Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיה היא כזו, הרכב לא מניע לאחר שהגיע לטמפרטורת העבודה שלו, כלומר לאחר שהרכב מגיע ל 90- 93 מעלות והמאווררים שלו מתחילים לעבוד, אם אני מכבה את הרכב לאחר כ-2 דקות עמידה הוא כבר לא מניע, אבל אם אני מנסה להניע ישר אחרי הכיבוי הוא מניע ללא בעיה. מדובר ברכב מסוג פיג'ו 306 XR 1600 סמ"ק שנת 95'.

במקרה כזה שהוא לא מניע, אני מסובב את הסוויץ' ופשוט לא קורה כלום חוץ מהנוריות שנדלקות על לוח שעונים (אין אפילו רעש של סטרטר, פשוט כלום). כדי להתגבר על זה אני משאיר את המפתח במצב II (כמו כאשר הרכב דלוק), מחקה שהמאווררים יתחילו לעבוד ורק אחרי שהמאווררים מסיימים לעבוד אני יכול להניע שוב כאילו כלום לא קרה. אם הרכב לא מגיע לטמפרטורה של 90- 93 מעלות ואני מכבה אותו, אני יכול להניע אותו ללא שום בעיה מהסיבוב הראשון כמו שאני יכול להניע בכל פעם שהרכב קר.

דברים שנעשו ברכב:

- באוטו הוחלף הסטרטר לפני כשנתיים, למרות שהוא בכלל לא נכנס לפעולה ואם הרכב לא חם הוא מניע בלי שום בעיה, לכן אני לא חושב שהוא קשור.

- מאווררים קדמיים עם היונית הוחלפו גם הם.

- בקודן שונה שהוא מנתק רק את ההצתה ולא את הסטרטר.

- הרכב עבר טיפול 10.000 לפני חודש, הוחלף הכול לדברים איכותיים.

- עשיתי ניקוי לחיבורים למצבר, עם מים חמים ונייר זכוכית ולאחר מכן מריחה של וזלין (כמו חדש).

עוד רמז הוא שלאחר שהחלפתי ברכב קלאץ' ומחזיר שמן, כלומר הרכב עבר פירוק גיר, מצבר, מחשב וכו', התופעה נעלמה לחודש בערך ואז חזרה.

למישהו יש רעיון מה עוד אני יכול לבדוק? מה יכולה להיות הבעיה?

אני רוצה גם לנסות לנקות את כל חיבורי המינוס ברכב ואת כל החיישנים, זה בסדר לנקות אותם עם ספריי קרבוראטורים?

תודה מראש

פורסם

מאיפה אתה בארץ?

היה לי אותו רכב בדיוק ( לך תדע אולי אפילו אותו הרכב)

הפתרון אצלי היה לנתק את המצבר לשניה , לחבר חזרה והכל הניע........

פורסם

שלום

אם הסטרטר לא משמיע קול בזמן סיבוב הסאואיץ , בודאי אין קשר לחיישנים. בדוק את כל החיבורים בין המצבר למנוע כולל חיבור המינוס גם למנוע וגם לשלדת הרכב. ספרי קרבורטורים לא יעשה את העבודה. יש לפרק ממש כל חיבור וחיבור, לשייף את מקומות המגע מקורוזיה בעזרת נייר זכוכית, ולהדק היטב חזרה.

בהצלחה

פורסם

אני מרעננה אם זה משנה.

אני אנסה לנתק ולחבר את המצבר ולראות מה קורה, אבל זה לא פתרון, כל פעם לנתק את המצבר מאפס את כל הדברים ברכב, שעונים, ספירית , מערכת וכו', ויכול לגרום לנזק בתווך הארוך. אתה הצלחתה לפתור את זה תמידי איכשהו?

קניתי ספריי קרבוראטורים ואני יתחיל לנקות את כל החיבורים כולל לפרק אותם ולשייף עם נייר זכוכית.

אמנון אתה יכול לתת לי קצת יותר כיוון איזה חיבורים לנתק ולחבר? יש אחד ממש מתחת למצבר שמתחבר לגוף ועוד אחד בצד שמאל שמתחבר למין קונקטור כזה ואז לגוף. יש גם כבל שמחובר לסטרטר, גם אותו לנתק ולהדק? יש עוד איזה חיבורים חוץ מזה שאני לא מכיר שאתה יכול לכוון אותי לנתק, לנקות, לשייף ולהדק?

שוב תודה מראש :-D

פורסם

עדכון:

בינתיים פירקתי שני מינוסים שנראים לי ראשיים מהשלדה(אחד המוביל ישר מהמינוס של המצבר הכולל שני חוטים עבים והשני מחובר עם מחבר ומספר חוטים מחוברים אליו), שייפתי עם נייר זכוכית וניקיתי עם ספריי קרבוראטורים. בינתיים נירא שהבעיה הסתדרה אבל אני לא יודע להגיד אם זה כי ניתקתי את המצבר לכמה דקות בזמן שעשיתי את הניקוי או כי הניקוי עצמו הוא זה שעזר.

אם יהיה המשייכים אני יעדכן

תודה בינתיים :-P

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז שוב יש לי טיפה זמן להתעסק בעניין, אז אודה לעזרתכם.

הבעיה עדיין לא נפתרה, ועדיין עד שהמאווררים לא מפסיקים לעבוד לחלוטין, לא ניתן להדליק את הרכב.

אז כמו שרשום כבר, ניקיתי את כל המינוסים שיש במנוע ועדיין אותו הדבר.

יכול להיות שמדובר במחשב? שהוא מזייף וחושב שהרכב התחמם יתר מהרצוי וכדי לשמור על המנוע הוא לא נותן זרם חשמלי לסטארטר כל עוד הוא חם?

שוב תודה :-D

פורסם

כבעל אותו הרכב של אותו שנתון למיטב ידיעתי אין ניתוק על בסיס טמפ' היה לי מקרה שהרכב הגיע מעל 100 מעלות כיביתי ולא היתה בעיה להדליק

• תוכן חדש...