Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב אילוצים שונים אני מוכר את הסובארו DL מודל 93 שלי ומבקש לרכוש במקומה רכב אחר ממודל מתקדם יותר שיהיה אמין, חסכוני וזול לתחזוקה כמו הסובארו פחות או יותר. דהיינו: חלפים זולים ואמינות גבוהה.

אני מתגורר בנתניה ועובד בחיפה, והסובארו נוסעת את הדרך הזו הלוך ושוב בכל יום בלי שום בעיית אמינות מזה כשנתיים. הרכב הבא יצטרך לשרת אותי נאמנה באותם תנאים.

אני מעוניין לרכוש רכב בהתאם לקריטריונים הבאים:

• גיר ידני בלבד
  • חסכוני בדלק
  • אמין ככל שניתן, עם מינימום מחלות ידועות לדגם וכולי.
  • זול לתחזוקה - שחלקי חילוף לא יעלו הון תועפות כמו בפולקסווגן
  • רצוי מאוד שיהיה בטיחותי
  • שקט - שלא שומעים את המנוע "צועק" בשיוט בכביש המהיר ב100-110 קמ"ש
  • בעל מנוע שידוע ככזה שחי לאורך ק"מ רבים {כמו הבוקסר}
  • לא איטלקי או צרפתי, עדיפות לרכב יפני
  • עדיף מעל שנת 2000

אני לא סגור על הסכום הסופי אותו אני מוכן להוציא, עדיפות לרכב מתחת ל30,000 ש"ח.

חשבתי על פיאסטה, הבנתי מקריאה בפורום שהפיאסטה בשנים אלה היא בעלת מנוע 1300 מיושן ורועש.

חשבתי על סוזוקי יורו סוויפט, הבנתי מקריאה בפורום שזה קרטון מחליד ורועש על גלגלים.

חשבתי על סובארו חדשה יותר, הבנתי מקריאה בפורום שהאימפרזה יקרה ושתיינית דלק לא קטנה.

אשמח לשמוע המלצותיכם

פורסם

אתה מודע לזה, שרכב בתקציב עד 30 אלף, כאשר הוא לא צרפתי\פולקסוואגן\פונטו ספייס, את דרישת הבטיחות אפשר להוריד?

במיוחד כאשר מדובר בסוויפט או רכב יפני קטן אחר .

אם כבר רכב יפני, קורולה (עד 2002) תיתן לך מענה למירב הדרישות (לא הבטיחות).

תצטרך לחפש גיר רגיל:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=16&SubModelID=1428&FromYear=2000&UntilYear=2002&Auto=-1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בסכום כזה אני ממליץ על סובארו אימפרזה 99-01 יש בה גם כריות אויר,אחיזת כביש נהדרת,הגה מצוין, 12.5 ק"מ לליטר(ידנית)

והכי חשוב, אוטו אמין באופן יוצא דופן, פשוט אין תקלות, כפתורים לא מתקלקלים, ריפוד לא מתפורר, תקרה לא נופלת, מזגן לא מזייף,פלסטיקים לא נשברים, את כל החויות האלה מצאתי באירופאיות שהיו ויש ברשותי(פיג'ו 306, וגולף).

ברשותי גם גולף 97 וגם סובארו 97 ידניות, וכל החוו"ד היא מהניסיון שלי.

לא ממליץ על הסובארו ניו אייג' שקיימת משנת 2002, היא בקושי זזה וצורכת יחסית לדגם הקודם הרבה דלק ..

החוכמה היא למצוא רכב עם מעט ק"מ ומיד ראשונה מהשנתון הנ"ל (כפי שאני מצאתי את הסובארו שלי עם 50000 ק"מ ידנית מיד ראשונה)

פורסם
אתה מודע לזה, שרכב בתקציב עד 30 אלף, כאשר הוא לא צרפתי\פולקסוואגן\פונטו ספייס, את דרישת הבטיחות אפשר להוריד?

לא הייתי מודע לזה, אני בהחלט אקח את ההערה שלך בחשבון. תודה!

הקורולה נראית לי קצת יקרה לעומת היחס מחיר/שנתון שרציתי להוציא

סובארו אימפרזה 99-01 יש בה גם כריות אויר,אחיזת כביש נהדרת,הגה מצוין, 12.5 ק"מ לליטר(ידנית)

המממ.. 12.5 ק"מ/ליטר נשמע לא רע. זו בהחלט אופציה מפתה במיוחד בהתחשב בעובדה שאני נהג רגוע ועם הלאונה הגעתי לממוצע של 15.5 ק"מ/ליטר בבינעירוני.

אשמח לשמוע על עוד אופציות מתאימות לקריטריונים.

פורסם

הנסיון האישי שלי - קורולה. אני החזקתי מכונית מדגם 1998 נמכרה בגיל 12+, כאשר למעט תחזוןקה שוטפת ותיקון כמה כניסות מאחור לא היו לה כמעט הוצאות (להערכתי - תיקונים לא מתוכננים בין 1000-2000 ש"ח על פני 9 שנים).

החסרונמות:

1. אוטומטית, מה שאינך אוהב (אבל אולי תשנה דעתך).

2. בהתאם לכך - צריכת דלק יותר גבוהה (אצלי היתה 8-9 ק"מ לליטר, אבל בתנאים של נסיעה בתוך חיפה עם גיחות לקריות ומדי פעם עד עכו, שגם זה למעשה נהיגה עירונית מרמזור לרמזור). בנסיעות בין עירוניות, שמיעטתי בהן היתה, לממיטב זכרוני סביב 1:12.

3. לא שיא הנוחיות - אבל אתה מורגל ביפניות כך שזו לא אמורה להוות בדשבילך בעיית הסתגלות.

ד"א - מישהו הזכוי את האימפרזה 97, שבא"כ נחשבת אמינה מאד. לי היתה כזו (דגם 94) שהתיקונים שלה רוששו אותי, פשוטו כמשמעו. 2000 ש"ח ויותר לפחות 3 פעמים בכל שנה (נרכשה בגיל 4 עם 50,000 ק"מ והוחזקה 3 שנים ו-42,000 ק"מ). לזכותה יאמר שהנהיגה בה - כאשר לא היתה תקלה - היתה תענוג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתקציב כזה אפשר לקנות YRV שנת 01~02. רכב חסכוני עם מנוע של יאריס, הגיר אומנם אוטומטי, אבל הרכב חסכוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא רשמת אם אתה צריך בגאז' או לחילופין האם סופר מיני תענה על צרכיך.

רכב יפני אמין ובטיחותי יחסית שאני יכול להמליץ לך עליו בעיניים עצומות הוא הטויוטה סטארלט. בתקציב שלך נכנס רכב מהמודל האחרון, 99. מנוע 1,300 חסכוני, ניתן למצוא עם גיר ידני ובעיקר עם ABS ושתי כריות אוויר, ללא ספק שדרוג מהסובארו :wink:

אופצייה נוספת היא לחפש יאריס משנת 99-2000 עם מנוע 1,000. רובן אומנם שירתו בחברות השכרה, אבל אם תמצא אחת פרטית כזאת שמורה (ואני בטוח שיש סבא או שניים שעדיין מחזיקים אחת כזאת) אני בטוח שלא תתחרט.

שיהיה בהצלחה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מבין איפה אתה עומד - גם אני רציתי בדיוק את אותה החבילה - רכב יפני שלא יזלול וזול בחלפים. בסוף קניתי גולף.

התשובה היא, שכנראה, בכל מקרה תצטרך להתפשר:

• YRV, סטארלטים או יאריסים, בהחלט ההצעות הטובות ביותר למה שאתה מחפש - קשה למצוא אותן, במיוחד במצב טוב.
  • קורולה/אימפרזה ושאר ירקות הסדאן הן כמעט כולן אוטומטיות.

גולף היא היא ההצעה שלי. נכון, היא גם פשרה (חלקי חילוף) אבל יש גם יתרונות:

אציין בכחול ליד המשפטים שלך איך היא מתפקדת לדרישה שלך.

• גיר ידני בלבד - יש, יותר קל למצוא מיאריס/סטארלט/סדאן כלשהו, במצב טוב, זה בטוח.
  • חסכוני בדלק - גם אני נוסע 90% מהזמן בינעירוני, לדעתי אתה תופתע לדעת שהגולף 2 ליטר שלי עושה 1/13 בבינעירוני.
  • אמין ככל שניתן, עם מינימום מחלות ידועות לדגם וכולי - בהחלט מעט מחלות, במיוחד כשהיא ידנית.
  • זול לתחזוקה - שחלקי חילוף לא יעלו הון תועפות כמו בפולקסווגן - כמובן, החיסרון הגדול. מצד שני, לחבר שלי יש אחת כזאת כבר 5 שנים ועם הטיפול הנכון הכל בסדר.
  • רצוי מאוד שיהיה בטיחותי - מיותר לציין שזהו רכב מאוד בטיחותי.
  • שקט - שלא שומעים את המנוע "צועק" בשיוט בכביש המהיר ב100-110 קמ"ש - אחד הרכבים היותר אקוסטיים שיש, לא שומעים כלום.
  • בעל מנוע שידוע ככזה שחי לאורך ק"מ רבים {כמו הבוקסר} - ממה שאני יודע, וחפרתי לא מעט בנושא, מנועים מאוד אמינים ששורדים קילומטרים רבים.
  • לא איטלקי או צרפתי, עדיפות לרכב יפני - גרמני :wink:
  • עדיף מעל שנת 2000 - בהחלט תוכל למצוא משהו באיזור.

מקווה שעזרתי :)

נ.ב.

הרכב מאוד נוח.

Bimmer

פורסם
לא רשמת אם אתה צריך בגאז' או לחילופין האם סופר מיני תענה על צרכיך.

אני לא צריך בגאז'. יכול להסתדר גם ללא.

בדקתי את עניין הטויוטות והמאזדות ולפי מה שראיתי הן ממש לא זולות לשנתון שלהן. 30-40K למודל 2001. נראה לי קצת גבוה.

הטויוטה סטארלט שהומלצה, היא עד שנתון 99 ואני מעדיף לחפש משהו מעבר ל2000 אם כבר אני משתדרג.

YRV, אם אין ידני אז הוא יורד מהפרק.

לגבי הגולף,

יש לנו גם סיאט איביזה במשפחה שהיא מאוד אמינה אבל אם חלילה יצוצו פה ושם תקלות.. כל חלק וכל חיישן ואפילו חלקי מרכב לתיקוני פחחות.. הכל יקר מאוד ברכבים האלה ואני מעדיף להישאר בצד הקצת יותר זול של המשוואה.

לא חשבתי על דייהטסו סיריון ויאריס עם מנוע 1000, אני מבלה כל יום בנסיעה של כ130ק"מ בכביש החוף ומעדיף מנוע יותר גדול (1200 ומעלה) לרכב הבא.

קיבלתי המלצה להתרחק מהאימפרזה כיוון שהיא כבדה וחלשה יחסית למתחרות.

עם זאת, קיבלתי המלצה חמה על ניסן אלמרה, אמרו לי שהיא מאוד חסכונית ואמינה כמו גם שהתחזוקה שלה זולה להפליא בהשוואה לאירופאיות. לא ממש מצאתי מודעות בינתיים על אלמרות שמורות למכירה.

האם יש דגמים נוספים של ניסן שהם אמינים וחסכונים באותה מידה? אני מעדיף לא להיות סגור על רכב/דגם אחד ויחיד כי זה רק עלול להאריך את הזמן עד שאמצא.

נראה שלא יהיה קל למצוא רכב מהר, אני בלית ברירה עוצר את מכירת הסובארו כדי לא לבלות את החורף כשאני תלוי בתחבורה הציבורית.

• תוכן חדש...