Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, העברתי את השירות שלי במסגרת מ"צ (לצערי), ובמילואים אני מוצב ביחידה של פיקוד מרכז בחיל. המילואים שלי הם די ביזיוניים (אימון של 3 ימים כל 1-3 שנים), ולכן אני מעוניין לעבור ליחידה אחרת שבה אוכל לתרום קצת יותר, מה גם ש-14 ימי מילואים בשנה כנראה לא יהרגו אותי (תרתי משמע אני מקווה).

אני כמובן מבין שכנראה לא ישימו אותי ביחידה של לוחמי חי"ר, שכן אין לי את ההכשרה המתאימה. אך מצד שני, נראה לי שאין מניעה לכך שאשתלב ביחידת מילואים קרבית "לייט" או בקו פחות "חם", במיוחד לאור העובדה שאני בכושר טוב ובא עם מוטיבציה.

דיברתי עם מישהי מהקמל"ר והיא אמרה כי עליי לפנות למש"קית הקישור שלי, וכך עשיתי. המש"קית קישור אמרה שהיא לא ממש יודעת איך זה עובד, שכן רוב הבקשות בנושא הן לפטור ממילואים עקב רוב מחוסר רצון או יכולת לעשות מילואים, אבל הבטיחה לבדוק. היום דיברתי איתה שוב והיא אמרה שכנראה אין מה לעשות, אבל היא תבדוק שוב. אני כמובן לא סומך על זה יותר מדי שכן אין ליחידה אינטרס לוותר על חייל ככל הנראה.

בכל אופן, האם מישהו יודע איך ניתן לעקוף את כל הבירוקרטיה (טפסי 55 וכדומה) ולעבור ליחידה אחרת, או לחילופין האם מישהו משרת ביחידה שצריכה עוד חיילי מילואים ותוכל למשוך אותי אליה?

יש לציין כי אני מעדיף יחידה קרבית, אבל גם יחידות אחרות שבהן אוכל לתרום יהוו אופציה.

תודה.

פורסם
אז ככה, העברתי את השירות שלי במסגרת מ"צ (לצערי), ובמילואים אני מוצב ביחידה של פיקוד מרכז בחיל. המילואים שלי הם די ביזיוניים (אימון של 3 ימים כל 1-3 שנים), ולכן אני מעוניין לעבור ליחידה אחרת שבה אוכל לתרום קצת יותר, מה גם ש-14 ימי מילואים בשנה כנראה לא יהרגו אותי (תרתי משמע אני מקווה).

אני כמובן מבין שכנראה לא ישימו אותי ביחידה של לוחמי חי"ר, שכן אין לי את ההכשרה המתאימה. אך מצד שני, נראה לי שאין מניעה לכך שאשתלב ביחידת מילואים קרבית "לייט" או בקו פחות "חם", במיוחד לאור העובדה שאני בכושר טוב ובא עם מוטיבציה.

דיברתי עם מישהי מהקמל"ר והיא אמרה כי עליי לפנות למש"קית הקישור שלי, וכך עשיתי. המש"קית קישור אמרה שהיא לא ממש יודעת איך זה עובד, שכן רוב הבקשות בנושא הן לפטור ממילואים עקב רוב מחוסר רצון או יכולת לעשות מילואים, אבל הבטיחה לבדוק. היום דיברתי איתה שוב והיא אמרה שכנראה אין מה לעשות, אבל היא תבדוק שוב. אני כמובן לא סומך על זה יותר מדי שכן אין ליחידה אינטרס לוותר על חייל ככל הנראה.

בכל אופן, האם מישהו יודע איך ניתן לעקוף את כל הבירוקרטיה (טפסי 55 וכדומה) ולעבור ליחידה אחרת, או לחילופין האם מישהו משרת ביחידה שצריכה עוד חיילי מילואים ותוכל למשוך אותי אליה?

יש לציין כי אני מעדיף יחידה קרבית, אבל גם יחידות אחרות שבהן אוכל לתרום יהוו אופציה.

תודה.

יחידות חיר זה רובאי 07 ומעלה שאין לך כפי שאני מבין.

המקסימום יכולים לספח אותך לגדוד חיר אבל לא בפלוגות המבצעיות\אלא מפקדה.

פורסם

לא כזה פשוט לעבור יחידה. אבל תקרא כאן:

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=508880

תבדוק כאן:

http://reserve.org.il

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=504199

ותמשיך לבדוק בפורום הזה לפעמים יש שם חבר'ה שמחפשים אנשים ליחידות שלהם.

כל הכבוד לך!!

בהצלחה

פורסם

ישנה אפשרות לעשות השלמה לרובאי גבוה יותר, וכך תוכל להשתלב ביחידות קרביות יותר.

קח בחשבון שככל הנראה תאלץ לעבור שוב טירונות וכו׳.

פורסם

גדי, מאיפה אתה בארץ? אם אתה מאיזור הצפון או מוכן להגיע לשם למילואים ולחירום, אני אולי יכול לסייע.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
יחידות חיר זה רובאי 07 ומעלה שאין לך כפי שאני מבין.

המקסימום יכולים לספח אותך לגדוד חיר אבל לא בפלוגות המבצעיות\אלא מפקדה.

כמו שאמרתי, ליחידות של חי"ר אני לא מכוון כי סביר להניח שלא יקחו אותי לשם. אני בונה יותר על יחידות שבהן משרתים רובאי 03/04 וכדומה.

לא כזה פשוט לעבור יחידה. אבל תקרא כאן:

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=508880

תבדוק כאן:

http://reserve.org.il

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=504199

ותמשיך לבדוק בפורום הזה לפעמים יש שם חבר'ה שמחפשים אנשים ליחידות שלהם.

כל הכבוד לך!!

בהצלחה

תודה. ובדקתי באתרים האלו, אבל עושה רושם שהם לא פעילים יותר מדי, ולכן החלטתי לנסות פה בגלל כמות הגולשים הגבוהה.

ישנה אפשרות לעשות השלמה לרובאי גבוה יותר, וכך תוכל להשתלב ביחידות קרביות יותר.

קח בחשבון שככל הנראה תאלץ לעבור שוב טירונות וכו׳.

יש לך מושג איך ניתן לעשות את ההשלמה או אל מי פונים?

מה שכן, לא נראה לי הגיוני שיתנו לי לעשות עכשיו טירונות של 4 חודשים :lol: .

פורסם
גדי, מאיפה אתה בארץ? אם אתה מאיזור הצפון או מוכן להגיע לשם למילואים ולחירום, אני אולי יכול לסייע.

אני מאזור הדרום (נכון לעכשיו, אולי זה ישתנה עוד כמה חודשים), אבל אין לי בעיה לעשות מילואים באזור אחר בארץ. מה גם שההבדל בין נסיעה למילואים באזור ירושלים (שם אני עושה את האימונים) לבין נסיעה למילואים בצפון הוא לא כזה רציני.

פורסם

המרחק רציני מאד. נמשיך את השיחה בה"פ.

כעקרון מה שאתה מבקש אפשרי אם היחידה החדשה דורשת אותך ספציפית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יש לך מושג איך ניתן לעשות את ההשלמה או אל מי פונים?

מה שכן, לא נראה לי הגיוני שיתנו לי לעשות עכשיו טירונות של 4 חודשים :lol: .

בגדוד שאני מוצב בו במילואים (שדורש רובאי 03 ומעלה אבל הוא לא גדוד חי"ר, סה"כ תופסים קוים רגועים בדר"כ),

ההשלמה מ02 ל03 לוקחת בערך יום וכוללת תרגילי שטח (פרט עד כיתה) וזריקת רימון, ממש לא טירונות.

לצערי, בנוגע למעבר בין יחידות אני לא יכול לסייע.

פורסם

היחידות הלוחמות ברמה שאתה מדבר עליה הן יחידות מקצועיות. אם יהיה קורס הסבה למילואים (יש מידי פעם לאנשי חיל הים וחיל האויר) אז אולי תוכל להיות תותחן או שיריונר.

מעבר לזה קבל את הערכתי על הרצון לתרום. כשרוב הנוער בכלל לא מתגייס הצעד שלך הוא לא מובן מאליו וראוי לכל הערכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בגדוד שאני מוצב בו במילואים (שדורש רובאי 03 ומעלה אבל הוא לא גדוד חי"ר, סה"כ תופסים קוים רגועים בדר"כ),

ההשלמה מ02 ל03 לוקחת בערך יום וכוללת תרגילי שטח (פרט עד כיתה) וזריקת רימון, ממש לא טירונות.

נשמע לי יותר הגיוני.

הגדוד שלך לא מחפש עוד חיילים במקרה?

היחידות הלוחמות ברמה שאתה מדבר עליה הן יחידות מקצועיות. אם יהיה קורס הסבה למילואים (יש מידי פעם לאנשי חיל הים וחיל האויר) אז אולי תוכל להיות תותחן או שיריונר.

מעבר לזה קבל את הערכתי על הרצון לתרום. כשרוב הנוער בכלל לא מתגייס הצעד שלך הוא לא מובן מאליו וראוי לכל הערכה.

אני לא מחפש לעשות הסבה מקצועית במילואים (למרות שאם יציעו אז אני לא אתנגד), אלא פשוט להשתבץ ביחידה קרבית יותר שתופסת קווים (אני מניח שגם שריון ותותחנים במילואים בזמן שגרה תופסים קו ולא מתעסקים בדיוק בתחום הצבאי שלהם).

פורסם

קח מפותח השירשור את פרטיו ותעביר לקישור שלך.

גדי :

מנסיון, לא משנה כמה יבקשו אותך, אם המג"ד לא ישחרר אותך אתה שלו לנצח.

(כמובן כשמדובר ביחידות רגילות)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כנ"ל המצב אצלי,מדי פעם שולחים מילואים וגם זה "אימון" בין יום לחמישה.

שנה שעברה לא שלחו לי בכלל.

ושנה לפני כן היו לי וביטלו פעמיים.

חבר ילדות לעומת זאת שמשרת כנהג בצאלים (ג') מקבל כל חצי שנה זימון ל24 יום :shock:

עד שיש לצבא חייל שמוכן לארוז תיק וללכת לכל חור אפילו לחודש - לא רוצים :(

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אני יכול לנסות לברר ביח' הקישור אצלי - גדוד חילוץ והצלה של פיקוד העורף.

אתה מעוניין?

כן, אם תוכל זה יהיה מצויין.

חבר ילדות לעומת זאת שמשרת כנהג בצאלים (ג') מקבל כל חצי שנה זימון ל24 יום :shock:

עד שיש לצבא חייל שמוכן לארוז תיק וללכת לכל חור אפילו לחודש - לא רוצים :(

לפי הניסיון שלי נהגים (רישיון 03 ומעלה) באמת טוחנים הרבה מילואים.

• תוכן חדש...