Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לך יוגב רסיסי

לא הצענו לך דבר, כמו כל לקוחותינו קבלת גם אתה מיסרון המספר על המבצע לחג שלנו, ידעת מראש שהעבודה עליה לא תשלם כוללת החלפת שמן, מסנן שמן ומסנן אויר וכן בדיקת בטיחות הכוללת פ"ה גלגלים לבדיקת בלמים.

יש לך הרגל קבוע לעשות הכל כדי לא לשלם במוסך, ( ואפשר לשאול גם בעלי מוסכים אחרים הכותבים כאן בפורום), כך תבעת במפגיע שנשתמש בחומרים שאתה תביא לטיפול, כלאמר המוסך יתן לך את העבודה בחינם במסגרת המבצע, ואתה תביא את החלקים............וואלה יופי!!! לא היה חסר הרבה כדי שאתה תתחיל לנהל לי את המוסך, מסתובב מתחת לרכב, נותן הוראות לעובד מה לעשות ומה לא , וכל זאת למרות שאמרתי לך יותר מפעם אחת לחדול מכך, יש לנו חדר לקוחות גדול ומרווח אפשר לצפות ממנו אם רוצים בהתקדמות העבודה, לקבל קפה ולראות טלביזיה או לקרוא את עיתון היום, ואם רוצים ,לקבל את המידע ממנהל המוסך .התנהגותך זו הרגיזה אותי מאד בפרט לאחר שלא שמעת בקולי ונשארת מתחת לרכב.

ועכשו לטענותיך: נכון שהבטחתי לך שמן 5w40 מתוצרת efl וקבלת את אותו השמן של urol שניהם שמנים המיובאים ע"י יבואן הרכב בארץ ומומלצים על ידו למכוניות פגו וסיטרואן, אלה שמנים משובחים ואני גאה להשתמש בהם ללקוחותינו. כמות השמן שהוכנסה למנוע שלך היתה 4.5 ליטר ושילמת עבור כמות זו ולא שקל יותר!!!

יש לך טעות, שילמת 40 ש"ח עבור החלפת מסנן האויר למזגן , ו 40 נוספים עבור החלפת מסנן הדלק, אתה בא בטענות על כך, אבל כמו שאמרתי קודם , יוגב רסיסי לא אוהב לשלם במוסך עבור השרותים שהוא מקבל!!!

אנחנו משתמשים במצתים מתוצרת denso בין הטובים בעולם לכל הדעות, בסופו של דבר התברר שהמצתים שהיו מורכבים אצלך לא התאימו כלל להוראות היצרן......

אני פונה אל כל המוסכים הנותנים שירותים לפז'ו וסיטרואן, הזהרו מיוגב רסיסי ושכמותו !!!

:mm_nah:

כלקוח - התגובה שלך פוגעת.

1. הבטחת שמן של ELF - שמת שמן urol? רימית את הלקוח. מה זה משנה אם זה מיובא על ידי אותו יבואן? גם מרצדס ויונדאי מיובאות על ידי אותו יבואן, מה הקשר?

2. לא הצענו לך כלום - ברגע שאתה שולח מסרון ללקוח עם מבצע - זה כאילו הצעת לו משהו. אני לא מבין איך אתה מנסה להכניס את הראש בחול ולהגיד שלא הצעתם לו כלום. אז מי שלח את המיסרון? הרי המוסך עומד מאחורי זה.

אני חושב שכל אחד יסיק את המסקנות שלו מהסיפור.

לדעתי - הצדק עם הלקוח (תמיד).

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני רק יכול להאיר לגולשי הפורום דבר אחד מכוער שאני כבעל מקצוע נחשפתי לו מס

פעמים ובו אדם ומשתמש מוכר כאן בפורום שמגיע אליי ומקבל טיפול שסוכם מראש

ובסוף העבודה באמתלה הזויה לא מוכן לשלם את הסכום המלא וגם מאיים עליי שאם אני לא

אקבל את תנאיו הוא יפרסם כאן הודעה בסגנון הזה .

מקרה שקרה :לפני זמן לא רב ובו אחד כזה טיפל אצלי טיפול שסוכם מראש שעלותו 1000 שח

ולבסוף בטענה שהוא לא מרוצה מהעבודה שלטענתו בוצעה שלא לפי הוראות היצרן (חיזוק הברגים עם מד מומנט)

הסכים לשלם רק את עלות החלפים שהוא קבע שזו עלותם (400 שח).

אני כמובן התעקשתי והסברתי ,עד שהוא השתמש נגדי בנשק יום הדין שהוא כמובן פגיעה בשמי הטוב כאן בפורום

ואני (לא כמו אמנון)מיד נסוגתי והסכמתי לכל תנאיו .

הסיבה שאני מיד הסכמתי לכל תנאיו היא הניסיון שיש לי עם מקרה כזה שקרה לי ובו הבנתי

שלא ניתן להוכיח כאן על גבי הפורום צדקתו של אדם ואפילו כל העובדות בצידו .

חברים ,האנשים הרעים שמסתובבים כאן בנינו חלקם הוא כמו באוכלוסיה (סטטיסטיקה שלי אחד ל 200 )

ואם נופל על עסק בעל שם אדם כזה אז חברים אני אומר לכם השם ישמור .

גילוי נאות :אני מכיר את מוסך אם הדרך ואת אמנון, עד לאחרונה ההינו שכנים כ 5 שנים

מדובר במוסך מיקצועי ומצוייד עם בעלי מקצוע טובים והגונים ושכנים לתפארת .

צודק לחלוטין, אין קושי להרוס מוניטין של בעל מקצוע, קשה מאוד לשקמו. כדאי מאוד לקחת זאת בחשבון, בין כשכותבים בקורת כזו, בין כשקוראים אותה.

פורסם

הובטח ללקוח שמן X ושמו לו שמן Y מבלי להתייעץ אותו ולספר לו לפני. - אין שקיפות ואין גילוי נאות!

לקוחות בעייתיים יש בהרבה מקומות כי כתוב לנו בדרכון "ישראלי"

אך אין זה אומר שאתה יכול בשיא חוצפתך, טיפשותך ויהירותך לבוא ולהגיד ללקוח "היזהרו ממנו", "קמצן" ועוד כאלה התבטאויות עלובות!

להגן על עצמך יכולת גם מבלי לקומם נגדך חברי פורום נוספים רק אם היית חכם ומאופק יותר!

שורה תחתונה, אני למוסך אם הדרך לא נכנס, גם אם האוטו יעלה על גרר!!

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם
צודק לחלוטין, אין קושי להרוס מוניטין של בעל מקצוע, קשה מאוד לשקמו. כדאי מאוד לקחת זאת בחשבון, בין כשכותבים בקורת כזו, בין כשקוראים אותה.

לא - אתם טועים במסר הסופי - אני מאמין כי המוסך מעולה עם בעלי מקצוע טובים , אבל הוא לא אלוהים ..

ובדיוק בגישה הזאת נופלים בעלי מקצוע מעולים , הם יודעים יותר טוב מהצרכן/הלקוח מה טוב בשבילו ..

יש שלוש גישות בניהול -

1 - מנהל ראשון - יקבלו מה שהם רוצים ( הלקוחות ) גם אם יש לנו דברים יותר מתאימים - את זה הם רצו את זה הם יקבלו - הרגשת הלקוח סבירה , קיבל את המוכר .

2 - מנהל שני - הם לא מבינים , והורסים דבר טוב - אני אקבע להם , ומוציא את ההזמנה כראות עיניו - הרגשת הלקוח .. לפעמים עילאי , פשוט מיוחד וטוב, לא האמנו שאפשר גם כך . אבל -

יש בודדים שכועסים , לא מקובל , רוצים בדיוק את מה שבקשנו , אתם עובדים עלינו , למה אתם מחדשים על הגב שלי ..

3 - מנהל שלישי - מציע ללקוח אפציה נוספת , לא התקבלה דעתו , נותן ללקוח את אשר הלקוח הזמין .

ובמקביל , ( לשיקול דעתו ) נותן מהצד על חשבון העסק את האופציה הנוספת , כדגימה נחמדה , כך הלקוח ידע על עוד אפשרות .

הרגשת הלקוח , טובה , קיבל את אשר רצה ועוד נתגלתה בפניו אופציה נוספת , ולפעמים הוא אוהב אותה ומאמץ אותה לעתיד .

מבחינת העסק - זה לקוח אשר יעריך את את העסק ויקשר אליו , כי הוא זוכר שהשקיעו בו בעבר ושומעים לרצונותיו , ויש עם מי לדבר בעסק הנ"ל - ואם בעתיד תהיה אי הבנה או טעות , הוא יהיה סלחן .

הוא לא יתפרץ בתסכול וירגיש כי מנהלים אותו , הלקוח יבקש לדבר עם האחראים בצורה מנומסת , והנושא יטופל באופן מהיר לשביעות רצון הלקוח .

גם אם אני , " אנו " בעלי מקצוע מעולים , כל אדם הוא עולם ומלואו , עם דרישות ורגישויות שונות , לא אני מנהל אותו או קובע ..

ולפעמים גם אני חוטא במחשבה - שאני ייודע מה יותר טוב לאחרים , אז לא .

נכון - יש לקוחות לא נחמדים , דרישות וגישה לא נעימה , הלקוח הנ"ל , יקבל את אשר הזמין , בגמר החשבון - אני אמליץ ללקוח למצוא עסק אחר בתחום הנ"ל שיעמוד בדרישותיו .

בד"כ - כעבור זמן מה הלקוח חוזר , או שולח נציג ,, שיתנצל בשמו , ובכייף חוזר .

לא תמיד עסק בנוי לדרישות מיוחדות , עקב לחץ רב בעבודה , מקום או כוח אדם , כל עסק צריך לדעת את מגבלות הטיפול הלקוח ולהערך בהתאם .. לא להבטיח את אשר אין לך , ואם קיבלת לקוח - תן ללקוח את השרות הנכון עד הסוף , אח"כ עשה את החשבון שלך .

זה לא רק עסק ולקוח - זה נימוס וגישה בסיסית למערכות יחסים ולחיים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לדעתי - הצדק עם הלקוח (תמיד).

גם הלקוחה של בגירה חשבה כמוך

תוך יומיים היא כבר התקשרה לגשש מה נהיה, תוך שבועיים הגענו לפשרה. בכתב הפשרה תמורת ביטול התלונה במשטרה והסרת התביעה היא פרסמה מכתב התנצלות בפורום, השאירה את כל הסחורה אצלה (שתחנק עם ה 10+10 שקים האלה) ושילמה לי 15K ש"ח הוצאות עו"ד ו 20K ש"ח פיצוי על הכפשת שמי.

אבל יש מצב שהיא שינתה את דעתה אחרי המקרה , אולי גם אתה תשקול לשנות את דעתך

פורסם

[סיפור ארוך (:-P)]

תוך יומיים היא כבר התקשרה לגשש מה נהיה, תוך שבועיים הגענו לפשרה. בכתב הפשרה תמורת ביטול התלונה במשטרה והסרת התביעה היא פרסמה מכתב התנצלות בפורום, השאירה את כל הסחורה אצלה (שתחנק עם ה 10+10 שקים האלה) ושילמה לי 15K ש"ח הוצאות עו"ד ו 20K ש"ח פיצוי על הכפשת שמי.

בלי להתייחס ספציפית לפותח השרשור, כיום כל מיני לקוחות חושבים שאם הם מאיימים בתביעה או בהכפשה בפורום, יש להם את כל הכח בצד שלהם... כדאי שיחשבו שנית!

• כל הכבוד לך, כי במקרה הנ"ל אין ספק שהצדק היה איתך ומדובר באישה מנוולת שניסתה לנצל מבצע כדי לקדם את ענייניה האישיים ובעצם לגנוב שקים שלמים של אוכל מבלי לשלם עליהם.
  • אני לא חושב שמהמקרה שתיארת ניתן להסיק גם על המקרה שתואר ע"י פותח העץ, בטח כשלא כל הפרטים ידועים לנו ושעה שבעל העסק בחר להציג את הנושא מזווית מאוד בעייתית עבורו, כאשר נתן לרגשותיו לפרוץ את מחסום הנון שאלאנט שמצופה ממנו, בטח על גבי פורום מקצועי שבו הוא מפרסם את מרכולתו.
  • לדעתי האישית, דווקא הפרסום בפורום זה, לטוב ולרע, יכול להוות יתרון מאוד גדול עבורנו, הלקוחות הפוטנציאליים, על-מנת שנדע ממי להתרחק ואיפה כן כדאי לטפל. אני מסייג ואומר - המקרה שתיאר מוסך רון הצליח להוציא אותי מעט משלוותי, כי אכן מדובר בחוצפה ישראלית לשמה, ובעבריינות פלילית על כל המשתמע מכך. פורום זה נועד בכדי להביע בו דעות ולא להוות כלי לניגוח בעלי עסקים המפרסמים כאן את מרכולתיהם על-מנת להוריד מחירים.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
גם הלקוחה של בגירה חשבה כמוך :

אבל יש מצב שהיא שינתה את דעתה אחרי המקרה האחרון , אולי גם אתה תשקול את זה

כל מה שאתה אומר אולי יכול להיות נכון או נכון בחלקו, לא נתייחס כרגע אחד לאחד לפרטים כי סביר להניח שאין לנו את הכל מולנו, בגלל זה אני לא אומר שצד זה או צד שני צודקים, אבל התייחסות שכזו, ותגובה ברמה שכזו זה כבר משהו אחר מצד המוסך, אפשר להעביר מסר ולייצג את עצמך ועדיין לעקוץ גם בלי לרדת לרמה כזו וזה היה נותן לו הרבה יותר קרדיט, כי לא משנה מה היה - שורה תחתונה אני לא הייתי נכנס לשם אחרי שראיתי סיגנון שכזה גם אם יש אי הסכמה וגם אם לקוח נכנס לפורום והיה כותב דברים הרבה יותר חמורים, אם הדברים היו מתנהלים מצד המוסך בצורה ייצוגית יותר ואחראית (כשאני אומר אחראית זה לא אומר לרדת על הברכיים ומה שהלקוח יאיים להסכים עם זה) אז עדיין המוסך היה נראה הרבה יותר טוב,

לפי דעתי הוא זה שפגע בעצמו יותר מאשר הלקוח.

so far so good so what

פורסם

כנראה התגובה של בעל המוסך לא נכתבה עם קופרייטר , או עברה הגהה עם משרד יח"צ , אבל זו לא סיבה להמשיך להשתלח בו

אין מקום לתגובות כאלה

שורה תחתונה, אני למוסך אם הדרך לא נכנס, גם אם האוטו יעלה על גרר!!

לפסול בנאדם ומוסך שלם רק בגלל דיעה של מישהו 'תמים' ?

ועוד אחרי מה שבגירה ורון כתבו ?

נ.ב.

חבל שכל הנעלבים והמצטדקים לא מגנים את 'המשתמש המוכר בפורום' שהחליט לתת לעצמו 60% הנחה על חשבון רון

פורסם
טענה שהוא לא מרוצה מהעבודה שלטענתו בוצעה שלא לפי הוראות היצרן (חיזוק הברגים עם מד מומנט)

תשמע, קשה לי לשתוק כאן, מכיוון שמצד אחד האיום שלו היה מגעיל.

ולכן יש קצת עליהום עליו ובצדק.

מצד שני, ישנה שאלה נוספת, האם באמת היה צורך לחזק את הברגים עם מד מומנט ואם כן מדוע זה לא נעשה?

יש בהתנהגות שלך כמעין הודאה ב"אשמה".

פורסם

למרות כל האמור (בהודעתי ובכל השרשור), אני לא מצליח להבין איך טיפול קטן שלא כולל חיוב על עבודה מגיע ל 1500 ש"ח. אשמח לשמוע הסברים מאחד משני הצדדים.

שלום לכולם

גולשים רבים תהו בשאלה זו, ובנו תאוריות על השערות וניחושים, אדרבה , אני מזמין את פותח השרשור להציג כאן את החשבונית שהוגשה לו במוסך.

במהלך הביקורת נמצאו ליקויים אלה: תושבת מנוע עליונה קרועה

מותח רצועת אביזרים בלוי

ובולמי זעזועים אחוריים נוזלים.

יוגב שכזכור היה כל הזמן ליד הרכב, קיבל הסברים לגבי הליקויים ובקש לדעת כמה יעלה תיקונם.

לאחר שקיבל את המחיר החליט להחליף את המותח והתושבת, וכן ביקש להחליף מסנן דלק ומסנן אויר למזגן. החלקים הוזמנו מג'אן( חלקים מקוריים) , והורכבו ברכבו. החלקים המשומשים שפורקו נמסרו לו לבקשתו

שבת שלום

פורסם

מעולם לא הייתי בצד של 'בעל העסק', לשמחתי.

למרות זאת אני יכול להבין שיש כאן קו שמעבר לו הלקוח כבר לא צודק.

אני מעדיף שהמוסכניק שלי (כמו כל בעל מקצוע שאני עובד איתו) לא ידגול ברעיון ש'הלקוח תמיד צודק' מכיוון שמי שבעצם משלם את מחיר הגישה הזו זה אני, הלקוח הישר, האמין והמשלם.

מקרים גבוליים צריך להכריע לטובת הלקוח, זה ברור. אם נוצרה סיטואציה בה התפתחה אי הבנה, הרי היא באחריות המוסך ועליו לשאת בנזק.

המוסכניק שלי (מקצוען וחבר) הוסיף בטיפול תוסף לשמן המנוע שלא סוכם עליו.

גיליתי במעבר על החשבונית. העלתי שאלה בעניין ומייד החיוב נמחק. כך צריך להיות.

אבל אם הלקוח מנסה בתרמית/בדרך עקלקלה להתחמק מהתשלום המלא, אני אשמח לראות שהמוסכניק שלי לא נרתע.

הרתעות שלו משמעה שאני משלם יותר על הטיפול שלי (במעט אומנם, אבל כעיקרון) על חשבון אותם נבלות.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
שלום לכולם

גולשים רבים תהו בשאלה זו, ובנו תאוריות על השערות וניחושים, אדרבה , אני מזמין את פותח השרשור להציג כאן את החשבונית שהוגשה לו במוסך.

במהלך הביקורת נמצאו ליקויים אלה: תושבת מנוע עליונה קרועה

מותח רצועת אביזרים בלוי

ובולמי זעזועים אחוריים נוזלים.

יוגב שכזכור היה כל הזמן ליד הרכב, קיבל הסברים לגבי הליקויים ובקש לדעת כמה יעלה תיקונם.

לאחר שקיבל את המחיר החליט להחליף את המותח והתושבת, וכן ביקש להחליף מסנן דלק ומסנן אויר למזגן. החלקים הוזמנו מג'אן(חלקים מקוריים), והורכבו ברכבו. החלקים המשומשים שפורקו נמסרו לו לבקשתו

שבת שלום

יויוגם,

הפצרתי בפניך בה"פ ובנוסף מעל גבי הפורום להסביר איך בדיוק טיפול קטן הגיע ל 1500 ש"ח ואתה התעלמת במפגיע.

עכשיו כשאנו למדים על השתלשלות העניינים ולא מהצד שלך ומאחר ולא התלוננת מלכתחילה שהוחלפו חלקים שלא דרשת,

אני איבדתי לחלוטין כל אמון בגירסא שלך לסיפור !

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

• אני לא חושב שמהמקרה שתיארת ניתן להסיק גם על המקרה שתואר ע"י פותח העץ, בטח כשלא כל הפרטים ידועים לנו ושעה שבעל העסק בחר להציג את הנושא מזווית מאוד בעייתית עבורו, כאשר נתן לרגשותיו לפרוץ את מחסום הנון שאלאנט שמצופה ממנו, בטח על גבי פורום מקצועי שבו הוא מפרסם את מרכולתו.

לא ממש ניסיתי להשוות בין המקרים ואפילו ציינתי את זה. פשוט ניסיתי להדגים שהמשוואה "הלקוח תמיד צודק" כבר לא קיימת היום ובהרבה מקרים בצדק רב.

• ... אני מסייג ואומר - המקרה שתיאר מוסך רון הצליח להוציא אותי מעט משלוותי, כי אכן מדובר בחוצפה ישראלית לשמה, ובעבריינות פלילית על כל המשתמע מכך. ...

אין לך מושג איזה זבל מתגלגל ברחובות, לקוחה מאוד ותיקה שילמה תמיד במזומן כשהמשלוח הגיע אליה, מאחר ואת הכסף אני מקבל רק כשאני מגיע אני יוצא למשלוח עם תעודת משלוח ולא עם קבלה/חשבונית. באיזה שלב היא יצרה חוב של 2000 ש"ח והודיע לי שאין לה כסף והיא לא מתכוננת לשלם את זה!

כשהתקשרתי וניסיתי להגיע לאיזה הסדר של פריסתה לתשלומים היא איימה עלי שהיא כבר שנים קונה ממני ואני מעלים את ההכנסה ואם אני לא מוחק לה את החוב היא מתקשרת למלשינון של מס הכנסה :shock::shock::shock:

אני עדיין בלבטים איך אני ממשיך איתה אבל אני לא שולל על הסף לשלוח לה את ביז'ו ואיז'ו, צמד התאומים האוקראינים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב, הסיפורים שלך, אללה יוסטור... אבל כל הכבוד על הגישה.

לגופו של עניין, מעניין מה עוד מסתיר פותח השרשור ומה הוא מעדיף לא לספר.

הערה קטנה לאמנון, עם כל הכבוד למה שנראה כמו עמדתך הצודקת, לא היית צריך לפרסם את התגובה הראשונה שלך בצורתה הזו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

- החשבון לטיפול שבוצע ברכב הסתכם בסופו של דבר בכ-1500 ש"ח

החשבונית הייתה על סכום של 1500 שקל , הטיפול עלה פחות :-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...