Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל עובד פיקס ברכב המנוע שקט מאוד ולא מתאמץ מעבר לרגיל החום מנוע תקין יש שמן יש מים . זה התחיל אחרי שהחלפתי את המים הרגילים שהיו ברכב לנוזל קירור איכותי יותר מים ירוקים, מאז שרוקנו לי את המים והוחלפו, פתאום אחרי איזה רבע שעה של נסיעה יש לי מין שריקה מציקה מאזור הרצועות איפה שיש רצועה שמסובבת כמה גלגלים (לא מבין יותר מדי ברכבים ) מאזור המנוע מה זה יכול להיות ? חשבתי אולי משאבת מים שמאותת על בעיות , בדיקתי נזילה אין והחום מנוע תקין מישהו נתקל בזה? יש סיכוי שהנוזל הירוק ניקה לי את כל האבנית וכל הגיפה נכנס למשאבה ?

פורסם

האבחון כאן הוא כזה:

קח צינור גומי, שים קצה אחד באוזן ועם הקצה השני תטייל באזור הרעש, בדרך זו תמצא מהר מאוד את מקור הרעש.

זה יכול להיות המשאבה וזה יכול להיות מיסב של אחת הגלגלות.

רק תזהר על האצבעות כאשר אתה מטייל עם הרצועה קרוב לחלקים נעים.

פורסם

אוקי עשיתי מה שאמרת ומצאתי את מקום הבעיה

tzm4nzqlzmyl.jpg

עכשיו שמתי לב למשהו שאולי יעזור לאיבחון ברגע שאני לוחץ על הגז קלות או שאני נוסע אין רעש, רק שאני מוריד את הרגל מהגז זה מתחיל לשרוק, זה שריקה עדינה כמו הקומקום של פעם אבל חלש יחסית ומכני כזה, הכי קרוב לזה זה כמו שריקה של משהו רותח יש לי הקלטה בוידאו של זה אבל אני בטח לא יכול לעלות לפה, זה נראה כאילו זה יוצא מתחת למכיל המים מה שגורם לי לחשוב שזה משאבת מים השאלה איך ככה פתאום זה קורה כי זה התחיל מאז שהחלפנו ממים רגילים למים ירוקים איך גרמנו לנזק? ובמידה וזה משאבת מים כמה עלות התיקון של זה או שכבר מחליפים משאבה ומה עלות של חדשה ?

פורסם

בדרך כלל שרכב נוסע תקופה רצינית על מיים רגילים ואז מחליפים לירוקים נוצרים בהרבה מיקרים בעיות מכניות למיניהם. אם המשאבת מיים בריכבך לא מופעלת דרך רצועת האביזרים פשוט שחרר את רצועת האביזרים ותניע את הרכב ותיראה אם עדיין קיים הרעש. אם הוא עדיין קיים זו ככל הנראה המשאבה. אדגיש שרק במידה ואתה יודע בוודאות מה אתה עושה בצע בדיקה זו.

:)
פורסם
בדרך כלל שרכב נוסע תקופה רצינית על מיים רגילים ואז מחליפים לירוקים נוצרים בהרבה מיקרים בעיות מכניות למיניהם. אם המשאבת מיים בריכבך לא מופעלת דרך רצועת האביזרים פשוט שחרר את רצועת האביזרים ותניע את הרכב ותיראה אם עדיין קיים הרעש. אם הוא עדיין קיים זו ככל הנראה המשאבה. אדגיש שרק במידה ואתה יודע בוודאות מה אתה עושה בצע בדיקה זו.

אף פעם לא עשיתי דבר כזה אבל אני יודע איפה הרצועה זה מסובך לפרק ולהרכיב אותה או שזה רכב מתיחה? זה לא סוכל להתניע את הרכב בלי הרצועה?

פורסם

אם אתה מניע את הרכב לחצי דקה רק כדי לשמוע את מקור הרעש לא ייקרה כלום. מקסימום יידלק לך מנורה של מצבר שאינו מקבל טעינה אבל זה יחזור מייד שתחבר הכל חזרה. עשיתי זאת לא מעט פעמים בחיי בלא מעט רכבים והכל מצויין. הפירוק שלה זה עניין של מותחן הרצועה לשחרר אותו והרצועה משוחררת. אבל שוב אם אתה לא ממש מבין בזה תן למישהו מבין שיעשה זאת.

פורסם

גם אם זה ימשיך לשרוק זה עדיין יכול להיות המותחן של הטיימינג. אל תפרק את רצועת האביזרים אם אתה לא בטוח בעצמך זה יכול להיות סרט לא קל.

פורסם

רועי - אם אתה לא מכונאי מנוסה, סע למוסך. חבל להרוס את הרכב.

בהצלחה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כן ברור שאני ילך למוסכניק, רק רציתי לדעת את כיוון הבעיה ואם אפשר לנסוע ככה כמה ימים עד שאני יקח את הרכב למוסך, ואת מקור הבעיה חשוב לי להכיר את הרכב שלי טוב. תודה על החוות דעת

פורסם

אם אתה מדייק במיקום זה מאיזור המשאבה או מותחן הטיימינג

מותחן הטיימינג נימצא במרכז הצד השמאלי של בלוק המנוע בעוד משאבת המים צמודה לצד האחורי של בלוק המנוע לכיוון תא הנהג.

נסה לאבחן לפי זה יותר מדויק את מקור הרעש.

רצועת האביזרים לא במשחק, ב C5 רצועת הטימינג מסובבת גם את המשאבה ולא רצועת האביזרים.

בהנחה שזו המשאבה (רוב הסיכויים) ואין לך נזילת מים, נסה לסוע עוד איזו תקופה, יתכן והרעש יעלם. רק תוודא שהרעש הוא מהמשאבה ותעקוב אם יש חוסר במים.

לעומת זאת, אם זה מיסב של מתוחן הטיימינג יש להחליפו בדחיפות.

ראה תמונות של גלגלת המשאבה וגלגלת המותחן

מתנצל על האיכות

IMG0037A.jpg

IMG0038A.jpg

פורסם

כמו כן, ישנה דרך נוספת לבדוק אם הרעש הוא מרצועת האביזרים או אחת הגלגלות המסובבות על ידה. בזמן שהרכב מונע בניוטרל שפוך מעט מיים בין הרצועה לגלגלות ובדוק אם הרעש נעלם. המיים אמורים לשמש כחומר סיכה לכמה שניות ואם הרעש נעלם הבעייה היא לא מהמשאבה או ממותחן הטיימינג.

פורסם

איזה דה ז'וו עצבני אתה עושה לי.

הייתה לי C5 כזו עם השריקה המדוברת.

בהתחלה החליפו משאבה הידראולית שנזלה וחשבו שמשם הגיעה החריקה, ואחרי שזה קצת עזר,אבל לא פתר את הבעיה, והרכב עבר 3 מוסכים ואף אחד לא הצליח לומר לי מאיפה זה, נסעתי לחבר בירושלים, פורומיסט יקר, שהקשיב לרעש ואחרי שניה אמר לי: "לא היו לך רכבים הידרופנאומטיים נכון? השריקה מגיעה מאותו איזור של הרצועות, מהצינור ההידראולי"

ספציפית אצלי זה מה שהיה, אם היית שם אוזן ליד הצינור ההידראולי (זה שמגיע מצד שמאל מעל הבולם כשאתה עם הפנים לרכב) היית שומע את זה, תמיד התחיל רק כשהרכב היה מגיע לטמפ' עבודה (אחרי 5 דקות נסיעה) זה הטריף לי את השכל ולא הבנתי מאיפה זה בא. נסיעה על C5 של חבר מהעבודה הבהירה לי שכנראה ככה המערכת עובדת.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לא יודע מה היה אצלך אבל לא המערכת ההידראולית ולא המנוע אמורים להשמיע שריקות.

יתכן רחש מסוים מכיוון הבולמים כאשר הם משחררים לחץ אבל לא שריקה שקשורה ללחיצה על הגז כמו כותב הבחור.

מלשים אוזן ליד הצינור ההידראולי ליד כל הגלגלות לא מאבחנים כלום יש שם מספיק רעש ומקור השריקות יכול להטעות.

צריך לשים צינור גומי באוזן ועם הקצה השני לטייל באזור הרעש. הכי טוב זה להשיג סטטוסקופ כמו של רופא.

פורסם

זה בדיוק מה שעשיתי בשני מוסכי רשת. מכלול מכלול הם עברו עם הסטטוסקופ ולא מצאו כלום.

גם אחרי שפירקו לו את הקרביים ושחטו אותי לא מצאו מאיפה השריקה.

הדבר היחיד שיכלתי לומר להם זה שאחרי 5 דקות הרכב מתחמם והשריקה מתחילה וזה קורה רק בתחום שבין 2000 ל 2200 סל"ד (אם אני זוכר נכון). בסוף שלחו אותי ואמרו לי תבוא כשתיהיה תקלה או כשתדלק מנורה, ואז נסעתי לירושליים וזו התשובה שקיבלתי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...