Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השתלות מנועים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למומחים

קיימים מספר דגמים של מכוניות אירופאיות (יגואר,טריומף) בארה"ב שהושתלו בהן מנועי GM 302, בהן אני מתעניין.

יש אפשרות לייבא מכונית אספנות כזו לישראל?

תודה לעונים

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
שאלה למומחים

קיימים מספר דגמים של מכוניות אירופאיות (יגואר,טריומף) בארה"ב שהושתלו בהן מנועי GM 302, בהן אני מתעניין.

יש אפשרות לייבא מכונית אספנות כזו לישראל?

תודה לעונים

דני לוי

רק מכוניות שהושתלו בהן מנועים ע''י היצרן כגון :TR, סאאב , פנתרה די תומסו ועוד.

אודי.

פורסם

מן הסתם לא תוכל לייבא כי דגם המנוע לא מתאים לרשומות. זה לא כולל דגמים כמו סאנבים טייגר למשל שבהם היצרן עצמו עשה את זה.

בכל מקרה, לא יודע למה תרצה דבר כזה. זה הורס את כל המקוריות, ובמקרים רבים גם את כל חווית הנהיגה. נסעתי בכלים כאלה, הם היו ממש לא מוצלחים.

פורסם

בהמשך לשאלתו של דני, האם השתלת מנועי GM בעלי נפח גדול יותר או ייבוא רכב כזה מותרת ברכבי GM ?

לדוגמא: אולדסמוביל קטלס 1978-1987 סופרים עם מנוע 6600 או 5700 סמ"ק בנזין ?

האולדסמוביל נמכרה רק עם מנועי V6 3800 או V8 5000 בנזין ועם מנוע 5700 דיזל

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

נהגתי בTR6 מנוע 302 V8 רכב מטורף לחלוטין שומר על מקוריות חיצונית למעט רוחב ע"י ספייסרים וחצאיות תואמות,4 יציאות לאגזוז אחורי, נו נו לא מסכים איתך כל כך EZL

היגואר שנסעתי XJ12 הוחלף אצלה מנוע מוגדש V8 נוסעת פצצה.

מקוריות זה עניין של טעם,לקחת רכב שנראה קלאסי עם נמר בפנים מתאים לאופי שלי.

בינתיים הגשתי שאילתה למשרד התחבורה,מישהו בטח ישפוך כוס תה לפני שיענו לי

מירוצי מכוניות

פורסם
נהגתי בTR6 מנוע 302 V8 רכב מטורף לחלוטין שומר על מקוריות חיצונית למעט רוחב ע"י ספייסרים וחצאיות תואמות,4 יציאות לאגזוז אחורי, נו נו לא מסכים איתך כל כך EZL

היגואר שנסעתי XJ12 הוחלף אצלה מנוע מוגדש V8 נוסעת פצצה.

מקוריות זה עניין של טעם,לקחת רכב שנראה קלאסי עם נמר בפנים מתאים לאופי שלי.

בינתיים הגשתי שאילתה למשרד התחבורה,מישהו בטח ישפוך כוס תה לפני שיענו לי

מסכים, כל מילה חקוקה באבן.

לי ולך יש את אותו הטעם.

אשמח לעדכון בנוגע למה שמשרד התתחבורע יענה לך!

תודה

פורסם

דני

יכול להיות שנהגת בגרסאות מושקעות במיוחד, ואם הן יצאו מוצלחות זו בוודאי חוויה. אבל יש כמה מוקשים בדרך.

למעונים אמריקאיים יש יתרונות וחסרונות. היתרון כמובן הוא הרבה סמקים, החסרונות הן שיחסית לכמות הסמ"ק הם לא באמת חזקים. מנועים לא משופרים בנפחי 4000-5000 מוציאים באיזור ה 190 כ"ס וזה לא הרבה. הם גם משודכים לגירים אוטומטיים 3 מהירויות או 4 ידני, וזה לא תורם. חוץ מזה הם כבדים מאוד ולא אוהבים לעלות בטורים. במובן הזה מנועים אירופאיים עם נפח מקביל יתנו הרבה יותר.

מול זה יש יתרון שפוטנציאל השיפורים שלהם הוא אינסופי. במובן הזה אפשר לעשות המון אבל ההשקעה לא קטנה.

מנוע היגואר וי 12 לדוגמא בנפח 5.3 מוציא 300 סוסים ועושה את זה בשקט וברכות מדהימה, במובן הזה הוא מנוע אגדי. מולו לשים מנוע סמול בלוק אמריקאי עם גיר 3 הילוכים פשוט יהרוס את כל חווית הנהיגה ברכב הזה, ויגרע משמעותית מהביצועים.

לגבי הטרימוף, המנוע הרבה יותר כבד מהמקורי, וגם ככה הטרמיומף מכשכשת בזנב...לא יודע איך התגברו על זה, אבל דבר אחד ברור: אם הרכב שנסעת בו היה טוב על הכביש למרות המשקל העודף הגדול מקדימה, מישהו עשה בו עבודה טובה מאוד ומושקעת מאוד.

אז שוב, אם מדובר במשהו שנסעת בו והוא מושקע ומוצלח, אני מניח שזה יכול להיות מאוד מענין. אם סתם דחפו מנוע אמריקאי עם גיר אמריקאי, זה יכול להיות רע מאוד. נסעתי על כאלה והן היו גועל נפש....

כנראה שהמקורות שלך לרכבים מוצלחים יותר טובים משלי...אבל מה שנייסיתי להגיד הוא ששיפור רכבים הוא דבר לא פשוט, ובוודאי ובוודאי כשמדובר בדברים כאלה. צריך לבחון טוב טוב איך זה יצא.

• תוכן חדש...