Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הגיע הזמן להחליף את הרכב

משפחה של 5 נוסעים כ 15 K בשנה.

גם אני וגם אשתי לא אוהבים רכבים שלא מגיבים (פלואנס 1.6 לא בא בחשבון).

שנתון מבוקש 09-10.

תהיתי לגבי המשפחתיות שזכו למנוע חזק יותר כדוגמאת הפוקוס או הפלואנס 2 ליטר.

אני גמיש במחיר אך בשלב זה מעדיף רכב עד 80K.

דעתכם?

למי שיש ניסיון לגבי צריכת הדלק אשמח לשמוע.

פזלתי גם לכיוון של אוונסיס/6/אקורד אבל שם אצטרך להוסיף כ 20K או לרדת בשנתונים (זה לא פוסל את זה על הסף אך לא לכרגע)

תודה למגיבים

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

תחפש אוקטביה TSI (כל הנפחים לפי המצב והתקציב) - גם הרבה יותר "מגיבה" ממנועי ה-2.0 של הפוקוס והפלואנס וגם יותר חסכונית.

פחות מרווחת מהפלואנס אך מרווח דומה לפוקוס + בונוס של פתחי אורור מאחור.

מנועי ה-1.8 וה-1.4 נמכרו החל מ-2009 וה-1.2 הגיע ב-2010.

(גם מנוע ה-1.2 ירגיש נמרץ יותר ממנועי ה-2.0 של פלואנס/פוקוס)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני עם פלואנס 2 ליטר מאובזרת בת חצי שנה ו 15000 קילומטר ובמקביל יש גם פוקוס 1.6 סטיישן

הפלואנס הרבה יותר נוחה, הרבה יותר מרווחת ויש לה גם פתחים למזגן מאחור(כמו באוקטביה והם די יעילים).

צריכת הדלק טובה ועומדת על כ 7.2 ליטר ל 100 קילומטר בבין עירוני(ממוצע בנסיעות בין עירוניות ארוכות. יוצא לי לא מעט לנסוע מאשקלון לצפון הרחוק או לדרום הרחוק) וכ 10.8 ליטר ל 100 קילומטר בנסיעות בעיקר עירוניות לא פקוקות. כ 10% יותר מהפוקוס בפרופילי נסיעה דומים.

כוח לא חסר לה אבל הגיר קצת הססן. הוא מאוד נעים, חלק לחלוטין (גיר רציף) ושקוף לחלוטין (בניגוד לרובוטי של הפוקוס). ההססנות מתבטאת בהאצה פתאומית בהשהייה של חלקיקי שנייה.

מבין שלושת הפרטיות אצלי בעבודה ( הפלואנס, מונדיאו והפוקוס) היא הנוחה ביותר לדעת שלושת בעלי הרכבים בזכות המושב העדיף והמתלים הנעימים יותר.

בצד החסרונות יש מערכת שמע לא אינטואיטיבת שדורשת עקומת לימוד וגם אחריה התפעןל ממנה לא נוח בגלל המיקום ועומס הכפתורים שדורשים הסרת העיניים מהכביש. התפעול מההגה מאוד נוח(גם של הדיבורית). מה שעוד חסר זה מראה מתכהה אוטומטית ופתיחה וסגירה של החלונות האחוריים בלחיצה אחת. עוד דבר שחבל שהורידו מהמגאן הקודמת זה תאי האחסון ברצפה בצד הנהג והנוסע.

יתרון נוסף שלא חשוב לכל אחד זה תא מטען גדול ועמוק (עם ווים לתלית השקיות מהסופר).

מבחינה דינאמית הפוקוס עדיפה בעיקר בזכות הדה מתקשר יותר אבל לפחות לי היא צפופה (צרה ברגליים לנהג, מדרך קצר וצר מידי לרגל שמאל ואין מקום לרגליים למי שיושב מאחורי ואני רק 1.80).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה למגיבים

לגבי האוקטביה, ממה שראיתי אני כבר מתקרב ל90+ עד 100 אש"ח, במחיר כזה אני כבר מעדיף אוונסיס.

נהג לילי, בסה"כ אני די בדעתך, הבעיה העיקרית שלי עם הפלואנס היא שהדגם לא בנמצא בשוק הפרטי אלה רק דרך סוכנים, ואני גם קצת חושש מירידת ערך (ניסיון לא מוצלח עם C5 בנושא).

טוב בסה"כ את המידע קיבלתי - תודה.

שיהיו החלטות איידע.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

הייתי שוקל גם את אופציית מאזדה 3 ספיריט (נפח מנוע 2,000)- רכב מאובזר,זריז (חסכוני הוא ממש לא).

בתקציב הזה אפשר בקלות לקנות 2008 עם עודף ,יש הרבה מכוניות שמורות כאלו למכירה ומוכרים גמישים וגם אפשר למצוא 2009 אבל צריך סבלנות בחיפושים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
המאזדה הרבה יותר צפופה וממש לא מתאימה לחמישה.

מצטער שלא שמתי לב לעניין הדרישה ל- 5 אנשים.

זה לא שהיא לא מתאימה או שלא יכנסו בה 5 אנשים אבל היא בהחלט תהיה צפופה מידי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

במחירי המשומשות כיום, אתה יכול לחשוב על מונדאו 2009, ועדיף בגרסת ה- 5 דלתות לטעמי.

היא כבר תיתן לך יתרונות משמעותיים על האפשרויות האחרות.

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...