Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למשל היום עצרתי בצד לפני כביש מהיר והטמפ' היתה כמעט 70c אחרי 2 דקות המתנה ולא יותר הטמפ' הגיעה ממש מעט לפני הקו של ה90 מע'. המשכתי בנסיעה והאצתי ל120קמ"ש, ואחרי פחות מדקה הטמפ' צנחה שוב ל70 ואף מתחת לזה!

שמתי לב שתוך כדי האצה למהירויות גבוהות מעמידה הטמפ' צונחת ממש מהר ואחרי נסיעה במהירות קבועה של 120~ הטמפ' מגיעה טיפה מעל ה70מע' אחרי כמה עשרות קילומטרים.

אחרי זה הגעתי לפקק והתופעה חזרה על עצמה בדיוק באותה מתכונת.

זו לא תופעה חדשה והיא התחילה לפני כמה חודשים וכעת החריפה בגלל מזג האוויר הקר.

האם זה טרמוסטט שנתקע על מצב פתוח? או משהו אחר?

פורסם

התופעה שהינך מצביעה עלייך יכולה לקרות בגלל תרמוסטט תקול ובאותה הזדמנות מומלץ לבדוק את פעולת המאווררים.

איזה כייף לי :)

פורסם

כיצד אני אבדוק את פעולת המאווררים באמצע בנסיעה? כיוון שכשאני כבר מגיע הביתה הטמפ' חוזרת להיות סביב ה90 ופעולת המאווררים תקינה (המאוורר כבוי לרוב)

אם זה תרמוסטט אז היכן הוא ממוקם?

פורסם
כיצד אני אבדוק את פעולת המאווררים באמצע בנסיעה? כיוון שכשאני כבר מגיע הביתה הטמפ' חוזרת להיות סביב ה90 ופעולת המאווררים תקינה (המאוורר כבוי לרוב)

אם זה תרמוסטט אז היכן הוא ממוקם?

באמצע נסיעה אין לך מה לבדוק מכיוון שבמהירות נסיעה של מעל 100 קמ"ש המאוורר של הרדיאטור בדרך כלל לא עובד.

פורסם

אצלי המאוורר פועל יחד עם ההתנעה,

עשיתי אותו פועל עם ריליי דרך הסוויץ',

זה הכי בטוח, למרות שיש אצלי פאן קלאץ',

אבל אני לא סומך על בן העוולה, לכן, בנוסף

יש זוג וונטות שדואגות לשמור לי על הV8

בטמפרטורה תקינה, - החיסרון, לוקח למנוע

יותר זמן להגיע לטמפרטורת עבודה,

אך יש לי ביטחון שהמנוע לא יתחמם,

אני ממליץ לך לחבר את הוונטות ישר לסוויץ' דרך ריליי, או לעשות להן מתג הפעלה

אני לא סומך על טרמוסטטים/אלקטרוניקה, נכון שהחיים של הוונטה מתקצרים

כשהיא פועלת קבוע, אבל המחיר של ווטנה ומחיר של מנוע זה הבדל שמים וארץ,

לכן עדיפה לך עבודה קבועה של הוונטה מאשר להסתמך על טרמוסטט,

וכרגע לבעיה עצמה, אחרי שבדקת טרמוסטט, בדוק את הפחמים של הוונטות,

בדוק את החיווט (קורוזיה מגדילה התנגדות ולפעמים גורמת אפילו לנתק מלא)

בהצלחה!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אם אתה שם מאוורר חשמלי לפני הפאן קלאץ' אתה דופק את הפעולה שלו,

אין טעם להרכיב יותר מידי מאווררים כי אז אתה מפריע לזרימת אוויר, אם הפאן קלאץ' שלך לא תקין, אז אפשר לקבע אותו , או להחליף אותו בחשמלי מתאים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני לא הולך לעשות שום קומבינות עם המאוורר וגם אין שום סיבה לעשות את זה כי אין שם בעיה וגם הבעיה היא שהרכב לא מגיע לטמפ' עבודה ולא ההיפך - הוא לא מתחמם בשום מצב. חוץ מזה שאני תמיד בוחן את מד הטמפ' ככה שאם המנוע יתחמם אני כנראה אשים לב.

כיצד מחליפים את הטרמוסטט, איפה הוא ממוקם?

פורסם
אצלי המאוורר פועל יחד עם ההתנעה,

עשיתי אותו פועל עם ריליי דרך הסוויץ',

זה הכי בטוח, למרות שיש אצלי פאן קלאץ',

אבל אני לא סומך על בן העוולה, לכן, בנוסף

יש זוג וונטות שדואגות לשמור לי על הV8

בטמפרטורה תקינה, - החיסרון, לוקח למנוע

יותר זמן להגיע לטמפרטורת עבודה,

אך יש לי ביטחון שהמנוע לא יתחמם,

אני ממליץ לך לחבר את הוונטות ישר לסוויץ' דרך ריליי, או לעשות להן מתג הפעלה

אני לא סומך על טרמוסטטים/אלקטרוניקה, נכון שהחיים של הוונטה מתקצרים

כשהיא פועלת קבוע, אבל המחיר של ווטנה ומחיר של מנוע זה הבדל שמים וארץ,

לכן עדיפה לך עבודה קבועה של הוונטה מאשר להסתמך על טרמוסטט,

וכרגע לבעיה עצמה, אחרי שבדקת טרמוסטט, בדוק את הפחמים של הוונטות,

בדוק את החיווט (קורוזיה מגדילה התנגדות ולפעמים גורמת אפילו לנתק מלא)

בהצלחה!

תעשה לי טובה ותשאיר בסוד את הדברים שאתה עושה מכיוון שעברו הימים של קומבינות.

פעולה קבועה של המאוורר מעלה את צריכת הדלק ופליטת המזהמים לסביבה.

פורסם
אני לא הולך לעשות שום קומבינות עם המאוורר וגם אין שום סיבה לעשות את זה כי אין שם בעיה וגם הבעיה היא שהרכב לא מגיע לטמפ' עבודה ולא ההיפך - הוא לא מתחמם בשום מצב. חוץ מזה שאני תמיד בוחן את מד הטמפ' ככה שאם המנוע יתחמם אני כנראה אשים לב.

כיצד מחליפים את הטרמוסטט, איפה הוא ממוקם?

החלפת התרמוסטט הינה עבודה יחסית פשוטה במידה והכול מתקדם לפי הספר אבל לפני שאני הסביר לך את מיקומו יש לי מספר הארות ושאלה לי אלייך...

דיאגנוסטיקה דרך מסך המחשב לא מבטיחה שאכן זו הבעיה לכן אני מציע לך לפנות למוסך שמכיר את הרכב בכדי לבצע בדיקה יותר מקיפה.

1. האם יש לך כלי עבודה וניסיון בעבודה מסוג זה ?

שים לב ! תרכוש אך ורק תרמוסטט מקורי או תחליפי שווה ערך+נוזל קירור וייתכן מאוד בגלל שהרכב שלך יחסית יישן תצטרך להחליף גם את בית התרמוסטט.

פורסם

יש לי ניסיון בדברים מורכבים אף יותר, אני ממש טוב בדברים טכניים אבל כבר מצאתי את זה באינטרנט.

Your thermostat is located at the opposite end of the top radiator hose so if you follow the top hose from the radiator to the engine you will find the thermostat
לפעמים אני מרגיש שהפורום הזה מתפקד יותר כפרסומת למוסכים פה מאשר באמת לעזור ולשתף מידע

שאלות רבות בפורום נענות ב"תפנה למוסך כך וכך" במקום בתשובה המתבקשת וזה ממש מאכזב, אותי לפחות.

בכל מקרה אשמח אם מישהו יוכל לעזור בשאלות האלה:

כמה אמור לעלות תרמוסטט מקורי לפולו AEE, ואם הבנתי נכון אז צריך לפרק את בית התרמוסטט בשביל להחליף אותו, או שזה יותר פשוט?

פורסם

צריך לפרק את בית הטרמוסטט כדי להחליף אותו, והבעיה מתחילה בזה, כי יש סיכוי טוב שההברגות תפוסות חזק , וצריך לפתוח אותם בזהירות כדי שלא יגזרו הברגים,

תרסס WD40 על הברגים ותחכה קצת כדי שהשמן יחדור להברגה, ואז תנסה בזהירות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אצלי לא אמורה להיות בעיה כזאת כי בית הטרמוסטט שלי כבר פורק לא מזמן בגלל צינור שנקרע.

צריך ממש להוציא את כל בית הטרמוסטט ממקומו?

וידוע לך כמה בערך אמור לעלות טרמוסטט מקורי?

• תוכן חדש...