Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיאטור של בשן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל בין 1.1 ל0.9 לא כזה גדול ובטח לא יגרום לחוסר מים, מה שכן זה פקק לא מתעים או לא תקין כן יגרום למים לפרוץ החוצה וכשהמים מתקררים למשוך אויר פנימה במקום מים מהמיכל עודפים.

השאלה אם אתה ממשיך לראות חוסר מים או שזה היה חד פעמי?

אם הבעיה ממשיכה תחזור למוסך שיאבחן ויסדר ורק אחרי שאתה בטוח שהכול תקין תחליף לפקק ל 0.9 בגלל שזה מאפשר יותר גמישות למערכת הקרור.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החלף בחזרה לפקק 0.9 איכותי ולא מעפן וחזור לפורום לעדכון רכבך לא מודע לכך האם הרדיאטור יפני הוא בשו תוצרת הארץ.

בשן מיצר רדיאטורים לפי תקן המתאים להוראות יצרן וזהה בגודל בעובי ומספר הצנורות , והחומרים מהם מיצרים רדיאטור תקין.

אם יש לך בעיית איבוד מי קירור אל תחפש את בעייה ביצרן הרדיאטורים אלא במתקין הרדיאטור שמבקש שתעשה"הרצה" לרדיאטור, ומרכיב לך מכסה רדיאטור מעפן בלחץ של 1.1, בניגוד להמלצת היצרן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
החלף בחזרה לפקק 0.9 איכותי ולא מעפן וחזור לפורום לעדכון רכבך לא מודע לכך האם הרדיאטור יפני הוא בשו תוצרת הארץ.

בשן מיצר רדיאטורים לפי תקן המתאים להוראות יצרן וזהה בגודל בעובי ומספר הצנורות , והחומרים מהם מיצרים רדיאטור תקין.

אם יש לך בעיית איבוד מי קירור אל תחפש את בעייה ביצרן הרדיאטורים אלא במתקין הרדיאטור שמבקש שתעשה"הרצה" לרדיאטור, ומרכיב לך מכסה רדיאטור מעפן בלחץ של 1.1, בניגוד להמלצת היצרן.

בברכה

צביקה

אוקיי עדכון, הלכתי שוב למוסך שיבדקו למה אני מאבד בכל נסיעה חצי כוס פלסטיק של מים. כל בוקר חסר כוס או חצי כוס פלסטיק. בדקו בלחץ אוויר ראו שיש נזילה קטנה. הרימו את הרכב למעלה, ושהסתכלנו למטה הוא שאל מי החליף לי משאבת מים. ושיש איזה צינור שלא היה סגור הכי טוב למטה משהו כזה. ובאמת ראיתי כזה מים ירוקים שם למטה נזילה קטנה. בכל מקרה הוא סגר לי את זה ואני מקווה שהנזילה תפסיק.

כנראה שסתם החלפתי רדיאטור, כי אם הוא היה עושה לי לחץ אוויר מההתחלה במקום לומר שיש סכנת פיצוץ הייתי מגלה את הנזילה הקטנה הזו ויכול להמשיך עם הרדיאטור הישן עוד. בכל מקרה הוא היה די ישן אז מילא.

לגבי הפקק הוא אמר שאין שום קשר 1.1 ו0.9 וזה לא משנה. והפקק שלי של ה0.9 לא החזיק לחץ.

מה שכן חשבתי לנסות לפקק 0.9 המקורי שהיה לי עם הרכב, אבל נראה אם לא יירד מים אז לא נעשה כלום.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
היצרן קבע מכסה של 0.9 .

אל תתחכם ותנסה לחץ שונה .

זוכר את השרשור שפתחתי פה על הפקק שקניתי ב50 שקל שדומה למקורי? הוא לא החזיק לחץ עם הרדיאטור של בשן - ונזלו המים ממנו ראינו שהמאוור התחיל לעבוד שהוא לא מחזיק לחץ וה1.1 כן. לנסות את הפקק המקורי??

אולי ברדיאטור של בשן שהוא לא מקורי זה שונה?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

הבעייה מתחילה שלא הולכים לפי הסדר .

הפקק צריך להיות 0.9 נקודה .

אם הוא נוזל אז יכול להיות שהוא לא תקין .

אם גם בפקק אחר הוא נוזל אז יש בעייה אחרת כמו אטם ראש לדוגמא .

הפקק יכול להיות או גבוה או נמוך לפי מבנה הרדיאטור .

הלחץ נקבע ע"י היצרן ואל תשנה אותו ובטח אל תשים פקק עם לחץ גבוה יותר .

פורסם

אייל,

עד עכשיו אין לי מושג מאיפה להשיג פקק 0.9 מקורי.

יש ברשותי 1.1 מקורי מהיצרן אבל 0.9 בלתי אפשרי להשיג...

הפקק 0.9 שהיה לspun24 היה נראה מקורי לחלוטין! אבל עובדה שהוא רק היה "נראה" ולא החזיק מעמד...

מה אפשר לעשות?

דרך אגב: spun24, עם ה1.1 הכל בסדר לך?

פורסם
אייל,

עד עכשיו אין לי מושג מאיפה להשיג פקק 0.9 מקורי.

יש ברשותי 1.1 מקורי מהיצרן אבל 0.9 בלתי אפשרי להשיג...

הפקק 0.9 שהיה לspun24 היה נראה מקורי לחלוטין! אבל עובדה שהוא רק היה "נראה" ולא החזיק מעמד...

מה אפשר לעשות?

דרך אגב: spun24, עם ה1.1 הכל בסדר לך?

אתה זוכר את ה0.9 שקניתי ב50 שקל ושמתי תמונה פה בפורום ורצית גם? הוא לא מחזיק לחץ עם הרדיאטור של בשן ובזמן עבודה כשהמאוור מתחיל לעבוד נוזל ממנו מים. עם הפקק 1.1 לא ירד שהמערכת עבדה. אבל היתה לי נזילה ממקום אחר.

בכל מקרה אני מקווה שאני אבדוק מחר בבוקר ולא ירד הלחץ. אם לא ירד אני נשאר עם הפקק הזה.

חשבתי לעשות גם נסיון לשים את הפקק של ה0.9 המקורי שהיה לי ולראות שהרכב מגיע למצב עבודה אם הוא מחזיק לחץ.

אני ממש מקווה שאין לי בעיית אטם ראש או משהו כזה? עם המצב של השמן שלי טוב אז הכל בסדר?

אין לי מושג איך נראה פקק נמוך ואיך גבוה ומה מתאים לרדיאטור של בשן.

פורסם

בטח שאני זוכר, דברנו על זה דיי הרבה.

בכל אופן אם הייתה לך נזילה ממקום אחר אז המקום אחר הוא הבעיה.

ולא מצאתי מאיפה להשיג פקק 0.9 מקורי.

אני בינתיים עובד עם פקק 1.1 מקורי של סוזוקי שכל בלנו שנכנסתי למורשה יוצאת איתו.

הפקק 0.9 שקנית כנראה לא טוב לכן יצאו מים, אל תתרגש יותר מידי.

ולפי מה שאני זוכר יש לך פקק נמוך ולא גבוה.

לבינתיים למרות כל ההמלצות אם אין לך פקק 0.9 מקורי או לפחות אבל לפחות איכותי נטו

פשוט אל תעבוד עם 0.9!

פורסם

אתם קצת מבלבלים כמה דברים פה.

אם הפקק נוזל או דולף החוצה אז הוא תקול או לא מתעים לרדיאטור ולא משנה אם הוא 0.9 או 1.1 או כל לחץ פריקה אחר וגם לא משנה אם יש לחצים גבוהים או חריגים במערכת, בשום מקרה הפקק לא אמור לנזול.

לחצי הפריקה של הפקק ( 0.9 או 1.1 ) מצינים באיזה לחץ של נוזל הקרור הפקק יאפשר מעבר נוזל למיכל העודפים, ולא החוצה. כך שאן בכלל קשר בין פקק דולף לבין לחץ הפריקה הנומינלי שלו.

השאלה אם להשתמש ב0.9 או 1.1 היא מעוד חשבה, הלחץ הנומינלי של הפקק קובע את לחץ נוזל הקרור בכול המערכת, מצד אחד כשמערכת הקרור שלנו על כל מכלולהה תקינים, אן בעיה להשתמש ב1.1 , הבעיה מתחילה כשאחד ממכלולי מערכת הקרור מתישן, כמו צינור שהתיבש, דופן הרדיאטור אכולת קורוזיה או אטם ראש מנוע חלש ובלוי וכו', שאז לחץ גבוה של נוזל הקרור, יגרום לפריצה באותו מקום חלש.

לחץ נוזל קרור גבוהה מדי ( במקרה שלנו 1.1 ) יגרום לבלאי הרבה יותר גבוה של כל מכלולי מערכת הקרור.

מצד שני במדינה חמה כמו שלנו, כשאנו מעמצים מדי את האוטו, יכול להבצר מצב שיותר מדי נוזל קרור יעבור למיכל העודפים וינזל ממנו החוצה בשימוש בפקק 0.9 ואז כשהאוטו יתקרר יבצר מצב שחסר לנו נוזל קרור במערכת.

אני אישית השתמשתי ב1.1 בסביבות 4 שנים שאז התבקע לי הפלסטיק העליון של הרדיאטור בנסיע מעומצת בקיץ, מאז עברתי ל0.9 לא מקורי ואני די מרוצה.

אגב פקק 0.9 טיוני בעלות של 25 ש"ח קניתי מחנות בשם שולה באשקלון לפני כשנה.

תמונה0013.jpg

פורסם

אני מסכים איתך ובטח שלא בא לצחוק על הוראות יצרן.

אבל מה לעשות שבמדינה שלנו לפעמים קשה להשיג דבר פשוט וקטן כמו פקק לרדיאטור.

לא יודע עד כמה הפקק שלך איכותי הוא נראה פקק דיי פשוט כזה שהציאו לי מספר פעמים ב18.90 במספר חנויות.

אם כבר פקק אז משהו מאוד איכותי.

זה חלק מאוד חשוב במערכת.

פורסם
אתם קצת מבלבלים כמה דברים פה.

אם הפקק נוזל או דולף החוצה אז הוא תקול או לא מתעים לרדיאטור ולא משנה אם הוא 0.9 או 1.1 או כל לחץ פריקה אחר וגם לא משנה אם יש לחצים גבוהים או חריגים במערכת, בשום מקרה הפקק לא אמור לנזול.

לחצי הפריקה של הפקק ( 0.9 או 1.1 ) מצינים באיזה לחץ של נוזל הקרור הפקק יאפשר מעבר נוזל למיכל העודפים, ולא החוצה. כך שאן בכלל קשר בין פקק דולף לבין לחץ הפריקה הנומינלי שלו.

השאלה אם להשתמש ב0.9 או 1.1 היא מעוד חשבה, הלחץ הנומינלי של הפקק קובע את לחץ נוזל הקרור בכול המערכת, מצד אחד כשמערכת הקרור שלנו על כל מכלולהה תקינים, אן בעיה להשתמש ב1.1 , הבעיה מתחילה כשאחד ממכלולי מערכת הקרור מתישן, כמו צינור שהתיבש, דופן הרדיאטור אכולת קורוזיה או אטם ראש מנוע חלש ובלוי וכו', שאז לחץ גבוה של נוזל הקרור, יגרום לפריצה באותו מקום חלש.

לחץ נוזל קרור גבוהה מדי ( במקרה שלנו 1.1 ) יגרום לבלאי הרבה יותר גבוה של כל מכלולי מערכת הקרור.

מצד שני במדינה חמה כמו שלנו, כשאנו מעמצים מדי את האוטו, יכול להבצר מצב שיותר מדי נוזל קרור יעבור למיכל העודפים וינזל ממנו החוצה בשימוש בפקק 0.9 ואז כשהאוטו יתקרר יבצר מצב שחסר לנו נוזל קרור במערכת.

אני אישית השתמשתי ב1.1 בסביבות 4 שנים שאז התבקע לי הפלסטיק העליון של הרדיאטור בנסיע מעומצת בקיץ, מאז עברתי ל0.9 לא מקורי ואני די מרוצה.

אגב פקק 0.9 טיוני בעלות של 25 ש"ח קניתי מחנות בשם שולה באשקלון לפני כשנה.

בילבלתם אותי לגמרי :-o

אתה אומר שלעבוד עם פקק0.9 כמו שהיצרן קבע, בגלל המזג אוויר והחום גורם לזה שיפלטו יותר מים מהמיכל עיבוי החוצה? והירידה הזו גורמת לחוסר נוזל קירור ברדיאטור? זה מה שהיה אצלי ברדיאטור הקודם ולחץ 0.9 כל פעם המיכל עיבוי היה מתרוקן לגמריי ואז היה לי חסר פעם בשבוע שבועיים ברדיאטור איזה 2 כוסות. בלי קשר לנזילה אחרת שהיתה לי ממשהו לא סגור במשאבת מים.

אצלי הכל אמור להיות "תקין" 3 ימים. ביום שלישי שהייתי במוסך וסגרו את זה. בדקתי היום בבוקר. היה חסר כמה טיפות ברדיאטור. שמכניסים אצבע לרדיאטור נוגעים במים הירוקים ורואים את הקצה שלהם, אבל חסר כמה טיפות. אני לא יודע אם זה מחוסר תאימות של הפקק או לא יודע מה. אבל לפחות ירדתי מחצי כוס ליום לכמה טיפות.

אני אנסה לנסוע עם הפקק המקורי כמה נסיעות ולראות אם המים יורדים או לא ולפי זה נדע.

אבל אם עבודה עם פקק 0.9 אומרת ירידה במים של המיכל עיבוי ואז למלא אותו כל פעם מחדש + ירידה ברדיאטור.

עדיף כבר לנסוע עם 1.1 כי ירדו לי ממש מעט טיפות. הפקק שיש לי עכשיו של ה1.1 הוא די מעפן צהוב כזה לא רשום עליו כלום בכלל לא לחץ לא כלום. הפקק המקורי שלי נחשב גבוה או נמוך? מצורפת תמונה. ( המקורי משמאל).

2424.jpg

פורסם

שלום רב !

לא התבלבלת אתה לא קורא בעיון מה שכותבים לך !

1- ברכבך מומלץ פקק פ.9 בלבד ולא 1.1, החלף אותו בעלות סבירה של 35 שקלים, אם מפלס המים ברדיאטור תקין, ורק מיכל העבוי מתרוקן אפילו לאיטו, קיימת נזילה קטנה במערכת הקירור שלא נתגלתה עד עתה.

עבור למכסה 0.9 שניתן לקנות בכל חנות קיקיונית לחלקי רכב בארץ, ובצע בדיקת נזילה ממערכת הקירור למרות שהחלפת רדיאטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שים לב שישנם שני סוגי מכסים נמוכים לרכב יפני.

הראשון הוא זה:

japradcapthumb1.jpg

השני הוא זה:

527854ed2043d0051549504.jpg

בסוזוקי בלנו הולך אך ורק המכסה השני!!

שים לב שכל חריגה מהוראות היצרן או המשך תיקון אצל מוסך חאפר שכזה תגרור אותך רק לעוד הוצאות נוספות ובמקרים יותר חמורים גם לנזקים.

• תוכן חדש...