Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעוד שבוע בערך חמותי (לעתיד :roll: ) מגיעה לביקור מארץ הוודקה, הדוגמניות והכלות להזמנה :wink::lol: .

עקב העובדה שבארץ החלקים לטיפולים שוטפים במוסך יבואן יקרים החלטתי לנסות ולבדוק האם היא יכולה להביא לי כמה פריטים. נתתי לה מקט"ים של הדברים שאני צריך על מנת לבדוק האם שווה לקנות את החלפים שם. אציין כי שער המטבע שם (גריבני) הוא פי 2 יותר גבוה משלנו, דהיינו 1 שקל=2 גריבני.

רק לשם השוואה, הנה המחירים לדוגמה בארצנו הקטנה והמשופמת:

פלאג DENSO עולה 135 לפני מע"מ.

פילטר שמן טויוטה שיוצר בתאילנד עולה 120 ש"ח.

מסנן אוויר DENSO למנוע 200 ש"ח.

המחירים הם לחלקים מקוריים ממוסך היבואן.

אציין כי דרך אתר אמריקני אני יכול לרכוש פלאג מקורי ב10 דולר, ומסנן שמן מקורי ב6 דולר. את שאר הדברים שאני צריך אין להם בקטלוג כי דגם המנוע שלהם הוא שונה. לכל זה מתווספת עלות משלוח מינימלית של 10 דולר.

לבקשתי היא עשתה בירור בסוכנות של טויוטה. התשובה שניתנה לה שם היא כזו:

מסנן שמן מקורי תוצרת mahl עולה 45 גריבני (22.5 ש"ח).

מסנן אוויר תוצרת nipparts עולה 125 גריבני (63 ש"ח).

מסנן אוויר למזגן תוצרת nipparts עולה 90 גריבני (45 ש"ח).

פלאג מקורי עולה 120 גריבני (60 ש"ח).

אין עלות משלוח :wink: .

עכשיו מגיעה הקושיה.

האם היצרנים שמוזכרים שם (mahl, nipparts) הם יצרני oem של טויוטה או תחליפיים, והאם הם נחשבים לאיכותיים? על mahl שמעתי שיש להם מסננים לא רעים אך על nipparts לא שמעתי כלום.

האם בכלל שווה לי להביא את החלקים הללו או להזמין מהאתר האמריקני (ששם יש לי בטחון שזה חלק מקורי של טויוטה)?

פורסם

מסנני אוויר ושמן לא הייתי שם תחליפיים.

פילטר מזגן - גם סיני ב 20 ש"ח יעשה את אותה העבודה בדיוק.

הדבר היחידי שמשתלם לך להביא דרכה הם הפלאגים ורק אם הם מקוריים והמק"ט הוא 1:1 (כי כבר היו מקרים).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

OEM = Original Equipment Manufacturer.

ה OEM של כל החלקים שציינת הוא DENSO וגם על זה ניהלנו דיון השבוע שאין שום הבטחה שחלק OEM = מקורי.

יכול להיות שאלה חלקים טובים, יכול להיות שאלה חלקים שאיכותם מתעלה על המקורי ויכול להיות גם להפך. ממה שהספקתי להכיר אותך אתה מחפש איכות ושקט נפשי, את זה תשיג רק עם חלק מקורי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום לכולם,

רק לשם השוואה, הנה המחירים לדוגמה בארצנו הקטנה והמשופמת:

פלאג DENSO עולה 135 לפני מע"מ.

פילטר שמן טויוטה שיוצר בתאילנד עולה 120 ש"ח.

מסנן אוויר DENSO למנוע 200 ש"ח.

המחירים הם לחלקים מקוריים ממוסך היבואן.

אציין כי דרך אתר אמריקני אני יכול לרכוש פלאג מקורי ב10 דולר, ומסנן שמן מקורי ב6 דולר. את שאר הדברים שאני צריך אין להם בקטלוג כי דגם המנוע שלהם הוא שונה. לכל זה מתווספת עלות משלוח מינימלית של 10 דולר.

לבקשתי היא עשתה בירור בסוכנות של טויוטה. התשובה שניתנה לה שם היא כזו:

מסנן שמן מקורי תוצרת mahl עולה 45 גריבני (22.5 ש"ח).

מסנן אוויר תוצרת nipparts עולה 125 גריבני (63 ש"ח).

מסנן אוויר למזגן תוצרת nipparts עולה 90 גריבני (45 ש"ח).

פלאג מקורי עולה 120 גריבני (60 ש"ח).

אין עלות משלוח :wink: .

עכשיו מגיעה הקושיה.

האם היצרנים שמוזכרים שם (mahl, nipparts) הם יצרני oem של טויוטה או תחליפיים, והאם הם נחשבים לאיכותיים? על mahl שמעתי שיש להם מסננים לא רעים אך על nipparts לא שמעתי כלום.

האם בכלל שווה לי להביא את החלקים הללו או להזמין מהאתר האמריקני (ששם יש לי בטחון שזה חלק מקורי של טויוטה)?

לא ציינת על איזה טויוטה מדובר? שנה? נפח?דגם?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ את השרשור כדי לעדכן.

בסופו של דבר נמסרו לידיי 2 פילטרים מקוריים של mann, ולא של nipparts כפי שרשמתי בתחילת השרשור.

הדגמים הם:

cu1919-פילטר מזגן.

c2513-פילטר אוויר למנוע.

מבדיקה שלהם חיצונית-הם נראים מאוד איכותיים ודומים אחד לאחד למסננים המקוריים שרכשתי דרך מוסך היבואן. אחד יוצר בצ'כיה והשני בגרמניה. הגיעו עם חוברת הוראות הרכבה, והעלות שלהם? פחות מ100 שקלים. בהחלט משתלם :-D .

• תוכן חדש...