אמינה אם שומרים עליה, בנויה פחות טוב מהקורולה, פחות מעודנת ויותר רועשת, אבל מעט יותר מרווחת (יש לי ניסיון של כמה אלפי ק"מ עם לנטיס 2000 אוטומטית).

סוזוקי באלנו סטשיין מכונית מאוד שימושית יחסית למחירה. אני חושב שלא ניתן להשיג ידניות כאלו. מבחינת איכות והתנהגות מדובר בהחלט בליגה מתחת לקורולה וללנטיס, אבל לעניות דעתי יותר איכותית מיונדאי מאותם שנים. לא חורכת אספלט אבל אם היא מתוחזקת כראוי לא אמור להיות חסר לה כוח. לא יודע להגיד לגבי אמינות לאורך השנים - אבל ליצרן יש בסך הכל מוניטין לא רע (יש לי ניסיון של יותר מ-10K ק"מ עם בלנו סטשיין אוטומטית).

על פורד פוקוס נהגתי מעט מאוד (על הצ'בק אוטומטית - לציין שכמעט בלתי אפשרי למצוא ידנית "בזכות" מדיניות היבואן באותם השנים), המכונית המהנה ביותר לנהיגה מכל אלו שהוזכרו כאן ובפער משמעותי, מנוע קצת אנמי אבל קרוב לוודאי שיספיק לצרכיך, אמינות כנראה פחות מרשימה ביחס לאלטרנטיבה מהמזרח (וראוי להביא זאת בחשבון במכונית בת 8-10 שנים).

לפני שאתה סוגר עניין - תביא בחשבון שמחיר הדלק עומד לעבור את ה-8 ש"ח לליטר חודש הבא (ולא אתפלא אם יגיע ל-9 ש"ח ויותר תוך שנה) ומשפחתומטית 1600 טיפוסית לא תעשה יותר מ-10-11 ק"מ לליטר וכנראה הרבה פחות ברחובות המתפתלים, התלולים והלרוב פקוקים של ק"ק ירושלים.

פורסם

בוקר טוב ותודה לכל מי שהשיב.

הרצון להחליף את האקסנט בא מתוך כך שהרכב כבר בן 17 וכל תיקון שלו נראה כי הוצאנו יותר מדי ביחס למה שהוא שווה, וגם הרצון להתחדש.

מתוך כל התשובות שנתנו פה אני תוהה האם כדי ללכת על רכב "אמין יותר" משנים כ"כ מוקדמות (99' וכד')

או שדווקא כדאי לשאוף לשנה כמה שיותר מאוחרת אפילו עם הרכב קצת פחות אמין?

ועוד שאלה, אני רואה שצויין הצורך לעשות לאחר הקנייה "יישור קו"- באיזה טיפולים מדובר ובאיזה סכום בערך מדובר?

תודה

פורסם

זה תלוי באותו הרכב הספציפי. אצלי למשל המוכר נסע כבר כמעט בלי ברקסים, אז עשיתיחדשים במסגרת יישור קו וזה כלל גם אגן שמן חדש, לא משהו שנוהגים להחליף. אחרי בדיקה במוסך/מכון בדיקה תדע במדויק.

לפי דעתי כדאי לחכת על שנתון גבוה מכיוון שהרכבים האלו הולכים ומתיישנים וההוצאות עליהם לא ילכו וימעטו. כל רוכשי הרכב בתקציבים נמוכים (בייחוד משפחות שקונות רכבים אוטומטיים ישנים ומצפות ללקסוס חדש והיברידי) חושבים שאם הם יחסכו ויקנו רכב ב15אש״ח הרכב יהיה אוטומטי חזק וחסכוני ויחזיק לשנים ארוכות, מה שלא מספרים לכם, זה שלרוב החסכון עולה ביוקר.

אם בכל זאת חשקה נפשך ברכב במחיר נמוך, השתדל לרכוש כזה שיש בו פחות מכלולים מתקלקלים (כמו גיר אוטומטי, חלונות חשמל מאחור ועוד כהנה וכהנה) ולכן מחירי הטיפול והתיקונים יהיו בהתאם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
תודה רבה,

מה לגבי קיה ריו?

ריו לא קטנה , היא בגודל של אקסנט שלכם.

למעשה, מדובר ברכב די דומה לאקסנט המקביל, רק זול יותר לאותו השנתון.

אם אתם מחפשים רכב יחסית חדש ובמחיר נמוך, קיה ריו זאת אחת האופציות המשתלמות ביותר (במידה והגודל מתאים).

ריו מכונית די אמינה ופשוטה.

כן יש הבדל משמעותי בין ריו,\אקסנט לאלנטרה בצריכת הדלק, אבל אלנטרה משמעותית יותר מרווחת.

"יישור קו" זה מושג משתנה מרכב לרכב, בהתאם למצבו ואופן הטיפול שהרכב עבר אצל בעלים הקודמים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז כמו שאפשר להבין עוד לא נמצא הרכב שמצא חן בעיניי.

שאלה קצת מוזרה אולי- נתקלתי במקרה בפיאט פנדה וקצת קראתי עליה והבנתי שמדובר אמנם ברכב

שנראה קטן אך בפנים הוא מרווח ויותר חשוב חסכוני בדלק ונוח לנהיגה.

האם הוא גם יכול להתאים (לזוג+3 קטנים)?

פורסם

הפנדה מצויינת, אבל צפופה.

את העליות לירושלים היא תעלה, כי באיטליה ראיתי אחת עולה לאלפים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הפנדה קטנה.

לגבי המציע עם התשלומים-רכב זו הוצאה לא השקעה!ולכן לא קונים אותו בכסף שאין.

פנדה קטנה מידי לזוג+3 ילדים שגדלים.אלנטרה אוכלת דלק.ממליץ על הפוקוס.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לגבי הפנדה:

אני לא בטוח ש-3 כסאות לילדים ייכנסו מאחורה. ליתר דיוק, אני בטוח שלא.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לכל מי שמספר את סיפורי "לא קונים רכב בתשלומים" וכו' וכו' -

רכב שנרכש ב-20K, שיש עליו כבר כמעט עשור של כבישי ארץ ישראל, זה רכב שמועד לתיקונים ותקלות.

נכון, בהתחלה אתה מרגיש שדפקת את המערכת, הנה קניתי אקסנט 2005 עם 150 אלף ק"מ והיא עושה ת'עבודה והכל כיף ונהדר, ואחרי כמה זמן אתה מגלה שאתה צריך להחליף ממיר קטליטי. או בולם זעזועים. או חלקי מתלה בלויים.

פתאום מגיע החורף ומגלים שהחימום כבר לא מה שהיה. צריך להחליף רדיאטור חימום פנימי. אחרי חצי שנה הולך האלטרנטור. לא בגלל שהאוטו לא אמין, אלא בגלל שהוא מתיישן.

אז בהתחלה האוטו בן ה-8 נחמד, אח"כ מגיעות הוצאות מיותרות ובסוף הסיפור, אחרי שהרכב בן 13 והשקעת עליו 20 אלף ש"ח ב-5 שנים , מגלים שאפשר היה לשלם את אותו כסף לחברת מימון, לא לשעבד את עצמך למוסכים ולעצבים, ליהנות מרכב חדיש יותר ונעים יותר.

ביום המכירה, תמיד אפשר למכור אקסנט בת 8 למישהו שחושב שתשלומים על רכב זו הוצאה מיותרת :roll:

• תוכן חדש...