Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

 

אני בן 20 ורוצה לחשוב על מקצוע טוב שיכניס כסף מבלי להתבכיין על שעות עבודה, ז"א 12 שעות עבודה ביום מקובל, בחור שאוהב להיות הרבה על הכביש ואין לו חשש מלהיות על הכביש כל היום.

 

אני רוצה לדבר על מוניות שירות באזור המרכז / גוש דן בלבד.

 

אז ככה, עלות של מונית שירות מסוג מרצדס היום עולה 300K, שזה כולל ביטוח ל - 3 שנים, אחריות ל 3 שנים, אחזקה ( טיפולים ), כמובן עם הכנה של מושבים וכדומה. זוהי ההשקעה שלי. 300K ניתן לפרוס ל 36 תשלומים, באגד ליסינג, יוצא לשלם 9K לחודש כולל מע"מ. רק למונית+ביטוח. לצורך העניין אצטרך להשכיר גם מספר + תחנה, לדוגמא באזור המרכז / גוש דן יעלה מספר ותחנה השכרה כ 6K התחנה הכי חזקה שיש ז"א NON STOP עבודה.

 

הגענו ל 15K הוצאות בחודש על מונית.

 

נוסיף לזה בלאי, דלק ( כל יום 12 שעות עבודה ) - תוספת של 5K בחודש. הגענו ל 20K כולל מע"מ לחודש רק החזרים שאני צריך לשלם. ז"א מעבר לזה זה לכיס שלי. מפה מתחיל העניין, מונית שירות עובדת 6 פעמיים בשבוע לדוגמא ניקח יום אחד בשבוע, לצורך העניין שבת שהמונית נחה. ייתן לנו 26 ימיי עבודה בחודש +-.

 

מפה מתחיל הפירוט של אותו יום:

 

ניקח לדוגמא, קו 164 קו שעושה רחובות - פתח תקווה, עלות לנוסע 17₪ כולל מע"מ. לצורך העניין נגלה של קו 164 רחובות - פתח תקווה ייקח כ- שעה נסיעה כולל עצירות. בנגלה אחת בקו שירות הזה יעלו לאוטו כ 15-20איש מינימום, קו חזק, לצורך העניין נחשב מינימום אנשים שזה 15 כפול 17₪ לנוסע ייתן לנו 255₪ לנגלה אחת. ביום המונית עובדת ( רק נהג אחד ), כ - 12 שעות, כל נגלה שעה ז"א קו הלוך חזור 2 נגלות ייתן לנו כ 500₪ לשעתיים. לדוגמא ביום אני עובד 12 שעות, כל שעתיים 500₪, ייתן לנו - 3K ביום. לדוגמא ההוצאות שלנו בחודש הם 20K, חלקיי 26 ימיי עבודה ייתן לנו את המינוס שאנחנו מתחילים כל יום ומעבר לזה זה מה שנכנס לכיס: 20K / 26 = 900

 

900 שקלים ביום אנחנו במינוס, ז"א אם אני עובר את ה 900₪ זה מה שניכנס לי לכיס.

 

את אותם 3000 ניקח ונחסיר מהם 900₪ יתן לנו 2100שקל ליום לכיס. 2100 שקל ליום לכיס כפול 26 יום = יתן לנו 55K בחודש לכיס נטו.עכשיו תורכם לעשות את החישוב הזה, בהצלחה.

 

נ"ב הלכתי על מונית הכי יקרה, שתפיק את התועלת המירבית, ז"א נוחות נסיעה, גיר אוטומט שלא מצריך הרבה עבודה ולא ייגרום לעייפות, כי בכל זאת 12 שעות עבודה, ( לא שאני מפונק ), ומונית שהיא מרצדס בעלת ניסיון בתחום ואמינות. ועוד לא הכנסתי את עניין הפח"ת על המונית שזה כל 5 שנים כאילו לא שילמתי על המונית כי לא לוקחים מס. החזרים על דלק, וכדומה.

  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החשבון שלך גס מאוד וממש לא מדויק. שתי נקודות שעלו לי לראש -

 

ראשית, שכחת לקזז מהרווחים שלך מס הכנסה ומע"מ. מהסכום שהנוסע משלם לך אתה צריך לקזז מע"מ שהולך למדינה ומהרווח הנקי שלך להוריד מס הכנסה.

שנית, חישבת 12 שעות עבודה ביום. לדעתי זה אסור מבחינה חוקית אבל נניח שאני טועה. עדיין, אתה צריך לזכור שמתישהו במהלך 12 השעות האלו תצטרך לעצור לאכול משהו, לשתות איזה כוס קפה או ירחם השם להכנס לשירותים. כשאתה שכיר הבוס שלך לא מקזז לך שעות עבודה בכל פעם כשאתה יוצא לשירותים, כשאתה נהג של מונית שירות אתה מפסיד נסיעות וההכנסה שלך קטנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
החשבון שלך גס מאוד וממש לא מדויק. שתי נקודות שעלו לי לראש -

 

ראשית, שכחת לקזז מהרווחים שלך מס הכנסה ומע"מ. מהסכום שהנוסע משלם לך אתה צריך לקזז מע"מ שהולך למדינה ומהרווח הנקי שלך להוריד מס הכנסה.

שנית, חישבת 12 שעות עבודה ביום. לדעתי זה אסור מבחינה חוקית אבל נניח שאני טועה. עדיין, אתה צריך לזכור שמתישהו במהלך 12 השעות האלו תצטרך לעצור לאכול משהו, לשתות איזה כוס קפה או ירחם השם להכנס לשירותים. כשאתה שכיר הבוס שלך לא מקזז לך שעות עבודה בכל פעם כשאתה יוצא לשירותים, כשאתה נהג של מונית שירות אתה מפסיד נסיעות וההכנסה שלך קטנה.

 

 

מתוך 55K תוריד לי 50% מס הכנסה מצידי ואני עדיין מרוויח יותר טוב מכל הייטק שבעולם.

 

וזה היה בהגזמה כל המס הזה אני לא משלם כי יש לי פחת על הרכב, אחי לפני שאתה מדבר תבדוק.

 

ב', חישוב שעת העבודה של הנגלה כוללת כ- 5 דקות מנוחה ., ז"א 55דקות נסיעה 5 דקות מנוחה.

 

בחישוב כולל של כ 12 שעות עבודה כפול 5 דקות מנוחה יתן לך שעה מנוחה ביום שזה למטרות אוכל ומנוחה.

 

12 שעות עבודה בשביל 55K בחודש, לא הייתי מתנגד.

 

שוב פעם אם יש לכם דברים חשובים באמת לאחר שבדקתם באמת וראיתם שזה לא הכל ורווד תירשמו פה, בינתיים אני נתתי את המידע שלי בנושא תורכם לעשות עם זה משהו.

פורסם

5 דקות מנוחה בכל שעה לכל כיוון?

 

נשמע קצת , אפילו קצת מאוד בשביל מנוחה מספקת בכדיי שתוכל לנהוג לכיוון השני כמו בן אדם.

 

תשמע אני לא מכיר אותך באופן אישי, אבל אני מתאר לעצמי שאולי תוכל לנוח כמה פעמים , כל פעם 5 דקות, עד שמתישהו תצטרך לנוח לפחות 20 דקות בשביל שתוכל להמשיך לנהוג.

 

או שעם הזמן הגוף יתרגל, אבל זה עדיין קשה.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

תקשיב, אין ספק שבשביל לעשות את ה 3K האלה, צריך לעבוד, "בשביל לעבוד 12שעות עבודה" בשביל 3 K אני מוכן לתרום איברים.

 

החישוב הוא שכל נגלה 5 דקות במנוחה, ז"א 12 שעות עבודה כפול 5 דקות ייתן לך שעה מנוחה ביום שזה מספיק.

 

כמובן שהלכתי פה על הכי פאר שיש ז"א מונית מרצדס שיש לה פינוק של כיסאות ואפשר לשבת שם גם 24 שעות בלי שיכאב התחת או משהו אחר.

פורסם

לא בדקתי את חישוב הרווחים וההוצאות שלך אבל שתי נקודות שפיספת:

 

1. המונית לא יוצאת לדרך 5 דקות אחרי שהגעת. בד"כ יש תור בתחנה עד שאתה יוצא לדרך וחבריך לתחנה יוצאים קודם.

אם אתה רוצה להיות בטוח בכמה נגלות עושה מונית במשמרת, תקדיש לזה יום ושב בתחנה ותתביית על 2-3 מוניות ותרשום לעצמך כמה נגלות היא עשתה ותוך כמה זמן היא יצאה וחזרה לתחנה ויצאה שוב. אתה תגלה שזה לא שתי שעות אלה יותר. יש שעות שבהן התדירות פוחתת יותר.

2. כשאתה חולה, בחופש, בסידורים, בטיפול במוסך - הרכב לא עובד. מינימום יום אחד פחות כל חודש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לא בדקתי את חישוב הרוויחים וההוצאות שלך אבל שתי נקודות שפיספת:

 

1. המונית לא יוצאת לדרך 5 דקות אחרי שהגעת. בד"כ יש תור בתחנה עד שאתה יוצא לדרך וחבריך לתחנה יוצאים קודם.

אם אתה רוצה להיות בטוח בכמה נגלות עושה מונית במשמרת, תקדיש לזה יום ושב בתחנה ותתביית על 2-3 מוניות ותרשום לעצמך כמה נגלות היא עשתה ותוך כמה זמן היא יצאה וחזרה לתחנה ויצאה שוב. אתה תגלה שזה לא שתי שעות אלה יותר. יש שעות שבהן התדירות פוחתת יותר.

2. כשאתה חולה, בחופש, בסידורים, בטיפול במוסך - הרכב לא עובד. מינימום יום אחד פחות כל חודש.

.

 

טעות בדברייך.

 

בנוגע לסעיף הראשון, כאשר תחנה עובדת חזק זה אומר כמות מוניות מכובדת, שיוצאות לדרך ללא עיקובים בשביל לאסוף כמה שיותר אנשים.

 

ב. ברגע שאתה מגיע לנקודת איסוף / הורדה בקצה אחד אתה ישר מתחיל לצד השני , זה לא מוניות ספיישל שאתה צריך לחזור לתחנה.

 

ג. הקדשתי לזה הרבה מחשבה ובדיקה כמו שציינת בדקתי את זה במציאות והמצב במציאות אפילו יותר וורוד ממה שרשמתי פה.

 

כמה פעמיים אתה חולה, בחופש בסידורים, טיפול במוסך? - האוטו חדש כל הטיפולים במשך 3 שנים על חשבון החברה.

 

תחסיר עוד יום מהחודש ועדיין יתן לך תמורה של יותר ממה שעובדיי הייטק יכולים לחלום עליו.

 

תקשיבו חבר'ה אני בן 20, בדקתי את הדברים.

 

אולי זה ישמע פתטי אבל ככה זה.

 

 

עוד משהו שיפתח לכם את העיניים, הסיבה שאתם לא חשבתם על זה כי עצם העובדה שהיום בן אדם שעובד במונית נחשב לאדם "נחות" ובן אדם שלא למד בחיים בגלל זה אנשים לא חושבים על התחום הזה ולא מבררים ובודקים את זה לעומק.

 

כאשר אתה רואה את התמונה הכוללת ומסתכל על עצמך ואומר בן אדם אני בן 20 ואני רוצה עבודה בחיים, זה העבודה שאני רוצה לעבוד בו.

 

לדפוק 12 שעות עבודה ביום ולחזור סוף חודש הבייתה עם 30-40K נקי לכיס, מאחל לכל בן אדם.

 

היום 5 משפחות לא מביאות משכורת כזאת הבייתה.

 

תפתחו את העיניים אני שופך לכם מיידע שלא חשבתם על זה לפניי כן.

 

עוד נקודה למחשבה, אי פעם שאלתם נהג מונית איך העבודה? נראה לכם שהוא יהיה כנה איתכם ויגיד לכם תשמעו העבודה טובהה?

 

בחיים לא יקרה מצב כזה, כי בשבילם זה עוד מקור שיכול להפחית להם מההכנסות עצם העובדה שהם גם יכולים להיות נהגיי מוניות לעתיד.

 

חבר'ה המידע הזה שאני נותן לכם שווה זהב, עכשיו תעשו עם זה מה שאתם רוצים.

 

וגם עם יבוא לפה נהג מונית הוא ינסה להפוך את התמונה, כי זה פוגע להם בהכנסה.

 

חבל שכך, ובשביל זה אני פה.

פורסם

תשמע, התמונה שציירת באמת ורודה. אז אתה הולך על זה?

רק לא הבנתי, אתה מפרסם את הנתונים כשירות (אפרופו מונית) לחברי הפורום?

אם כן, אז תודה ממני.

ומה קורה עם מונית פרטית? מה הכדאיות בעבודה בה?

 

נ.ב

למגיבים, אל תשכחו כי כל הכסף הוא במזומן, ולא כל נוסע מבקש קבלה, ככה שזה משאיר פתח לדיווח לפי ראות עיניו של הנהג, קריא, כסף (והרבה) שחור.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

 

פאפואס בלאט...

פורסם

נראה לי אתה חיי בתוך בועה ורודה מדי. החיים הם לא כאלו חיים לעשות כסף, ובטח שלא בתור נהג מונית. אם הכל היה כפי שאתה חישבת, כבר ממזמן היה הרבה יותר ביקוש לזה. "12 שעות עבודה ביום" זה סוס עבודה, ולאחר תקופה קצרה אתה תרגיש תשוש ולא תוכל לתפקד באותו קצב. את האוכל וההפסקות לא חישבת, אתה צריך לשבת ברכב כמה שעות טובות כדי להרגיש את הרצון לחופש מחוץ לרכב- אני מציע בתור התחלה תסע לצפון וחזרה, ותרגיש כמה קשה לשבת ברכב כל כך הרבה זמן. ואני מדבר על ניסיון שלי, וכן ברכבים יקרים שהנוחות בהם גבוהה.

כל החישובים שעשית, הם רק חישובים, כי את אותם החישובים ניתן לעשות בכל תחום, ואז כל תחום יראה ורוד, אך לא זאת המציאות.

אני לא מתיימר להיות מבין בתחום המוניות, אך התחום הזה מאוד לא קל, והחישובים יפים על הנייר בלבד.

תחשב את השעות "המתות", ואת הדברים הבלתי צפויים שיכולים לצוץ מדי יום כמו פקקים, פנצ'רים, ועוד הרבה סיבות לכך שכמות הנגלות תרד, כמו כן העייפות המצטבר שלך תגמור אותך על פני הרבה זמן. כך בחשבון אני מניח שכשלוקחים מונית חדשה, אתה מתחייב ל36 חודשים! זו חתיכת אחריות, וזה להיכנס למשהו שאתה לא יודע אם תאהב\תהיה מרוצה.

 

אני מציע שתדבר עם כמה נהגי מוניות, ותראה מה הם אומרים לך, לא נראה לי שעם המשכורות שדיברת עליהם, ראיתי אותם במגזין פרבס :wink: .

פורסם

R3load,

 

אם אתה כל כך בטוח, אז אני אמתין שתתחיל לעבוד ואחרי כשנה תקפיץ אץ השירשור ותעדכן אותנו בהתפתחויות.

אם הנתונים יהיו כל כך טובים כפי שאתה מתאר, אולי אני אחליף מקצוע וגם אתן לך בונוס על השירות שעשית.

 

מצד שני, אם זה יהיה כל-כך טוב, אתה כנראה תהיה כמו נהגי המוניות שמתלוננים שהעבודה חלשה, ההוצאות גבוהות ובקושי מתפרנסים - מזה אני אבין שאתה כנראה מודה שטעית בבחירה שלך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נשמע הזוי למדי א אפשר לקחת רק 10 אנשים במונית שירות .

ב אל תהיה כ"כ בטוח שהמונית תהיה מלאה כל היום

ג אתה חושב שלעבוד 12 שעות בנסיעה ללא הפסקה זה קל?

ד עים אתה חושב שתרוויח 55K בחודש זה אחלה סרט ואי אפשר להגיד שזה "אחלה " עבודה גם מוכרים בשוק עושים הרבה כסף נו ואיך זה נחשב עבודה נחותה או לא?

פורסם

חבר'ה במקום לקטול, בואו ונבדוק בייחד במה החישוב שלי מוטעה, ואתם כבר באים בגישה של שכחת את זה ושכחת את זה.

 

תבואו בגישה של יש במה שהוא אומר וצריך לבדוק לעומק.

 

אגב, מונית שירות מתחילה את היום שלה בשעה 6 בבוקר עד השעה 6 בערב.

 

תמיד אתה נגד כיוון הפקקים.

 

תעשו אתם את החישוב מתיי מתחיל הפקקים - 7-6-8 בבוקר.

 

לא קיים דבר כזה שעות מתות במונית.

 

הכל נילקח בחשבון ואל תתחילו להכניס עכשיו דברים כמו פאנצ'רים ונזילות ונזילות שמן, זה יכול לקרות לכל אחד.

 

לקחתי בחשבון את המונית הכי יקרה שיש שתספק נוחות והכל.

 

נ"ב עוד קצת לסבר את האוזן, ישנם הרבה פרסומות שעושים על מוניות שירות / אוטובוסים, שבהם מפרסמים חבר'ה ז"א שלט מודבק על הרכב של חבר'ה כלשהיא וגובים עלות, כנ"ל יש אפשרות להשכיר למישהו את המונית לעוד 12 שעות עבודה שהוא יעבוד עלייה ולקחת לו סכום של כ 700₪ נקי לכיס ל 12 שעות עבודה שזה הסכום שלוקחים היום ( גם הסכום הזה ניבדק ).

 

האפשרויות האלה יכניסו עוד כ 15K נטו בחודש.

 

עוד משהו רוצים לדעת??

 

נ"ב לבחור האחרון שהגיב, מה אתה לא חושב שיורידים בדרך עוד 5 אנשים ועולים עוד 5 אנשים? אתה חיי בסרט אחי, אתה יודע מה זה הקו הזה בכלל? זה הקו הכי חזק בארץ של גוש דן ביום עולים על המוניות האלה קרוב ל 600אלף איש.

 

קמתי על רגל ימיין היום ורציתי לשתף אותכם.

 

אגב החישוב שנילקח הוא על 15 איש מינימום לנגלה שזה כלום, היום נגלה פחות מ 20 איש אין דבר כזה בקו חזק שכזה.

פורסם

נראה לי היחיד שחי פה בסרט הוא אתה. אם הכל היה כפי שאתה מספר, כנראה כולם היו קופצים על זה.

אני חושב שקודם תנסה לעבוד 12 שעות ביום תקופה כלשהי, בעבודה קלה יותר, ואחרי חודש תבוא ותספר לנו מה אתה חושב. או פתרון יותר טוב, תעשה יום אחד 12 שעות נסיעה, אני בטוח שתחזור בך מהר מאוד אם תחשוב על אותו יום שאתה צריך לבצע אותו 36 חודשים.

אומנם יכנס לך בחודש לא מעט כסף שחור, אך החיים מאוד קשים, והם לא משאירים לך בסוף החודש את הסכום שחישבת.

 

אני מקווה בשבילך שאתה יודע שלקחת את הנתונים האופטימלים לתפקיד הזה, ומה שאני בא לאמר לך זה שתמיד יש עליות וירידות, וזה לא גרף לינארי של הצלחה תמידית.

פורסם

תבואו בגישה של יש במה שהוא אומר וצריך לבדוק לעומק.

 

לא צריך לבדוק לעומק כי די בבדיקה שיטחית כדי לראות שהנתונים שאתה נותן הם, במקרה הטוב, לא מדויקים.

ברור לי שנהגי מוניות השירות מרווחים כסף, שהרי אם היו מפסידים לא היו ממשיכים לעבוד במקצוע זה. אבל הסכומים שאתה זורק באוויר, כמו שכבר ניסו כמה אנשים מעט מנוסים ממך להסביר, מופרחים.

 

תמיד אתה נגד כיוון הפקקים.

אולי תוכל להסביר לי איך זה הגיוני מבחינה מעשית? ניקח לדוגמא את קו 66 מפ"ת לת"א.

אתה מתחיל בשעה 6 בבוקר, עושה טור אחד מפ"ת לת"א. נניח ולא נתקעת בפקקים והגעת לת"א כעבור שעה פחות או יותר. צ'יפרת את עצמך בחמש דקות של מנוחה וחזרת לכיוון פ"ת, עוד שעה של נסיעה. בסה"כ השעה בדיוק 8 - שיא הפקקים מפ"ת לת"א.

 

איך שלא יהיה, הפקקים של הבוקר אורכים יותר משעה ויותר משעתיים. איך שלא יהיה, אם הטור שלך לוקח שעה אחת מתישהו תעמוד עם כולם בפקקים ו"תפסיד כסף".

 

לא קיים דבר כזה שעות מתות במונית.

אז למה חברות האוטובוסים הממוסדות מורידות תדירות, גם בקווים העמוסים ביותר, בשעות מסוימות?

אם לא היו שעות מתות הייתי מצפה שחברות האוטובוס ישמרו על תדירות שיא כדי לאסוף כמה שיותר לקוחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קח עצה מאדם בוגר ממך

אם אין לך לפחות 40% מהכסף במזומן אל תקנה את המונית ,לא הכל ורוד בחיים

הרבה פעמים נסעתי במוניות האלו, כמו קו רחובות תל אביב המוניות עובדות טוב "רק" בשעות הבוקר ואחר צהריים

בשאר הזמן עושות תחרות עם האוטובוסים מי יחטוף יותר נוסעים, קח גם בחשבון דוחות שתקבל מהמשטרה (ואל תגיד שלא תקבל) לכל נהג מונית יש את החבילה שלו חס וחלילה תקבל שלילה רק לחודש מי ישלם את ההלוואות.

כתבו לך גם על זמני המתנה בין הגעה ליציאה לפעמים תחכה גם 20 דקות ולא כל הנוסעים מתחלפים בדרך,

מצטער שעשיתי לך רע "אבל אלה החיים האמיתיים".

בהצלחה


×
×
  • תוכן חדש...