Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001, ויש בה איזה כמה דברים שאני רוצה לתקן.

התקשרתי למוסך פיאט באזור חיפה והסברתי להם שאני רוצה להגיע לכמה תיקונים.

הבחור בטלפון אמר לי שאני יכול להגיע, הוא יבדוק את הרכב וייתן לי הצעת מחיר, רק שאם בסופו של דבר אני יחליט שאני לא רוצה לתקן אותו שם, אני יחוייב בעלות בדיקה בסך 290 ש"ח.

אם זכרוני איננו מטעני, לפני זמן מה היה מקרה כזה (אני לא זוכר באיזה מוסך) שאישה שהגיעה לתיקון, החליטה שלא לתקן לאחר שנאמר לה מה המחיר, ובעל המוסך רצה לחייב אותה 400 ש"ח. היא לקחה אותו לבית משפט וניצחה.

האם זה חוקי לדרוש דבר כזה? אם לא, למי מתלוננים?

אשמח לכל עזרה בנושא הזה. תודה רבה מראש.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בעיקרון, חוקי וגם הוגן.

המוסך לא אמור לתת לך חוות דעת או לאתר תקלה חינם אין כסף.

יש מוסכים הגובים סכום דומה עבור סריקת תקלות במחשב האורכת 5 דקות.

לא כל מוסך נוהג כך, יש מוסכים שיתנו לך הצעת מחיר גם ללא ביצוע בדיקה. (זה לא מבטיח שהם טובים או זולים יותר.)

כשמדובר בתקלה, ולא בטיפול שגרתי עדיף שהמוסך יבדוק את הרכב לפני שהוא נותן לך הצעת מחיר.

פורסם

יתכן שבאותו מקרה של האישה לא אמרו לה מראש שבדיקה עולה כסף ולכן היא ניצחה (ולא נותר אלא לשער בלי קישור לעניין שאולי בכלל לא קרה), ברגע שאמרו לך מראש שבדיקה עולה כסף, תקין וחוקי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבדיקה לא עולה כסף, אם לאחר הבדיקה החלטתי לתקן את הדברים שעלו בבדיקה.

אבל הוא בדק והחלטתי לא לתקן, אז הוא מחייב אותי 290 ש"ח.

אני לא אומר שבדיקה לא אמורה לעלות כסף, פשוט שהוא כאילו קובע לי שאני חייב לתקן אצלו, ואם לא אז אני משלם, כאילו קנס על זה שהחלטתי לא לתקן אצלו.

מצד אחד זה נשמע לי מאוד הגיוני כפי שאמר ארז, מצד שני מתקבלת ההרגשה שהוא כביכול נותן לי קנס.

סתם דרך אגב, מדובר במוסך מורשה יבואן של פיאט באזור חיפה. כאשר התקשרתי למוסך מורשה יבואן פיאט אחר באזור חיפה, לא דרשו כסף בכלל. אמרו לי שאני יגיע עם הרכב, יבדקו אותו, ויגידו לי מה צריך לעשות. הלכתי אליו, ולבסוף יצא שהייתי צריך להחליף רפידות בלם.

חשוב לציין שאת פרטי המוסכים הוצאתי מאתר פיאט כך שלא מדובר באיזה מוסך שהחליט על דעת עצמו שהוא מורשה פיאט בגלל שהוא עשה איזה קורס.

Always go sideways

פורסם
הבדיקה לא עולה כסף, אם לאחר הבדיקה החלטתי לתקן את הדברים שעלו בבדיקה.

אבל הוא בדק והחלטתי לא לתקן, אז הוא מחייב אותי 290 ש"ח.

אני לא אומר שבדיקה לא אמורה לעלות כסף, פשוט שהוא כאילו קובע לי שאני חייב לתקן אצלו, ואם לא אז אני משלם, כאילו קנס על זה שהחלטתי לא לתקן אצלו.

מצד אחד זה נשמע לי מאוד הגיוני כפי שאמר ארז, מצד שני מתקבלת ההרגשה שהוא כביכול נותן לי קנס.

סתם דרך אגב, מדובר במוסך מורשה יבואן של פיאט באזור חיפה. כאשר התקשרתי למוסך מורשה יבואן פיאט אחר באזור חיפה, לא דרשו כסף בכלל. אמרו לי שאני יגיע עם הרכב, יבדקו אותו, ויגידו לי מה צריך לעשות. הלכתי אליו, ולבסוף יצא שהייתי צריך להחליף רפידות בלם.

חשוב לציין שאת פרטי המוסכים הוצאתי מאתר פיאט כך שלא מדובר באיזה מוסך שהחליט על דעת עצמו שהוא מורשה פיאט בגלל שהוא עשה איזה קורס.

צא מההרגשה הזאת, זה לא קנס, זו עלות הבדיקה, במידה והיית מתקן את הרכב אצלו, עלות הבדיקה תתקזז ממחיר התיקון אבל אם אתה מחליט לתקן במקום אחר מין הראוי שתשלם עבור הבדיקה.

לו היית בעל מוסך שמחזיק ציוד מתקדם שעלה לך מאות אלפי דולרים, לא היית רוצה שאנשים יבואו לקבל אצלך דיאגנוזה בחינם וילכו לתקן את הרכב במוסך רחוב. נכון?

ארז רונן

פורסם
שלום לכולם.

הבחור בטלפון אמר לי שאני יכול להגיע, הוא יבדוק את הרכב וייתן לי הצעת מחיר, רק שאם בסופו של דבר אני יחליט שאני לא רוצה לתקן אותו שם, אני יחוייב בעלות בדיקה בסך 290 ש"ח.

אם זכרוני איננו מטעני, לפני זמן מה היה מקרה כזה (אני לא זוכר באיזה מוסך) שאישה שהגיעה לתיקון, החליטה שלא לתקן לאחר שנאמר לה מה המחיר, ובעל המוסך רצה לחייב אותה 400 ש"ח. היא לקחה אותו לבית משפט וניצחה.

בעל המוסך עשה איתך לפני הבדיקה תאום ציפיות והודיע לך מה שהודיע .

היכן כרגע הבעייה לאחר התאום בינכם ?

פורסם
בעל המוסך עשה איתך לפני הבדיקה תאום ציפיות והודיע לך מה שהודיע .

היכן כרגע הבעייה לאחר התאום בינכם ?

כמו שאמרתי, אני רואה איך זה לא בעיה אבל אני גם רואה איך זה כן בעיה. אני לא אומר שמישהו פה טועה, אני פשוט אומר שזאת ההרגשה שמתקבלת. הוא כאילו כובל אותי לתקן אצלו. אני חוזר ואומר, הטיעונים שעלו פה הם הגיוניים מאוד, אך הטעם המר עדיין נשאר.

בכל מקרה, פרסמתי את זה בפורום משפטי כיוון וזכור לי משהו בחוק בנושא הזה, אך אין עדיין תשובה.

אמתין בסבלנות.

תודה לכולם.

Always go sideways

פורסם
כמו שאמרתי, אני רואה איך זה לא בעיה אבל אני גם רואה איך זה כן בעיה. אני לא אומר שמישהו פה טועה, אני פשוט אומר שזאת ההרגשה שמתקבלת. הוא כאילו כובל אותי לתקן אצלו. אני חוזר ואומר, הטיעונים שעלו פה הם הגיוניים מאוד, אך הטעם המר עדיין נשאר.

בכל מקרה, פרסמתי את זה בפורום משפטי כיוון וזכור לי משהו בחוק בנושא הזה, אך אין עדיין תשובה.

אמתין בסבלנות.

תודה לכולם.

אז מה אתה בעצם אומר ? שלאחר הזמן או העבודה שהשקיע נותן השרות ,תוך כדי שהבנת שהבדיקה עולה כסף לפני שהתחיל ,דרך זה שקיבלת דיאגנוזה וכלה בזה שאתה דורש ממנו צפיחית בדבש ולא מרור .

פורסם
שלום לכולם.

המשפט המוכחל הוא בידיעה מראש של פני הדברים .

לכן בדיוק על מה אתה מתלונן?

הגיע הזמן שתתבגר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אמתין בסבלנות.

תודה לכולם.

אתה סתם חופר . משעמם לך ?

הגעת למוסך מיוזמתך כשידעת שתהיה לך עלות בדיקה במידה ולא תתקן אצלו.

המוסך לא עובד לשם שמיים והוא עסק למטרת רווח ולא עמותה. את העבודה שלו הוא ביצע וגם על יידע משלמים.

לא רוצה לתקן אצלו ? לא חייב ! קח את הרכב שלך וסע לעבר השקיעה לחפש מוסך אחר...

אני חבר בפורום 8 שנים ולא נוהג להגיב על כל דבר ,אבל באמת הצלחת לעצבן אותי...

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

אם אני לא טועה, המקרה שאתה זוכר לגבי האישה עם ה400 ש"ח היה כשהיא קיבלה הצעת מחיר, החליטה לא לתקן, אבל השאירה את הרכב עוד כמה ימים במוסך. כשהיא באה להוציא אותו (נדמה לי שנדרשה גרירה למוסך אחר), בעל המוסך דרש ממנה תשלום עבור אחסון הרכב (בנוסף לעלות הבדיקה), למרות שלא הודיעו לה מראש שזה כרוך בתשלום.

בפסק הדין נאמר שהתשלום עבור איחסון הוא חוקי ומקובל, אבל מכיוון שלא הודיעו לה שמדובר בעלות נוספת ולא קיבלו את אישורה- היא זוכתה בסכום.

בכל מקרה, גם בדיקה ואבחון היא זמן של עובד ומשאבים של מוסך, ששניהם עולים כסף. מה גם שתוצאה של בדיקה כזו מביאה לך תועלת בכך שאתה יכול לערוך סקר שוק כשאתה יודע במדוייק מה צריך תיקון ואיזה חלקים אתה מחפש. תמיד אפשר לבחור לבצע רק חלק במוסך הבודק, ולהשאיר דברים אחרים למקום אחר או לזמן אחר. הבדיקה היא בכל מקרה ממש לא אקט וולונטרי.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...