Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

דבר ראשון בטח ייכעסו עלי שלא מצאתי איזה הודעה בנושא והמשכתי אותה אז אני מתנצל מראש.

אני בחור בן 22 בקבע עם כמות זמן מוגבלת ויכולת כלכלית סבירה.

כבר כמה שנים אני מתעניין ברכבי אספנות ומנסה להיכנס לתחום אבל מוותר בעיקר בגלל מגבלת הצבא.

רציתי לקבל את עמדתכם בכל הנוגע לרכישת מיני מיינור כרכב אספנות ראשון - טווחי מחירים, אמינות הרכב, חלפים, נקודות מרכזיות ברכב ששוה לבדוק לפני רכישה וכל מה שעולה על דעתכם בנושא.

תודה מראש.

פורסם

השאלה הראשונה היא מה השימוש שיעשה ברכב?

אם שימוש אספני או גם כרכב עיקרי?

אם כרכב עיקרי אז מה המרחק היומי לנסיעה?

אני לא ממליץ על מיני לרכב יום יומי ליותר מ 30 ק"מ ליום.

המיני הוא רכב נחמד מאוד אולם כמו כל רכב ישן דורש התעסקות לא מעטה. המיני אינה נוחה בנסיעות ארוכות, וכוחו של המנוע תש בעליות קשות.

אבל אם אתה רוצה לכייף בסוף השבוע הוא רכב נפלא.

מיני במצב טוב לא זולה(25-30 אלף ש"ח).

זמינות החלפים בארץ לא מזהירה אך יש. באנגליה יש הכל.

היתרון של מיני בחניה. היא כל כך קטנה שתמיד יש מקום חניה.

אם יש לך ידים טובות וראש טכני אז לא תהיה לך בעיה להחזיק מיני.

לי יש מיני 1000 משנת 1983 ואני גר בחיפה.

המיני עולה את העליות אבל דוושת הגז דבוקה לרצפה והמנוע רום ומתנשף. לשבחה אני חייב לומר כי היא עולה במהירות סבירה אך ללא כל ספק בתחום הרכבים האיטיים.

אם אתה גר באיזור מישורי הרכב ישתלב בתנועה. זכור, למעט מרכבי האספנות יש ביצועים של רכב מודרני.

יש כאלה ששתלו במיני מנוע 1300 ומעצורי דיסק והרכב נוסע יותר טוב. לא התעמקתי לגבי ההיבט החוקי של השתלות כאלה.

אין ספק שמיני הוא רכב קלאסי הגורם לתגובת מהקהל.

אני מציע כי תבוא למפגשים כדי ללמוד, להתרשם ולפגוש חברים שיעבירו לך ידע רב בענין.

בהצלחה!

שלמה דן גדרון

פורסם

היי,

כמה תשובות לשאלותיך:

1) טווח מחירים - כעיקרון זה מה שאתה מוכן לשלם ומה שהמוכר מוכן לקבל. המחירים של רכב נוסע עם טסט נעים בין 20,000 ל30,000 תלוי במצב (כמובן שתוכל למצוא בפחות ו/או יותר אבל זה בערך הטווח).

2)אמינות הרכב - למרות שאין לי מיני מספיק זמן כדי לומר דעה לכאן או לכאן אבל על פניו מדובר ברכב אמין, לי אישית אין בעיות איתו ואם הרכב מטופל הוא נוסע מעולה.

3) חלפים - מיני יוצרה בתצורה המקורית שלה עד שנת 2000 כך שחלקי קוסמטיקה לא חסרים, ויש מפעלי After Market שמייצרים חלקים עד היום. בגלל הכמות שיוצרו בחיים לא יחסרו לך חלקים. מה גם שהרכב חולק את המנוע עם עוד רכבים (מנוע 1300 היה גם במטרו לדוגמא). כנ"ל לגבי המחירים, הם זולים מאד ביחס לרכבי אספנות אחרים בגלל הכמות הגדול.

4) נקודות מרכזיות: מתחת לרכב ליד הגלגלים, הגג של המיני.

בהצלחה.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

בהשך לתגובה של שלמה..

השימוש אינו שימוש יומיומי...לפחות לא כרגע, ובהמשך זה יהיה לנסיעות יחסית קצרות.

טווח המחירים שהגדרת (20 -30) נמצא בסף העליון של מגבלת התשלום שלי אבל עומד.

השאלה שלי היא כזאת - איזה רכבים שעודמים בתנאים ובמגבלות שהצענו אתה/אתם מציעים לקנייה כרכב ראשון??

תודה על ההזמנה!

פורסם

יש הרבה רכבים שיעמדו בתקציב שלך.

לפי דעתי בתור רכב ראשון, הרכבים ה"נכונים" הם:

1) מיני מיינור

2) חיפושית

אני אישית הייתי הולך על מיני (כך גם עשיתי) כי חיפושיות יש הרבה יותר, אבל חיפושית משנתון ישן (שנות ה-60 המוקדמות) תהיה מגניבה לגמרי (אלו השנים הכי טובות שלהן לפי דעתי, אלו והשנים הראשונות).

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא:

האם אני מתאים לרכב אספנות? ולא איזה רכב אספנות מתאים לי!

רכב אספנות למרות האשליה הרומנטית, הוא שק צרות שעולות כסף!

ועד שתיסע עם בת זוגך ברכב עתיק ונוצץ לתוך השקיעה, תיבלע המון המון המון חצץ!

השאלה אם אתה בכלל בנוי לזה....

הרבה מתלהבים מהפוזה ובורחים אח"כ כאילו אין מחר, אחרי שנכוו קשות,

עשה לעצמך טובה עבור על השירשורים כאן, תתיעץ עם מביני עניין,

תגיד יפה שלום לחברה, למשפחה, שכנים ובעיקר חזק קשריך עם מנהל הבנק שלך

ושיהיה בהצלחה....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בהשך לתגובה של שלמה..

השימוש אינו שימוש יומיומי...לפחות לא כרגע, ובהמשך זה יהיה לנסיעות יחסית קצרות.

טווח המחירים שהגדרת (20 -30) נמצא בסף העליון של מגבלת התשלום שלי אבל עומד.

השאלה שלי היא כזאת - איזה רכבים שעודמים בתנאים ובמגבלות שהצענו אתה/אתם מציעים לקנייה כרכב ראשון??

תודה על ההזמנה!

כמו ששונים אמר אתה צריך לבחור רכב שאתה אוהב.

ההוצאה אינה נגמרת ברכישה אפילו רכב תקין צורך דלק. מיני צורכת פחות דלק מכונית גדול צורכת יותר דלק.

תשקיע עוד קצת זמן ומחשבה כדי לגבש עמדה מה בדיוק אתה רוצה?

אולי :

פיז'ו 404 או 504 ?

סוסיתא או כרמל?

לארק או דודג' דארט/וליאנט או וולבו?

פורד אנגליה או קורטינה?

אולי אופל קדט / רקורד

אגב ביד 2 יש כבר זמן רב סימקה 1000 למכירה לפי התמונות משופצת יפה אוטו כייפי ואמין.

כולם בטווח המחירי שאתה חושב עליו ונוחים לאחזקה.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...