Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

ככתוב בכותרת, הרכב של עובד שלי, מתקלקל זו הפעם הרביעית.

פיז'ו פרטנר 2008 ידנית טורבו דיזל 120,000 ק"מ. הנהג מאוד איטי וזהיר, מקפיד על המתנה בהנעה ובכיבוי, נוסע 100% בינעירוני.

לפני כחודש - קול שריקה, מאחור עשן שחור סמיך, נורת מנוע כתומה נדלקת. והמנוע מפסיק לסחוב. לחיצה על הגז לא מעלה טורים.

במוסך מחליפים טורבו, בדיקת מחשב, ביטול נורת תקלה, ונסיעת מבחן. סה"כ 400 ש"ח עבודות והטורבו - 2654 ש"ח. לפני מע"מ.

כשבוע אחר כך - אותה התקלה ומצטרפת גם נורת לחץ שמן. הרכב נגרר למוסך שמחליף פעם נוספת את הטורבו על חשבונו.

עוד שבועיים - אותה התקלה, במוסך פותחים קרטר, ניקוזים, ומחליפים שמן ופילטר. כמו כן אומרים שבפעם הבאה נצטרך להחליף מנוע.

הערב שוב חוזרת התקלה.

מה לעשות- האם להמשיך עם המוסך, להחליף מנוע, לעבור למורשה יבואן?

האם עלי לשלם את החשבונית של הטיפול הראשון?

האם יש רעיונות נוספים לאיתור התקלה?

תודה לכולם,

צביקי

פורסם

אני הייתי ממליץ להחליף מוסך.

טורבו זה חלק מאוד רגיש ואם לא מגיע לו שימון הוא נהרס מהר מאוד.

בעת החלפת טורבו יש צורך לבדוק מדוע לא הגיע שמן לטורבו ונראה לי שזה לא בוצע בפעם הראשונה.

הרכבים האלה רגישים מאוד לנזקים באגן שמן.

כיוון שאנשים לא מקפידים לבדוק לחץ אוויר בגלגלים, הרכב עצמו נמוך עוד יותר וכתוצאה מזה אנשים מעקמים ומועכים את אגן השמן.

כתוצאה ממעיכת אגן שמן, המסננת נסתמת בליכלוך ולא מגיע לחץ שמן למנוע.

לא צריך להמשיך ולהסביר שהטורבו הוא החלק הראשון שנהרס כתוצאה מחוסר לחץ שמן.

ישנה מסננת בצינור הזנת שמן של הטורבו שגם היא נסתמת מליכלוך, וגם עליה אני מניח שלא הסתכלו עליה.

אם היו עושים הכל כמו שצריך, היית מחליף טורבו פעם אחת ושוכח מהחלפת הטורבו (חוץ מבחשבונות הבנק..)

דעתי, תחליף מוסך.

לך מוסך יבואן או מוסך אח שאתה סומך עליו שיעשה עבודה כמו שכתובה בספר.

פורסם

תראה, פה זאת כבר שאלה של מה אתה רוצה לעשות.

אם אתה נשאר במוסך ההוא, אני מניח שיחליפו לך את הטורבו באחריות של החלק.

אם אתה הולך למוסך אחר, אתה לא יכול לדרוש ממנו את זה. כי העבודה לא בוצעה אצלו.

אבל מצד שני, אם תשאר במוסך הראשון, לא בטוח שהם עדיין יבצעו את העבודה כמו שצריך.

אם הם החליפו טורבו 4 פעמים, אז הם לא באמת מבינים מה צריך לעשות בעת החלפת טורבו.

אני ממליץ, קח את זה כעוד שיעור בחיים, תחליף מוסך, למוסך שמתמחה בדגם ( לדוגמא מוסך גבע, אורן שירותי רכב וכו') או מוסך יבואן, תשלם מה שצריך אבל תהיה בראש שקט שמי שמבין ברכב שלך יודע מה הוא עושה.

לפעמים צריך ללמוד בדרך הקשה.

דרך אגב, המכוניות האלה די אמינות אם מתחזקים אותם כמו שצריך אצל מי שמבין בהם.

לגבי המנוע, הייתי ממליץ לפתוח את מיסבי הטלטלים וגל הארכובה ולראות מה מצבם. אם הכל בסדר, אל תרוץ להחליף מנוע.

ישנם רעשים מהמנוע בעת עבודתו?

מקווה שעזרתי.

• ספונסר פורום
פורסם

כל הכבוד ASIX,כל התשובות מדוייקות ונכונות,אכן,בדגם הזה יש מסנת קטנה בתוך בורג הבנג'ו של צינור הזנת השמן לטורבו,באם לא קדחו אותה החוצה,יחליפו טורבו כל שבוע.

ההמלצה לפתיחת מייסבי גל ארכובה לבדיקה גם היא במקומה,וההמלצה לאורן שרותי רכב...:oops::wink:

אורן

פורסם

תודה לכולכם,

שאלה נוספת - האם במוסך המורשה לספר את כל ההסטוריה שעבר הרכב, או לתת לו לעשות את עבודתו מאפס?

ובנוסף, האם עלי לשלם במקרה כזה את כל עלות החלפת הטורבו במוסך הראשון?

תודה ,צביקי

פורסם

עדיף שתספר. כל מה שתגלה למוסך שתלך אליו יעזור לו, למרות שאם הם בעלי מקצוע

טובים הם יבצעו הכל לפי הספר וזה אומר לבדוק את המסננת באגן שמן, את הצינור הזנה לטורבו וכו'.

לגבי התשלום, מה שתסגור עם המוסך הקודם.

לא מאמין שהוא יתן לך לא לשלם, כי הוא יגיד לך שתבוא אליו והוא יתקן לך את זה באחריות.

אבל, כפי שכבר הבנת, הוא לא עובד לפי הספר, אז ההחלטה היא שלך...

אני הייתי מגיע איתו על סכום פשרה (כי הוא לא תיקן את האוטו אבל בכל זאת השקיע זמן חלקים וכו')

ולוקח את האוטו למוסך אחר.

זאת דעתי.

פורסם

תודה וסליחה על ההקפצה. במוסך מורשה בעפולה היום האבחנה הטלפונית היא שמשאבה שמזריקת שמן לטורבו התקלקלה ולכן... צריך להחליף מנוע:)

אשמח לדעתכם.

צביקי

פורסם

מניסיוני הרב על הרכבים האלה, לא נתקלתי בתקלות במשאבת שמן. זאת לא משאבת שמן רק לטורבו אלא משאבת שמן לכל המנוע.

אבל אני לא ליד הרכב ואני לא יודע מה בדקו.

האם פתחו את האגן שמן לראות אם המסננת באגן שמן לא סתומה מלכלוך?

האם בדקו לחץ שמן עם שעון לחץ שמן?

יכול להיות, הכל יכול להיות, השאלה אם בדקו בצורה יסודית, או שפשוט אמרו להחליף מנוע.

זה הכי קל, תחליף מנוע, כל הבעיות יעלמו.

שיקולך.

דעתי שהאבחון לא בוצע בצורה יסודית, אבל אני לא הייתי ליד האוטו ואני לא יודע בדיוק מה בדקו,

אבל כל עוד לא הוכח אחרת, אז אני מניח שהם צודקים.

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא נשמע נכון,אם המשאבת שמן לא תקינה,מחליפים משאבה,אלא אם יש נזק גדול למייסבי המנוע,בקש יותר פרטים מדוע הוחלט על החלפת מנוע.

אורן

פורסם

בשיחה עם המכונאי הבוקר, הוא מסביר שלפי אבחנתם גם משאבת הדלק וגם הטורבו תקולים, ומאחר והם לא יודעים איזה נזק נגרם למנוע, והעלויות כבר מתקרבות הם ממליצים על החלפת מנוע מפירוק.

לדבריהם הם חיברו שעונים ואין לחץ.

אני מצרף את הצעת המחיר הראשונית, הם עוד צריכים לשלוח אחת עם הנחות.

צביקי

20120510083648713.pdf

פורסם

כרגע קיבלתי את החשבונית עם ההנחות, קיבלתי 10% הנחה על החלקים ועוד 20% הנחה על העבודה סה"כ עלות 13,161 ש"ח.

אשמח לחוות דעתכם הדחופה, הרכב במוסך מחכה.

פורסם

אני לא חושב שמישהו בפורום יכול לייעץ לך.

זה הכיס שלך, זה האוטו שלך ואף אחד לא באמת ליד האוטו כדי להגיד אם הם צודקים והאם האבחון הוא נכון.

על פניו המחיר סביר בהחלט לגבי החלקים והעבודה.

המנוע מגיע אם טורבו אני מניח...האם זה מנוע מיבוא או מפירוק מקומי?

כמה ק"מ בערך עשה המנוע החדש אתה יודע?

אני חושב שפה אתה צריך להחליט אם ללכת על זה או לא.

קח בחשבון שאם תיקח את האוטו הם יחייבו אותך על הבדיקות ותצטרך לשלם על גרר למוסך הבא.

אני הייתי נשאר, למרות שזה סכום גבוה, אבל כל יום שהאוטו שוכב במוסך אתה מפסיד כסף.

בהצלחה.

ותעדכן בתוצאות.

פורסם

אוקיי אני אמקד את השאלות:

א. האם זה מחיר סביר להחלפת מנוע מפירוק?

ב. האם עדיף לשים טורבו חדש ומשאבה חדשה במקום מנוע שלם?

ג. בהתחשב בעובדה שהאוטו אמור להימכר בקרוב מאוד מה הצעד ההגיוני ביותר?

ד. המוסך הראשון רוצה בחזרה את הטורבו. מה זה אומר ואיך לנהוג ?

• תוכן חדש...