Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביצועים גרועים לאחר תידלוק במיספר תחנות בגרנדה פונטו

hwgeek
שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

ברשותי גרנדה פונטו 07 1400 סמ"ק עם 24K ק"מ

אני רוצה לשתף אתכם על מה שגיליתי בזמן האחרון.

אני מראשל"צ ומאז שקניתי את הרכב עברתי כבר מעל ל2000 ק"מ ולמדתי להכיר את ריכבי.

כל פעם יצא לי לתדלק בתחנה אחרת בעיר ולאחר כל תידלוק הרגשתי שהרכב מגיב אחרת .

יש רק תחנה אחת שאני מתדלק בה והרכב מיתנהג נורמלי. במיספר תחנות אחרות שתידלקתי הרכב פשוט בקושי הגיב!

ניהיה איטי כאילו הוא עם 30 סוסים!

רגל עם דוושה על הריצפה כל הזמן והאוטו נסע כאילו אני בקושי לוחץ- זמן התגובה מרגע הלחיצה ואז ההאצה היה ממש מיתארך.

ולכן פשוט היתייאשתי ולא מוכן לתדלק יותר בשום מקום חוץ מהתחנה ליד קניון הזהב

אני שם 95 (ככה בכל התחנות) ורק שאני מתדלק שם המנוע קם לתחייה מגיב מהר ומטפס מהר מאוד לקו האדום בסל"ד

ומאיץ בצורה טובה.

מה אתם אומרים? איך אמורים לדעת את טיב הדלק בתחנות ואיך אפשר ליסמוך עליהם שיתנו את הדלק שעליו אנחנו משלמים?

בנוסף ניסיתי גם 98 (באותו זמן נסעתי על אדים של דלק הרבה אחרי נורת ההזהרה של מיכל ריק חחח ככה הוא לא נימהל עם ה95) ואני חייב לציין שמיד הרגשתי את השיפור- יותר במומנט היה יותר כוח בסל"ד הנמוך (ככה זה ברכב שחסר לו כוח כל שיפור קטן מרגישים)

ולא זה לא היה בסיכולוגי! הסיבה היחידה שאני נימנע מ98 זה המחיר :-(

Peagaut 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פסיכולוגי וחצי. לאוקטן 98 אין יכולת טכנית \ פיזיקלית לשפר ביצועים ברכב בעל יחס דחיסה נמוך וללא טורבו.

ערוך חיפוש בגוגל על תחנות דלק מוהלות, היו כמה וכמה כאלה באיזור ראשון לציון. גם אם הבדיקות הן מלפני כמה שנים אני בדעה שפעם גנב - תמיד גנב.

מעבר לכך ולפני שאתה קופץ למסקנות, תן לרכב לרוץ ותלמד להכיר אותו יותר. 2000 ק"מ זה סה"כ 4 תדלוקים. תמשיך לתדלק בתחנה שבה אתה מרגיש שהאוטו בסדר ותראה אם באמת אין בו איזו תקלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פסיכולוגי וחצי. לאוקטן 98 אין יכולת טכנית \ פיזיקלית לשפר ביצועים ברכב בעל יחס דחיסה נמוך וללא טורבו.

ערוך חיפוש בגוגל על תחנות דלק מוהלות, היו כמה וכמה כאלה באיזור ראשון לציון. גם אם הבדיקות הן מלפני כמה שנים אני בדעה שפעם גנב - תמיד גנב.

מעבר לכך ולפני שאתה קופץ למסקנות, תן לרכב לרוץ ותלמד להכיר אותו יותר. 2000 ק"מ זה סה"כ 4 תדלוקים. תמשיך לתדלק בתחנה שבה אתה מרגיש שהאוטו בסדר ותראה אם באמת אין בו איזו תקלה.

איתמר.

ראשית תודה על התגובה אבדוק את רשימת התחנות המהולות

מבחינת התידלוקים אני מדלק כל פעם ב200 ש"ח אז בגלל זה כבר כ8 פעמים תידלקתי.

מבחינת התחנות המהולות אז לא יודע אם הם ברשימה כי אני לא מתדלק בתחנות לא ידועות רק במפורסמות.

והקטע הפסיכולוגי לא עובד עליי. אני בודק טוב מאוד לפני שמפרסם ממצאים.

ומבחינת תקלה- האוטו חדש דנדש ואפילו לא הגיע ל30K ק"מ עדיין ואין תקלות :-) (טפו טפו טפו .... :-) )

האמת רק מי שמכיר את הרכב יכול להבין.

רק לדוגמה:

בתידלוק בתחנות שלא אהבתי :

לוחץ קיק והמנוע מהסס לכמה שניות (בעקיפה זה כמו נצח ומאוד מסוכן!)

ומתחיל להאיץ לאט לאט!

בתידלוק בתחנה שאני מרוצה ממנה:

לוחץ קיק המנוע מזנק ומאיץ בצורה יפה

ובתידלוק ב98:

כל קיק מרגישים כבר בגב והוא כל הזמן מושך לסלד הגבוה בצורה נימרצת! ומיתנהג אחרת לחלוטין מבחינת משיכת הסל"ד והעברת ההילוכים.

זה לא פסיכולוגי!

בנוסף פירסמו את הבדיקה הבאה בפורום של פיאט בחו"ל ובו חברה מציגה את ההבדלים והשפעות של אוקטן גבוהה יותר

http://www.tesco.com/Momentum99/files/Tesco-Momentum-99-Fuel-Report.pdf

בטח אתם תבינו יותר מימני מהם המימצאים מבדיקה זו.

Peagaut 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה 98 במחיר של 95 אז הנה תחנה שמוכרת באותו מחיר

http://www.fulltank.co.il/ShowFuelStationDetails.asp?id=60

ה 98 עולה כמו ה 95 בשירות המלא, 6.60, נכון לחודש זה

ואם המחיר נראה לא הגיוני או מהול תשאל את כל הרכבי ספורט שמתדלקים שם.

המלצה שלי לגבי ה 95, תמלא רק בתחנות של סונול או דלק, אצל כל האחרים הדלק פשוט באיכות ירודה, וזה בדוק !

דרך אגב, תקרא את זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=336533

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...