Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דווקא העובדה של 30 שנה להפיכת רכב לאספנות הינה דבר טוב בארץ, ובהשוואה למשל לאנגליה שכאן מוחלת מדיניות אחרת ישראל מתקדמת יותר בהיבט הזה.

באנגליה רק מכוניות שיוצרו לפני שנת 73 מקבלות מעמד מיוחד של רכב היסטורי (אספנות בישראל) ונהנות ממס כביש בשיעור 0 לשנה שלמה (מקבילה מסוימת לאגרת רישוי).

כשגורדון בראון ראה שהוא מפסיד יותר מידי כסף (כשהיה שר אוצר) על לנד רוברים ישנים, הוא החליט לשנות מדיניות מ-25 שנה מתגלגל לשנת דגם קבועה.

תוסיף לזה שהמדינה נותנת 2000 ליש"ט על כל רכב מעל גיל 10 ונתוצאה היא שיש כאן העלמות מסיבית של מכוניות ישנות, וחלקן גם מעניינות למדי.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
משרד התחבורה בעד חובבי המכוניות הקלאסיות: מתכנן להפחית את המס על מכוניות אספנות ולאפשר יבוא משאיות מחו"ל.

מסתמן כי גם יותר יבוא מכוניות אספנות בעלות הגה ימני, בתנאי שגילן עולה על 50 שנה - ייבוא מאנגליה, קפריסין, הודו, ניו זילנד ועוד.

השר ישראל כץ - "לרכב אספנות יש היבטים חינוכיים ותרבותיים" חלום שמתגשם - יישר כח !!, פועל יוצא גם מפעילות מועדון ה- 5 לטובת הקהילה !! עכשיו צריך לקדם גם את החינוך הטכנולוגי ולא רק את המכללות למשפטים !!, יש לנו מספיק עו"דינים, צריך בעלי מקצוע וטובים !! אספנות רכב-שיקום, זה לא רק תחביב אלא, עדות לאיכות ומצויינות בתחום המקצועי !!

מישהו יודע?

יש חדש??

כבר אפשר ליבא רכב עם הגה בצד ימין?

פורסם

אני חוזר על השאלה שהוצגה כאן ונותרה ללא מענה:

האם ישנה התקדמות באישור יבוא רכב אספנות עם הגה בצד ימין?

תודה.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם
אני חוזר על השאלה שהוצגה כאן ונותרה ללא מענה:

האם ישנה התקדמות באישור יבוא רכב אספנות עם הגה בצד ימין?

תודה.

תסתכל על כף היד , צמחו שם שערות ?

אז כנראה שלא....

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
תסתכל על כף היד , צמחו שם שערות ?

אז כנראה שלא....

ירון

חה חה .... COOL

אבל ,

האם חלמת שיהיה טסט אחד בשנה לרכב אספנות ?

ראית , זה היגיע גם בלי שחלמת על זה .

סבלנות אחי , סבלנות ,

גם זה יגיע .

בינתיים יש עם מה לנסוע :-)

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
חה חה .... COOL

אבל ,

האם חלמת שיהיה טסט אחד בשנה לרכב אספנות ?

ראית , זה היגיע גם בלי שחלמת על זה .

סבלנות אחי , סבלנות ,

גם זה יגיע .

בינתיים יש עם מה לנסוע :-)

דרור .

מבלי לזלזל חלילה בהישג של מועדון החמש ,

יש הבדל קטן בין שני המצבים

הראשון לא מוריד את הכנסות המדינה ממיסים על רכב , ולא מאפשר פירצה לרכבים זולים על הכביש

והשני כן.

תחשוב על זה שאם יאפשרו למשל להביא רכב מחו"ל בעלות של 5-6K דולר רכב במצב נסיעה ועלות מיסים מינמאלית כל שוק הרכבים הישנים עם עלות של עד 30Kש"ח יוחלפו ברכבים ישנים מחו"ל ובכך הביקוש לרכבים חדשים ירד , ואיתו הכנסות המדינה ממיסים. עדיף להביא מרצדס משנת 79 מאשר לקנות מזדה משנת 2000 לפחות בעיני הישראלי הממוצע...

שלא לדבר על ההכנסות הנוכחיות ממיסים עבור רכבי יבוא (שבעזרתם האדיבה של זלטין וחבריו גדלות בהרבה בנתיים)

ולכן כאן תעמוד מול חומה בצורה של "נערי האוצר " ותשאל את הרוכבים על דו"ג מה התוצאה ...

ירון

פורסם

ירון,

גם אני נמנה על חסרי האמונה ומבחינתי ניסים אינם קורים (לפחות לא לי...:shock:).

יחד עם זאת אתה מתייחס להשפעה שתהיה לייבוא זול (אני לא הייתי מגדיר "זול" אלא "שפוי") על שוק הרכב הכללי ולדעתי לא תהיה השפעה כזו,גם לא צריכה להיות.

לא יעלה על הדעת לאפשר לרכבי אספנות להתחיל ולשמש את בעליהם ביום יום,כיום יש הגבלה בחוק על כך ויש לאוכפה.

זה שבשוליים תפרנים שונים משתמשים ברכבי אספנות בשימוש יומיומי (בד"כ חיפושיות ווולוו..) אינו מעיד על הרוב ולא ישפיע באמת על שוק הרכב.

אין שום חיסכון ברכישת רכב אספנות במקום רכב מודרני משומש,גם אם המיסים ירדו,ההובלה יקרה והאחזקה היא רצח (שוב למעט הדגמים המאד פופולרים,נפוצים ואמינים להם עדיין יש חלפים ומוסכים שמכירים אותם אבל אותם ממילא אף אחד לא יטרח לייבא).

הפסד המדינה ממיסים זניח,מספר מכוניות האספנות המיובאות כיום נמוך מאד יחסית לשוק הרכב,אם יצמצמו את שיעור המס הרי שנכון שעל כל רכב "תפסיד" המדינה כמה שקלים אך מצד שני יעלה מספר המכוניות המיובאות ויתכן שבשורה התחתונה ההפסד יהיה מינורי אם בכלל.

השוק גם יגיע לרוויה בשלב מסויים וכך קורה גם במדינות אחרות,עשירות יותר עם תרבות פנאי מפותחת יותר ואשר שיעורי המס שם נמוכים מאד כך שהנושא,כמה שהוא חשוב לנו,מינורי לחלוטין מבחינת המדינה.

מי שיפגע בוודאות הם בעלי רכבי האספנות הנוכחיים שמחירי רכבם ירד (ובכללם גם אני למשל..) אלא שחלקם הגדול ממילא אינו מצליח למכור את הרכבים במחירים ההזויים שמתבקשים כאן בישראל,אני עוקב היטב אחר שוק האספנות ורוב העסקאות תקועות ואלו שמתבצעות הן לרוב לאחר שהבעלים המיואש התגמש עד כדי שפאגט שקרע לו את אותו חלק רגיש באיזור "הנמתח" או מי שבידו רכב נדיר,מיוחד ושמור (אבל אלו יקרים אש גם בחו"ל). לפחות אני מוכן לסבול ירידה כואבת במחיר ריכבי אבל פתיחת פתח לשוק רכב מעניין,ריאלי ובעיקר נורמאלי.

שוק האספנות בארץ אינו מתנהל בערכים "נורמליים" בין היתר בגלל עלויות היבוא שתמיד עולות לפחות במאה ועשרה אחוזים על ערך הרכב ולכן כל השוק ההזוי הזה מתנהל בערכים של פי שתיים לפחות מערכו הריאלי וזאת במדינה שכוח הקנייה הממוצע של תושביה הוא בין מחצית ל-3/4 ממה שמקובל בעולם המפותח,אנומליה מוחלטת.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
ירון,

....

לא יעלה על הדעת לאפשר לרכבי אספנות להתחיל ולשמש את בעליהם ביום יום,כיום יש הגבלה בחוק על כך ויש לאוכפה.

:lol::lol:כן , גם אסור לחצות צומת באור אדום, וכמה כאלו יש , וחלק קטן מהם גם הורגים / נהרגים אבל לא אוכפים כלום אז לך תוכיח שתתפוס בנאדם שנוסע בשעה 9:05 שזה למטרת אספנות ???

אין שום חיסכון ברכישת רכב אספנות במקום רכב מודרני משומש,גם אם המיסים ירדו,ההובלה יקרה והאחזקה היא רצח (שוב למעט הדגמים המאד פופולרים,נפוצים ואמינים להם עדיין יש חלפים ומוסכים שמכירים אותם אבל אותם ממילא אף אחד לא יטרח לייבא). הובלה ב RORO היא מארהב היא כ 1600 $ ואם יתחילו ליבא מגרמניה זה זול יותר ומרצדס בת 30 מגרמניה שתעלה עם הובלה כ 25 אלף ש"ח תהיה עדיפה למשל על הרבה רכבים משנת 2000 שעולים מחיר דומה , ולאחד שיש סיכוי לנסוע במרצדס , לא תעניין אותו אחזקה או לחלופין יעבור לאחזקת שבר ולא אחזקה תקופתית כמו אספן.

הפסד המדינה ממיסים זניח,מספר מכוניות האספנות המיובאות כיום נמוך מאד יחסית לשוק הרכב,אם יצמצמו את שיעור המס הרי שנכון שעל כל רכב "תפסיד" המדינה כמה שקלים אך מצד שני יעלה מספר המכוניות המיובאות ויתכן שבשורה התחתונה ההפסד יהיה מינורי אם בכלל. את אותו טיעון ניתן להגיד על הורדה כללית של מיסי יבוא לרכבים, ומשום מה גם לאחר שמורידים קצת מייד מעלים שוב - ראה המס הירוק.....

מי שיפגע בוודאות הם בעלי רכבי האספנות הנוכחיים שמחירי רכבם ירד (ובכללם גם אני למשל..)

אני אשמח להיות "נפגע" שכזה כמו רוב האספנים אני מניח היות שיאפשר לנו לקנות עוד רכבים

התשובות באדום

פורסם
ירון,

גם אני נמנה על חסרי האמונה ומבחינתי ניסים אינם קורים (לפחות לא לי...:shock:).

יחד עם זאת אתה מתייחס להשפעה שתהיה לייבוא זול (אני לא הייתי מגדיר "זול" אלא "שפוי") על שוק הרכב הכללי ולדעתי לא תהיה השפעה כזו,גם לא צריכה להיות.

זה שבשוליים תפרנים שונים משתמשים ברכבי אספנות בשימוש יומיומי (בד"כ חיפושיות ווולוו..) אינו מעיד על הרוב ולא ישפיע באמת על שוק הרכב.

אין שום חיסכון ברכישת רכב אספנות במקום רכב מודרני משומש,גם אם המיסים ירדו,ההובלה יקרה והאחזקה היא רצח (שוב למעט הדגמים המאד פופולרים,נפוצים ואמינים להם עדיין יש חלפים ומוסכים שמכירים אותם אבל אותם ממילא אף אחד לא יטרח לייבא).

הפסד המדינה ממיסים זניח,מספר מכוניות האספנות המיובאות כיום נמוך מאד יחסית לשוק הרכב,אם יצמצמו את שיעור המס הרי שנכון שעל כל רכב "תפסיד" המדינה כמה שקלים אך מצד שני יעלה מספר המכוניות המיובאות ויתכן שבשורה התחתונה ההפסד יהיה מינורי אם בכלל.

השוק גם יגיע לרוויה בשלב מסויים וכך קורה גם במדינות אחרות,עשירות יותר עם תרבות פנאי מפותחת יותר ואשר שיעורי המס שם נמוכים מאד כך שהנושא,כמה שהוא חשוב לנו,מינורי לחלוטין מבחינת המדינה.

מי שיפגע בוודאות הם בעלי רכבי האספנות הנוכחיים שמחירי רכבם ירד (ובכללם גם אני למשל..) אלא שחלקם הגדול ממילא אינו מצליח למכור את הרכבים במחירים ההזויים שמתבקשים כאן בישראל,אני עוקב היטב אחר שוק האספנות ורוב העסקאות תקועות ואלו שמתבצעות הן לרוב לאחר שהבעלים המיואש התגמש עד כדי שפאגט שקרע לו את אותו חלק רגיש באיזור "הנמתח" או מי שבידו רכב נדיר,מיוחד ושמור (אבל אלו יקרים אש גם בחו"ל). לפחות אני מוכן לסבול ירידה כואבת במחיר ריכבי אבל פתיחת פתח לשוק רכב מעניין,ריאלי ובעיקר נורמאלי.

שוק האספנות בארץ אינו מתנהל בערכים "נורמליים" בין היתר בגלל עלויות היבוא שתמיד עולות לפחות במאה ועשרה אחוזים על ערך הרכב ולכן כל השוק ההזוי הזה מתנהל בערכים של פי שתיים לפחות מערכו הריאלי וזאת במדינה שכוח הקנייה הממוצע של תושביה הוא בין מחצית ל-3/4 ממה שמקובל בעולם המפותח,אנומליה מוחלטת.

לא מסכים איתך!

אתה זכית בתחרות בין אלפים, ואם זה לא נס אז אני לא יודע מה כן! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...