Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

איך את\ה קונה את הרכב שלך?  

107 הצבעות

1. 1. איך את\ה קונה את הרכב שלך?

• רכב חדש- מימון בתנאי היבואן
      12
    • רכב חדש- מימון דרך בנק\חברת מימון שלי
      11
    • רכב משומש- מימון
      15
    • רכב חדש \ משומש- מזומן
      61
    • הלוואה מהמשפחה\חברים
      8

פוסטים מומלצים

פורסם

את הרכב הנוכחי קניתי במזומן ואני חושב שעשיתי טעות. כמו שכתבו לפני אין שום סיבה לנטרל כזו כמות גדולה של מזומנים. את הרכב הבא כבר אקח באשראי חלקי או מלא.

לדעתי יש שני כללים שצריך לשמור כדי לא להתקע:

1. שהחוב אף פעם לא יהיה גדול מערך הרכב. זאת אומרת לתכנן את ההלוואה כך שההחזרים תמיד יכסו על אבדן הערך.

2. שתהיה אופציה מיידית לכסוי ההלוואה במקרה הצורך.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוספתי סקר, אפשר להצביע

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יש העדפות בחיים. לדוגמא - ישנם אנשים שמעדיפים לרכוש דירה ענקית (פנטהוז\וילה) ובאיזור מחיה טוב, ולהיות עם איזו מאזדה3 בחניה, וישנם שיעדיפו את ה-CL500 ולחיות בבת ים בדירה יחסית חדשה (יש לי שכן כזה). ואני יודע שלא חסר האנשים שגרים בבית פשוט, אבל מכורים לרכבים וקונים רכב כזה או אחר בהלוואה ענקית וכשהם במינוסים בבנק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נניח יש לי סכום כסף שמספיק לרכישת רכב שאני רוצה. בבנק הציעו לי לסגור את הכסף ל3 שנים תמורת X ריבית ואז כדי לקנות רכב אקח מימון או הלוואה ב X+Y ריבית ל 3 שנים. אז מה בדיוק הרווחתי בלקיחת הלוואה?

פורסם
אילו רק יכלתי לרכוש רכב ללא הלוואה, הייתי עושה את זה. אבל המצב דרש.

בחור אחרי אונברסיטה, מה לעשות, בלי מימון, אני לא יכול להתנייד, רכב ישן לא יסיע אותי 90 ק"מ כל יום. אך כמו שאמרו עם ניהול נכון, אתה תהנה מהמימון ואפילו ישתלם לך יותר (במקרה ואתה מעסיק את המזומנים שלך) :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אחוזי הרווח של הבנק בהלוואה ללקוח תמיד יהיו גבוהים מאחוזי הרווח של הלקוח על כסף שהוא שם בבנק. הבנק מתקיים מאנשים שלוקחים הלוואות וחיים במינוסים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כתה תוספות לעמדתי האישית, התומכת ברכישת רכב בהלוואה (ומצידי 100% מימון אם הריבית סבירה ועומדים בתשלומים):

אני מניח שזה עניין של פרספקטיבה, ויכול להיות מאוד שאתה צודק, רק הזמן יגיד לי.

עלינו לארץ ב91, את מירב חיינו כמשפחה העברנו בקרוונים, או בתים בעלי חדר אחד. אז חיי מותרות אף פעם לא הייה.

שלא לדבר על צעצועים ובגדים.

תמיד הכניסו בי את הגישה של "תלמד, תעשה צבא, ואז תוכל לעבוד בעבודה ראויה". (כמו שכבר הזכרת, יש זמן לכל דבר)

ואיך לאמר...בשלב מסויים אתה מתחיל לתהות, איפה הכל? האם לא אזכה בדברים אשר חלמתי עליהם כל חיי?

הרצון להוכיח (בעיקר לעצמי) שגם לי מגיע, שגם אני יכול, וכל חיי חייתי עם שאריות, ודברים משומשים (בגדים, ומה לא)

ופשוט כבר נמאס מזה לפעמים. פשוט נמאס. פשוט בא לך לפעמים להרגיש כמו כולם (כן אני יודע...הכללה גסה).

אז מה שקורה שלמדת 3 שנים,(MCITP,MCITP EA,COMPTIA,MCCDST) מכיוון שאף אחד לא יקח אותך בלי נסיון,אתה מתחיל איפה שהרוב מתחילים-HELP DESK, ואז מוצא את עצמך מגיע למרכזי הערכה,יושב עם אנשים שלא עשו מאומה בחייהם חוץ מטיול בחו"ל, ופשוט מרגיש שעושים ממך צחוק.

מצטער על הפוסט הארוך והלא קשור לת'רד המרכזי, פשוט הפריע לי, והרגשתי שאני חייב לשתף.

בנימה אישית: אני אמנם לא גדלתי בחדר אחד, אבל להורים שלי מעולם לא היה כסף לרכוש לי רכב. עשיתי שנת קבע כקצין, עבדתי שנתיים (מתוכן שנה בחו"ל) בבטחון, למדתי ומימנתי את לימודי, וכיום, בסוף שנות ה- 30, רכשתי סוף סוף GTI. נכון הוא, שמגיל 35 בערך, התחלתי להתממן ברכישת רכבים, כשהכסף מצוי בצד. זה רק אומר, שאל תתיאש. אתה תגיע לזה, רק ייקח לך כמה שנים יותר מאשר אלה שיש להם תמיכה מבית.

2 הרכבים הקודמים היו במימון. הנוכחי כבר לא, כי הבנו שעדיף לממן את עצמנו בחסכונות שלנו מאשר לקחת מימון מהבנק, כשבעצם אתה מממן את הבנק בסופו של דבר (עם ריביות מטורפות).

הריביות ממש לא מטורפות, ויש תחרות מאוד גדולה בנושא.

את הרכב הנוכחי קניתי במזומן ואני חושב שעשיתי טעות. כמו שכתבו לפני אין שום סיבה לנטרל כזו כמות גדולה של מזומנים. את הרכב הבא כבר אקח באשראי חלקי או מלא.

לדעתי יש שני כללים שצריך לשמור כדי לא להתקע:

1. שהחוב אף פעם לא יהיה גדול מערך הרכב. זאת אומרת לתכנן את ההלוואה כך שההחזרים תמיד יכסו על אבדן הערך.

2. שתהיה אופציה מיידית לכסוי ההלוואה במקרה הצורך.

צודק ב- 100% בשני הנושאים שהעלית. כך אני קובע את ההחזר החודשי שלי, למשל, ובעבר (שני רכבים קודמים) תמיד מכירת הרכב כיסתה על יתרת ההלוואה והשאירה קצת למקדמה/פיצוחים.

אחוזי הרווח של הבנק בהלוואה ללקוח תמיד יהיו גבוהים מאחוזי הרווח של הלקוח על כסף שהוא שם בבנק. הבנק מתקיים מאנשים שלוקחים הלוואות וחיים במינוסים.

זה נכון רק אם משאירים את הכסף בפק"מ (וגם אז יש ערך מסוים לכך שפסיכולוגית אתה יודע שהוא שם).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רק במזומן.

בגלל זה כנראה שיש לי פיאט פנדה 2005

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בנימה אישית: אני אמנם לא גדלתי בחדר אחד, אבל להורים שלי מעולם לא היה כסף לרכוש לי רכב. עשיתי שנת קבע כקצין, עבדתי שנתיים (מתוכן שנה בחו"ל) בבטחון, למדתי ומימנתי את לימודי, וכיום, בסוף שנות ה- 30, רכשתי סוף סוף GTI. נכון הוא, שמגיל 35 בערך, התחלתי להתממן ברכישת רכבים, כשהכסף מצוי בצד. זה רק אומר, שאל תתיאש. אתה תגיע לזה, רק ייקח לך כמה שנים יותר מאשר אלה שיש להם תמיכה מבית.

למען האמת זה מרגיע לדעת, שיש לי עוד זמן (טוב לדעת שסה"כ אני במסלול הנכון), בהחלט יתן לי חומר למחשבה וחיזוק

פסיכולגי שאני צריך.

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם

אני הזמנתי רכב שדרש ממני לקחת הלוואה אבל לבסוף ביטלתי את ההזננה לא מסיבות כלכליות ונרכש רכב בן שנתיים בסכום נמוך בכ-50 אלף שקלים. אני לא יודע אם טוב עשיתי או לא. הכסף לרכישה הגיע מקרן השתלמות של אישתי שנפתחה כשנה לפני, הכסף של הרכב שנמכר נכנס לבנק ועליו נוסף חיסכון חודשי.

אני דוגל בתוכניות חיסכון וכמה שיותר וכמובן מוסיף בסוף את הקרן השתלמות שיש לי ולאשתי. אנחנו זוג צעיר יחסית אבל עם 3 ילדים וגרים בבית של אימא שלי אז אמנם לא משלמים משכנתא או שכר דירה עדיין אבל משתתפים בכלכלה. ברור לי שבמצב כזה אם אני לא אחסוך כמה שיותר אני מטומטם כי כל מה שאני לא מוציא היום יעזור לי בעתיד ברכישת בית ורכב לאשתי ועוד המון דברים אחרים שצריך כשיוצאים ממצב כזב ועוברים לעצמאות מוחלטת. מצד שני לא נכון גם לחסוך הכל במקום אחד, אני מפצל לחסכונת גדולים שבהם לא נוגעים ובכאלה קטנים ושנתיים שמשמשים לחופשות, מוצרי חשמל וכיסוי מינוס אם מגיעים אליו.

פורסם

תמיד הכניסו בי את הגישה של "תלמד, תעשה צבא, ואז תוכל לעבוד בעבודה ראויה". (כמו שכבר הזכרת, יש זמן לכל דבר)

ואיך לאמר...בשלב מסויים אתה מתחיל לתהות, איפה הכל? האם לא אזכה בדברים אשר חלמתי עליהם כל חיי?

הרצון להוכיח (בעיקר לעצמי) שגם לי מגיע, שגם אני יכול, וכל חיי חייתי עם שאריות, ודברים משומשים (בגדים, ומה לא)

ופשוט כבר נמאס מזה לפעמים. פשוט נמאס. פשוט בא לך לפעמים להרגיש כמו כולם (כן אני יודע...הכללה גסה).

ברור לי שרכב זה לא הכל, פשוט הכל קורה כל כך לאט אם בכלל...

דבר ראשון תירגע. אחרי שאתה נרגע, לך להורייך שלימדו אותך היטב, תן לכל אחד מהם נשיקה על המצח, ותגיד להם תודה.

החיים אינם שופוני. החיים אינם זבנג וגמרנו, ועל כל אחד שאתה שומע שעשה "את המכה", יש 1000 שנפלו על הפנים וסוחבים חובות.

תפלא, אתה יותר עשיר מרוב האנשים שאתה מכיר, פשוט כי אין לך התחייבויות.

יש דברים שאין ברירה אלא להשתמש בהלוואה, כמו רכישת דירה, ויש דברים בהם לא חייבים מימון.

כן, בחיים הכל קורה לאט, אבל כבר היום כשאתה בן 2X אתה חייב לחשוב על העתיד.

לקחת הלוואה לרכוש רכב, עוד חמש שנים אתה תשלם על ההלוואה אבל הרכב שווה כבר רבע מהשווי שלו כשרכשת אותו.

כמעט בכל מצב של רכישה עם הלוואה אתה חייב לבדוק מה היחס בין ההון העצמי שלך (הכסף שחסכת ואתה מוכן לשים על אותו המוצר) לבין המימון.

רוצה להרגיש כמו כולם? אני לא יודע מה כולם מרגישים, אתה כן? תסתכל מסביבך, 90% מהמכוניות הנוצצות על הכביש בכלל שלא שיכות לאלו שנוהגים בהן. זה עושר? אושר?

אני יכול לספר לך שביני לבין אישתי יש ויכוחים בהם היא רוצה שאחליף את הניסאן משנת 2003 ברכב חדש "כי מגיע לך, אתה עובד קשה ולא מפרגן לעצמך", כשהגישה שלי היא שהתחת שלי יכול לשבת ברכב משנת 2003, ולא נגרם לו כל נזק. אם למישהו מהשכנים זה לא נראה...זו בעיה שלו. לא שלי.

רוצה להגיע לאנשהו? שים מהיום כל חודש 1000 שקל בצד. כשתגיע לגיל 30 יהיה לך סכום משמעותי ביד. תחליט אז לפוצץ אותו על רכב חדש - תפאדל. רוב הסיכויים שתעריך את הכסף הרבה יותר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא אוהב את הרעיון של הלוואות ותשלומים, אנשים קונים מוצרי חשמל, בגדים וכו' בתשלומים, משלמים על המכשיר הסלולרי רק 100 שקל בחודש במקרה הטוב, משלמים על אוכל בתשלומים.. בסוף יוצא שאתה משלם בכל חודש את אותו הסכום שהיית משלם אם היית קונה כל דבר בתשלום אחד, רק שככה אין כל אפשרות למעקב או אפשרות לחסוך בחודש ספציפי - נגיד אתה יודע שבחודשיים רצופים לא תעבוד, מי שקנה הכל ב"מזומן" פשוט יכנס לאתר של הבנק ויראה מה יש לו ויחייה בהתאם בחודשיים האלה, מי שבתשלומים יצטרך לעשות חישובים ובסוף יגלה שאופס יש פה בעייה, ירד התשלומים של המחשב, אוטו, שופינג וטלפון ואופס לא נשאר כסף... בטח ככה אנשים שעובדים מגיעים למינוס בקלות, פשוט בלתי אפשרי לעקוב אחרי זה ככה. אתה רואה שיש לך בבנק כסף אבל הוא לא באמת שלך.

אני אמנם רק בן 21 וחייל אבל עברתי כבר 3 רכבים שקניתי במזומן, ב30 אלף יש לי כרגע אוטו שלא עושה שום תקלה, חסכוני וחדיש - אני לא רואה שום סיבה הגיונית לשלם יותר מזה על אוטו אם אין את הכסף.

אם אני אקח הלאווה זה יהיה רק כי אני ארצה אוטו במחיר של משכורת או 2 יותר ממה שיש לי ואני לא אוכל לחכות כי האוטו הקודם לא יהיה אצלי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תמיד לקחתי הלוואה בכל קניה של רכב שהיה לי,ופרסתי לתשלומים נוחים עם הריבית הכי נמוכה שבנמצא.

בד"כ זה היה בין 10000ש"ח לבין 20000 שאותם הייתי פורע בשנה וחצי-שנתיים.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מזומן.

אם כי, אם ניתן להשיג תשואה שווה או עדיפה לריבית על ההלוואה, אז הייתי לוקח מימון ומשקיע את הכסף הנזיל.

בתנאי שיש לי מספיק לכסות את ההלוואה.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...