Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הצליח לך כי לא הכנת לפי הרצף:

מכינים ג'חנון

מהשאריות של הבצק מכינים מלאווח

מהשאריות מכינים קובנה

ורק מהשאריות האלה מכינים לחוח

:wink:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ככה סבתא שלי עושה:

משמנים מחבת טפלון בכמה טיפות שמן (או חמאה מזוקקת). מחממים את המחבת. יוצקים למחבת מצקת או מצקת וחצי מהבלילה ומטלטלים את המחבת כך שהבלילה תכסה אותה בשכבה דקה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה במשך שתיים-שלוש דקות,במחבת מכוסה עד שהבלילה מתייצבת, בחלקה העליון נוצרות בועות אוויר יפות, והלחוח ספוגי וקל. מחליקים לצלחת, שוב משמנים ושוב מטגנים. ממשיכים לטגן כך חביתיות.

אבל תכל'ס עזוב אותך מלחוח. לא טעים ותוסס אחרי יומיים. תלמד להכין סלוף.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

תחרות זריקת בצק למרחק? אולי לגובה?

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם
ככה סבתא שלי עושה:

משמנים מחבת טפלון בכמה טיפות שמן (או חמאה מזוקקת). מחממים את המחבת. יוצקים למחבת מצקת או מצקת וחצי מהבלילה ומטלטלים את המחבת כך שהבלילה תכסה אותה בשכבה דקה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה במשך שתיים-שלוש דקות,במחבת מכוסה עד שהבלילה מתייצבת, בחלקה העליון נוצרות בועות אוויר יפות, והלחוח ספוגי וקל. מחליקים לצלחת, שוב משמנים ושוב מטגנים. ממשיכים לטגן כך חביתיות.

אבל תכל'ס עזוב אותך מלחוח. לא טעים ותוסס אחרי יומיים. תלמד להכין סלוף.

חחח עשית העתק הדבק מהקישור שנתתי? סבתא שלך זה חיים כהן? :-P

יסלחו לי התימנים אבל סלוף זה לא פיתה עירקית?

טוב אוכל תימני לא מצליח לי, מחר ננסה להכין גפילטע פיש :twisted:

את הבצק שנישאר מזגתי על נייר אפייה ושמתי על מגש בתנור, יצא גועל נפש :headscratch:

איזה בעסה סוף היום ונשארתי רעב, אפילו שניצל אישתי לא מוכנה שאני יטגן אחרי הבלגן והלכלוך שהשארתי במטבח...

פורסם

צביקי, התבלבלתי. העירקית זו הפיתה עם הטעם שמשמשת אחלה בסיס לכל לאפה. התימנית זו הפיתה שסותמת אותך לשבוע אחרי 4 ביסים.

מהאוכל התימני הכי מוצלח זה המרק שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הצלחת לפספס לחוח או שאתה סתם לא סובל את זה?

אחד המתכונים הקלים, דווקא...

בצק אפשר לזרוק בכיף לקומפוסט.

לחלופין, אפשר לתת לזה להמשיך להחמיץ

ולהשתמש במחמצת כבסיס ללחם רגיל/שאור.

אגב, לחוח זאת הגרסה הענייה והמשעממת לאינג'רה האתיופית -

השימוש בטֵף במקום קמח לבן עושה את כל ההבדל,

במיוחד אם נותנים לבצק יום-יומיים להחמיץ כמו שצריך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

א. הבצק חייב להיות נוזלי.

ב. אם אחרי ההתפחה כשפיזרת אבקת אפייה מעל הבצק, ועירבבת טוב עם מצקת, הבלילה עדיין לא נוזלית כמעט? תוסיף עוד מים.

ג. אין צורך לשמן מחבת טפלון, או קרמית.

ד. לקחת עם מצקת מהבלילה, וכמו שאמרו קודם לשים באמצע המחבת (הקרה!) ולטלטל בעדינות עד שיוצרים שכבה דקה.

מתחילים עם אש גבוהה, עד שהכול מאפיר חוץ מעיגול בגודל כדור טניס באמצע, מנמיכים להבה ומכסים לעוד דקה בערך.

לשתוף עם מים קרים את התחתית ולנגב. וחוזר חלילה.

בתיאבון.

גילוי נאות. אני אומנם לא תימני, אבל הייתי מכין לחוח כמעט כל שישי ממתכון עתיק שעבר מדור לדור. (צוחק, לקחתי מסבתא של חבר) הפסקתי כי זה משמין(!)

לחוח.jpg

פורסם

עכשיו ניתקעתי עם 2 קילו בצק לחוח שאין לי מה לעשות איתו.

למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות איתו לפני שהוא ניזרק לפח?

תעבור לדגים ותלך לדוג, פיתיון כבר יש לך...

פורסם
סלוף זו פיתה תימנית והיא ממש לא עירקית. העירקית דקה ונטולת טעם, הסלוף עבה ובשרני, ומשביע כמו 3 עירקיות...

תכלס, תימניה אחת באמת שווה 3 עירקיות.8)

לגבי המאפים הללו , אין לי שמץ של מושג על מה אתם מדברים. :-D

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
הצלחת לפספס לחוח או שאתה סתם לא סובל את זה?

אחד המתכונים הקלים, דווקא...

בצק אפשר לזרוק בכיף לקומפוסט.

לחלופין, אפשר לתת לזה להמשיך להחמיץ

ולהשתמש במחמצת כבסיס ללחם רגיל/שאור.

אגב, לחוח זאת הגרסה הענייה והמשעממת לאינג'רה האתיופית -

השימוש בטֵף במקום קמח לבן עושה את כל ההבדל,

במיוחד אם נותנים לבצק יום-יומיים להחמיץ כמו שצריך.

לא סובל את זה? אני מת על זה וזאת הסיבה שנישיתי להכין, מה אני יגיד לכם, זקנה תימניה אני כבר לא יהיה :roll:

אלמוג, אני מחכה להזמנה ללחוח :-P

עשיתי בדיוק כמו שרשמו פה ולפי המתכון של חיים כהן בקישור שהבאתי, יצא מגעיל (למען הסר הספק, אני בטוח שבאשמתי ולא באשמת חיים)

פורסם
חחח עשית העתק הדבק מהקישור שנתתי? סבתא שלך זה חיים כהן? :-P

יסלחו לי התימנים אבל סלוף זה לא פיתה עירקית?

טוב אוכל תימני לא מצליח לי, מחר ננסה להכין גפילטע פיש :twisted:

את הבצק שנישאר מזגתי על נייר אפייה ושמתי על מגש בתנור, יצא גועל נפש :headscratch:

איזה בעסה סוף היום ונשארתי רעב, אפילו שניצל אישתי לא מוכנה שאני יטגן אחרי הבלגן והלכלוך שהשארתי במטבח...

תקרא את הפסקה המצוטטת מחיים כהן שוב. חסרות שם כמה מילות קישור משמעותיות...:wink: 

אני לא יודע מהיכן אתה, אבל בפעם הבאה שאתה מגיע ביום שישי בבוקר לגדרה או ראש העין, הכנס למאפיית ידעי (מבטאים yadaee) וקנה סלוף חם מהטבון. אשל (4.5%) סחוג וזיתים דפוקים ואתה מסודר עד הערב.

נעשיתי רעב:cry: 

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

איפה זה מאפיית ידעי בראש העין?

כרגע אני קונה בשישי בבוקר במאפיית הכפר, הלחוח מצויין אבל נעשה מאוד יקר (4 ש"ח ליחידה)

• תוכן חדש...