Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח לתובנות, ומאמין שיכול להוסיף לאחרים:

יש לי רנו 19 1.400 '95. מחזיקים אותה כבר 7 שנים. רכב אהוב, מטופל שנוסע יופי ולא עושה בעיות מעבר לטיפולים ובלאי רגיל.

בתחילת דרכה אצלנו שמתי רשת רדיאטור חדשה ואכן המכונית מטפסת הרים בימים חמים עם מזגן ואין בעיות התחממות.

מה שכן, מדי פעם (פעם בחודש?) הייתי צריך להוסיף מעט נוזל קירור, מה שלא צריך להיות ברכב כזה עם מע' קירור סגורה.

בטח מכירים את האמירה - "מה שעובד, לא לנגוע!"?

בקיצור, השבוע, המתנתי לבתי בצומת - יום חם, אחרי עליה ארוכה... ועשיתי קצת סדר בבגאז'. בארגז הכלים מצאתי פחית קטנה ישנה של חומר לסתימת חורים במע' קירור. אני די מאמין בחומר הזה, כל עוד מדובר בחורים קטנים, וליתר ביטחון מחזיק את הקופסה. אלא מה, ב"סדר" שעשיתי, מצאתי שהקופסה בעצם כבר לא ממש סגורה ותוכנה עומד להישפך.

יאלל'ה, אמרתי לעצמי, זו הזדמנות לסגור את החורון הזה שיש לי במע' הקירור, ולהעיף את הקופסה המפזרת. היות והרכב כבר עמד מכובה כעשר דקות, ניסיתי לפתוח את מכסה מיכל העיבוי, וכשהוא נפתח די בקלות, רק עם נשיפה קטנה (ועליית מפלס הנוזל, אולי זה חשוב לעניין), שפכתי חצי מתוכן הקופסה לתוכו, והוספתי כבר בהזדמנות קצת נוזל קירור.

הבת הגיעה, טיפסנו עוד קצת עליות בדרך הביתה... ושעון החום מתחיל לטפס, ועוד, ועוד, וממש על יד הבית גם נדלקה הנורה. הוונטה לא עובדת בלי המזגן. משו השתבש.

למחרת נסעתי (ירידות לרוב, לא היו בעיות) למוסך של ידיד, חשמלאי רכב, וסיפרתי לו בגילוי לב את השתלשלות העניינים. הוונטה עדיין לא עובדת בלי המזגן.

"נו בטח, אתה לא נורמאלי", כך החבר, "מה אתה שם את החומר הזה, זה כמו אפוקסי עכשיו, סתם לך את הרדיאטור, ואולי אפילו תצטרך להחליף אותו..." וזימן מכר משותף, איש רדיאטורים, שבדיוק כבר סגר את העסק ורצה ללכת הביתה. הנ"ל הגיע, שמע את הסיפור ואמר "חבל"ז, צריך ניקוי לפחות, אם לא הח' רשת, תבוא מחר בבוקר". למחרת בבוקר הוא העיף מבט ברדיאטור, ואמר אין מה לעשות כאן, לא מנקים רשת כזו, צריך להחליף אותה, 900 ש"ח"

מה זה התבאסתי. ואני מכיר את החומר, ולא יודע שהוא נוטה לסתום שום דבר - הוא מתגבש כשהוא בתוך הנוזל ובמגע עם אוויר חיצוני, לא ככה?

היות והרכב לפני טסט, ויש לו עוד דברים לטפל, חלקם ידועים, התחלתי לחשוב שממש לא כדי להמשיך להתעסק איתו. החלטתי לעשות את מסלול הטסט, ואז לעשות חושבים.

מה אני יגיד לכם, בבדיקת זיהום האוויר ראיתי שהוונטה עובדת בלי מזגן, ה"סתימה" נפתחה, והכל עכשיו בסדר.

אשמח לשמוע מכל מי שיודע יותר מה עושה החומר (אבקה פירורית כסופה, פחית מלבנית צהובה קטנה), וכשקורה למישהו משהו כזה, לא למהר...

תודה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הפחית:

Radiator Repair של חב' GUNK, שאני מכיר המון שנים.

אף אחד?

יכול להיות שבסה"כ נוצרה איזו בועת אוויר סביב החיישן של הוונטה כי פתחתי כשהיה עוד מעט לחץ במערכת?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...