Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שבכותרת והרבה ששמעתם,חיפשתי תיבה פתוחה לסאב שלי בעלות זולה,לא מצאתי בקיצור,אז החלטתי להסב את התיבה שלי מאטומה לפתוחה.

הצטיידתי במקדחה,ג'קסון משייף קופת חיסכון לשעבר של אחותי :p ודבק מגע חזק וקצת חומר לאטום. והתוצאה מדהימה!

הבאס הכפיל את עצמו ושמר על האיכות,חזק,חד,מהיר והכל כמו שרציתי! ללא שום עלות. אורך הורט הינה 17.5ס"מ וקוטר הפורט הוא 26.5ס"מ. הפורט מכוון ל..~HZ :p :P

הנה כמה תמונות שלא יהיה משעמם.

ג'ינו.

5.JPG

33.JPG

44.JPG

636.JPG

898.JPG

ff.JPG

rg.JPG

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן אני מצטער על האיכות זה מצלמה של המחשב,לא דווקא הצינור הזה מעולה הוא ממתכת וחזק מאוד.

התוצאה הפתיע אותי ממש כיף..

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

אני מאוד בספק שהוא שמר על הדיוק שלו ... לא מסתדר לי , אלה אם כן במזל קלעת בול אל תדר כיוון נמוך יותר מה FS של האלמנט וחתכת תדרים ספציפיים ב SUBSONIC ...

אבל כבר נתקלתי במספיק אנשים שהסאב ביוניר שלהם מחרחר ומפספס את דרכו בניסיון לשחזר את התווים הנמוכים וכמובן זה נשמע להם אלוהי מדוייק קראנצ' פאנצ'י ולא פחות ממדהים , בום בום בום.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

גי'נו

תפסיק לצלם את הרגליים של אחותך! :-P:-D:-D:-D

לא מספיק שהיא משתפת פעולה עם השגעונות שלך? - באמת, אחלה גברת!

תיבה פורטד לעולם לא תוכל להיות באותו הנפח של תיבה אטומה ועדיין להתאים לנתונים של הסאב - פיסיקה לא עובדת ככה.

תיבה אטומה היא קטנה בחצי כמעט היות והאוויר כלוא בתוכה - הסאב לא יכול לפלוט את האוויר החוצה ולכן בכדי לייצר כוח (עוצמה) צריך לייצר לחץ ולכן מקטינים את שטח התיבה.

תיבה פתוחה לעומת זאת - האוויר שיוצא דרך הפורט בעצם עובר דרך סוג של משרוקית והוא מוגבר בתדר מסויים

בהרבה מקרים פורט פשוט משמש כבוסטר של תדר ב6 דציבל אבל זה בשום פנים ואופן לא אומר שהתוצאה היא נכונה.

בתיבת פורטד נכונה הסאב אמור להוציא באס עשיר, מדוייק שממלא את כל האזור שהוא נמצא בו בצורה יפה מאוד - הבעיות בתוך רכב מתחילות בכך שהסאב נמצא בתוך כלוב מתכת שבנוסף לכל ההגבלות מגביר הגברה נוספת (קאבין גיין) את הסאב והרכב מהווה כתיבה בפני עצמו ואז עלול להתחיל גיהנום של כוונים.

למזלך זה סאב טוב עם יכולת טונאלית טובה וכמו שטל אמר - יתכן ובנית פורט, מבלי לדעת, שלא נותן דגש על תדרים שהיו מוגברים ע"י הקבינה של הרכב שלך ויוצרים את הבעיות האלו.

אם מבחן התוצאה עונה על הציפיות שלך - אז באמת אנחנו כבר צריכים לראות כאן תגובה של אלכסנדר כי יש לו זכויות יוצרים :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן מבחן התוצאה היה טוב מאוד.

תראה,אני בטוח שעם תיבה לפי מידות יצרן הייתי מוציא יותר.אבל זאת היתה תיבה אטומה,הסבתי אותה לתפוחה ומאוד הופתעתי אין עיווטים,ובגלל שהנפח של התיבה קטן אז הבאס נישאר די "מדוייק" ופאנצ'י על 550RMS הוא מגיב טוב ומהר יחסית לסאב 15 העוצמה החפילה את עצמה,הסאב מאוד טונאלי ונעים ולא עושה רעש בלי הבחנה.

אולי באמת התמזל מזלי והצינור שהשתמשתי בוא קלע לנתונים :-P . בכל מיקרא האורך של הפורט הוא 17.5 והקוטר הוא 26.5 .

לפי דעתי חסכתי כרגע 400שקל,והתוצאה מספקת אותי ואיכותית גם מה שעוד יותר משאיר אותי בהרגשה טובה ולא מתבאס שהרסתי את התיבה האטומה.

ממש מרוצה מהתוצה מה שהכי חשוב כרגע. תודה חבר'ה אחלה שבת. וכן,אחותי שיתפה איתי פעולה!:lol: כי כשאבא יושן בסלון,בשישי בערב ואתה עם ג'קסון בחדר צריך מישהו שיזהיר אותך עם הרוחות סוערות!:-P :-P :-P :-P זה היה כלכך מצחיק..

ג'ינו.

פורסם
אני מאוד בספק שהוא שמר על הדיוק שלו ... לא מסתדר לי , אלה אם כן במזל קלעת בול אל תדר כיוון נמוך יותר מה FS של האלמנט וחתכת תדרים ספציפיים ב SUBSONIC ...

אבל כבר נתקלתי במספיק אנשים שהסאב ביוניר שלהם מחרחר ומפספס את דרכו בניסיון לשחזר את התווים הנמוכים וכמובן זה נשמע להם אלוהי מדוייק קראנצ' פאנצ'י ולא פחות ממדהים , בום בום בום.

סליחה על הדאבל,תיראה בני המיעוט אין להם הרבה ידע בנושא ביוניר ומגבר גיביאל בשבילהם זה מערכת מפחיה עזוב אותך..

אני בניגוד אליהם מבחין בין איכות לעוצמה ודיוק,והסאב די ואני מדגיש "די" שמר על הדיוק ויותר פנצ'יות בצורה שלא ביאסה אותי מבין הלוואי ויכולתם לשמוע אותו כרגע..

ג'ינו.

פורסם

היית צריך לעשות SWEEP של 15 - 80 הרץ כשהוא בתיבה אטומה , ואז לעשות אותו דבר עם התיבה הפתוחה ולראות שבתדרים מסויימים התיבה הפתוחה מאחרת ולא מדוייקת בכלל , זה חייב להיות ככה

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

ג'ינו מספיק להשלות את עצמך.

בחישוב גס על גבי גרף מה שעשיתה זה בדיוק מה שאדי הסביר.

גרף א. תיבה סגורה 150L לסאב שלך.

גרף ב. תיבה פתוחה 150L לסאב שלך.

attachment.php?attachmentid=235493&stc=1&d=1301236475

Untitled.jpg

אודי A4

דימה.

פורסם

אדי ידידי,איך שאני שומע אני קובע נקודה טבלאות לא מברות אלי בכלל.

ואהבתי מה ששמעתי ולא שמעתי משהו מעוט או מזייף אני שומע שמיע נקיה ומעודנת מעולה וטונאלית..

ג'ינו.

פורסם

זה מזייף, הזיוף מתבתאה במה שאתה קורא לו "חזק,חד,מהיר".

מבחינת SQ הסאב שלך פחות קרוב למקור ממה שהיה, בפועל אם זה נשמה לך טוב אז הרווחתה, אבל להגיד שהוא לא מזייף אתה לא יכול :)

אודי A4

דימה.

פורסם

בפועל זה נישמע טוב מאוד אפילו תראה,תלוי איך אתה מגדיר מזייף,בשבילי מזייף זה כשאני שומע שיר והסאב אכן מזייף ומעווט את הצליל זה זיוף,לא איזה טבלה שמקושקש שם משהו(אני ידוע שזה מאוד נכון וזה) אבל בשטח במבחן אמת אני מאוד אוהב את התוצאה והאוזן שלי בדרך כלל לא סלחנית לסאבים אני מאוד קפדן והוא עבר את המבחן שלי..באמת יכול להיות שקלעתי בפורט! :lol:

אגב בלי קשר,בטבלה של התיבה הפתוחה אני רואה שהגרף עלה ב3DB מה שאומר הכפלת עוצמה בשפה שלנו?..

ג'ינו.

פורסם

בדיוק! מה לעשות כשאתה רוצה לחסוך את ה450שקל של התיבה,כשיפול לי הזדמנות אני ירכוש אחת יותר טובה ומתאימה.

עשיתי את זה בצור של מה שיהיה יהיה אני לא מפסיד כלום אתה מבין ודווקא אהבתי את התוצאה העוצמה האיכות והכל באמת.

בהמשך אני מתכנן לקנות אחת טובה יותר..

ואם חשוב לך,אורך הפורט או 17.5 והקוטר 26.5 .

ג'ינו.

• תוכן חדש...