Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החלפתי בקולט שלי 4 בולמים של KYB וראיתי שהמכונאי חיזק את האום שסוגר את ציר הבולם לכרית שלו(למעלה) באמצעות פטיש אוויר, בהתחלה הציר הסתובב חופשי במהירות עד שלאט לאט האום התחיל להסגר ולהתחזק.

לפי מה שקראתי במדריך של החלפת בולמים אסור לחזק את האומים האלו באמצעות כלי פנאומטי.

רציתי לדעת, האם זה הרס משהו?

פורסם

את האומים רצוי וחשוב לסגור עם טורקמטר (מד-מומנט) ולא עם פטיש אוויר.

בהרבה רכבים קיימת הנחייה להחליף את האום לאחר פתיחה/סגירה מכיוון שאומים אלה בדרך כלל עם אבטחה עצמית ולא מיועדים לשימוש נוסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה,

רציתי לדעת רק אם לא נהרס משהו כי הציר הסתובב מהר עד שהאום התחזק, וזה האום המקורי.

יש אפשרות להחליף את האום לחדש כאשר הבולם מורכב באוטו?

פורסם

האום השתחררה כנראה כתוצאה מהידוק חובבני וחייבים להחליפה באום חדשה מכיוון שהאום עם אבטחה עצמית.

ניתן להחליף את האום גם כאשר הבולם מותקן ברכב.

אינני יודע האם נגרם נזק כתוצאה מהידוק האום בעזרת פטיש אוויר.

פורסם

תודה על העזרה,

האום מחוזק פשוט מה שהתכוונתי זה שלפני שהוא התחזק לציר של הבולם בעזרת הפטיש אוויר, הציר הסתובב מהר ביחד עם האום, כמו שאין קונטרה עד שהאום התחיל להתחזק. רציתי לדעת אם בגלל שהציר של הבולם הסתובב במהירות נגרם נזק?

פורסם

זה ממש לא טוב לחזק עם פטיש אוויר, א. המידה של החיזוק לא נכונה ועלולה להיות חלשה מידי/ חזקה מידי ולגרום נזק להברגה.

ב. שהציר של הבולם מסתובב במהירות זה עלול לגרום לנזק בתוך הבולם, שוחק את האטמים שלו בפנים.

לא חייב לסגור עם ידית מומנט אבל רצוי מאוד, המינימום זה לסגור עם ידית כוח/ראצ'ט

אסור לתפוס את הציר של הבולם עם פלייר פטנט וכדומה משום שאם תהיה שריטה על הציר הבולם ינזל.

פורסם

חובה להדק את הברגים עם ידית מומנט ולהחליף את האום.

לצערי רוב המכונאים בארץ מזלזלים בהנחיות הייצרן שבהרבה מקרים גורמים לכשלים טרם זמנם ברכב.

פורסם

ההנחיה הגורפת לענייני סגירת אום הבום העליונה היא לעבוד עם כלי שמחזיק את הבולם שלא יסתובב (אלן פנימי, טורקס או בוקסה מיוחדת) ולסגור את האום לפי מומנט.

סיבוב מוט הבולם, כפי שתארת שהמכונאי עשה, שוחק את האטם של הבולם, אך לצערי ראיתי מעט מאוד מכונאים שסוגרים בולם בצורה תקינה.

הנה דוגמא מהונדה: Honda SHABbb.jpg

פורסם
תתפלא אך יש אשר משתמשים בידית מומנט ( טורק מטר)

לא נתקלתי, וזה כולל גם מוסכים מורשי יבואן ומוסכים שמומלצים בפורום הזה.

המוסכניק היחידי שראיתי שמשתמש בזה הוא דוקא אחד שעושה חלטורות ומתקן מכוניות בבית הלקוח (טוב, כי בבית הלקוח אין לו גישה לאימפקט).

פורסם

זה לא גורם לנזילה מיידית וגם לא לאחר זמן מה, זה בודאי לא בריא לבולם אך אני לא יודע להגיד לך מה וכמה בדיוק ההשפעה על הבלומים ולכמה זמן יחזיקו. בכל זאת, ברור שאיך שנסגרו הבולמים זה לא תקין ותמיד נכון לעבוד לפי המלצות היצרן כדי למנוע כשל מוקדם.

• תוכן חדש...