Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לנו בעיה קטנה ומציקה ברכב והרי פרטיה:

יש לנו סוויפט שנת 96, אוטומטית.

בוקר אחד בדקנו מים וגילינו שהמכיל בו ממלאים מים ריק לחלוטין, מתחת למינימום (יש מצב שעוד בנסיעה יום לפני זה היה המצב אך הרכב לא התחמם)

מילאנו מים במהירות ולמחרת בבוקר שוב לפני הנסיעה גילינו שמיכל המים התרוקן לחלוטין.

נסענו למוסך שאמר שהוא לא מוצא שום נזילה ושהרדיאטור מלא מים לחלוטין וייתכן שהמים התרוקנו כי מילאנו מעל המקסימום (חשבנו שזו כנראה הבעיה ולכן חזרנו הבייתה בשמחה)

אך למחרת שוב גילינו שהמים התרוקנו לגמרי למרות שהקפדנו על מילוי מים ברמה נכונה.

חשוב להדגיש כי שמנו לב שהאוטו פולט כמות גדולה של מים אל הכביש כמספר שניות לאחר שמכבים את המנוע (אגב, לא תמיד המים מתרוקנים, יש פעמים שנסענו מספר נסיעות ללא כל ריקון)

היום גיליתי את מקור המים, מסתבר שהמים יוצאים דרך הצינור שמחובר למיכל המים (הצינור הפתוח מבין השניים), בתחילה חשבתי שהרכב מרוקנן מים עודפים אך שפתחתי את מכסה הרדיאטור (המכסה המתכתי לאחר שהתקרר) גיליתי שהרדיאטור מלא!

מה זה יכול להיות? למה הרכב פולט מים אך הרדיאטור נותר מלא? האם יש סכנה להתחממות (עד היום הרכב לא התחמם למרות כל האמור לעיל)

נתונים (חשובים) ונוספים:

בחלק מהפעמים האוטו פולט מים החוצה אך המיכל נותר ללא שינוי.

התרוקנות המיכל היא לסירוגין (לא כל פעם)

למרות שהמיכל התרוקן לגמרי, הרדיאטור מלא עד המקסימום (בדקתי)

נשמח לכל רעיון!!!

פורסם

בני שלום רב, וברוך בואך לפורום !

לא ציינת האם המנוע מתחמם לאחרונה.

בדוק האם המאוור החשמלי נכנס לפעולה.

קימת אפשרות של חדירת קומפרסיה למי הקירור שגורמת לשחרור מי קירור למיכל העבוי וממנו לכביש.

בדוק אפשרות לתרמוסטט תפוס.

ברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום,

האוטו לא מתחמם.

שנית, מים יוצאים ורק בחלק מהמקרים מיכל המים מתרוקן (לפעמים למרות יציאה מרובה של מים, גובה המים במיכל נותר ללא שינוי!)

פורסם

שלום,

האוטו לא מתחמם.

שנית, מים יוצאים ורק בחלק מהמקרים מיכל המים מתרוקן (לפעמים למרות יציאה מרובה של מים, גובה המים במיכל נותר ללא שינוי!)

שלום רב !

אני מבקש הבהרה:

תן לי להבין אותך, אתה טוען שמיכל המים(שהוא מיכל העבוי, וגם מיכל עודפים,) אשר אין לו פקק הרמטי, מתרוקן בחלק מהמקרים, אך למרות יציאה מרובה של המים גובה המים במיכל(לא ברדיאטור?) נשאר ללא שינוי?!

אם כך אפוא הבעייה שאתה סותר אותה, בכך שאתה טוען שמיכל המים מתרוקן לגמרי אך נשאר ללא שינוי?!

אם הוא נשאר ללא שינוי, אין בעייה כלל ואין צורך להוסיף מי קירור אלא עד לקו המקסימום משום שהעודפים נפלטים.

ואם המיכל מתמלא בעמו עד גדותיו וגולש, באם לא תוסיף כלל מי קירור במיכל העודפים מפלס המים ברדיאטור אמור לרדת, דבר המחזק את החשד שלי שמפלס המים עולה במיכל העבוי בגגל לחצים במערכת שנובעים מחדירת קומפרסיה למים.

גש למוסך ובצע בדיקת לחץ הפוך, ובדיקת לחץ לאיתור נזילות.

בברכה

צביקה

פורסם

נראה לי שענית לעצמך על השאלה, או שהבנתי אותך לא נכון.

אתה טוען שיש נזילה בצינור שמתחבר למיכל עיבוי ומשם בורחים המים? אז תתקן את הנזילה.

מיכל העיבוי משמש לעודפים מהרדיאטור/למילוי חוסרים ברדיאטור בעת הצורך. אז ברגע שהוא יתרוקן עקב נזילה, הרדיאטור ישאר מלא.

תקן אותי אם אני טועה.

צלם לנו את האיזור הבעייתי בתא המנוע, כדי שנוכל לעזור לך בצורה מדויקת יותר.

פורסם
שלום רב,

יש לנו בעיה קטנה ומציקה ברכב והרי פרטיה:

יש לנו סוויפט שנת 96, אוטומטית.

בוקר אחד בדקנו מים וגילינו שהמכיל בו ממלאים מים ריק לחלוטין, מתחת למינימום (יש מצב שעוד בנסיעה יום לפני זה היה המצב אך הרכב לא התחמם)

מילאנו מים במהירות ולמחרת בבוקר שוב לפני הנסיעה גילינו שמיכל המים התרוקן לחלוטין.

נסענו למוסך שאמר שהוא לא מוצא שום נזילה ושהרדיאטור מלא מים לחלוטין וייתכן שהמים התרוקנו כי מילאנו מעל המקסימום (חשבנו שזו כנראה הבעיה ולכן חזרנו הבייתה בשמחה)

אך למחרת שוב גילינו שהמים התרוקנו לגמרי למרות שהקפדנו על מילוי מים ברמה נכונה.

חשוב להדגיש כי שמנו לב שהאוטו פולט כמות גדולה של מים אל הכביש כמספר שניות לאחר שמכבים את המנוע (אגב, לא תמיד המים מתרוקנים, יש פעמים שנסענו מספר נסיעות ללא כל ריקון)

היום גיליתי את מקור המים, מסתבר שהמים יוצאים דרך הצינור שמחובר למיכל המים (הצינור הפתוח מבין השניים), בתחילה חשבתי שהרכב מרוקן מים עודפים אך שפתחתי את מכסה הרדיאטור (המכסה המתכתי לאחר שהתקרר) גיליתי שהרדיאטור מלא!

מה זה יכול להיות? למה הרכב פולט מים אך הרדיאטור נותר מלא? האם יש סכנה להתחממות (עד היום הרכב לא התחמם למרות כל האמור לעיל)

נתונים (חשובים) ונוספים:

בחלק מהפעמים האוטו פולט מים החוצה אך המיכל נותר ללא שינוי.

התרוקנות המיכל היא לסירוגין (לא כל פעם)

למרות שהמיכל התרוקן לגמרי, הרדיאטור מלא עד המקסימום (בדקתי)

נשמח לכל רעיון!!!

הצינור המדובר והמודגש במשפםט באדום, הוא צינור עודפים, וכשמו כן הוא הוא פולא את עודפי המנים במיכל העבוי, משום שאתה לא מקפיד למלא עד קו הפול וזהו.

חל אסור למלאות את מיכל העודפים עד גדותיו !

ברכה

צביקה

פורסם

שוב שלום,

אין סתירה בדבריי (אחרי הכול זה מה שקורה בפועל..)

בחלק מהמקרים מים יוצאים מהצינור שאמור לפלוט מים עודפים אך אין שינוי בגובה המים (כך שאין לי מושג אילו מים הוא פולט) בחלק מהמקרים הוא פולט מים ולאחר כמה שעות אני רואה שהמיכל (פלסטיק) נמצא מתחת למינימום.

ובחלק מהמקרים כלום לא קורה..

בכל סוגי המקרים (אמנם לא תמיד בדקתי) הרדיאטור עצמו נותר מלא (למרות שהמיכל ריק), בכל המקרים לא הייתה התחממות של האוטו.

אמרו לי לבדוק את מצב הפקק (של המיכל/רדיאטור) - מה דעתכם? או שאולי יש בעיה בראש מנוע.

פורסם

בנוסף..

המים יוצאים גם כאשר לא מלאתי את המיכל מעל גדותיו ולא רק לאחר נסיעות ארוכות.

בנוסף, למרות שהם יוצאים גם כאשר אני לא ממלא מעבר למותר בחלק מהמקרים גובה המים לא משתנה ובחלק יורד עד מתחת למינימום ולא רק עד המותר.

• ספונסר פורום
פורסם

או שמדובר בפקק ראדיאטור שאינו שומר לחץ או שיש לחץ במערכת הקירור,במקרה של עליית לחץ מעבר ללחץ שהפקק מחזיק,הפקק ישחרר נוזל קירור למיכל העודפים,ברגע שהמפלס במיכל יעלה,מיכל העודפים יפלוט נוזל החוצה,לאחר כיבוי המנוע והתקררותו,הלחץ יורד והמים יחזרו אל הראדיאטור דרך השסתום הקטן בפקק ואז יווצר מצב של חוסר מים במיכל,למרות שהרדיאטור מלא.

יש לבדוק את תקינות מערכת הקירור ולמצוא את הגורם ללחץ גבוה.

אורן

• תוכן חדש...