Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין, זה גם מה שאמרו על שחר מזרחי.

שוטר צריך לנהוג בקור רוח ללא קשר לאירוע שבו הוא נמצא. זה מה שמבדל אותו משאר הציבור שעליו הוא מופקד.

השוטרים הללו מעלו בתפקידם ובאמון שניתן להם, ממש כמו השוטר שהמתין למילואימניקים במחנה ביל"ו, השוטר מיפו שהתעקש לתת לנהג המסכן ההוא דו"ח על תמרור עצור על אף שהיה בידו צילום שהוכיח אחרת, השוטר מצפת שהתעקש לא לרשום את דברי הנהג בדו"ח (ולמזלו של הנהג, הוא הקליט את כל השיחה בינהם וזה מה שהציל אותו) ועוד ועוד מקרים.

מה דעתך ששוטר יעצור אותך לאחר שלדעתו נהגת במהירות לא חוקית ויכניס לך מכות? הרי כמו במקרה של ההפגנה הזאת, גם אתה עברת על החוק, ולשיטתך מי שעובר על החוק מגיע לו לקבל מכות משוטרים.

אז מה, פתאום אלימות מצד השוטרים לא נראית לך כל כך נוצצת, אה?

הנה, אותו מצב, תגובות שונות ותוצאות שונות. שני שוטרים שהתעמתו עם גנבי רכב.

הראשון, שחר מזרחי, שוטר שהרגיש שחייו תחת סכנה והשתמש בכוח. כתוצאה מכך, השוטר חיי והבן בליעל ימח שמו מת.

לעומת זאת, קח מקרה הפוך, מצב בו השוטר, שלומי אסולין ז"ל, היסס להפעיל כוח וכתוצאה מכך הגנב לקח מברג ותקע בצוואר השוטר. השוטר מת והבן בליעל יימח שמו חיי.

אז תגיד לי אתה, מה עדיף? דרך אגב, סיפור מזרחי קרה אחרי סיפור אסולין ז"ל אם אינני טועה.

הנה, קח תקרא את הסיפור העצוב על שלומי ז"ל

4 שנים היא היה חסר הכרה, תוך כדי זאת משפחתו הוציאה כסף מכיסה על מנת לחיות ולתמוך בו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4103689,00.html

יהי זכרו ברוך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה אתה היית עושה בכזה מצב?

אתה יודע מה ההבדל ביני לבינם? אני לא הלכתי להיות שוטר.

אתה מנסה להתעלם ממשהו מאוד בסיסי בתגובות שלי.

שלטון החוק חזק רק על שומרי חוק.

אם אתה פותח לאדם מן היישוב תיק פלילי - אתה גורם לו נזק עצום. גם אם המשפט נסגר בחודש של עבודות שירות.

עבריין? משתלם לו להיות אחד כמה שיותר כבד. סוגרים לו תיקים בקבלנות.

פרצת ל-80 דירות, דקרת 2 אנשים ואנסת עוד 3. בוא נראה, יש לך כרטיס חבר (=כיפה) - סבבה. יאללה רק החודש - נשלח אותך ל-3 חודשים בכלא, שם תבלה עם כל מי שאתה מבלה איתו מחוץ לכלא, תקבל גם כמה חופשות שלא תתבאס שמענישים אותך וכמובן שתצא החוצה - העלאה בדרגה ותשמור את כל הכסף מהפשעים שלך. ברכות ממשטרת ישראל. המשטרה הכי טובה בישראל.

פורסם
תהיה סמוך ובטוח שאני לא אשתמש במושגים שאני לא מכיר או מבין את משמעותם.

פלאנגות זה המושג שמתאר הכי טוב חלק לא קטן ממשטרת ישראל.

והכל מניסיון אישי, בין אם זה במטווחים שהיינו מבצעים ביחד במתקן אדם ובין אם זה בתרגילי לו''ז למיניהם.

ועוד שלל דוגמאות.

וכן, אם אתה לא מבין את המעמד שאתה נמצא בו, אז תחפש לך מקום אחר.

בין אם זה שוטר, איש מכירות, גנן או כל מקצוע אחר. ישנן מס' התחייבויות לתפקיד ובמקרה הנדון תפקיד השוטר, אז שימוש באלימות

הוא פסול מכל וכל.

אם חיילי צה''ל יכולים לגלות את האיפוק הזה, אז למה הם לא? במה הם שונים, במה הם יחודיים, כנראה ככה זה

כשדרישת סף למבחני שוטרים היא ת.ז

אין שום דבר מגמתי בסרטון הזה, בין אם קילל, ירק, הרביץ, הבן אדם אזוק מלווה בשני שוטרים,

לא מתנגד לכלום, אז מה זה משנה מה הוא עשה לפני כן, שום דבר לא מצדיק את האגרופים האלה!

ממה שאתה מתאר אני מניח שעבדת עם יחידות כמו היס"מ, אז זה ידוע שיס"מ זה לא חתלתולים, ובמקרה של המפגינים הם קיבלו מהיס"מ בדיוק את מה שהם באו בשבילו.

וחיילי צה"ל יכולים לגלות איפוק? חסרים סרטונים של חיילים שמאבדים את הסבלנות או מכים מפגינים/מעוכבים?

בתור אחד שהיה בסיטואציה כזאת (לפי מה שאתה מספר) שבה המפגינים מתגרים ועושים הכל כדי להוציא אותך מהכלים כאשר אתה לא יכול להגיב, הייתי מצפה שתגלה קצת יותר הבנה. אתה הצלחת להתאפק ולא להגיב, אבל יש לא מעט הן חיילים והן שוטרים שנגמרת להם הסבלנות בשלב כלשהו.

gadik6 - אני חושב שמגיע לנו גילוי נאות - האם אתה עכשיו או שהיית פעם שוטר/שח"מ/מג"ב/מתנדב?

עוד קצת מנפלאות ה"משטרה" המפוארת:

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-4346-65903,00.html

שימו לב, איך השוטר חונק את המפגין הזה, התנהגות ששמורה לפסיכופטים בלבד.

והוא עוד אמור לשמור עלינו?!

נו, פרחי, גדיק6 - גם את זה תצדיקו את זה עכשיו?

כי רק מי ששוטר/היה שוטר לא יתמוך באנרכיסטים האלה, נכון?

ולא הייתי שוטר אבל עבדתי הרבה עם המשטרה תוך כדי השירות (מ"צ), ככה שנראה לי שיש לי בסיס לא רע כדי להעביר עליהם חוות דעת. ועוד גילוי נאות - גם אני קיבלתי פעם דו"ח לא מוצדק על נוסע לא חגור למרות שהוא היה חגור, אבל לא רצתי ישר ללכלך על כמה שכל המשטרה זבלים.

ולגבי הסרטון - הוא לא חנק, הוא תפס אותה ולקח אותה לכיוון המעוכבים/עצורים (ככה אני מניח). אבל אתה בטח ציפית שהוא ירים אותה על הידיים וישא אותה בעדינות אל תוך הבניין.

אתה יודע מה ההבדל ביני לבינם? אני לא הלכתי להיות שוטר.

אתה מנסה להתעלם ממשהו מאוד בסיסי בתגובות שלי.

שלטון החוק חזק רק על שומרי חוק.

אם אתה פותח לאדם מן היישוב תיק פלילי - אתה גורם לו נזק עצום. גם אם המשפט נסגר בחודש של עבודות שירות.

עבריין? משתלם לו להיות אחד כמה שיותר כבד. סוגרים לו תיקים בקבלנות.

פרצת ל-80 דירות, דקרת 2 אנשים ואנסת עוד 3. בוא נראה, יש לך כרטיס חבר (=כיפה) - סבבה. יאללה רק החודש - נשלח אותך ל-3 חודשים בכלא, שם תבלה עם כל מי שאתה מבלה איתו מחוץ לכלא, תקבל גם כמה חופשות שלא תתבאס שמענישים אותך וכמובן שתצא החוצה - העלאה בדרגה ותשמור את כל הכסף מהפשעים שלך. ברכות ממשטרת ישראל. המשטרה הכי טובה בישראל.

אתה לא הלכת להיות שוטר, אבל מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה.

ואתה עושה כאן סלט. העונשים שהעבריינים מקבלים אלה החלטות של בתי המשפט, לא של המשטרה.

ושלטון החוק לא חזק רק על שומרי החוק, רק לפני כמה שבועות הייתה כתבה על חילופי ירי במתחם של משפחת פשע בלוד תוך כדי פעילות משטרתית, ולא חסרות עוד דוגמאות. ברגע שלשוטרים יהיה גיבוי (מצמרת המשטרה ומבתי המשפט), וברגע שהם יקבלו אישור לפעול קצת יותר בחופשיות מול כל אותם גורמים עברייניים אז אתה תראה שינוי.

פורסם

כי רק מי ששוטר/היה שוטר לא יתמוך באנרכיסטים האלה, נכון?

ולא הייתי שוטר אבל עבדתי הרבה עם המשטרה תוך כדי השירות (מ"צ), ככה שנראה לי שיש לי בסיס לא רע כדי להעביר עליהם חוות דעת. ועוד גילוי נאות - גם אני קיבלתי פעם דו"ח לא מוצדק על נוסע לא חגור למרות שהוא היה חגור, אבל לא רצתי ישר ללכלך על כמה שכל המשטרה זבלים.

ולגבי הסרטון - הוא לא חנק, הוא תפס אותה ולקח אותה לכיוון המעוכבים/עצורים (ככה אני מניח). אבל אתה בטח ציפית שהוא ירים אותה על הידיים וישא אותה בעדינות אל תוך הבניין.

יאללה, נו כבר, עשה טובה עם ה"אנרכיסטים" האלו.

מעניין לי ת'ביצה אנרכיסטים או לא אנרכיסטים, לא תומך בהם, הסיבה שהם מפגינים לא מעניינת אותי. מרכז הבעיה היא - ככה מתנהגים?! שוטר הולך ומתחיל לתת מכות למפגין איך שהוא חושב שהמצלמה לא מצלמת יותר?

ואם המפגין היה מחזיר? הרי זה כבר הגנה עצמית אם המפגין היה נותן מכות לשוטר. אז זה בסדר.

באמת?! אתה באמת חושב שהוא לא חנק?

אתה לא הלכת להיות שוטר, אבל מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה.

ואתה עושה כאן סלט. העונשים שהעבריינים מקבלים אלה החלטות של בתי המשפט, לא של המשטרה.

ושלטון החוק לא חזק רק על שומרי החוק, רק לפני כמה שבועות הייתה כתבה על חילופי ירי במתחם של משפחת פשע בלוד תוך כדי פעילות משטרתית, ולא חסרות עוד דוגמאות. ברגע שלשוטרים יהיה גיבוי (מצמרת המשטרה ומבתי המשפט), וברגע שהם יקבלו אישור לפעול קצת יותר בחופשיות מול כל אותם גורמים עברייניים אז אתה תראה שינוי.

אני עושה סלט?

זה שהיה חילופי אש בלוד רק מראה לך כמה משתינים על המשטרה שאין להם בעיות לירות עליהם.

ברגע שלשוטרים יהיה גיבוי זה יהיה יפה, עד אז שלא יוציאו את התסכול שלהם על אנשים אחרים.

אם אני הייתי מתנהג כמו שהשוטרים האלו מתנהגים היום הייתי ראש משפחת פשע.

פשוט עבריינים במדים.

איכס.

פורסם

גדי, אם מח"ש היו עושים את תפקידם ונותנים בראש לשוטר שמכה אדם אזוק ומנוטרל שלא מהווה איום - דיינו.

ולא, זה לא תרוץ שקודם אותו אדם אמר לשוטר "תתבייש" או "אמא שלך נפקנית ואתמול ביקשה עוד" או כל דבר אחר. אפילו אם קודם היתה לו ביד חרב של סמוראים ולפני 10 דקות הוא ערף לחבר הכי טוב של השוטר את הראש.

האיום נוטרל = אלימות זה לא מקובל.

לעצורים בהפגנה האחרונה לא נתנו לבצע שיחת טלפון, לא נתנו לראות רופא, לא נתנו לפגוש עו"ד ואם התקשרו לברר אם הם עצורים המשטרה טענה שלא.

מי היו העצורים? גננת, מורה, אנשי הייטק, אנשי פרסום וכו'. לא סתם המשטרה שחררה את כולם.

עצרו אותנו כי השתתפנו בהפגנה שלא קיבלה אישור. כמעט 100 איש עצורים. מתוכם כולם חוץ משלושה חבולים. אדם עם שלוש צלעות שבורות. נער עם אף שבור. מפגין עם שטף דם בעין. ואחד שטוען שהוא התחיל להשתין דם כי השוטרים החליטו רגע לפני שהם זורקים אותו למעצר לבעוט לו בביצים. כולם עם בגדים קרועים.

ואנחנו הבנות עם סימנים כחולים בידים ובצוואר. זאת הדרך לרסן עצורה, דרך הצוואר.

אני מבטיחה לכם אינני אדם אלים. נעצרתי כי לאוחיון נמאס והוא החליט להתחיל לעצור אנשים.

אוחיון. שם שכל אזרח במדינת ישראל צריך להכיר לא פחות מביבי או מברק. זהו השם היחידי שממנו הפעילים מפחדים. הסיבה לפחד היא שאדם זה אינו מפחד להרוג אדם במכות, ראינו את זה קורה , עשרות פעמים. אפילו היס"מ שנשלחים להפגנות משתנים כשהוא מגיע. כשהוא מגיע אנחנו יודעים שהמכות מתחילות.

הסיבה שאני כותבת את הפוסט הזה כי הבנתי שאין לי שום כוח כאזרחית.

וכי חשוב לי שתבינו מה קורה באמת.

נלקחנו באוטובוס לגלילות שזוהי התחנת משטרה בהרצליה. הם כמובן לא נערכו לכ100 עצורים לכן התנאים היו לא תנאי מעצר ע"פ חוק. כל התיקים ומכשירי הטלפון שלנו נלקחו. ואז הבנתי באיזה קלות ניתן להעלים 100 איש. מים לקח לנו שעות לקבל. בנות אשר הלכו לשירותים התבקשו להשאיר את הדלת פתוחה ע"י השוטרת ולאחר מכן השוטרת קראה לחבריה השוטרים הגברים והם עמדו ודיברו בזמן שאת ברגליים מפוסקות מנסה לא להשבר ולעשות פיפי.

היה איתנו ילד קטן, קטין שהייתה לו למחרת בגרות בתנ"ך. הקטע עם קטינים שגם עם עוצרים קטין החוק מחייב שזה יעשה אל מול ההורים או במקרה הצורך להזעיק באופן מידי את ההורים ורק חוקר נוער יכול לחקור אותו. הם סירבו לקחת ממנו תעודת זהות וכך החיזקו בו עד הבוקר.

הפצועים, חלק באופן רציני לא קיבלו טיפול רפואי. ראיתי לנגד עיניי איך זעזוע מוחי הופך לקשה. היו חלק שהיו צריכים תרופות. לא קיבלו ואחת שהייתה חולת סכרת לבסוף התעלפה.טלפון- המילה טלפון – איך השתוקקתי רק להודיע לעולם איפה אני נמצאת. שאמא , אבא, הבן זוג לא יחשבו שמתתי, נאנסתי . אף אחד מאיתנו לא קיבל שיחת טלפון. בשום שלב. אף אחד.וההורים, החברים הפעילים הנוספים שהתקשרו לתחנה כדי לשאול האם הקרוב שלהם עצור

קיבלו תשובה שלילית. הכל בשביל להרחיק אותנו מהתקשורת. מהעולם.

לא נתנו לעורכי דין שלנו להכנס.רק בבוקר. אחרי פרסום העיתונים. עורכי הדין שלנו קיבלו אישור כניסה. דרכם

התחלנו להעביר הודעות לקרובים שלנו איכן אנחנו נמצאים שהמשיכו כול הלילה עד הבוקר להתקשר לתחנה ולשאול לשמות הקרובים ונענו בתשובה "לא".אימו של הקטין לבסוף הגיעה בבוקר בעזרת העורך דין. היא הייתה מודאגת וראיתי את כמות הפחד בעיניה לאחר שחששה כל הלילה למה בנה לא חזר הביתה.

liron.jpg

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מה אתה משווה בכלל, בתמונה הזאת הוא כבר מפר את הגבולות ונשים בצד את בעובדה שהוא שומר על איפוק אדיר.

בוא פשוט תסביר איזה מסר אתה רוצה להעביר בתמונה הזאת.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני מבין שהרבה אנשים פה לא היו בהפגנות בתור שוטרים.

אז תאמינו לי, כשאתה עומד בהפגנה או כל התקהלות אחרת, מסביבו מלא מצלמות, אזרח (אני התמודדתי בהפגנות עם ב.מ שזורקים עלייך מה בא להם ליד ואתה כולך באדרנלין ועצבים) האזרח מתגרה בך, אתה יודע שבלב הוא מקלל אותך ולפעמים גם בפנים מקלל אותך, אתה אוזר סבלנות ומתאפק, מאוד קשה, אז אי אפשר לשפוט אותם.

ואני אישית התמודדתי עם האזרחים הכי קשים, גם יהודים שלפעמים לא מעריכים את העבודה שלך וגם ב.מ חוצפנים שמצפצפים עלייך בגלל שמסביבם מלא מצלמות ואם אתם רוצים לדעת איזה ב.מ, ממזרח ירושלים, תשאלו כל אחד עד כמה החוצפה שלהם עוברת כל גבול, אבל באמת, כ-ל ג-ב-ו-ל.

אז אפשר להבין את השוטרים האלו שהגיעו להפגנה בלתי חוקית, עשית משהו לא חוקי- המשטרה תטפל בך, אין מה לעשות.

גבי, בדיוק ראיתי את התמונה הזאת אתמול, המגבניק עשה מעשה נכון שהתאפק ותאמינו לי, מנופפים לידך דגל של פלסטין של האוייבים שלך ואתה צריך להתאפק, מאוד קשה, מאוד!

תאמינו לי, אותו ב.מ שמנופף את הדגל הוא מתלהב, גיבור, אבל ברגע שיהיה עצור ישתוק!

Kia Sportage, 2014 

פורסם
כיצד צריך לפעול השוטר שבתמונה?

קודם כל המג"בניק שבתמונה הוא מלך!

הוא פעל באופן הנכון ביותר ומעבר למצופה.

אבל - זהו מצב לא תקין.

לטעמי - כן יש מקום לבצע מעצר לאותו אדם שמתגרה ככה בשוטר - זה גובל בתקיפה.

אבל יש הבדל בין מעצר לבין לתת לו אגרופים בראש שהוא אזוק מאחורי הקלעים.

פורסם

אלימות משטרתית נגרמת בדרך כלל בשל מודיעין כושל שמביא לכך שבהפגנה נמצא כוח שיטור קטן מדי, ובכדי לפזר את ההפגנה והגן על עצמו אותו כוח, שמוצא עצמו מוקף מספר רב של מפגינים, נאלץ להשתמש בכוח רב ועיתים אף להשתמש באש חיה, כמו באירועי אוקטובר 2000.

זה בדיוק מה שקרה בפינוי עמונה.

לעומת זאת הערכות נכונה של המשטרה בהתנתקות לא הביאה למראות דומים.

בשום מקרה אין הצדקה לאלימות מצד שוטרים, אבל במוצ"ש שעבר קבוצת האנרכיסטים הזו די חיפשה את זה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בוא נתחיל מזה שעמונה היא ישוב לא חוקי שנבנה בניגוד לחוק על ידי מפירי חוק סדרתיים שכל מטרתם היא לעבור על החוק במודע וכאשר המערכת השלטונית מנסה להחזיר את המצב למצבו הקודם והחוקי כלומר להרוס את הישוב הלא חוקי שנבנה במודע בניגוד לחוק יש התפרעויות ואלימות נגד רשויות החוק והמשטרה.

אל תשווה את המתנחלים שעושים מעשים מנוגדים לחוק במודע במטרה לעבור על החוק להפגנה שהיתה ללא רישיון כי הרשויות לא מוכנות לאשר הפגנות בנושא כי זה נראה רע והם פוחדים שזה התחלה של הפגנות חדשות וזה הסיבה לאלימות החסרת היגיון והמוגזמת.

מגעיל אותי שאתה משווה את זכותו של אזרח להפגין למען מטרות שנראות לו ראויות גם אם בעינך הן לא לעומת חבורת פורעי חוק שעושים כל מה שהם יכולים להתעמר בצבא ובמשטרה ביליתי יותר מידי זמן עם השטופי מוח הקיצוניים בשטחים כדי להכיר אותם ואת התנהגותם.

ולא... אני בכלל לא שמאלני זה מה שעצוב.

מספיק לבלבל את המוח אתה פשוט מעוות את האמת, כמו שההפגנה לא הייתה חוקית על אותו מידה השטח בעמונה לא היה חוקי

וזה לא שמארגני המחאה חשבו בהתחלה שהיא חוקית.

הם באו בידעה שההפגנה לא חוקית אז אם כבר אז אנרכיה ובלאגן.

אתה פשוט צבוע שתומך במחאה לא חברתית מחאה פוליטית, אז תפסיק לשחק אותה כאילו אתה מצדיק את טענות המחאה כבעיות חברתיות.

ובנוגע לסרטו השוטר הימני צריך להירקב בקבר לא משנה מה עשה המפגין או על מה הוא מפגין,

כי אם השוטר הזה כ"כ גיבור לפחות שינסה לעשות את זה כשהמפגין ללא אזיקים או לפחות מול המצלמות ולא לעשות את זה בהחבא

בקיצור משטרע ולא משטרה, פשוט בושה!

פורסם

בוא נתחיל מזה שעמונה היא ישוב לא חוקי שנבנה בניגוד לחוק על ידי מפירי חוק סדרתיים שכל מטרתם היא לעבור על החוק

ואני לתומי חשבתי שהמטרה של המתנחלים היא להתנחל בארץ ישראל.

אפשר להשוות את זה למעפילים: גם הם היו בלתי חוקיים (אז קראו לזה "בלתי לגאליים"). וגם נגדם הופעלו המשטרה והצבא של השלטון שהיה אז (הבריטים). אבל האם המטרה שלהם היתה להפר את החוק, או לעלות לארץ?

אל תשווה את המתנחלים שעושים מעשים מנוגדים לחוק במודע במטרה לעבור על החוק להפגנה שהיתה ללא רישיון כי הרשויות לא מוכנות לאשר הפגנות בנושא

הגיון מעניין יש לך:

מצד אחד יש מפגינים שמפגינים בניגוד לחוק כי החוק לא מרשה להם להפגין.

מצד שני יש מתנחלים שמתנחלים בניגוד לחוק כי החוק לא מרשה להם להתנחל.

...והמסקנה שלך היא שאין מה להשוות?

ולא... אני בכלל לא שמאלני זה מה שעצוב.

ללא מילים...

דני

פורסם
יאללה, נו כבר, עשה טובה עם ה"אנרכיסטים" האלו.

מעניין לי ת'ביצה אנרכיסטים או לא אנרכיסטים, לא תומך בהם, הסיבה שהם מפגינים לא מעניינת אותי. מרכז הבעיה היא - ככה מתנהגים?! שוטר הולך ומתחיל לתת מכות למפגין איך שהוא חושב שהמצלמה לא מצלמת יותר?

ואם המפגין היה מחזיר? הרי זה כבר הגנה עצמית אם המפגין היה נותן מכות לשוטר. אז זה בסדר.

באמת?! אתה באמת חושב שהוא לא חנק?

אז כדאי שזה יעניין לך יותר מאשר את הביצה, כי לא מדובר פה בסתם מפגינים שבאו למחות ולחזור הביתה, מדובר פה באנשים שבאו מתוך כוונה ליצור פרובוקציות ולהתעמת עם המשטרה, אז אל תנסה לצייר את זה כאילו השוטרים סתם הרביצו לאזרח תמים.

וכן, אני באמת חושב שהוא לא חנק אלא תפס אותה ולקח אותה בכוח.

אני עושה סלט?

זה שהיה חילופי אש בלוד רק מראה לך כמה משתינים על המשטרה שאין להם בעיות לירות עליהם.

ברגע שלשוטרים יהיה גיבוי זה יהיה יפה, עד אז שלא יוציאו את התסכול שלהם על אנשים אחרים.

אם אני הייתי מתנהג כמו שהשוטרים האלו מתנהגים היום הייתי ראש משפחת פשע.

פשוט עבריינים במדים.

איכס.

ואיפה אתה חי, בשוויץ? בארה"ב אין אירועים של ירי על שוטרים? מדובר במשפחת פשע כבדה, אז מה רצית שהם יקבלו את השוטרים עם פרחים? אין ספק שהם כנראה פחות פוחדים מהמשטרה כעת (ולאו דווקא באשמת המשטרה), אבל אירועי ירי על שוטרים זה לא דבר חדש וזה לא דבר ייחודי למדינה.

ואתה תמשיך לעצום את העיניים ולחשוב שרק כאן שוטרים מתנהגים ככה, אבל למעשה, שוטרים/חיילים ש"נוקמים" באוכלוסיות עוינות (כלפיהם) כשאין עדים בסביבה זה לא דבר חדש, וזה קורה בכל העולם.

ואתה יכול להמשיך לטעון שזה כי השוטרים ברברים ובלה בלה בלה, אבל למען האמת שזאת התנהגות אנושית, ברגע שאתה מתמודד יום יום מול אוכלוסיה ששונאת אותך ועוינת כלפיך אתה גם מתחיל לפתח כלפיה רגשות של שנאה ועוינות. נראה לך שזה קל להיות שוטר יס"מ ולהתמודד עם אירועים אלימים על בסיס יומי, לספוג קללות, אלימות ויחס מזלזל לפעמים? אז בהתחלה השוטר מבליג ושומר על איפוק, אבל עם הזמן, כשהכעס מצטבר גם הוא מתחיל "לנקום" בשקט, רחוק מהמצלמות, במפגינים אלימים, פושעים וכדומה.

ותתפלא לשמוע, אבל זה קורה גם בצבא, גם במג"ב ואפילו בחו"ל... חלק מזה נובע מכך שאותם מפגינים אלימים מקבלים עונשים מגוחכים בחסות בית המשפט, וחלק מזה נובע כפי שכבר הסברתי מהאופי של האדם.

אבל בכל מקרה הדיון הזה מיותר, אתה הרי תמשיך לטעון שזה השוטרים בהמות ולא משנה מה המפגינים עשו לפני כן.

גדי, אם מח"ש היו עושים את תפקידם ונותנים בראש לשוטר שמכה אדם אזוק ומנוטרל שלא מהווה איום - דיינו.

משום מה לא חסרים גם מקרים הפוכים שבהם מח"ש עושים את תפקידם יתר על המידה.

ולא, זה לא תרוץ שקודם אותו אדם אמר לשוטר "תתבייש" או "אמא שלך נפקנית ואתמול ביקשה עוד" או כל דבר אחר. אפילו אם קודם היתה לו ביד חרב של סמוראים ולפני 10 דקות הוא ערף לחבר הכי טוב של השוטר את הראש.

האיום נוטרל = אלימות זה לא מקובל.

לעצורים בהפגנה האחרונה לא נתנו לבצע שיחת טלפון, לא נתנו לראות רופא, לא נתנו לפגוש עו"ד ואם התקשרו לברר אם הם עצורים המשטרה טענה שלא.

מי היו העצורים? גננת, מורה, אנשי הייטק, אנשי פרסום וכו'. לא סתם המשטרה שחררה את כולם.

ואתה יכול לקרוא את מה שכתבתי בתחילת ההודעה הזאת לגבי הנושא של אלימות לאחר שהאיום נוטרל.

לגבי העצורים - נשמע לי כמו "אוי אוי אוי, הלכנו לחפש בעיות ולא התייחסו אלינו יפה".

ואני בטוח שאלה היו העצורים, מלח הארץ. מהתמונות בכלל לא נראה כאילו מדובר בסטלנים בטלנים.

פורסם

גדי - הלכתי וחיפשתי בשבילך מתי צריך רשיון בשביל הפגנה ומתי לא, והנה מה שמצאתי:

על פי פקודת המשטרה בישראל, אין צורך לקבל אישור או רישיון על מנת לערוך הפגנה. הפגנה טעונה רישיון, רק אם היא מוגדרת כ"תהלוכה" או כ"אסיפה".

סעיפים 90-83 לפקודת המשטרה עוסקים בשני סוגים של הפגנות המצריכים רישיון ממשטרת ישראל:

"אספה" - חמישים איש או יותר שהתקהלו כדי לשמוע נאום או הרצאה על נושא בעל עניין מדיני או כדי לדון בנושא כזה.

"תהלוכה" - חמישים איש או יותר המהלכים יחד, או המתקהלים כדי להלך יחד, ממקום למקום, בין שהם בתנועה ממש ובין אם לאו, בין שהם ערוכים בצורה כלשהי ובין אם לאו.

זאת אומרת שהתקהלות של הרבה אנשים במקום אחד תוך כדי צעיקת ססמאות - לא צריך אישור מהמשטרה להפגין ואין משמעות אם ניתן אישור כזה או לא. רק צריך ליידע את המשטרה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תאמינו לי שמח"ש עושים את עבודתם נאמנה, מאוד.

אחד שנחקר במח"ש על אירוע שהגנת על יהודים שהלכו להתפלל ביום שישי בערב, אתה אוכל אותה אח"כ בחקירה מבישה מאוד! שאתה מגן על אזרחים ונחקר כמו עבריין.

אם מח"ש מגן על בן אדם שמקלל שוטרים, עוזר לזורקי אבנים ואם מח"ש מגנה על בחור שמצלם צוות מסייר יש לו תמונות של חמאס בפלא'... והם מפילים שוטרים, המדינה בקנטים.

ואל תתווכחו איתי על זה אם אתם לא יודעים, מבקש ממכם.

Kia Sportage, 2014 

• תוכן חדש...