Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני ישמח אם תפרט לי קצת על FS ומה הFS של הסאב שלי.

מה יכול לגרום לו כבר לנזק? הלחץ של האויר ? אשמח.

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

אאל''ט,Fs זה הוא תדר התהודה של הרמקול,כלומר התדר הכי נמוך שהרמקול יכול לנגן.

ברגע שאתה יורד מתדר זה(במקרה שלך מאלץ את הרמקול לנגן ע''י תיבה לא מתאימה),אתה גורם לרמקול לנגן תדרים שהוא לא מסוגל לשחזר גורם לו נזק מכאני.

הדגם המלא של הסאב שלך הוא RFP2215?

אם כן ה-Fs הוא 22HZ.

בשיפוצים...

פורסם

אכן ג'ינו, +4DB שזה בדיוק העיוות, זה 4DB מעל המקור, אכן כול אחד והשמיעה שלו, לך זה יכול להשמע יותר טוב ולמישהו אחר זה יזיף בטירוף ולא יהיה מאוזן.

תיבה חדשה על תבנה, תיבה טובה צריכה להוריד את ה4DB, זה ההפך ממה שאתה מחפש.

עריכה: גיל הFS אכן 22 אבל הדגם זה 4115.

עוד עריכה: לפותך השרשור יש תיבה שונה , אני הקשתי מספר מפתח של 150L.

אודי A4

דימה.

פורסם

המבחן הכי טוב במקרים כאלה הוא פשוט לקבל נקודת ייחוס

אנחנו בדרך כלל עיוורים או לא אובייקטיבים למערכת שלנו ואין לנו שם דרך לדעת אם זה טוב או רע עד שלא נשמע מערכת שאנחנו יודעים בוודאות שכוונה היטב.

אלא אם כן יש לנו כמה שירים שאנחנו מכירים ה-י-ט-ב ויש לנו המון נסיון עם מה צריך לשים בהם לב אליו ואיך הם אמורים להשמע וגם הרבה נסיון לדעת להבחין בדקויות שקשורות לסאונד.

בקיצור - ג'ינו

תיקח טרק שאתה מאוד אוהב - תשמע אותו במערכת SPL אחרת שמכוונת ה-י-ט-ב ותראה אם פגעת או לא.

ההגיון שלי אומר - שאם אתה עדיין שפוי - אתה אמור לעקם מבט אחרי שתקבל נקודת ייחוס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המבחן הכי טוב במקרים כאלה הוא פשוט לקבל נקודת ייחוס

אנחנו בדרך כלל עיוורים או לא אובייקטיבים למערכת שלנו ואין לנו שם דרך לדעת אם זה טוב או רע עד שלא נשמע מערכת שאנחנו יודעים בוודאות שכוונה היטב.

אלא אם כן יש לנו כמה שירים שאנחנו מכירים ה-י-ט-ב ויש לנו המון נסיון עם מה צריך לשים בהם לב אליו ואיך הם אמורים להשמע וגם הרבה נסיון לדעת להבחין בדקויות שקשורות לסאונד.

בקיצור - ג'ינו

תיקח טרק שאתה מאוד אוהב - תשמע אותו במערכת SPL אחרת שמכוונת ה-י-ט-ב ותראה אם פגעת או לא.

ההגיון שלי אומר - שאם אתה עדיין שפוי - אתה אמור לעקם מבט אחרי שתקבל נקודת ייחוס.

אני אכן יעשה את זה מתי שיצא לי,לחבר שלי יש דאבל אוריון 10 כמו שיש לשומאכר שהוא מוכר..משו לא מהעולם הזה. אני יבדוק ונשווה כבר..

ואדי,התיבה שהראת שם היא אכן 150L מה שלא קרוב למה שיש לי שהיא בערך 50-+..ואני לא מאמין שהפורט הזה מכוון ליותר נמוך מ22HZ..

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם
אתה מודע לכך שאם התדר שעכשיו התיבה מכוונת אליו,נמוך מה-Fs,אתה יכול לגרום נזק לדרייבר.

זה לא מדוייק.

FS זה תדר הרסוננס של האלמנט , כשאתה מכניס אותו לתיבה זה משתנה דרסטית עד לנקודה שיש לזה שם אחר FSC , זה מאוד תלוי בתיבה. רוב הסאבים בתיבות אטומות של כ 28 ליטר נותנות FSC באזור ה 45-55 הרץ , זה אומר שכמעט כל הסאבים בעולם לא מנגנים SUB באס ? התשובה תפתיע אותך ! . זה אומר שכל מה שמתחת הוא מאוד לא נציל. נתון ה 45-55 FSC מתקבל כמעט לכל סאב עלי אדמות בגודל של כ 12 אינץ' ( זאת עובדה ), נחזור לזה בהמשך בקשר ללמה זאת בעיה.

זאת התשובה גם , אתה לא גורם נזק לאלמנט , כל תדר מתחת ל FS יורד בנצילות מאוד מהר ולכן האלמנט מאוד מתקשה לנגן תדרים נמוכים מאוד ( זה גם תומך בטענה שלי של כמה שיותר כוח יותר טוב ;) ) והוא הופך לאלכוהוליסט וואטים - לכן אצל רוב האנשים תדרים אלה ישמעו חרא כי הרמקול לא מקבל מספיק מיץ , לכן זה גם לא נכון להגיד שסאב הוא "נציל" כי זה מאוד תלוי מה הוא מנגן , כמה זמן באיזה תדר באיזה תיבה ועוד לא דיברנו בכלל על ה Load transfer של הרכב עצמו ( לא יודע שם בעיברית ) .

אגב הדרך הנכונה לכוון תיבה פתוחה היא לכוון אותה מתחת ל FS , תלוי במטרה .. וזה לא תמיד נכון .. בקיצור אין לי מספיק ידע בנושא הסאבים כדי להמשיך להסביר. אבל זה בהחלט מקובל לכוון מתחת ל FS ,

אבל בכל זאת אלמנט עם FS נמוך יותר ינגן תדרים נמוכים יותר ( 20HZ ) "טוב" יותר , אלמנט עם FS גבוה יותר ינגן תדרים גבוהים יותר ( 50HZ ) חזק יותר , אבל יש איזה 101 משתנים וזה לא תמיד נכון או מדוייק.

שוב , זה לא נדיר לראות סאבים עם FS של 50HZ ( לדוגמא Digital designs ) שיושבים בתיבות TL או תיבות פתוחות שמכוונות ל 20 הרץ , והם מנגנים 20 הרץ כמו גדולים , איך ? לא יודע :)

יש איזה מאמר של AE SPEAKERS שמהנדס ראשי שלהם הכין , פירסמתי את זה לפני איזה שנה אני חושב שמדבר על מיתוס הדיוק בתיבות פתוחות ואיך לכוון נכון ( הוא דוגל במתחת ל FS ) .

נזק לאלמנט קורה ב 95% מהמיקרים בגלל חוסר כוח , וסאב שמנסה לנגן 20 הרץ מאוד לא נצילים בשבילו ( אני לא מכיר רמקול עם FS נמוך יותר מ 20HZ , אולי אם הוא יהיה עשוי מיהלום וטיטאניום ) ב 95% אחוז מהמיקרים אצל המשתמש הממוצע ( אפילו הזה שמספק לו 1000 RMS ) זה עדיין לא יספיק בתיבות מסויימות ( לעיקר אטומות ! ) ואז הם מחרחרים , כמובן קשה לשמוע את זה ב 20 הרץ ואז הסאב הולך לעולמו או שנקרע לעזעזל.

נחזור להתחלה ! עכשיו למה FSC של 50 הרץ זאת בעיה ? כי הכל מתחת לזה מאוד לא נציל ... 20 - 30 הרץ הופכים לסופר לא נצילים לכן נדיר לשמוע 20 הרץ מנוגנים כמו שצריך , צריך בשביל זה הרבה כוח , אני מעריך לפחות פי 5 ממה שאתם חושבים , ותיבה נכונה ... תיבות אטומות של 30 ליטר זה ממש לא הדרך כי הם עוד יותר לא נצילות ואז קורה המצב שסאב מנגן תדרים מאוד לא נצילים בתיבה מאוד לא נצילה ובתכל"ס לא נראה לי שקיים סאב שינגן לכם באס נקי מתחת ל 30 הרץ כמו שצריך אם הוא יושב בתיבה אטומה של 30 ליטר.

מצחיק אבל סוג של נכון , כנראה שום רמקול עליי אדמות לא ינגן 20 הרץ וגם לא 25 הרץ כמו שצריך בחלל כזה קטן ואטום , פיסיקה לא משקרת. עכשיו תשאלו אז למה קניתי IDMAX ודחפתי אותו בתיבה אטומה ? שאלה טובה. כנראה כי כולם חותכים תדרים סופר נמוכים ב SUBSONIC והרכב עצמו מגביר תדרים נמוכים , הבעיה שהוא מגביר גם את החרחורים . אני לא יודע .

בגלל שתחביב הסאונד הבייתי מפותח יותר וקיים לאורך עשרות שנים , נדיר לראות רמקולים יקרים ואיכותיים בתיבות אטומות ( אולי כאלה עם 100 ליטר ) .

נראה לי זה למה גם מספר IDMAXים התפוצצו לעזעזל לפני כמה שנים למרות שאנשים אמרו שסיפקו להם 1000 RMS , זה מאוד לא מספיק אם הם מנסים לנגן 25 הרץ בתיבות אטומות = קליפינג = ביי ביי ... וזה גם למה סאב בתיבה אטומה = FAIL מההתחלה . ( לפי דעתי... )

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אגב הרמקול עם ה FS הכי נמוך שאני ראיתי זה BRHAMA עתיק עם 18hz , ותאוריית ה IDMAX המתפוצץ כנראה לא מדוייקת כי שחכתי שהרכב עצמו הוא סוג של תיבה ענקית לכן יוצא מצב שתיבות אטומות יכולים לרדת נמוך יותר מתיבות פתוחות.

לכן בתכל"ס אולי יש מספר רמקולים שינגנו 20 הרץ בצורה נורמאלית ברכב בתיבות אטומות , כי הרכב יכול להגביר 15HZ באיזה 20 דציבל , אבל זה לא באס אמיתי , נשרף לי המוח כבר בקיצור ..... :)

ויש כאלה שאומרים להפך בדיוק , בקיצור זה מלחמה לא נגמרת , וכולם מהנדסים פסיכים בחברות מובילות.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

כמה עובדות

אורך פיזי של גל קול בתדר נושא 20 הרץ הוא 17 מטרים!

חצי אורך גל יהיה 8.5 מטרים

רבע אורך גל יהיה 4.2 מטרים

כל מחזור 50 מילישניות - זה מאוד מאוד לאט בשביל גל קול

גם אם הרכב שלך יהיה לימוזינה במקרה הכי טוב אתה תפגע בתדר 20 הרץ בתוך הרכב שלו ברבע מאורכו שזה אומר שהרכב לא ממש מסוגל לכלוא את התדר הזה ויתקשה להגביר אותו.

לעומת זאת תדר 50 הרץ

הוא כבר באורך הרבה יותר קצר 6.8 מטר

חצי 3.4

רבע 1.7

כל מחזור 20 מילישניות - יותר מפי שניים במהירות מחזור שלו מ20

תיקח בחשבון כמה זמן יקח לך בשביל שהסאב יצליח בכלל להיות מתוזמן נכון + מוגבר נכון בתדר 20 הרץ ואתה כבר צריך להבין לבד שכנראה בתוך הרכב אתה לא ממש תשמע את זה, אולי תרגיש רק את החלק הראשון של הגל היות והסאב הודף הרבה אוויר.

תוסיף לכך שגם ככה כמעט ואין שום דבר בתדר 20 הרץ במוזיקה רגילה ולכן גם ככה הסיכוי שתפגע בתדר הזה הוא אפסי...

----- לגבי הIDMAX

היתה להם תקלה במריחה של הממברנה בדבק שמחזק את הקרטון שלה - זה הכל.

לא FS נמוך, לא תיבה קטנה מידי, לא קליפינג, לא עודף כוח לא נעליים

פאק בתהליך הייצור.

------------------------

העניין הוא שבפועל סאב 12 כן יורד לאזור ה20 הרץ והוא כן מייצר שם וויברציות מסויימות והתופעה הזו היא גם כן משהו שמוסיף המון צבע למערכת ובגלל זה לסאב וופר 12 שיש לי ברכב אני כן מאפשר לרדת לשם - אני תוחם אותו בין 20 ל50 או בין 20 ל60 והתוצאה היא עדינה מאוד אבל נעימה מאוד

בין אם זה נשמע טוב או לא - זה לא רלוונטי כי זה בעצם לא משהו שמיע - זה פשוט מייצר את הרעידות האלה שהן כל כך חלק מהחוויה של ה"סאונד".

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
טל

כמה עובדות

אורך פיזי של גל קול בתדר נושא 20 הרץ הוא 17 מטרים!

חצי אורך גל יהיה 8.5 מטרים

רבע אורך גל יהיה 4.2 מטרים

כל מחזור 50 מילישניות - זה מאוד מאוד לאט בשביל גל קול

גם אם הרכב שלך יהיה לימוזינה במקרה הכי טוב אתה תפגע בתדר 20 הרץ בתוך הרכב שלו ברבע מאורכו שזה אומר שהרכב לא ממש מסוגל לכלוא את התדר הזה ויתקשה להגביר אותו.

לעומת זאת תדר 50 הרץ

הוא כבר באורך הרבה יותר קצר 6.8 מטר

חצי 3.4

רבע 1.7

כל מחזור 20 מילישניות - יותר מפי שניים במהירות מחזור שלו מ20

תיקח בחשבון כמה זמן יקח לך בשביל שהסאב יצליח בכלל להיות מתוזמן נכון + מוגבר נכון בתדר 20 הרץ ואתה כבר צריך להבין לבד שכנראה בתוך הרכב אתה לא ממש תשמע את זה, אולי תרגיש רק את החלק הראשון של הגל היות והסאב הודף הרבה אוויר.

תוסיף לכך שגם ככה כמעט ואין שום דבר בתדר 20 הרץ במוזיקה רגילה ולכן גם ככה הסיכוי שתפגע בתדר הזה הוא אפסי...

----- לגבי הIDMAX

היתה להם תקלה במריחה של הממברנה בדבק שמחזק את הקרטון שלה - זה הכל.

לא FS נמוך, לא תיבה קטנה מידי, לא קליפינג, לא עודף כוח לא נעליים

פאק בתהליך הייצור.

------------------------

העניין הוא שבפועל סאב 12 כן יורד לאזור ה20 הרץ והוא כן מייצר שם וויברציות מסויימות והתופעה הזו היא גם כן משהו שמוסיף המון צבע למערכת ובגלל זה לסאב וופר 12 שיש לי ברכב אני כן מאפשר לרדת לשם - אני תוחם אותו בין 20 ל50 או בין 20 ל60 והתוצאה היא עדינה מאוד אבל נעימה מאוד

בין אם זה נשמע טוב או לא - זה לא רלוונטי כי זה בעצם לא משהו שמיע - זה פשוט מייצר את הרעידות האלה שהן כל כך חלק מהחוויה של ה"סאונד".

תגידו לי אתם שמים לב לאיזה קטנוניות אתם נכנסים פה? כל זה ממש ממש לא נחוץ כל הדברים האלה רק מתסבכים אתכם וגורמים לכם אף פעם לא להיות מרוצה ממשהו עד הסוף,אני אומר שאם תתעלמו מהשטויות העלו ותתחילו להבין מה אתם שומעים ולא רואים על דף יהיה אפקטיבי יותר.כל נבירה בדברים האלה מביאה לתסביכים בחייכם.

אני חשוב שמיצינו את התרד והבנו אותו לרמות גבוהות של מידע שלא כל אחד מבין אז אן טעם לזה.

ג'ינו.

פורסם

גינ'ו

נראה לי שמי שלקח ללב זה אתה :-D

אנחנו מתווכחים על נושא תיאוריטי - לא דיברנו על איך זה נשמע בפועל או נשמע לך - כי אתה מרוצה.

אפרופו - אני סופר דופר מרוצה - הנה עובדה, לא שדרגתי שום דבר בחצי שנה האחרונה ואני גם עדיין משחק עם הכוונים רק בכדי למצוץ עוד ועוד פוטנציאל שנראה שלא הולך ונגמר מהמערכת הזאת...

Pioneer TS-X150

פורסם

ההפך,אני לא לוקח ללב,זה בסך הכל מערכת סאב או מה שלא יהי ם אתה לא הולך להרים משהו מטורף למה להיכנס לזה זה משגע אותי.ואגב,זה שאתה ממשיך לכון אומר שאתה רוצה להוציא יותר כי אתה לא מרוצה ממה שעכשיו,אם לא לא היית רוצה לכוון עוד ולמצוא את היותר טוב,כי ככה זה מתחיל בטלבאות ולא מפסיק..

ג'ינו.

פורסם

מה הבעיה בלרצות לדעת יותר בתחום שמעניין אותך ? אותך זה לא מעניין , תהנה לקדוח חורים בתיבות רנדומאליות ולהגיד שזה מדוייק.

וזה אף פעם לא מספיק , אני לא מבין את השטות שאמרת באמת , אז למה קנית סאב של רוקפורד ? כי לא היית מסופק מהמערכת המובנית ברכב שלך.

קח עוד כמה שנים , תשמע עוד כמה מערכות ברמה גבוהה ( אולי גם בבית ולא רק ברכב ) ותבין מה זה איכות , ואז תחזור לרכב ותבין שכל הזמן הזה הקשבת לחרא. תאמין לי , לא תגיד לעצמך מה הטעם להתעסק בזה , זה לא הטבע שלנו לא לרצות טוב יותר כשאנחנו מודעים ל"טוב יותר" מהו.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני יודע שכן,קניתי אותו כי רציתי טוב יותר אבל לא ניכנסתי לטבלאות ובאלגן.

אבל נסכם אתם צודקים עם הטבלאות והכל,ושוב אני יודע למסע חיפוש אחר תיבה 15 מתאימה יותר..

• תוכן חדש...