Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי מזגן חדש של "אלקטרה" שהותקן באוגוסט (קטן לחדר, 1 כ"ס). הבעיה היא שהטמפ' פה יורדת מתחת ל 8 מעלות המזגן מתחיל לזייף ולא לחמם. היום בבוקר הטמפ' החיצונית היתה 6 מעלות, הפעלתי את המזגן על חימום (מהירות מאוורר אוט', טמפ' 30 מעלות) ותוך שעתיים הוא העלה את הטמפ' רק ב- 2.5 מעלות בתוך החדר... עם מפזר חום בן 10 שנים מרעיש ומקרטע אני מחמם את החדר יותר טוב. מצד שני בצהריים הוא מחמם מעולה...

לא היה קרח על היחידה החיצונית, אבל מצד שני ירד גשם. מה עושים כדי המזגן הזה יתחיל לחמם? להפעיל אחריות? טמפ' חיצונית של 6 מעלות זה כלום לעומת מה שהולך פה בלילות בשיא החורף.

תודה לעוזרים :)

פורסם

ההספק שלו כנראה נמוך, והוא לא מסוגל להתמודד עם הקור בשעות הבוקר.

קצב יצאת החום מהחדר גדול יותר מהקצב שהמזגן מכניס, ואין סיבה שהוא יעבוד סבבה בצהרים, אבל בלילה לא.

פשוט לא מספיק הספק.

פורסם

כנראה שה**** שלך לא מספיק גדול כדי לחמם את החדר, אתה יכול לקנות מפזר חום בגרושים שיעשה את העבודה (כזה שמוציא אוויר ולא תנור צלעות)

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

תודה על התגובות! השאלה היא האם מדובר בסתם הספק נמוך או בבעיה נפוצה בגלל טמפ' חוץ נמוכה, ואם כן כיצד "מארגנים" שהמזגן יעבוד גם בחורף באיזור הזה (בכל זאת, עלה מעל 2000 ש"ח...) :-(

מעבר לזה המזגן עובד 5 דקות ומתכבה ל- 3 דקות, כאשר כיוונתי בשלט ל- 30 מעלות ובפועל יש 23 מעלות בחדר. לא מבין מה הבעיה, בצהריים הוא מחמם יופי. מתוך ייאוש העפתי מבט בחוברת הפעלה וזה מה שמצאתי. מה דעתכם?

00.jpg

פורסם

יש לך בעיה במזגן\מזגן חלש מאוד, יש לי LG DESIGN 10 וכשיש בחוץ 7-10 מעלות הוא מחמם מצוין.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

כפי שכתוב בדף שלך, יעילות החימום יורדת אם בחוץ קר מאד. אבל 6 מעלות זה עדיין לא כל כך נורא. כמו שאמרו לפני, התקנת מזגן חלש ולכן יכולתו גבולית, וכאשר קר בחוץ - לא מספקת.

הענין של הפסקת החימום לסירוגין הוא כמו שכתוב בדף - היחידה החיצונית קרה מדי.

הפתרון כנראה הוא להחליף את המזגן. במקרה כזה אני מציע לך לבדוק את יכולתו של המזגן החדש בתנאי קור - לא כל המזגנים שווים. לפעמים יש טבלה שמראה יעילות בתנאי קור שונים, אם לא בחוברת ההוראות אז אולי באתר היצרן.

דני

פורסם

שלום,

עד כמה שידוע לי זוהי סוגיה די ידועה במזגנים במקומות מאד קרים.

העניין הוא שהמזגן מבצע החלפת חום עם האוויר שבחוץ וטמפרטורת הגז בצנרת בחוץ היא בערך 0 מעלות

עד כמה שזכור לי, לכן כאשר טמפרטורת הסביבה נופלת מתחת ל 2-3 מעלות אז כמובן אין החלפת חום

טובה והמזגן אינו מתפקד. זאת גם הסיבה שהמזגן קופא ביחידה החיצונית וצריך להפשיר את עצמו ע"י מעבר למצב קירור

אבל אתה לא מרגיש זאת כי המאוורר הפנימי מופסק בזמן זה.

לדעתי החלפת מזגן לא תועיל כי רובם עובדים בטמפרטורות ולחצים דומים.

אם אינני טועה-טריק של מזגניסטים הוא להוציא מעט גז מהמערכת ובכך להוריד את הלחץ בצנרת

מה שגורר עבודה בטמפ נמוכות יותר ואיפשור של החלפת חום.

HIGH OCTANE אתה לומד תרמודינמיקה עכשיו לא? תשתמש בזה :)

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

למזגן קשה מאוד לחמם כאשר הטמפ' מגיעה לאיזור ה 5-6 מעלות ומטה, מהסיבה הפשוטה שאין לו מאיפה לקלוט חום מהסביבה .

הטמפ' שהמזגן מכוייל אליה בקירור, בהתאם ללחצים במערכת שנקבעים ע"י היצרן, היא 5 מעלות צלזסיוס. כאשר הקירור פועל אז היחידה החיצונית פולטת חום והפנימית קולטת חום. כאשר החימום עובד אזי היחידה הפנימית פולטת חום והחיצונית אמורה לקלוט חום. אם החיצונית הופכת להיות 5 מעלות והטמפ' הסביבתית היא 5-6 מעלות, אין לה מאיפה לקלוט חום מהסביבה.

יצרנים מסויימים משתמשים בטכנולוגיות ושיטות מסויימות לטפל בבעיה הנ"ל, אך כנראה שהמזגן שיש לך בבית לא מותאם בצורה אופטימלית לעבוד במקומות מאוד קרים - או שחסרה כמות גז מכובדת (במצב כזה המזגן יזהה טמפ' מאוד נמוכה במעבה [בזמן הפעלה על חימום] ויחשוב שהמעבה קפא - ויכנס שוב למצב הפשרה בטרם עת).

חוק: כאשר הלחצים נמוכים - הטמפ' נמוכה. כאשר הלחצים גבוהים, הטמפ' גבוהה. במזג אויר חם הלחצים יהיו יותר גבוהים ביחס למזג אויר קר.

אם תוריד גז במזג אויר קר -

1. אתה גורם ליחידה החיצונית לרדת לטמפ' מאוד נמוכות ואז הבקר האלקטרוני (באמצע חיישן) ירגיש שהמעבה קפא ויפעיל הפשרה.

2. הורדת גז זה אומר שהלחצים גם בדחיסה יהיו נמוכים יותר -> מה שמוביל לחימום חלש יותר.

כאשר כמות הגז במזגן תקינה והמזגן פועל על קירור כ-10 דקות לפחות ביום חמים ונעים, מדידה של לחץ בצד היניקה של המזגן צריכה להניב לחץ של כ- 120PSI ויש האומרים גם 110-115 זה בסדר (אם תחפש בטבלאות באינטרנט של גז-קרר R410a תראה שבגז הזה, ערך של 120PSI שקול לטמפ' של 5 מעלות צלזסיוס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם על התגובות ובמיוחד לאיציק ו- carbonfiber על התגובה המפורטת.

כעת יש בחוץ 9 מעלות, וזה צפוי לרדת עוד הרבה במהלך הלילה והשיא בסביבות 6:30 בבוקר. המזגן כרגע מחמם מצויין, הגעתי לטמפ' בתוך החדר של 29 מעלות כאשר לפני ההדלקה הטמפ' עמדה על 18 מעלות. בבוקר אני מאמין שתהיה לי בעיה להפעיל את המזגן, האם יכולה להיות בעיה במידה ואני אפשיר את המדחס ע"י מים רותחים מקומקום? המדחס נמצא ממש מתחת לחלון ואפשר לשפוך עליו מים. בשנה שעברה כשרציתי להפשיר את שמשות הרכב (שהיו מכוסות בשכבת קרח עבה) עם קומקום אמרתם שזה יכול לשבור את השמשה, מה הרציונל לגבי המזגן?

לגבי סוג הטכנולוגיה של המזגן אין לי מושג, לא מבין במזגנים - אבל מדובר על אלקטרה 10D כאשר החדר עצמו הוא 10 מ"ר.

פורסם
שלום,

עד כמה שידוע לי זוהי סוגיה די ידועה במזגנים במקומות מאד קרים.

העניין הוא שהמזגן מבצע החלפת חום עם האוויר שבחוץ וטמפרטורת הגז בצנרת בחוץ היא בערך 0 מעלות

עד כמה שזכור לי, לכן כאשר טמפרטורת הסביבה נופלת מתחת ל 2-3 מעלות אז כמובן אין החלפת חום

טובה והמזגן אינו מתפקד. זאת גם הסיבה שהמזגן קופא ביחידה החיצונית וצריך להפשיר את עצמו ע"י מעבר למצב קירור

אבל אתה לא מרגיש זאת כי המאוורר הפנימי מופסק בזמן זה.

לדעתי החלפת מזגן לא תועיל כי רובם עובדים בטמפרטורות ולחצים דומים.

אם אינני טועה-טריק של מזגניסטים הוא להוציא מעט גז מהמערכת ובכך להוריד את הלחץ בצנרת

מה שגורר עבודה בטמפ נמוכות יותר ואיפשור של החלפת חום.

HIGH OCTANE אתה לומד תרמודינמיקה עכשיו לא? תשתמש בזה :)

אבחנה יפה, אכן לומד תרמו הסמסטר :) אבל לצערי המרצה מסביר על הפנים, אז אני לומד לבד מהספר :) חח ולכן לא אצליח כרגע להשתמש בזה בצורה יעילה .

פורסם
תודה לכולם על התגובות ובמיוחד לאיציק ו- carbonfiber על התגובה המפורטת.

כעת יש בחוץ 9 מעלות, וזה צפוי לרדת עוד הרבה במהלך הלילה והשיא בסביבות 6:30 בבוקר. המזגן כרגע מחמם מצויין, הגעתי לטמפ' בתוך החדר של 29 מעלות כאשר לפני ההדלקה הטמפ' עמדה על 18 מעלות. בבוקר אני מאמין שתהיה לי בעיה להפעיל את המזגן, האם יכולה להיות בעיה במידה ואני אפשיר את המדחס ע"י מים רותחים מקומקום? המדחס נמצא ממש מתחת לחלון ואפשר לשפוך עליו מים. בשנה שעברה כשרציתי להפשיר את שמשות הרכב (שהיו מכוסות בשכבת קרח עבה) עם קומקום אמרתם שזה יכול לשבור את השמשה, מה הרציונל לגבי המזגן?

לגבי סוג הטכנולוגיה של המזגן אין לי מושג, לא מבין במזגנים - אבל מדובר על אלקטרה 10D כאשר החדר עצמו הוא 10 מ"ר.

בכל המזגנים הקטנים הסיניים (כולל אלקטרה) משתמשים היצרנים ב"טריקים" מסויימים על מנת לאפשר למזגן לחמם גם כאשר הטמפ' בחוץ היא מתחת ל-5 מעלות. במקרה הנ"ל ובכל יתר המזגנים, מתקינים היצרנים שסתום חד כיווני שעובד רק בחימום ומאפשר מפל לחץ גבוה יותר כאשר הגז זורם לכיוון מסויים בלבד (במקרה הזה, לחימום) , בשיטה זו הם משיגים לחץ גבוה יותר ביחידה הפנימית (חימום טוב יותר) ולחץ נמוך יותר ביחידה החיצונית (קרי: היחידה בחוץ תוכל לקלוט חום גם מתחת ל 5 מעלות צלזסיוס).

מים רותחים זה פתרון קיצוני מידי, אתה יכול לשפוך בעדינות מים מהברז על המעבה מצד היניקה (לא על המאוורר אלא מהצד של ה"רדיאטור"). בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת כמות הגז במערכת - או לפחות בדיקת לחצים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...