Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

מבקש המלצה על יצרן של שמן מנוע סינטטי מלא המתאים לטויוטה קורולה בצמיגות 5W30.

אשמח לשמוע המלצות מכל מי שהיה לו נסיון עם צמיגות זו.

שבוע טוב לכולם!

פורסם
אני חושב שאתה טועה , שאני שאלתי במוסך טויוטה ,אמרו לי שהשמן הוא חצי סינטטי 5W30.

תבדוק את עצמך.

וממתי מקשיבים למה שאומרים במוסך? וגם אם כן, למה להשתמש בחצי סינטטי?

בטיפול האחרון השתמשתי ב Royal Purple 5W30 סינטטי מלא. השמן לא זול וגם לא ניתן לרכישה בחנויות אלא רק דרך הזמנה טלפונית (וגם המשלוח עולה כסף). מצד שני לדעתי זהו אחד השמנים הטובים ביותר בארץ, עומד בתקנים הרלוונטיים לטויוטה ושמו הולך לפניו. בסך הכל כבר 30K ק"מ אני עם שמנים של RP ואין תלונות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
וממתי מקשיבים למה שאומרים במוסך? וגם אם כן, למה להשתמש בחצי סינטטי?

בטיפול האחרון השתמשתי ב Royal Purple 5W30 סינטטי מלא. השמן לא זול וגם לא ניתן לרכישה בחנויות אלא רק דרך הזמנה טלפונית (וגם המשלוח עולה כסף). מצד שני לדעתי זהו אחד השמנים הטובים ביותר בארץ, עומד בתקנים הרלוונטיים לטויוטה ושמו הולך לפניו. בסך הכל כבר 30K ק"מ אני עם שמנים של RP ואין תלונות.

איתמר.

תודה על התשובה איתמר!

קודם כל אני מאוד נהנתי לקרוא את התרד שלך בנושא טיפול תקופתי ליאריס! מאוד מושקע!

היכן ניתן להשיג שמנים של RP בצמיגות המדוברת? (5W30).

האם שייבת ריקון שמן מנוע היא גם חד פעמית בקורולה כמו שהיא ביאריס (הבנתי שביאריס היא כזאת כי השתמשת בחדשה).

פורסם

בדוק בספר הרכב באיזה שמן אתה צריך להשתמש, יכול להיות שבמוסך המורשה משתמשים בשמן חצי סנטטי העונה לדרישות היצרן אין בזה שום דבר רע, ומצד שני אין סיבה שלא להשתמש בסינטטי מלא שעדיף יותר.

סינטטי מלא עולה יקר, חצי סינטטי יותר זול, כמובן שהסינטטי מלא עדיף יותר ומונע היווצרות בוצה והשמן שומר על תכונותיו לאורך זמן.

לגבי השייבה, אם היא עשויה מנחושת כדאי להחליף אותה משום שעלותה מאוד זניחה (שקל) ותמנע נזילות, למרות שאם מצבה טוב והיא לא שחוקה עם חריצים ניתן להשתמש בה פעמיים תלוי איזה סוג היא, אם היא יציקה אחת או שהיא מסוג החד פעמי שנמעכת.

יש רכבים שעל הבורג ריקון יש שייבה מחומר כמו פלסטיק קשיח שעמיד לכמה החלפות, אפשר לבדוק מבלי לפתוח את הבורג להעיף מבט ולראות אם זה שייבת נחושת(שאותה יש לרכוש מראש) או פלסטיק..

פורסם

אצל היבואן גם "בוקר טוב" עולה כסף. אבל בחנות חלפים או בחנות ברגים, דיסקית נחושת כזו עולה פחות משקל.

דני

פורסם
תודה על התשובה איתמר!

קודם כל אני מאוד נהנתי לקרוא את התרד שלך בנושא טיפול תקופתי ליאריס! מאוד מושקע!

היכן ניתן להשיג שמנים של RP בצמיגות המדוברת? (5W30).

האם שייבת ריקון שמן מנוע היא גם חד פעמית בקורולה כמו שהיא ביאריס (הבנתי שביאריס היא כזאת כי השתמשת בחדשה).

תודה תודה.

שמני רוייאל פרפל ניתנים לרכישה רק דרך היבואן, הרץ בגוגל "לאור הנדסה". אאל"ט הוא יושב בקריית טבעון כך שאם אתה מהאיזור תוכל לחסוך את המשלוח.

הדיסקית בכל הטויוטות היא כביכול חד פעמית אבל ניתן להשתמש בה כמה החלפות בשקט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תודה תודה.

שמני רוייאל פרפל ניתנים לרכישה רק דרך היבואן, הרץ בגוגל "לאור הנדסה". אאל"ט הוא יושב בקריית טבעון כך שאם אתה מהאיזור תוכל לחסוך את המשלוח.

הדיסקית בכל הטויוטות היא כביכול חד פעמית אבל ניתן להשתמש בה כמה החלפות בשקט.

איתמר.

איתמר תודה.

היום דיברתי איתם וכבר 2 גלונים בדרך עליי.

פורסם
2 גלונים זה קצת יותר מ7.5 ליטר.. זו כמות לא מעטה. מה כמות השמן שצריך להוסיף על פי ספר הרכב?

עם החלפת מסנן שמן קצת יותר מ4 ליטר (אם אני זוכר נכון, הספר באוטו [וקר שם בחוץ] :) )

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הידעת?!

ששמן ROYAL PURPLE לא סתם נקרא PURPLE!

צבע השמן הוא סגול! :)

[לכל אלה שידעו מזה קודם לכן - תנו לי טיפה להתלהב :) ]

• תוכן חדש...