Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

כמו שמסבירה הכותרת, ברכבי הרשום בחתימה, אני מעונין להתחיל לעשות את הטיפולים בעצמי, בחישוב גס אפשר לחסוך כך לפחות פי 2 מעלותו במוסך מורשה (סורי, אין לי מוסכים אחרים פה באיזור שאני יכול לסמוך עליהם).

בגדול, יש לי חבר שברשותו קורולה 2006 שהוא מבצע בה טיפולים בעצמו ללא שום קושי, כך שאני אוכל להעזר בו לפחות בטיפולים הראשונים, ככה להבין מה הולך לאן ואיפה. בסה"כ אני מאמין על עצמי שיש לי חוש טכני סביר פלוס, והגיון (בתקווה) בריא מאוד (עוזר בכלל?).

מה שאשמח להבין בעזרתכם זה איך אני יודע איזה עוד חלקים אצטרך במהלך הטיפול? בוא נאמר פילטר שמן, דלק, אוויר ושמן זה ברור לי. אך מה עם השאר? שייבות, אטמים ברגים וכו', כל אלה.. האם ניתן למצוא ברשת איך שהוא רשימה של החלקים הנחוצים? כמו כן כיצד ניתן בחנויות החלפים להבדיל בין סיני תחליפי, לתחליפי נורמאלי, למקורי?

תודה רבה :) אשמח לכל טיפ שרק תוכלו לתת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

פילטר שמן תוצרת MANN או האנסט.

פילטר סולר אתה לא נוגע כי אין לך בתכלס סיבה להחליף וכי אתה עלול להיתקע עם אוויר במערכת שלא תידע איך לנקז.

פילטר אוויר רצוי גם חברה מוכרת אבל לדעתי פחות קריטי ברכב כמו שלך, ברכבים מודרניים זה חשוב יותר.

אני לא אומר לשים משהו זול וסיני אבל חברות סבירות כמו א-סי דלקו וכדו' זה בסדר.

שייבה אתה יכול לקנות במוסך מורשה של VAG או בחנות חלקי חילוף קרובה לבית כ3 ש"ח.

איזה ברגים אתה. צריך? בישביל מה?

והכי חשוב- לעשות בפעם הראשונה עם מישהו שיודע מה הוא עושה ויש לו סבלנות להסביר לך.

קובי

פורסם

היי,

ראשית תודה על התשובה הזריזה, וגם על הטיפ של הפילטר סולר. לגבי הפילטר אוויר, בכיף משהו מוכר... השאלה היא מה מוכר בתחום הזה? :-) שמות של חברות טובות וכו' מעבר למה שרשמת כבר.

ברגים.. אנערף.. אמרתי, פעם ראשונה שלי.אני לא יודע אם יש צורך להחליף או יש משהו מיוחד שכדאי לבדוק. שואל :)

את הטיפול אעשה כמו שאמרתי בעזרת חבר שאני סומך עליו, הבחור משקיע מאוד ברכבו הפרטי וכבר נתן את הסכמתו הכללית לעזור לי.

פורסם

אין לך צורך בברגים, אלא אם כן אתה הולך לגזור ברגים ולהרוס הברגות ואז אני מציע לך להיתרחק מהרכב כי תאמין לי לא בא לך להרוס הברגה בקרטר לדוג'.

קובי

פורסם

לפותח השירשור שלום. קודם כל כל הכבוד על היוזמה. אם אתה מתכנן לעבוד רציני על האוטו דבר ראשון הייתי ממליץ לך לקנות ספרות מקצועית. תחפש ברשת ותמצא ספרים של חברות שמסבירים לך איך לפרק את המנוע עד לרמת השייבה. כמובן שיש דברים שמומלץ מאוד לא לנסות ולהחליף אותם לבד כמו רכיבים במערכת הבלמים. כאשר מדובר בהחלפת פילטרים, מצתים ושמן שזהו תהליך שכמעט כל אחד יודע לעשות אז אין בעיה ובאמת אתה יכול לחסוך כמה מאות שקלים למוסך. לעומת זאת. למרות שאני יודע לעשות זאת בלי בעייה אני מכניס בכל זאת את הרכב למוסך כל טיפול שני. כלומר, טיפול ראשון של החלפת השמן והמצתים וכל זה אני עושה לבד אבל בטיפול השני אני מכניס אותו למוסך כדי שהם יעשו זאת. למה? כי לפעמים העין של המוסכניק רואה דברים שאתה לא יכול לראות. זאת כמובן שיש לך מוסכניק אמין ושבאמת דואג לתקינות הרכב.

כל טוב ובהצלחה.

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=seat+cordoba+service+manual&_sacat=0&_odkw=seat+cordoba&gbr=1&_fcid=3&_osacat=0&_from=R40&_clu=2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
החלטה טובה מאוד !

נפח המנוע הוא 1.9 ליטר קוד מנוע AGP או AGR (רשום ברישיון הרכב שלך) ?

היי,

המנוע שלי הוא AGP.

לכל שאר המגיבים תודה רבה :)

פורסם

נשמע לי מוזר שאתה רוצה לבצע טיפולים בעצמך ואתה לא יודע אפילו דברים בסיסיים. בסופו של יום תמצא את עצמך גורם יותר נזק מאשר תועלת. על זה נאמר- מה שעולה בזול בסוף עולה ביוקר.

טיפולים מורכבים בכל מקרה תעשה במוסך ובטיפולים כאלה ההבדל הוא לא כזה משמעותי. מה עם זמן העבודה? הזמן של ללכת ולרכוש חלקים? מקום עבודה? כלי עבודה? אין לזה מחיר?

מילא היית בעל ניסיון כלשהו שמבקש לבצע טיפולים בעצמו, אבל אין לך כלום? מה הקטע בשביל חסוך כמה שקלים?

ואגב, אם אני רוצה לרכוש רכב ושומע שהן אדם טיפל בו בעצמו והוא לא איזה מכונאי , לא קונה.

• תוכן חדש...